istemenin aslı evliliğe onay vermek protokolüdür bunu aile büyüklerinin sözlü onayınıda alarak yapabilirsinizBende simdi sizin anlattiklariniza şok oldum. Dul kadin bile isteniyor. Isteme olmali mutlakq sonrakileri bogca vs. yapmayacaksaniz yapmazsiniz.
Kimse oyle kaba bir tabir kullanmiyor kullanacak taraf sizi aileniz zaten soylersiniz.onlarsız bile istemiyorum. saçma sapan şeyler. verdik gitti lafları falan hiç hoşuma gitmiyor
Isteme olayi benim hayat gorusume ters, diger evlilik oncesi torenlerinden de hoslandigim soylenemez yani bana gore dusundugunuz sekilde ailelerin tanismasi absurt olmaz. Ama kirmadan ikna edebileceginizi dusunmuyorum; eger sizin dediginiz gibi olacaksa aile buyukleri mutsuz olacak, tersi durumda da siz mutsuz olacaksiniz. Ben olsam kendi mutlulugumu secerim.
Bile derken ?Bende simdi sizin anlattiklariniza şok oldum. Dul kadin bile isteniyor. Isteme olmali mutlakq sonrakileri bogca vs. yapmayacaksaniz yapmazsiniz.
ya sorun tam olarak verdik gitti de değil. hani genel olarak derler ya kızınızı istiyoruz diye. bu ailemin olabilir ama benim ve erkek arkadaşımın inancına uygun değil. ya genel olarak ortamı da sevmiyorum. daha önce çok yakın bir arkadaşımınkine gitmiştim içinde olmamama rağmen gerçekten işkence gibi geçti bütün gece benim için."verdik gitti" genelde filmlerde olur zaten.
"hayırlı olsun, hayırlısı olsun " deniyor çoğu zaman.
Tuzlu kahve ve bohça, maaile alışveriş filan yapmazsınız sade bir törenle olur, bu kadar nefret edecek bişey yok, kırmaya değmez.
Evlilik olayinda her kadin isteniyor demek istedim. Hele ki evlenecek olan genc bir bayansa bu mutlaka ki olmalidir. Anne babada gormek ister mutlu olurlar.Bile derken ?
Dul kadın BİLE isteniyor ne demek? Dul kadının diğerlerinden nesi eksik ki BİLE gibi bir kelime kullanıyorsunuz?Bende simdi sizin anlattiklariniza şok oldum. Dul kadin bile isteniyor. Isteme olmali mutlakq sonrakileri bogca vs. yapmayacaksaniz yapmazsiniz.
Dul kadın BİLE isteniyor ne demek? Dul kadının diğerlerinden nesi eksik ki BİLE gibi bir kelime kullanıyorsunuz?
Kina gecesi yaptiniz mi ben kina gecesi falan da yapmak istemiyorum ille ele kina yakilmak zorunda mi ?sizin gibi nikah yapip birmek istiyorum kisa yoldan.Ben de hiç sevmem öyle adetleri. Adet olayını sevmem zaten genel olarak. Bizde şöyle oldu; şehirler farklıydı tabi. Geldiler istediler, nişan tüzüğü takıldı. İkram vs 6 ay sonra nikah. Bana göre süper oldu. Tam hayalimdeki gibi
Yuh be!Bende simdi sizin anlattiklariniza şok oldum. Dul kadin bile isteniyor. Isteme olmali mutlakq sonrakileri bogca vs. yapmayacaksaniz yapmazsiniz.
İstemeyi ne sanıyorlarsa amma büyütüyorlar. Sanki kendileri hediye paketi de onu açmak için aileden izin isteniyor istemede. Yahu evlilik için iki tarafın onayıdır isteme, bekaretlerini ne kadar abartıyor bazı kadınlar? Hayır bi kere evlendiniz artık sizde de yok ondan bunu da bi farkedin dimi ama yok...
İstemeyi ne sanıyorlarsa amma büyütüyorlar. Sanki kendileri hediye paketi de onu açmak için aileden izin isteniyor istemede. Yahu evlilik için iki tarafın onayıdır isteme, bekaretlerini ne kadar abartıyor bazı kadınlar? Hayır bi kere evlendiniz artık sizde de yok ondan bunu da bi farkedin dimi ama yok...
Ben de sevmiyorum isteme meselesini de BİLE demesi saygısızlık olmuş, dul ya da boşanmış birisi şimdi kendisini eksik mi hissetsin o BİLE kelimesinden dolayı? Dul ya da boşanmış olsam ve istenmiş olsam rahatsız olurdum bu kaftan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?