istemediğim bir yaşantı...

çalışmaya başlamak çözüm değil bence. daha sonra "çalışıyorum işten gelince birde o kadar kişiye yemek yapıyorum, temizlik yapıyorum" vs diye problem olur. burda tek yapmanız gereken eşinizi ikna edip ayrı eve çıkmak.

Çekilecek hayat değil. Allah kimseye böyle bir evlilik vermesin ya.
Köle olarak mı aldılar sizi, gelin olarak mı ?
Pes ... Böyle bir koca ile ömür geçmez.

Şimdi bunları yazdığım için yanlış anlaşılabilir hatta yargılabilirim fakat bazı hayatlar bunu hakediyor.
Anlattığınız kadar yaptığınız fedakarlıklar karşılığında bile mutlu değilsiniz. Bu yüzden bazı stratejilere baş vurmanız gerekiyor.

Şöyle ki artık bu kadar iş yapmayın,fazlasını yapmayın yani..
Bazı zamanlar gerekiyorsa hasta olduğunuzu söyleyin ve yatın.
Ne olursa olsun k.valideniz ne derse desin uzanmaktan vazgeçmeyin..Her defasında kibarlıkla hasta olduğunuzu söyleyin.

Bunun haricinde K.valideniz gün içerisinde ne derse desin asla cvp. vermeyin.
Eşiniz yokken saygınızı yitirmeyin ama eşiniz varken sevginizin yanında güler yüzünüzü eksik etmeyin k.validenize.
Eşiniz eve geldiğinde sadece onunla mutlu olmaya bakın.
Bu söz ettiğiniz eşinize çok şefkatli olma durumunuzu ise kaldırmayın ama boyut değiştirin.
Sizin bu yaptığınız bir anaçlıktır.
Erkekler böyle durumlardan memnun olur ama uzun süreli olmaz bu memnuniyet.
Karşı tarafın ihtiyaçlarını unuturlar birden.
Dünyanın merkezinde kendileri var sanırlar.

Şimdi siz kendinizi eşinize ve etraftakilere hatırlatın.
Bir birey olduğunuzu ve sizinde duygularınızın ve ihtiyaçlarınızın olduğunu mutlaka hatırlatın.
Eşinize daha çok eşi gibi davranın, bunu buradan anlatmak zor ama anaçlıktan öte sizin bir dişi özelliğinizin olduğunuzu bilsin, tekrar tekrar görsün.

K.validenize ne olursa olsun mutlaka kapınızı çalmadan girmesinin sizi kırdığını anlatın.
Anlamazsa, surat asarsa dahi söyleyin.
Bırakın anlamasın,surat assın elbet birgün anlar.

Mutlu olmaya adım atmak istiyorsanız ilk bu duygunuzdan başlamanız gerekiyor ve duygularınızı karşınızdakinin kırılacağınıda bilseniz MUTLAKA İFADE EDİN tatlı dille, anlaşılmazsa birazdaha emin bir şekilde tekrarlayın usanmadan.

Arkadaş çevrem yok diyorsunuz, hiç mi çok eskilerden arkadaşınız yok ?
Kurcalayın bulun ve tekrar hayatınıza sokun o arkadaşlıkları..
Size gelip gitsinler, siz planlar yapın.
Yaşınız çok genç.Böyle devam ederseniz aklınızı yitirirsiniz.
Üstelik buna neden sizsiniz.
Kendi hayatınızın kontrolunu kendi elinize alın.

Sonra zaman içerisinde bu dengeleri sağladığınızda o evde daha mutlu olacaksınızdır ve ayrı eve çıkma isteğiniz tam onay görecektir.
Önce kendinizi hatırlayın.

Bunu çok sık tekrarlıyorum biliyorum ama gerçek bu; kendine ne kadar değer verirsen karşındakide o kadar değer verir.

Bunun ötesi berisi gerisi yok.

Eşine süprizler yapmayı ona ilgi göstermeni bir nebze anlıyorumda
Neden kayınvalidene yaranmaya çalışıyorsun
İçinden gelmiyorsa yapma arkadaşım . . Birileri sana iyi desin diye ezdirme kendini
Bak kendinde diyorsun öylede böylede yaptıklarından takdir almıyorsun
Herkes yerini bilsin . . Koca evde her yükümlülüğü kendi omuzlarına alırsan işte böyle ezilirsin
Hergün temizlik yapılmaz yemeğini ikii günlük yap diğer gün dinlen kendine .Sanada yazık .
Hayatın tadını çıkar . Kayınvalidene git kocanla gez diyeceğine , Anne bugün sofrayı ser kurda biz bi dolaşalım de :ssz:

Çekilecek hayat değil. Allah kimseye böyle bir evlilik vermesin ya.
Köle olarak mı aldılar sizi, gelin olarak mı ?
Pes ... Böyle bir koca ile ömür geçmez.

bazen evet kendimi değersiz görüyorum,hizmetçi gibi görüyorum.onca çabama rağmen en ufak bir sorunda kötü ilan ediyorlar beni.yaptıklarımın bir karşılığı(güler yüz,hakkım olanın gösterilmesi vs) olsa diyorum...keşke.eşim beni anlamak istemiyor.o kadar anlatıyorum derdimi tüm samimiyetimle ama boşuna konuştuğumu anlıyorum sonunda.ben anya diyorum,eşim konya:( ...

Eşine süprizler yapmayı ona ilgi göstermeni bir nebze anlıyorumda
Neden kayınvalidene yaranmaya çalışıyorsun
İçinden gelmiyorsa yapma arkadaşım . . Birileri sana iyi desin diye ezdirme kendini
Bak kendinde diyorsun öylede böylede yaptıklarından takdir almıyorsun
Herkes yerini bilsin . . Koca evde her yükümlülüğü kendi omuzlarına alırsan işte böyle ezilirsin
Hergün temizlik yapılmaz yemeğini ikii günlük yap diğer gün dinlen kendine .Sanada yazık .
Hayatın tadını çıkar . Kayınvalidene git kocanla gez diyeceğine , Anne bugün sofrayı ser kurda biz bi dolaşalım de :ssz:

haklısınız aslında.bu dediğinizi de yapmaya çalıştım sonra k.valide üstüme yürüdü bana "allahlık bu" diyerek :) iyilikten maraz doğarmış.ona sofrayı kurmasını söylesem boğazıma yapışır herhalde:) bir kez.gece 11buçuk falandı saat.bende yatağımda yatıyordum.o saatte misafir geldi eve.gecelikli olduğum için çıkamamıştım.birde sinirlendim bu saatte misafir mi olur diye kalkmadım.eşim yatak odamızdan annesine seslendi,mutfak masanın üzerinde tabakta erik vardı,annesinden onu getirmesini istedi.neyse getirdi.ertesi gün eşim işe gitti,sabah kahvaltıda k.validem bana şunları söyledi"ben sizin oyuncağınız mıyım odadan birşey istiyorsunuz benden?misafir olmasaydı kavga çıkaracaktım"... kadın değil terminatör.

Şimdi bunları yazdığım için yanlış anlaşılabilir hatta yargılabilirim fakat bazı hayatlar bunu hakediyor.
Anlattığınız kadar yaptığınız fedakarlıklar karşılığında bile mutlu değilsiniz. Bu yüzden bazı stratejilere baş vurmanız gerekiyor.

Şöyle ki artık bu kadar iş yapmayın,fazlasını yapmayın yani..
Bazı zamanlar gerekiyorsa hasta olduğunuzu söyleyin ve yatın.
Ne olursa olsun k.valideniz ne derse desin uzanmaktan vazgeçmeyin..Her defasında kibarlıkla hasta olduğunuzu söyleyin.

Bunun haricinde K.valideniz gün içerisinde ne derse desin asla cvp. vermeyin.
Eşiniz yokken saygınızı yitirmeyin ama eşiniz varken sevginizin yanında güler yüzünüzü eksik etmeyin k.validenize.
Eşiniz eve geldiğinde sadece onunla mutlu olmaya bakın.
Bu söz ettiğiniz eşinize çok şefkatli olma durumunuzu ise kaldırmayın ama boyut değiştirin.
Sizin bu yaptığınız bir anaçlıktır.
Erkekler böyle durumlardan memnun olur ama uzun süreli olmaz bu memnuniyet.
Karşı tarafın ihtiyaçlarını unuturlar birden.
Dünyanın merkezinde kendileri var sanırlar.

Şimdi siz kendinizi eşinize ve etraftakilere hatırlatın.
Bir birey olduğunuzu ve sizinde duygularınızın ve ihtiyaçlarınızın olduğunu mutlaka hatırlatın.
Eşinize daha çok eşi gibi davranın, bunu buradan anlatmak zor ama anaçlıktan öte sizin bir dişi özelliğinizin olduğunuzu bilsin, tekrar tekrar görsün.

K.validenize ne olursa olsun mutlaka kapınızı çalmadan girmesinin sizi kırdığını anlatın.
Anlamazsa, surat asarsa dahi söyleyin.
Bırakın anlamasın,surat assın elbet birgün anlar.

Mutlu olmaya adım atmak istiyorsanız ilk bu duygunuzdan başlamanız gerekiyor ve duygularınızı karşınızdakinin kırılacağınıda bilseniz MUTLAKA İFADE EDİN tatlı dille, anlaşılmazsa birazdaha emin bir şekilde tekrarlayın usanmadan.

Arkadaş çevrem yok diyorsunuz, hiç mi çok eskilerden arkadaşınız yok ?
Kurcalayın bulun ve tekrar hayatınıza sokun o arkadaşlıkları..
Size gelip gitsinler, siz planlar yapın.
Yaşınız çok genç.Böyle devam ederseniz aklınızı yitirirsiniz.
Üstelik buna neden sizsiniz.
Kendi hayatınızın kontrolunu kendi elinize alın.

Sonra zaman içerisinde bu dengeleri sağladığınızda o evde daha mutlu olacaksınızdır ve ayrı eve çıkma isteğiniz tam onay görecektir.
Önce kendinizi hatırlayın.

Bunu çok sık tekrarlıyorum biliyorum ama gerçek bu; kendine ne kadar değer verirsen karşındakide o kadar değer verir.

Bunun ötesi berisi gerisi yok.

doğru!arkadaşım yok maalesef.bir tane var o da başka şehirde yaşıyor.msj,telefon arada bi işte.teşekkür ederim ilginize.

eltini örnek al azcık

eltim onlarla aynı memleketli,köylüleri mi neyse artık.o çok değerli.çok korkar k.valideden.birşey dediğinde karşılık falan veremez susar.onun anası babasıda çok pısırık.bizim valide herkesi susturur yani.birde inanılmaz bir sesi vardır.çok gür.bi bağırsın bütün herkes susmak zorunda kalır.evlendim evleneli birtek annem geldi bu eve o da benim ısrarımla.2inci geldiğinde ise k.validem salona geçip yattı.annemle kalakaldık mutfakta.eltimin ailesi geldiğinde ise k.validem onların evinden çıkmaz,sohbet muhabbet.benim babam kanser hastası.burda tedavi gördü,annemlerde kaldı tedavi boyunca.tedavisi bitti bir kez olsun yemeğe bile çağırmadılar babamı.o da tedavisi bitince memlekete gitti sonra zaten.aslında bazı arkadaşlar haklı.yapmayacaksın birşey.ne saygı görüyorum ne sevgi...bugünden itibaren deneyeceğim yavaş yavaş.sonuçları paylaşırım :) hoşçakalın

Bildigim birsey varsa "dag, dag üstüne olur ama ev, ev üstüne olmaz" .
Bir gelinin, kayinvalide ile ayni evde kalmasi, kacinilmaz bir sekilde sorunlar yasanmasi demektir.
Bir taraf sabreder, alttan alir ve bu sorunlarin ortaya cikmasi biraz zaman alabilir ama kacinilmazdir kavga gürültü.
Herkesin evi ayri olmali. Özeli ayri olmali. Diger türlüsünün sonu cok kötüdür.

nedenını sorarsan arkadasım aynı yasantıyı tam 1.5 sene yasadım üstelık fazlasıyla enınde sonunda evım ayrıldı onunda suclusu ben oldum ama yıne ellerı kolları uzerımde rahat yok malesef ...neler neelr yasadım ben konunu okyunca şöyle bir iç gecırdım bu gunlerıme sukredıyorum

elın ele yüregı acımaz canım kımse yogurdum eşki demez..
o yuzden aklını basına al kendını ezdırme öylede suclusun böylede..
artık öğrendıgım tek sey bu evlılıkte umursamıcaksın sal gıtsın yaa hayatını yaşa ye iç. yat
ama kocanla huzurluysan
işte bende o da yok
hele son bır aydır ben bende degılım saçma sapan bır hayatım olmaya başladı her gun süphe hergun üzüntü keden hergun dert ve hergun bır sonrakı gunu dusunmekle gecıyor ne yapıcaz ne olcak ne bıtcek

offf hakketten şiştim yaa bu hayattan hıcmı guzel bır anımız olmıcak bızım hıcmı bıze bır kere sırıtmayacak bu kahpe haayt...

canım benım egerkı dertleşmek ıstersen özelden yazabılırsın Allah yardımcın olsun

(benımde hiç aa hiç arkadasım y6ok kocamı arkadasım sırdasım bılırdım ama oda sırt cevırdı derdımı anlatacagım omuzunda aglayacagım kımsem yok )

hiç mi benimkine benzer birşey yaşayan yok diye düşünürken yorumunuzu okudum.hah dedim buldum:)demişsiniz ki "evimi ayırdım ama yine elleri kolları üzerimizde"işte bende bunu düşünüyorum.bende aynı olacağım evi ayırınca.aynı.evi ayırdım diyeyim,ben k.validemin evine sadece birgün gelmeyeyim ne yaptınız diye,olay çıkacak.bunu eşime aynen böyle söyledim.o da "evet öyle olacak"dedi.(ya burda hayvan isimleri yazmak serbest mi?)... tabi yazarım özelden.görüşmek üzere.şimdilik hoşçakalın..

Bildigim birsey varsa "dag, dag üstüne olur ama ev, ev üstüne olmaz" .
Bir gelinin, kayinvalide ile ayni evde kalmasi, kacinilmaz bir sekilde sorunlar yasanmasi demektir.
Bir taraf sabreder, alttan alir ve bu sorunlarin ortaya cikmasi biraz zaman alabilir ama kacinilmazdir kavga gürültü.
Herkesin evi ayri olmali. Özeli ayri olmali. Diger türlüsünün sonu cok kötüdür.

benim yatak odam bile yol geçen hanı nerdeyse.dnmu değişirken sobeleniyorum.güler misin ağlar mısın.issssyaaaaaaaaannnnnnnnn...geriye bir avuçççç kavgaaaaaaaaa.beni bu derde kocam attı,artık kafam hep dumaaaaaannnnnnnnnn :(

zaman zaman çok sıkılıyorum bu evden bu yaşantıdan,hatta nefret ediyorum,iğreniyorum bazen...23 yaşında hizmetçilik yapıyorum.bu hayat mı?ve 25 yaşında bir çocuğu büyütüyorum.eşimi... haksız olduğunda hasta numarasına yatıyor,çok kırgın ve sinirli olsamda ilgilenmek durumunda kalıyorum.bunu yaşayanınız varsa bilir ne iğrenç bir durum olduğunu.para istiyorum bir köşede dursun lazım olur diye,5lira 10lira 1lira neyse işte.eşim ne yapacaksın diye soruyor....sigara kullanıyorum vs...para ne yapılır ki?dükkanda kazanılan bütün parayı annelerinin eline sayıyorlar akşam.dolayısıyla para yok...k.vldem yatak odama pat diye dalıyor her seferinde.bir özelim bile yok,kimi zaman sabahları böyle uyanıyorum.aşırı bir sesle kapı açılıyor birden,gün içinde veya uyurken:( İNSAN kapıyı çalar değil mi.İNSAN... belim ağrısa yatıp 1-2saat dinlensem suratlar asılıyor..yemek yap,bulaşık yıka,akşama kadar ütü yap,evi temizle,on kişinin ettiği lavaboları temizle,sevgili eltimin misafirleri gelir(kendisi istemiyor)k.vldem "hadi oraya geç,ablana yardım et,yemek pişecek,hoşgeldiniz de"vs...BANA NE ALLAHIM,BANA NE Kİ?sevgili eşim eve gelir...gelir sadece işte.yazacak birşey yok!hergün böyle,hergün.bıktım hayatımdan.kendimi eşim tarafından değersiz hissediyorum.bu evin içinde hizmetçi gibi hissediyorum.bunalıyorum bazen.patlayacak dereceye geliyorum bu benim hayatım değildi ki.yaşamak istediğim bir hayat hiç değildi.bilmesi gereken kişi bunu biliyor.eşim..hiçbir sosyal faaliyetim yok,arkadaşım yok,konuşacağım vakit geçireceğim kimsem yok..ben buna daha ne kadar dayanacağım bilmiyorum.bu hizmetçilikte çekilir aslında etrafımda sürekli laf sokan,suratı asık,her an üzerime yürümeye hazır,istemeden nefret etmiş bulunduğum k.validem olmasa...insan olsa da ev açsa oğluşuna...İNSAN...bana eziyet etmeseniz diyorum hayat...hayatımı adadığım sevgili eşim...bunları görüyor ama elinden birşey gelmiyor.buna dur demiyor.ki ben hastalığında bir çocuk gibi bakarım eşime,üzerini değiştiririm,ayaklarını yıkarım,bakımını yaparım...mutlu olması için çabalarım,onca işimin gücümün arasında şuan ne yapsam mutlu olur diye düşünür ona sürprizler yaparım,onu sıkıp bunaltmamak için ne gerekiyorsa yaparım.kendimden ödün veririm,onu özgür bırakmaya çalışırım...kısacası akla ne geliyorsa onu eşimi mutlu etmek için yaparım.SONUÇTA HAYATINI BERBAT ETMEK İÇİN EVLENMEDİM ONUNLA diye düşünürüm.buna göre hareket ederim.ayrıca kendimde çok bakımlıyım...ama herşey boşuna,kendimi çok değersiz hissettiriyor kocam...k.validemn ağzına bakarım benden memnun kalsın diye,ayağına terliğini getiririm sabahları,hasta olduğunda elimden geldiğince ilgilenirim,evin bir işini elletmem ben yaparım,"kocanı al git gez dolaş anne"derim..."iş güç yapma artık" derim.ama o ne yapar özgürlüğümü elimden alır,azıcık yatıp dinlensem surat asar,herşeyime karışır, VE NE YAPSAM YARANAMAM,kısacası bu!en kötüsü bu!her an gözler üstümde...çamaşırımı değişiyorum odamda belki,ne alemi var pat diye odama girmenin.bana mantıklı açıklama yapacak biri var mı bu konuda.bunu kendisine söyle diyeceksiniz belki ama söylemeyemezsin ki.surat asar,kavga çıkarır,yanlış anlar.hep olduğu gibi yine ben kötü olurum.bugün kendimi iyi hissetmiyorum... ... ....

Daha öncede esımın ailesınden nefret edıyorum dıye bır konu acmıstın,bır cok ınsan sana tavsıylerde bulundu (bende dahıl olmak uzere)yıne benzer konu sana acmıssın,ben sabretmelıyım elımden gelenı sonuna kadar yapıcam dedın?pekı nasıl bır destek ıstıyorsun ben anlamadım ınsanlar aman dayan duzelır mı dıyecekler:19:

ah be güzelimmm valla çok üzüldüm durumuna nasıl içten yazmışsın...
kimse istemez tabi böyle bi hayat..
eşin konuşsun ailesiyle sana kırılırlarsa...
eşinle konuşmalısın...
sende çalış ve ayırın evinizi...
çok zor bi durum..
çok çok iyi anlıyorum seni inan...
allah yardımcın olsun..

Daha öncede esımın ailesınden nefret edıyorum dıye bır konu acmıstın,bır cok ınsan sana tavsıylerde bulundu (bende dahıl olmak uzere)yıne benzer konu sana acmıssın,ben sabretmelıyım elımden gelenı sonuna kadar yapıcam dedın?pekı nasıl bır destek ıstıyorsun ben anlamadım ınsanlar aman dayan duzelır mı dıyecekler:19:

ben destek görmekten öte burada sıkıntılarımı paylaşıyorum,içimi döküyorum,bu bana iyi geliyor.insanların fikirlerini alıyorum.bu sizi rahatsız mı etti?ya da bu sitede şöyle bir kural varda ben mi bilmiyorum "insanların verdiği akılları uygulamayanın burada işi yok".anlamak istemediğiniz ne kadarda belli.bu yüzden sizin yorumunuz eksik kalsın.belliki tuzunuz kuru.hoşçakalın.

ben destek görmekten öte burada sıkıntılarımı paylaşıyorum,içimi döküyorum,bu bana iyi geliyor.insanların fikirlerini alıyorum.bu sizi rahatsız mı etti?ya da bu sitede şöyle bir kural varda ben mi bilmiyorum "insanların verdiği akılları uygulamayanın burada işi yok".anlamak istemediğiniz ne kadarda belli.bu yüzden sizin yorumunuz eksik kalsın.belliki tuzunuz kuru.hoşçakalın.

Kesınlıkle polemıkle ısım olmaz burda ne de normal yasamımda hıc olmadı da,daha öncekı yorumlarımıda bılıyorsun allah yardımcın olsun dedım yıne aynısını söylerım,demek ıstedığimı anlıyamadınız ya da anlamak ıstemedınız herneyse sıze tokat atan esınızle ve kaynanızla yasamınızda mutluluklar dılıyorum...

Back
X