İstemediğim biriyle evlenmeli miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlenmek zorunda değilsiniz ki, istemediğiniz biriyle evlenin.
İnsanlar aşktan bayıldıkları adamlarla bile yapamıyor.

Daha okuyosun, okulu birakip neden evleniyorsun? Okul onceligin olmali, hic kimse degil yalnizca okumak... ayrica sevmedigin biriyle evlenip onun da mutsuz olmasina sebep olursun. Ve biri sana ne yaparsa yapsin, hangi kotulugu ederse etsin onu sevmeye devam etmek de cok sagliksiz bir durum. Bu isi de kokunden kestirip atmalisin. Once okuyup ayaklarinin uzerinde durmalisin.

Bu yaslarda arabesk mod acik unutuluyor galiba
Bende salak salak konusuyordum yok kimse onun gibi olamaz bi daha sevemem yapamam olurum biterim onsuz nefes alamam
Suan aldigin nefesler o kadar ferah ki
Ayrilinca o ugruna olmeyi goze alabilecegim insanin bana yapmadigi kalmadi herturlu serefsizligi yapti. Binlerce kez sukrettim. Acimi icime gommedim butun duygularimi yasadim ki gecsin diye.
Simdi onunla oldugumdan cok daha gucluyum cok daha ozguvenliyim
Karsima da baskasi cikti ve suan kaliteli bir iliski nasil olur onu yasiyorum.
Bu soyledigim senelerce suren bir surec degil hepsini bu sene icerisinde yasadim
Ve sunu anladim ki gercekten her duygu bizim elimizdeymis
Biz kendimiz o dusunceye hapsolmayi seciyoruz
Bal gibi de yeniden asik olunur cok sevilir
Sunu da sakin unutma buyuk acilardan sonra hayat cok guzel surprizler yapiyor
Ben de buraya konu acmistim yeniden sevmek istiyorum ama kimseye guvenemiyorum vs diye evlenmeyi de dusunmuyorum falan . Dogru insan olacak gelince anlayacaksin demislerdi. Aynen de oyle oldu. :)
Okulunu asla birakma. Ben senden 2 yas buyugum ama hala universite va hayallerim var gencecik oldugumun bilincindeyim onumde koskocaman bir hayat oldugunun farkindayim. Ipler de benim elimde.

Sen de bi silkelen kendine gel.
Sor ben istemedigim bir evlilik ya da istenmedigim kisinin arkasindan kosacak kadar degersiz miyim diye
Kendimize degerimizi biz belirleriz yasadiklarimiz degil.

Bundan sonrasi sana kalmis. Ya aciz bi sekilde arabesk moduna devam et ya da ben napiyorum ya de toparlan okulunu keyifle bitir ve kendi ayaklarinin uzerinde dur.

İnsan hayatın da bir defa gerçekten aşık olur
Böyle bir saçmalık yok bir zamanlar ben de böyle düşünürdüm fakat sonra hayatıma giren insana deli gibi aşık oldum ve anladım ki öyle bir şey yokmuş. Kendimi kandırmışım oluru olmayan bir ilişkiyi yürütmek için.
Buna takıntılık demeyin lütfen..
Üzülerek söylüyorum ki takıntılısın. Psikolojik desteğe başvurabilirsin bunun için.
Annenin istediği kişiyle tanışabilirsin. Bir şeyler hissedersen ona göre zamanla evlenip evlenmeyeceğine karar verirsin

Merhaba arkadaşlarım/ablalarım..
Ben birini yaklaşık olarak bir senedir seviyorum ve gelgitli ilişkimiz vardı.. Önce ki konumda bahsetmiştim biraz içimi dökmüştüm sizlere.. O adamla ağustos sonunda bir görüşmemiz olacak iyi ya da kötü bitecek.. Eğer ki hayatım da o olmazsa annemin dediği biriyle evleneceğim.. Bana birini söylemişlerdi matematik öğretmeni şöyle böyle diye.. Ben istemedim çünkü bana bir önceki konuda olan zulümleri yapan kişiye ne yaparsam yapayım aşığım.. Buna takıntılık demeyin lütfen.. İnsan hayatın da bir defa gerçekten aşık olur ve ben de bu adama denk geldim.. Diyeceğim o ki ağustos sonunda sevdiğim adamla buluşmaya gittiğimde okulu da bırakacağımı ve annemin istediği biriyle evleneceğimi söyleyeceğim.. Ve bunu sevdiğim adam olmazsa gerçekten yapacağım.. Çünkü yoruldum.. Bir senedir yaşadığım onca şey belki size göre hiç ama bana göre gerçekten ağır şeylerdi.. Hele şu son zamanlar çok yıprattı beni.. Sizden istediğim annemin söylediği kişiyle evlenmeli miyim?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Hiç bir anne kızı için damat adayı seçemez.
Okulu bırakmanda senin geleceğini köreltir evlat,bir hiç uğruna hayatını heba ediyorsun farkında bile değilsin..

insan sevmediği biri ile nekadar sağlıklı bir yaşam sürdürebilirki ? inanın çok zor , hem size hem karşınızdakine yazık anladığım kadarı ile siz evliliği kurtluş olarak görüyorsunuz , ama yağmurdan kaçarken doluya kapılmayın , bence kendinize zaman verin ve dah büyük bir musuzluğa sürüklemeyin kendinizi

yok onu son çırpınış olarak söylemek niyetinde çocuk nayırr nolamaz sen benimsin desin diye. zira o kadar türk filmi seyretmiş ki hayatı boyunca bir defa aşık olacağını sanıyor.
aşka bak okulu bıraktırıp sevmediği adamla evlenip sevişmeyi göze aldırıyor.
insanın kendine ettiğini de kimse etmiyor cidden.
Sevdiği çocuk hemen nayır nolamaz sen benimsin demese bile kesin düğün günü kafasına dank eder, kız nikah masasındayken salona gelir, konu sahibini de alır kaçarlar. Tam o kafada, gereksiz bi ajitasyon, bi Yeşilçam tribi.

Diyeceğim o ki ağustos sonunda sevdiğim adamla buluşmaya gittiğimde okulu da bırakacağımı ve annemin istediği biriyle evleneceğimi söyleyeceğim.. Ve bunu sevdiğim adam olmazsa gerçekten yapacağım.. Çünkü yoruldum.. Bir senedir yaşadığım onca şey belki size göre hiç ama bana göre gerçekten ağır şeylerdi.. Hele şu son zamanlar çok yıprattı beni.. Sizden istediğim annemin söylediği kişiyle evlenmeli miyim?
evlenme şartı mı var anlamadım ki? Okulunu niye bırakıyorsun? Niye illaki o olmazsa berikiyle evlenmek zorundasın?

Yani adama okulu birakip baskasiyla evlenecegini soyleyeceksin, dogru mu anladim,? Adam sayende sisecek egosuyla adriana limaya kadar yürür benden demesi.Ne adammisim der,kiz askimdan kendinden vazgecmis.

Sen gerçekten aşık olduğunu mu sanıyorsun?
Hayır değilsin, gerçek aşk böyle birşey değil.
Seninki sadece bir saplantıdan ibaret. Başkasıyla evlendirileceğin için onu çıkış yolu olarak görüyor olabilirsin ama kesinlikle aşık değilsin.
Ayrıca neden okulu bırakıyorsun? Ne insanlar var okumak için can atıyorlar. Gerekirse ailene resti çek kyk kredisiyle ıvır zıvırla okumaya bak. Kendi kendine birey olamayıp başkasının eline bakmak mı istiyorsun? Neden kendi hayatını mahfetmek istiyorsun ki? Seni zorla evlendiriyorlar diye evlenmek zorunda değilsin.

Ben birini yaklaşık olarak bir senedir seviyorum ve gelgitli ilişkimiz vardı.. Önce ki konumda bahsetmiştim biraz içimi dökmüştüm sizlere.. O adamla ağustos sonunda bir görüşmemiz olacak iyi ya da kötü bitecek.. Eğer ki hayatım da o olmazsa annemin dediği biriyle evleneceğim.. Bana birini söylemişlerdi matematik öğretmeni şöyle böyle diye.. Ben istemedim çünkü bana bir önceki konuda olan zulümleri yapan kişiye ne yaparsam yapayım aşığım.. Buna takıntılık demeyin lütfen.. İnsan hayatın da bir defa gerçekten aşık olur ve ben de bu adama denk geldim.. Diyeceğim o ki ağustos sonunda sevdiğim adamla buluşmaya gittiğimde okulu da bırakacağımı ve annemin istediği biriyle evleneceğimi söyleyeceğim.. Ve bunu sevdiğim adam olmazsa gerçekten yapacağım.. Çünkü yoruldum.. Bir senedir yaşadığım onca şey belki size göre hiç ama bana göre gerçekten ağır şeylerdi.. Hele şu son zamanlar çok yıprattı beni.. Sizden istediğim annemin söylediği kişiyle evlenmeli miyim?
iyide sevdiğin adamla olmuyorsa illaki birinle evleneceksin niye Evdemi kaldın ,zoruna ne oldu ,annende maşallah kızını vermeye pek hevesli eğitimini bırakıp onun dediği kişiyle evleneceksin bu nasıl bir mantık nasıl bir düşünce ,aşk bir defa yaşanırmış karşına çıkarmış oda o kişiymiş sorun yaşadığın ne alaka ya bir defa aşık olur insan hayatın da diye bir kural mı var ,yaş kaç senin ?belki tekrar aşık olacaksın ,zaten az çok hatırlıyorum eski konunu sanki sevdiğin sana bir yanlış mı ne yapmıştı ,aşkta sevgi de bitiyor zamanla nefrete dönüşebiliyor ,sevdiğin adama eğer olmazsa annenin bulduğuyla evleneceğini söyleyecekmişsin niye böyle bir şeyi söyleme gereği duyuyorsun ?sen almazsan başkası alacak mı demek isteyeceksin ?bu kızlar daki koca merakı ne kadar da çoğaldı sanmaki öyle mutlu aşk romanların daki gibi pembe panjurlu ev sabah güzel kahvaltı sofraları gecelikler akşam mum eşliğinde yemekler den ibaret evlilik :KK12:

Okulu bırak matematikçi ile evlen sonra baskasını sevıyordum ama olamazdık annemın istedıgı biriyle evlendim oda tırt çıktı şiddet hakaret gordum ustelık cocugum oldu de buraya gel asıl büyük başlıgı yaz.

Nasıl bir düşünce sekline sahipsin. Kendıne gel.Önce saplantılı bir ilişkiyi bırak. Birde soyleyeceğim diyorsun sevdıgın kişiye evleneceğim dıye.
Hadi evlendin dıyelım matematikçi ile sevdıgım dedıgın bıgun bu benı seviyor bı yoklama cekıyım ıstedıgımı yaparım diye art nıyet taşısa bu seferde balıklama atlayıp hem karsındakı adam duzgunse onun hayatını mahvedecek hemde kendinı yakacaksın.
Okulunu işini eline al acelen nedır?
Sevdıgın kişi ile olmuyorsa yoluna bak.
İllede matematıkcı degıl merak etme sen dogru yolu ararsan doktor da cıkar karsına çöpçü de. Muhım olan insan gibi sevip insan gb saygı görmekte. Elbet yıne sever yıne sevilirsin.
Sanki matematıkcı olması seni cezbetmiş gibi geldi degılse cok sevsen olamayacağını biliyorsan kendını bu düşünceden arındırmak tercihin olurdu.

Unutamam.. Ben o kişiden hamile kaldım düşük yaptım.. Hiç unutamam.. Ne bebeğimi ne de onu.. O olmazsa yapmam gereken tek şey evlenmek..

Ah bi göreydim seni, tuvalet terliğiyle kovalanacak moddasın
Nedir bu arabesk tutum
Gencecik insansın, okulunu bitir, mesleğini eline al, hayatını kurtar
Evlilik oyun değil, birinin canını yakarsın sonra ömür boyu iflah olmazsın
Önce birey ol, hayata tutun, geçsin bir kaç yıl evlilik çoookk sonra düşünülecek şey
Yaşamak asla bir erkeğe bağlı değil, hayatını yakarsın aptal olma

Yeşilçam filmlerindeki gibi evlenmezse ölecek hastalığına mı yakalandınız?
21 yaşında hayatın sırrını çözüp insanın yalnızca bir defa aşık olduğuna karar vermişsiniz. Şunu 85 yaşında biri söylese anlarım da 21 yaşında bu ne cesaret?
Olayın mantığını da anlamadım zaten. "Bir daha aşık olamam, en iyisi okulu bırakıp evleneyim, çünkü çok mantıklı" mı dediniz ne dediniz? Bir daha aşık olamayacağını düşünen insan kendini kariyerine odaklar, başka uğraşlar bulur. Gidip de evlenmez.
Şunları kardeşim söylese "canım senin terapiye ve temiz bir dayağa ihtiyacın var" derdim. Size sadece terapi kısmını öneriyorum.

İnsan sevmediği biriyle evlenmemeli çocuk oyuncağı değil ki bu aynı yastığa baş koyup bi ömür geçirceksiniz ayni evde yaşayıp aynı tabaktan yemek yiyeceksiniz.. evlilik öyle basit bişey değil..

Sırf evlenmiş olmak için evlenip 3 gün sonra boşanan ya da birbirine hayatı zindan edenlerle dolu ortalık. Bir de hemen çocuk yapıp mutsuz çocuklar yetiştiriyorlar.

Onlardan biri olmak istiyorsanız mutlaka evlenin hemen ikisinden biri ile! Gerçekten mutlu olup mutlu edeceğiniz birini beklemeyin, acele edin hemen evlenin.

Belli ki yaş küçük. Bir başkasına birşeyler hissederken üçüncü kişininde hayatıni zehir etmeyin.
Sevdiginiz insana sen olmazsan okulu birakip evlenicem diyceksin oda nayir nolamaz diyip mutlu mutlu devam edeceksiniz. Sonuc boyle sanirim.

Ne bencil insanlarsınız ya.
Yazık değil mi o sevmeden evleneceğin insana?
Siz kim oluyorsunuz, masum insanları yara bandı olarak kullanma hakkını, onların hayatını karartma hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz?
Bu ne büyük bir kul hakkıdır...
Biraz empati yap be kardeşim. O başkasına aşıkken seninle evlense nasıl hissederdin?
Bu kadar bencillikde olmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X