isteme istemiyorum

Bende simdi sizin anlattiklariniza şok oldum. Dul kadin bile isteniyor. Isteme olmali mutlakq sonrakileri bogca vs. yapmayacaksaniz yapmazsiniz.
istemenin aslı evliliğe onay vermek protokolüdür bunu aile büyüklerinin sözlü onayınıda alarak yapabilirsiniz
tabi gelenek tabuya dönüşmüşse zor oluyor biraz

onlarsız bile istemiyorum. saçma sapan şeyler. verdik gitti lafları falan hiç hoşuma gitmiyor
Kimse oyle kaba bir tabir kullanmiyor kullanacak taraf sizi aileniz zaten soylersiniz.

Isteme denilen olayda zaten cay kahve muhabbet oluyor ailelerin sadece dugunde tanismasida olmaz.

Eşimle birlikte yaşıyorduk

Düğüne karar verdik davetiyeleri bastırdık

Yüzük aldık gittik beni istedik bir ay sonra da evlendik

Kv kp eşim geldiler yemek yendi vs kp istemeye kalktı babam onlar eskide kaldı herkes kendi Hayatına yön verir Nasıl isterlerse öyle yaparlar dedi oldu bitti

6 kişi idik

İsteme olayi banda coooook absurd geliyor.

Kendimde dahil yillarca sevlilik yaşadıktan sonra isteseler ne istemeseler ne.

Bana şahsen tiyatro gibi geliyor.
Yillardir sevgililik yapan kizi istemenin anlamini çözemedim.

Dava konuyu açardım ama polimik olucagi icin susuyorum.

Bence bohca, kahve ( zaten misafire ikram edilir ama hadi neyse) bulaşmadan aileninde gönlü olsun.

Unutma daha önünde koca bir ömür var... istediğini zaten yaparsin.

Evlenme işlerinde ailelerinde hayalleri oluyor genelde. Ölümlü dünyada kalp kirmaya gerek yok

Ben de hiç sevmem öyle adetleri. Adet olayını sevmem zaten genel olarak. Bizde şöyle oldu; şehirler farklıydı tabi. Geldiler istediler, nişan tüzüğü takıldı. İkram vs 6 ay sonra nikah. Bana göre süper oldu. Tam hayalimdeki gibi

ya sorun tam olarak verdik gitti de değil. hani genel olarak derler ya kızınızı istiyoruz diye. bu ailemin olabilir ama benim ve erkek arkadaşımın inancına uygun değil. ya genel olarak ortamı da sevmiyorum. daha önce çok yakın bir arkadaşımınkine gitmiştim içinde olmamama rağmen gerçekten işkence gibi geçti bütün gece benim için.

Kusura bakmayın ama çok abartmışsınız işkence falan nedir Allah aşkına kızınızı oğlumuza istyrum diyecekler sizinkiler de hayırlısı olsun ya da hayırlı olsun diyecekler çok basit bişey bu kadar da takmayın bence yüzyıllardır yapılıyo tamm sevmiyor olabilirsiniz ama işkence gibi süren bişey değil eğlenmeye çalışın hayatta neler yapıyoruz istemediğimiz bu ne ki

Aileniz çok istiyorsa bu kadar basit meseleler için kalp kırmaya gerek görmüyorum ben açıkçası. Kalp kırılmasa bile tartışmalar olacak, gerginlik olacak. Bence değmez mutlu olmanız gereken günler bunlar.

Elinizden geldiğince sade tutabilirsiniz, maksat adı olsun diye yapabilirsiniz. Tuzlu kahve vermek bana da saçma geliyor. Normal misafirliğe gelmişler gibi klasik kahvenizi yapar ikram edersiniz. Bohça olayının olmamasını iki taraftan da rica edersiniz; "Verdik gitti" denmemesini rica edersiniz -ki ben bu kadar laubali laflara rastlamıyorum genelde "Gençler anlaştıysa bize laf düşmez" falan deniyor. Kimseyi kırmadan sade bir şekilde atlatabileceğinizi düşünüyorum ben. Sanki size misafirliğe gelmişler gibi düşünün.

Abartılmasa güzel adetler aslında.isteme olarak değil de aileden onay alma olarak bakabilirsiniz. Bizde verdik gitti denmez, hayırlı olsun mutlu olsunlar denir sadece. İyi dilekte bulunulur yani. Tuzlu kahve olayını seviyorum ben, sevdiği kadın için tuzlu kahve içen adamın zorluklar karşısında dik durma ihtimali artıyor benim gözümde. Bohça sepet işleri baştan aşağı saçmalık. İsteme, o gün yüzük, sonra nikah benim hayalim de. Geri kalan herşey enerji, zaman ve para kaybı...

Dul kadın BİLE isteniyor ne demek? Dul kadının diğerlerinden nesi eksik ki BİLE gibi bir kelime kullanıyorsunuz?

İstemeyi ne sanıyorlarsa amma büyütüyorlar. Sanki kendileri hediye paketi de onu açmak için aileden izin isteniyor istemede. Yahu evlilik için iki tarafın onayıdır isteme, bekaretlerini ne kadar abartıyor bazı kadınlar? Hayır bi kere evlendiniz artık sizde de yok ondan bunu da bi farkedin dimi ama yok...

Kina gecesi yaptiniz mi ben kina gecesi falan da yapmak istemiyorum ille ele kina yakilmak zorunda mi ?sizin gibi nikah yapip birmek istiyorum kisa yoldan.

Ben de sevmiyorum isteme meselesini de BİLE demesi saygısızlık olmuş, dul ya da boşanmış birisi şimdi kendisini eksik mi hissetsin o BİLE kelimesinden dolayı? Dul ya da boşanmış olsam ve istenmiş olsam rahatsız olurdum bu kaftan.

Ben de sevmiyorum isteme meselesini de BİLE demesi saygısızlık olmuş, dul ya da boşanmış birisi şimdi kendisini eksik mi hissetsin o BİLE kelimesinden dolayı? Dul ya da boşanmış olsam ve istenmiş olsam rahatsız olurdum bu kaftan.

Amaaan tek derdin bu olsun. Bence biraz taviz ver kati kurallarından. Abartmamak koşuluyla sadece bir isteme yüzük takma merasimi olsun bitsin kapansın konu. Kimsenin de kalbi kirilmasin. Şekilden çok içeriğe önem veriyorsunuz anladığım kadarıyla ama içerikte ailelerin gönlü de önemli bence

Her bekar kadın dul/boşanmış kadın adayıdır çünkü rahatsız olmanız normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…