istemek ayıp mı olur?

Ayrildigin adama niye para gonderiyorsun cok sacma degilmi bir sorgula bence neden gonderdim diye. Paranida iste

basimin gözümün sadakasi olsun diyip muhatap olma , esek kadar adam olmus ama ögrenci sevgilisinden kardesinin telefon faturasi icin borc almis olan bir adam rezildir ve görecegin davranista rezilce olacaktir .

İste ya pislik olsun nolucak? Seni takmayanı sende takma paranı iste ibanım sende vardı de engelle. Kötü sözlerini duyma

İste sanada havadan gelmiyor sonucta o paralar.Kitu bitmese bile istemeliydin.

Canım eğer başına bela edecekse bırak 200 lira başının gözünün sadakası olsun.
Sonradan başımdan gitmişti bela oldu demektense hiç ağrıtma.
Olmaz diyorsan iste versin kimse sokakta bulmuyor parayı.
Ama ben istemezdim. Hazıe kurtulmuşum işine baksın derdim

Ben 2017 yılında sanırım, 3senelik erkek arkadaşıma yaklaşık 1000 tllik bir hediye almıştım (kindle yani kitap okuyucu). o zamanlar henüz atanmamıştım asgari ücretle çalışıyordum, hediyeyi baya bir takside böldürmüştüm. O ise o zamanın parasıyla ayda 7-8 bin kazanıyordu, durumu bana göre çok daha iyiydi. Hediyeyi alalı 2 ay oldu olmadı, beni yaklaşık 8 aydır başka bir kızla aldattığını öğrendim. Sevgililermiş evlilik düşünüyorlarmış. ayrıldık. Hediyedir diye geri istemedim. Etrafımdakiler iste dedi ama bana doğru gelmedi çekindim. Sadakam olsun böyle birinden kurtuldum dedim. Ama ayrıldıktan sonra yaklaşık 6 ay daha taksidini ödemiştim çok içime oturmuştu şimdi umrumda bile değil allahından bulsunlar :) ama sen öğrencisin ve hediye değil borç söz konusu, istesen kimse seni ayıplayamaz, hakkındır. Sadece muhatap olmaya değer mi diye değerlendir kendi içinde

Son düzenleme:
Allahım ne insanlar var yahu, sanırım isteyeceğim ailem elin oğluna para vermem için okutmuyor beni orada

Tatlım erkeklere lütfen böyle para vermeyin. Hele de kardeş faturası falan. Ödeyemiyorsa kardeşi konuşmasın telefonla. Sen de öğrenciymişsin bak. Nolur bundan sonra erkeğe borç da dese para verme. İban arızasıymış yalan. istese gün çok dener bulur öder...

kendinden 7 yaş büyük birisi ile nasıl karşılaştın da sevgili oldun ? hemde başka şehir . kendini kullandırtma kimseye ders olsun sana

Senden 7 yaş büyük adam ki sen daha çocuksun,öğrencisin.Ölüm kalım meselesi de değil ha..Kardeşinin telefon faturası için senden borç istiyor! Yahu sırf bu olay bile adamın ne tıynette olduğunu gösteriyor. O an ayrılmalıydın.Adam değil çünkü. Aşktan gözünüz mü kör oluyo nedir,anlayamıorum ben.

Borç bursunun yarısı kadarmış.Senin için iyi para yani. İste paranı. Vermezse de Allah'a havale et geç.

Iste tabiki. Öncelikle hakkin olani almayi, ikincisi karşındakine haddini bildirmeyi öğrenmiş olursun. Ki bu tecrübe ilerde çok lazım olacak. Bu tereddütlerini ve cekingenliğini atman için bir fırsat. Mesele para değil. Ne güzel yatmış paranın üstüne. Seni aptal yerine koymasına izin verme. Ben de yaşamıştım benzer bisey. Çok pişman oldum sonra istemediğime. Daha dogrusu isteyemedigime.

Asgari ücret zaten 600 falandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…