• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isteme olayı

okuyorum evet ama açık öğretimden üni. okuyom sevgilimde aynı şekilde.. ayrıca çocuk hakkında hiç bir bilgiye sahip değil ön yargıyla yaklaşyor
her ikiniz de halen okuyorsanız evlilik işi nasıl olacak?
evin geçimi nasıl sağlanacak?
okul bittikten sonra evlenecekseniz bile şimdiden bu isteme olayları erken.
yaşlar küçük daha.
dışarıdan kolay görünür evlilik ama öyle değildir.yürütmek maharet ister.
acele ediyorsunuz kesinlikle.

ben ailenin tek çocuğuyum ama şımarık değilim ve bana pek önem verilmez..her neyse sevgilim bu hafta içi annesini bize yollayacak beni istemesi için annem sevgilimin olduğunu biliyor ve buna çok karşı çıktı ama ben vazgeçmedim ben inanıyorum ki bu isteme olaylarında da çok sorun çıkacak ve ben yine vazgeçmeyeceğim sizce ben ailemi nasıl ikna edebilirim??
Baban hayatta değil mi?

ilk önce annesi gelecek işte ailelerini tanıtacak babamda gidip onların ailesini araştıracak hani nasıl bir aile diye eğer ailem için uygun olursa babamın yanına gelip isteyecekler..

babanı adam yerine koymuyorlar mı sadece annesi nasıl gelecek?
Tanışmak için mi yani?
ilk önce annesi gelecek işte ailelerini tanıtacak babamda gidip onların ailesini araştıracak hani nasıl bir aile diye eğer ailem için uygun olursa babamın yanına gelip isteyecekler.

cnmm ben öyle rahat bi kız değilim veya ailem değil..yani insan en azından sevdiği insanın yanında rahat etmek istiyor onunla bişeyler yapmak istiyor
Rahatlıktan kastın ne anlamadım. Gez, göz derken, sırtına çantanı at, nerede gece orada sabah yaşa, ailenin değerlerini hiçe say demiyorum. :)
Benim anlatmak istediğim şu; 20 yaş karakterin oturduğu bir yaş değildir, bugün istediğin şeyi yarın istemeyebilirsin, hayattaki önceliklerin, beklentilerin değişebilir. Birini sevmeye, onunla zaman geçirmeye elbette hakkın var ama 20 yaş söz, nişan gibi olaylar için çok genç bir yaş. Belki doğru insanı buldun, orasını bilemem ama şuan ki önceliğin okulunu bitirmek, kendi hayatının iplerini eline almak olmalı ki, yarın annenin karşısına güçlü ve bağımsız bir kadın olarak dikil ve ben şununla evlenmek istiyorum, hayatımı yönlendirmeye hazırım diyebil.

Rahatlıktan kastın ne anlamadım. Gez, göz derken, sırtına çantanı at, nerede gece orada sabah yaşa, ailenin değerlerini hiçe say demiyorum. :)
Benim anlatmak istediğim şu; 20 yaş karakterin oturduğu bir yaş değildir, bugün istediğin şeyi yarın istemeyebilirsin, hayattaki önceliklerin, beklentilerin değişebilir. Birini sevmeye, onunla zaman geçirmeye elbette hakkın var ama 20 yaş söz, nişan gibi olaylar için çok genç bir yaş. Belki doğru insanı buldun, orasını bilemem ama şuan ki önceliğin okulunu bitirmek, kendi hayatının iplerini eline almak olmalı ki, yarın annenin karşısına güçlü ve bağımsız bir kadın olarak dikil ve ben şununla evlenmek istiyorum, hayatımı yönlendirmeye hazırım diyebil.
yani tabi ki öyle ama ikimizde aöfden okuyoruz bunun için sorun olmayacağını düşünüyorum ayrıca ben gerçekten doğru insanı bulduğuma inanıyorum zaten sevgilim hayattan bekledeğiminde üstünde bişey :)

ilk önce annesi gelecek işte ailelerini tanıtacak babamda gidip onların ailesini araştıracak hani nasıl bir aile diye eğer ailem için uygun olursa babamın yanına gelip isteyecekler.
Anladım… ön tanışma gibi..

Bana çok da gerekli gelmedi nedense.

Sorun ne peki?

ırk mezhep çatışması filan mı ön yargıyla yaklaşıyor? öyle değilse eğer erken olduğunu da düşünüyor olabilir. bence gerçek nedenleri öğren ve kesinlikle bu safhada ailenin tarafında ol. geri gelirsen mazallah geleceğin yer onların yanı. ve onlar senin mutluluğunu isteyecek tek insanlar. el oğlu acımaz.

20 yaş evlilik düşünmek için çok erken. Çalışıyor musun bilmiyorum. Açık öğretim okuyormuşsun. Bu yaşlarsenin evlilik düşüneceğin değil, hayatını planlayacağın yaşlar.

16 yaşında sevgili edinebildiğine ve bunu 4 yıl sürdürebildiğine göre ailen o kadar da sıkı kuralları olan bir aile değil anladığım kadarıyla.

cnmm ben öyle rahat bi kız değilim veya ailem değil..yani insan en azından sevdiği insanın yanında rahat etmek istiyor onunla bişeyler yapmak istiyor

Iyide gezmek icin evlenilmez canim. Evlilik cok büyük bir sorumluluktur ve senin yasin bi sorumlulugu tasimak icin cok kücük.

Bagimsizligi evlilikte arama, kendinde ara. Madem baskici ailen var, sende diren. Üni'ye git, meslegini eline al, para kazan ve istedigini al. Fark edeceksin ki yas ilerledikce, kendi ayaklarin üzerine durdukca, daha bagimsiz oldugunu. Yas ilerledikce daha farkli düsünürsün, hatta gün gelir bu haline bile gülersin.

Yani nolur, evlenmenin yerine kendini gelistir, hayatini bu erken yasta söndürme :(

İstemeye değil kız görmeye geliyor kayınvalide adayı
yaşınız genç ikinizde okuyorsunuz neyin acelesi bu
belkide ailen henüz hazır olmadığınız için karşı çıkıyor

Back
X