İsteme öncesi babamın tereddütleri

Tasbebek09

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2014
590
930
303
Merhaba kızlar 5 yıllık ilişkim var sevgilim evlenme teklifi etti. istemeye gelcekler. Babama bugün söyledik.
kim filan diye baya sordu. Ailesini tanımıyoruz filan diye sorun etti (sorun etti derken tereddütte kaldı).aileyi tanıyan biri var mı? Kimlerden filan sordu da sordu ben onun ailesi ile tanışmadım o da benim ailemle.
5 saatlik mesafe var aramızda. İstemeden önce acaba tanışma mı olsa diye düşündüm. Aslında biz direk isteme diye düşünmüştük ama babam böyle kem küm edince tanışma olması daha mı uygun olur? Erkek arkadaşımın işi de izin konusuna sorunlu ondan iki defa gel git olcak onlara da ondan bi kere isteme olsun diye düşünmüştüm ben de. Fikirlerinize ihtiyacım var.

güncelleme

Babama söyledim isteme değil de tanışma yapalım dedim önce. Çok tepkisiz davranıyor. Anlamadım ben bu işi. Hiç bişey demiyor yönlendirmesini bekliyorum şöyle yapalım böyle yapalım diye yok tepkisiz çok moralim bozuldu 😓

Son düzenleme:
Ben de sizin gibi düşündüm apar topar yaptım her şeyi çok pişmanım. Bunlar ciddi işler. Bana da dediler dinlemedim. Ağırdan alın biraz 5 yıllık da olsa 10 yıllık da olsa. Tanışmaya gelsinler. Sonra aileniz çocuğun memleketine gidip araştırıp soruştursun. İadei ziyaret yapıp ev ortamlarını görün sonra gelip istesinler. Uzat uzatabildiğin kadar. Bu süreçlerde çıkıyor insanların gerçek yüzü. Çok samini bir tavsiyemdir bu.

Aaa olur mu öyle şey ya hem de başka şehir diyorsun tabiki tanışma olmalı gerekirse on defa gelecekler şimdi gelmeyen uğraşmayan ne zaman gelecek bu kadar işleri kolaylaştıracağım diye kendinizden ailenizden ödün vermeyin sonra hiç kıymetiniz olmaz. Bizim de arada 6 saat vardı üç iki defa onlar geldi bir biz gittik babam soruşturdu aileyi o şekilde isteme oldu.

Aaa olur mu öyle şey ya hem de başka şehir diyorsun tabiki tanışma olmalı gerekirse on defa gelecekler şimdi gelmeyen uğraşmayan ne zaman gelecek bu kadar işleri kolaylaştıracağım diye kendinizden ailenizden ödün vermeyin sonra hiç kıymetiniz olmaz. Bizim de arada 6 saat vardı üç iki defa onlar geldi bir biz gittik babam soruşturdu aileyi o şekilde isteme oldu.
Heh aynen böyle çok doğru. İnsanlar emek vermediği şeye kıymet de vermiyor. Bırakın emek versinler. Sonra kendini yamıyormuş gibi olursun. Amaaan benimkisi öyle yapmaz deme hep öyle dedik, bulduk belamızı

Merhaba kızlar 5 yıllık ilişkim var sevgilim evlenme teklifi etti. istemeye gelcekler. Babama bugün söyledik.
kim filan diye baya sordu. Ailesini tanımıyoruz filan diye sorun etti (sorun etti derken tereddütte kaldı).aileyi tanıyan biri var mı? Kimlerden filan sordu da sordu ben onun ailesi ile tanışmadım o da benim ailemle.
5 saatlik mesafe var aramızda. İstemeden önce acaba tanışma mı olsa diye düşündüm. Aslında biz direk isteme diye düşünmüştük ama babam böyle kem küm edince tanışma olması daha mı uygun olur? Erkek arkadaşımın işi de izin konusuna sorunlu ondan iki defa gel git olcak onlara da ondan bi kere isteme olsun diye düşünmüştüm ben de. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Anne babaların fikrine tereddütlerine değer vermek lazım. BeŞ yıllık ilişki de olsa belki ummadığınız şeylerle karşılacaksınız. Her anne baba kızını kime veriyor bilmek ister. Ömür geçirmeye bir adım atıyorsunuz. İzin günü bir kere geldiler iki kere geldileri düşünmeyin. Sağlam bir evliliğe adım atın da gerekirse erkek tarafı on kere gelip ana babayı ikna etmeli. Kolay değil öyle kız vermek. Babanızı ezmeyin sakın.

Aceleniz Ne?
Tanışma olsun,
Hatta siz de iade-i ziyarete gidin, evlerini, nerede yaşadıklarını, yaşadıkları evi, düzenlerini, muhiti görün.

Sonra onlar yine istemeye gelsin.
5 saatlik mesafe, sabah çıkıp gelseler, akşam dönerler.

Ki sizin de gitmeniz onemli. arkadaşım ve ailesi sevgilisine gittiklerinde, komsulari durdurup, evlerinin içinde sürekli şiddet olduğunu, anneye hem babanın, hem Evlatlarının şiddet uyguladıklarını söylemişti. 3 yıllık ilişki, ki kiza da kaba davranıp sonra yalvar yakar olurdu da kız görmezden gelmisti.
Ama Ailesi görmezden gelmedi.
Kör evlilik yapmayın
Acele etmeyin.

Erkek arkadaşımla konuşucam. Sanırım haklısınız. Ben de tereddütte kaldım babam öyle yapınca. İçime sinmeyecek direkt isteme olursa benim de.önce tanışalım en iyisi

Baban haklı. Simdi tanışma olsun. Adamin içi rahat etsin. Aileler tanışın. Sen onun kızısın. Hiç kötülüğünu ister mi

Erkek arkadaşımla konuşucam. Sanırım haklısınız. Ben de tereddütte kaldım babam öyle yapınca. İçime sinmeyecek direkt isteme olursa benim de.önce tanışalım en iyisi
Fazlasıyla tanışın. Ben ailesiyle iyi tanışmama rağmen ailelerin tanışmıyor olmasını ve ciddi şeyleri kısa tutmanın dezavantajını yaşadım. İş ciddiye binince her şeyin rengi değişti. Bir de lütfeder gibi gelip gittiler. Oysa ki ben her şeyi kolaylaştırmıştım insanları yormayayım diye.

aslında evet istemeden önce tanışma olur yani bu böyledir
kararlaştırmadan önce annenizle konuşmadınız mi
babanız pat diye istemeye geleceklerini duyunca da tereddüt etmiştir

Evlenmek kolaymi once tanismaya gelsinler siz bile tanimiyorsunuz neye guvenerek direk isteme olsun diyorsunuz olmaz oyle sey biraz ugrassinlar git gel yapmak cok zor degil sevgilinde izin alsin herseyi sen dusunup alttan alma pisman olursun

Back
X