isteme istemiyorum

Çok ve gereksiz tantanayı ben de sevmem ama geleneklere bu kadar yabancı olmamak lazım.

Bizim adetler o yönden iyi, isteme merasiminde gelin de damat da anne baba da bulunmuyor temiz iş. Kendi isteme merasimimde yoktum ben

Bilinçaltını kusuyor insanlar böyle. Düşünmeden öylesine edilen bi laf bakış açısını ele verir çoğu zaman.

Kina gecesi yaptiniz mi ben kina gecesi falan da yapmak istemiyorum ille ele kina yakilmak zorunda mi ?sizin gibi nikah yapip birmek istiyorum kisa yoldan.

Ben de kına istemiyorum. Arkadaşlarım aaa olmaz diyo ama çok saçma geliyor toplanıp oynamak, kına boyunca yaşlı kadınların yiyecekmiş gibi bakarak oturması o curcuna falan.. olsa da 3-5 arkadaş evde küçük bir eğlence olsun isterim.

Hamama gidin tüm yakın arkadaşlar, kuzenler falan toplanıp. Yakın bir kız arkadaşım öyle yaptı aşırı eğlenmiştik, çok güzel oluyor. :)

Gelenek göreneklerine bağlı bir genç kız tabiri kulağa çok hoş geliyor..
Onun heycanı okadar farklı ki yaşamadan anlayamazsınız.
Yine de sizin fikriniz, eş adayı da aynı fikirdeyse mecbur değilsiniz.
Ama kalp kırmadan ikna edebileceğinizi sanmıyorum.

Ben de kafa olarak isteme meselesinden hoşlanmıyorum. Ne demek isteme yani? Aldık, verdik bilmem ne. Ben evlenecek olgunluğa gelmişim, ailem karşı olmasın yeter benim için yoksa o kararı ben alırım eş adayımla, kimsenin aldısı verdisi olmamalı çünkü ben zaten kimseye ait değilim. Şey gibi oluyor, bekarken babaya ait, evliyken kocaya gibi. Ben de sevmiyorum, ileride ben de istemeyebilirim yani. Kafa olarak bana ters. Gönlün razı değilse olmasın isteme falan, bunun için KÜSMEK bana komik geliyor. Bunlar benim düşüncelerim, burada isteme olayına bayılan kadın dolu, lütfen kimse bu konuda bana zıt gitmek için alıntı yapmasın yani. Bunlar benim düşüncem, herkesin kendi hayatı. Adetleri seven adetleri yapar, onlara göre yaşar, istemeyen yaşamaz.

Bilinçaltını kusuyor insanlar böyle. Düşünmeden öylesine edilen bi laf bakış açısını ele verir çoğu zaman.

Ben bu tür lafları hiçbir özelliği olmayıp ellerinde sadece bekaretleri olan, onu da ömür boyu mutsuz da olsa aldatılsa da dayak da yese tek bir adama sunmuş olmaktan gurur duyan hatunlara ait olduğunu düşünüyorum. Adamlarda aynı bakirlik varmı orası pek önemli diil erkektir yapar.

Boşanmış olmanın en çok şu yönünü sevdim. O günden sonra; bana gelen, gerçekten bana geldi. İşime, güzelliğime, 'bekarlığıma' değil..

Cok sacma bu kina olayi evde yapayim diyorum uc bes kisiyle bu seferde gelenin az olmus diye laf cikacak hic sevmiyorum ne dugun ne kina cevrede yok burada keske bu adetler olmasa yada karsima bunlari onemsemeyen bir aile ciksa .

Eskiden tamamen o niyetle yapılıyordu, kız bizim oldu gibi.. öyle de kabul ediyorlardı. Benim ex kayın aile bile öyleydi kendilerini güncelleyememişlerdi (Ben geç anlamışım) Ama biçok aile sadece adet olarak yapıyor artık, tatlı bir anı oluyor sonra..

Seni cok iyi anlıyorum
Ben de nefret ederim
Bence sadece tanisma olsun
Oturup sohbet etsinler iste
Ama bunun icin iki ailenin de bakis acisi boyle olmali
Anneanneni sallama bence
1. Derece yakin akrabalar tamam derse olur istedigin gibi

Ben hicbirini yapmadan evlendim
Ama akrabalara da haber vermemistim
Sonradan sitem edenler oldu ama kizma kusme falan olmadi

Cok sacma bu kina olayi evde yapayim diyorum uc bes kisiyle bu seferde gelenin az olmus diye laf cikacak hic sevmiyorum ne dugun ne kina cevrede yok burada keske bu adetler olmasa yada karsima bunlari onemsemeyen bir aile ciksa .

Ya bir de gidip saçma sapan bir salona dünya para bayılmak da mantıksız bence. Gelenlerin yarısı boş oturuyor, ki ben de sevmem oynamayı mesela. Niye okadar insanı toplayıp bide dünya para vermek zorundayım? Kınada dağıtılan kutulu kınalar ayrı saçmalık. Hepsi çöpe gidiyor sonra. Eskiden ufak tefek tadında yapılan adetlerin suyunu çıkardık günümüzde. Sorun da oradan çıkıyor zaten..

Sen istemiyosunda ilerde ailen esinin bi acigini gorseler bi isteme bile olmadi ztn derler . Ayni sekilde bohca hazrlanir sizn Taraf sussada onlarin tarafi "adet bilmezler..bla bla.." dicekler. Ömür boyu seslerini kesmek icn gonulsuzde olsa yapsinlar buyuklere birak herseyi hemen olup bitcek merak Etme

O da var yetiştirilme tarzı da var. İnsan ne kadar eğitimli birikimli olursa olsun nasıl bir kültürden çıktığı çok önemli illa ki o kültürün izlerini taşıyor bilinçaltında.

Yıllar önce kendini yetiştirmiş eğitimli bi arkadaşım ikinci evliliğinde düğün yapan bi abla için 'görüyon mu X'i düğün yaptı yaw bildiğin' demişti, aynen bu cümlelerle. O zamanlar daha öğrenciydim evlilik aklımda bile yoktu ama 'demek ki insanın ikinci evliliğini sessiz sedasız sönük bi törenle yapması bekleniyor' diye düşünmüştüm.

Bari bizler çocuklarımızı böyle cahil bi düzenle yetiştirmeyelim.

Son düzenleme:
sizce her adeti yaparsak ömür boyu susarlar mı, inanıyor musunuz buna gerçekten yapmasam yapmadı olurum, yapsam ne biçim yaptı. Laf olsun millete işte

Evlilik olayinda her kadin isteniyor demek istedim. Hele ki evlenecek olan genc bir bayansa bu mutlaka ki olmalidir. Anne babada gormek ister mutlu olurlar.
Her kadin esit zaten evlenip bosanmasi yada hic evlenmemis olmasi bir fark yaratmiyor yada bir eksiklik degil.

Bile kelimesi eklenince assagilama olur.

İnşallah gönlünüzce yapabilirsiniz hayalinizdeki evliliği.
Bana da pek çok adet gereksiz geliyor, ama çokta uzak kalmayı da kendi adıma doğru bulmuyorum.
Evlilik öncesi bu gibi zamanlarda eş adayl ve ailesi daha iyi tanınıyor bence.... oturup iki sohbette kimsenin ne olduğunu anlamazsınız ama bir isteme merasimi olsa, kıyafetten, görgüden, aile büyüğünden, seçilen yüzükten, getirilen Çiçekten, bazı adetlerden kimin ne olduğu dökülür...
Olmazsa ne ala ama olursa da kendinize bunu fırsat bilip aile olacağınız insanları tanımaya çalışın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…