isteme istemiyorum

leila128

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2017
21
51
3
31
merhabalar. yakın zamanda erkek arkadaşımla evlenme kararı aldık. bize kalsa sadece ufak bir düğün yapacağız ama örf ve adet engeline takıldık. ben söz, nişan, isteme vs bu gibi şeylerden gerçekten nefret ediyorum. yok tuzlu kahvesidir, bohçasıdır, takısıdır, kızınızı oğlumuza istiyoruz olaylarını duymaya tahammülüm yok. ben böyle tatlı tatlı hayaller kurarken anneannemden onlar bizim adetlerimiz, olmaz öyle şey lafını duyunca, baya da kesin konuştu, ben şok oldum. ya ben istemiyorum ki öyle şeyler. sizce yapmamaya nasıl onları kırmadan ikna edebilirim? ailesini tanışmak için yemeğe çağırsam eve ya da dışarıda mekanda, herkese ikram yapılsa, muhabbet edilse çok mu absürd olur?

Hiç teferruata girmeden.İsteme olur, aynı akşam yüzük takılır.

Ailenizin de gönlü olur.Kayınvalideniz de ister olsun.

Birkaç saat sabır değmez mi onlar için.
ay hayır. düşündükçe midem bulanıyor, sinirlerim tepeme çıkıyor. ciddi anlamda nefret ediyorum böyle şeylerden

Bu senin hayalin ama sadece sen ve sevgilinin degil iki ailenin de bunu istiyor olmasi gerek. Yoksa evet cok absurd olur.

Bohca taki tuzlu kahve olayina girmeden sade bi istemeden sonra takilan yüzükler sizi kurtarabilir.

Isteme olayi benim hayat gorusume ters, diger evlilik oncesi torenlerinden de hoslandigim soylenemez yani bana gore dusundugunuz sekilde ailelerin tanismasi absurt olmaz. Ama kirmadan ikna edebileceginizi dusunmuyorum; eger sizin dediginiz gibi olacaksa aile buyukleri mutsuz olacak, tersi durumda da siz mutsuz olacaksiniz. Ben olsam kendi mutlulugumu secerim.

ay hayır. düşündükçe midem bulanıyor, sinirlerim tepeme çıkıyor. ciddi anlamda nefret ediyorum böyle şeylerden

İç bi ilaç birşeyin kalmaz.Şimdi ki gençlerde de bu .Benim arkadaşımın kızı da istemiyordu.Annesi gönül koydu.Şimdi

iyi ki oldu ne güzel oldu diyor.

Yok inadım inat diyorsan.Kırdök herkesin hatrını.Çok pişman olursun.

Yani yapacak bir şey yok gibi gözüküyor. Diğerleri neyse de isteme olayı olur herhalde.en sadece ve hizli şekilde yapmaya çalışın.
Bana kalırsa isteme olayı eskisi gibi aldin verdinden ziyade sadece adet olarak kaldı ve sakıncası olduğunu düşünmüyorum

Ne gerek var ki bu kadar guzel bir olayda herkesi kusturmeye? Evet, keske herkes kafasina gore her istedigini yasayabilse. Ama bu ulkemizde kabul gormus bir gelenek artik. Gencler bunlari sacma gorse de, aileler gelenekciyse "sadece siz degil ailelerde evleniyor" cumlesini ya duymusunuzdur yada duyacaksiniz. İlle de olmaz katiyen kabul etmiyorum derseniz, illa ki birileri ölum tribi atacaktir, ama siz dediginizi yapmis olursunuz.

Bohça, tuzlu kahve işine girmeden kucuk bir isteme yapılabilir, aynı anda yuzukte takarsınız bi pasta kesersiniz 1 aksamda hepsi biter, bizzat kuzenim öyle yaptı çokta guzel oldu, Kınada yapmazsın arkadaslarınla kutlarsın.. Düğüne önem vermek istiyosunuz anladığım kadarıyla onun içinde kucuk bir davet duzenlersiniz. Önemli olan senin mutluluğun canım annen kabul ediyodur umarım.

Nasıl istiyorsan öyle yap. Kalp kırma, kusturme olayını anlamıyorum. Koca koca insanlar böyle bir şey için neden küser ya? Nasıl bir bencilliktir ki evlenecek yuva kuracak insanın kendi isteğini hiçe sayıp gönül koyabiliyorlar? Şöyle bir durup düşünseler kendi hevesleri için asıl nikah sahibinin kalbini kirdiklarini fark ederler ama nerdeee.

Ya ben anlamiyorum bu isi niye bu kadar yokusa sürüyorsunuz? Benim de hayat görüşüme ters ama bu düğün dernek isleri pembe bulutlar içinde gerceklesen bir sey degil. Yarısı sizin icin yapiliyorsa; yarısı da anne-baba ve onlarin arkadaslari, es dostlari icin yapılıyor. Sizin icin ozel bir gunse onlar icin de ozel bir gun.
Her seyi minimumda tutarak yapabilirsiniz ama kırmadan yapmak zor. Ozellikle annenizin içinde kalacagi kesin bircok şeyin. Ille diretirseniz tabii ki kabul ederler, bundan dolayi size omur boyu küsecek halleri yok.

Bende simdi sizin anlattiklariniza şok oldum. Dul kadin bile isteniyor. Isteme olmali mutlakq sonrakileri bogca vs. yapmayacaksaniz yapmazsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…