İstemem olucak ama kimsem yok ...

paskalya23

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2023
2
3
1
28
Merhaba arkadaşlar bir ay kadar önce yaşadığım durumla ilgili yorum istemiştim sizden şimdi aradan geçen zamandan sonra ne yazıkki değişen hicbirsey olmadı. Sevgilim ve ailesi isteme yapmak istiyor ama benim ne annem ne de babam bu konuya yanaşmıyor kız kardeşimle beraber mal gibi kaldık hani isteme söz nişan bir yapalım diyoruz ne annem ne babam benimle konuşmuyor ayni evde iki yabancı gibiyiz çok çaresiz hissediyorum. Kendilerinden artık maddi manevi birsey beklemiyorum laf arasında bile olsa 1 saat durup gidecekler ama ona bilee yanaşmiyorlar sevgilimin ailesine karşı mahcup duruma düşücem beni kimden isteyecekler o kadar çevreleri akrabaları var ben yetim gibi kalıcam aralarında soranlara ne dicem hani inanın o kadar boğuluyorum ki artık bende ağlamaktan düşünmekten kendimi tanıyamıyorum . İş yerinde ölü gibiyim . İyice içime kapandım bunu dahi yapamazken düğün de ne yapicam sevgilimin çevresi çok geniş ailesi düğün istiyor ben orada kimsesiz ne yapicam hani nasıl diyeyim bu çok çaresiz bir durum rabbim düşmanımın başına vermesin çok kötü bir durumdayım. Düşünmekten uyuyamıyorum stres olmaktan kendime gelemiyorum .

Valla konu sahibesi annen de baban da manyak bırak gelmezlerse daha iyi. Başka sevdiğin akraba , amca teyze vb yok mu? Onların evinde ağırlasanız karşı tarafı seni de onlardan isteseler?

Eski konumunuzu okudum bence sevgilinize tüm olanları anlatın. Kabul ederse böyle olacak deyin etmezse yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın

Merhaba arkadaşlar bir ay kadar önce yaşadığım durumla ilgili yorum istemiştim sizden şimdi aradan geçen zamandan sonra ne yazıkki değişen hicbirsey olmadı. Sevgilim ve ailesi isteme yapmak istiyor ama benim ne annem ne de babam bu konuya yanaşmıyor kız kardeşimle beraber mal gibi kaldık hani isteme söz nişan bir yapalım diyoruz ne annem ne babam benimle konuşmuyor ayni evde iki yabancı gibiyiz çok çaresiz hissediyorum. Kendilerinden artık maddi manevi birsey beklemiyorum laf arasında bile olsa 1 saat durup gidecekler ama ona bilee yanaşmiyorlar sevgilimin ailesine karşı mahcup duruma düşücem beni kimden isteyecekler o kadar çevreleri akrabaları var ben yetim gibi kalıcam aralarında soranlara ne dicem hani inanın o kadar boğuluyorum ki artık bende ağlamaktan düşünmekten kendimi tanıyamıyorum . İş yerinde ölü gibiyim . İyice içime kapandım bunu dahi yapamazken düğün de ne yapicam sevgilimin çevresi çok geniş ailesi düğün istiyor ben orada kimsesiz ne yapicam hani nasıl diyeyim bu çok çaresiz bir durum rabbim düşmanımın başına vermesin çok kötü bir durumdayım. Düşünmekten uyuyamıyorum stres olmaktan kendime gelemiyorum .

Eski konunuzu bilmiyorum ama istemenizi, söz-nişan bir arada bir kafede yapabilirsiniz. Aileniz misafir gibi gelir, kız isteme sırasında gerekeni söylerler. Maddi açıdan da bir beklentiniz olmadığını söyleyin. Belki bu şekilde kabul ederler.

Merak edip ben de okudum eski konunuzu. Aileniz zaten beş para etmezmiş. Sevgilinizle konuşun durumu. Katılmak istemezlerse elbette tuhaf karşılanabilir. Benim eşimin babası gelmemişti mesela ne isteme ne düğüne ailem tuhaf karşıladı haliyle ama unutulur. Bir başka aile büyüğünü aracı etmeye bakın. Lütfen sevgilinizden emin olun. İleride ailenizin bu tavrından faydalanıp sizi ezmeye çalışmasın.

Ailenize üzülürken sevgilinizin doğru insan olup olmadığına odaklanabiliyor musunuz?

Ailesiyle arası kötü olan kadınların bir süre sonra eşleriyle de arası bozuluyor eger öyle olursa ne yapacaksınız?

Ailenizden hayır yok onları geçin ama evleneceğiniz kişiyle ilgili tüm ihtimalleri de göz önüne alın bence, çıkış yollarınız, b planınız olsun mutlaka.

Ben de bu durumdaydım. Kimse arkamda durmadı.ve anne babamın ayrı olmasını karşı taraf başıma kakti. Zaten ben aile nedir bilmezmisim diyerek şiddete uğradım söylediğimde aileme kimse bişey yapmadi hak ettiğimi söylediler tüm bunlar olurken 25 yaşındaydım ve babama para gönderiyordum çalıştığım yerdenm sonra atamam çıktı atandım ancak psikolojim hiç duzelmedi. Hayatıma kimseyi almadım nasil olsa başıma kakilacak diye. Gerçekten bu ülkede insanlar aileyle evleniyor. Bu yüzden ben sizin yerinizde olsam aile durumunu anlatmam kimseye. Sahipsiz görüp daha çok eziyorlar. Bir şekilde aileyi ikna edin. Evlenin ve mümkünse farklı şehire gidin. Hayatınıza da karıştırmayın.

Kayınvalideyi geçtim ama bu üzüntünüze karşı nişanlınızın birşey yapmaması ısrarla istemesi ve ortak bir nokta bulmadan bu üzüntünüzle sizi başbaşa bırakması bana onunda çok güvenilir biri olmadığını hissettirdi.

Back
X