İstemesiz düğünsüz evlilik

İsteme yerine aileniz güzel bir yemek daveti yapsın anne oğul gelsinler beraber döndünüz güzel bir yemek yiyin. Öyle pat diye olmasın yani. Yüzük takmaniza gerek yok. Erkek arkadaşınız yok gereksiz falan derse de öyle pat diye olmaz ağaç kabuğundan çıkmadım dersiniz. Düğüne gelince de bence gerek yok. Nikah kıyın sonra yakın çevre ile güzel bir yemek.yurtdisi da olabilir. Bence bu pahalilikta hiç dert etmeyin. Yakın arkadaslar ile bir mekana gidip eğlenirsin. Ama güzel bir nikah elbisesi alın söyle beyaz gelinlik tarzi bir elbise düz elbiseler var nikah için gelinlik diye. Gelinlik damatlık şart bence. Oldu bitti

Nerde olacak düğün biz gelelim surdan 200 kişi çıkar. Kuru pasta limonata yeter gelinin arkadaşları diye gelir bir oynarız valla.

Ya bilmiyorum ama bu isteme olayı çok saçma zaten kimi kimden istiyosun ya iki yetişkin insan? Ne istemesi? Ama işte malum aileler. Hem sizin aileniz karsiymis ne güzel free yani. Ben olsam yurtdışında evlenirdimm

Almanyada nikah+ arkadaslar ile aksam yemegi,
Kanadada aile ile aksam yemegi + evin bahcesinde barbekulu akrabalara yemek
Türkiyede annemin israri ile acik bir kafede kücük bir dügün yaptik. Göbek atmali.

Tek pismanligim TR deki. Cok gereksizdi. Annemin hic tanimadigim komsularina hosgeldiniz dedim. Simdiki aklim olsa onu dinlemez, yakin akrabalar ile aksam yemegi yerdim. Ayaklarima kara sular indi, kocamla hala hatirlamak istemiyoruz o geceyi:)!

Düğünsüz istemesiz evlenen oldu mu aramızda , sizin içiniz de kaldı mı bu durum?
Bu sorunun net bir cevabı yoktur ki. Bazıları yıllar geçse de hep içimde kaldı, acaba nikâh tazeleyip düğün mü yapsam der (ki burada da vardı böyle bir konu), bazıları da içinde kalmayacağından emindir yapmaz bu tür şeyleri.

Ben de mesela yapmayacağım düğün. İçinde kalır diyolar bana da ama ben biliyorum kendimi. Oldum olası nefret ettim bu tür organizasyonlardan. O yüzden asıl düğün yaparsam içimde kalır, keşke yapmasaydım, niye milleti dinledim pişmanlığı olur bende. Siz de kendinizi bilirsiniz böyle. Neyi istiyorsunuz, neyin pişmanlığını yaşarsınız düşünün iyice.

Bir de şu var. Düğün yapıp da kimsenin gelmediğini görünce üzülmeyecek misiniz? Eğer gelmeyeceklerinden eminsem ben olsam yurtiçi yurtdışı fark etmez, üç beş yakınımla güzel bir yere gider orada nikâh kıyardım. Hatta şu an Nevşehire gidip balonda nikâh kıyma fikri bile güzel geldi ter kokan, basık salonlu düğünlere göre.

İşte ilkinde içimde kaldı iş arkadaşlarım çok etkiledi düğünsüz evlendin diye malesef dolduruşa gelmiştim o dönem
Herkes konuşur durur,siz nasıl mutlu hissedeceksiniz öyle yapın.İnsanlari memnun etmek çok zor.Sade bir tören,ya da sevdiklerinizle güzel bir kutlama yapabilirsiniz.

Ben de buna benzer bir ikinci evlilik yaptım.
İçinizde pek çok şey kalabilir ama mühim olan, yol arkadaşınız olan kişinin sizin her koşulda yanınızda durması.
Gerekçeleri farklı olsa da benim de serüvenim bu şekilde oldu. Ne kaynımla eltimi tanıyorum, ne görümcemi. İki yıla yakındır hiç görmedim hiçbirini.
Hiçbiri de merak etmedi. Eşimin anne babası ayrı olduğu için o iki insanı bir türlü yan yana getirip de İstanbul'a beni istemeye götüremedik. Bu durumu ben çok umursamadım ama eşimin bir yanı çok kırgın hâlâ. Analı babalı yetim bıraktılar beni diyor her fırsatta. Benim de bir annem var, eşimle beraber gidip annemi ziyaret ettik, öyle tanıştılar. Hiç isteme olayı yapamadık ama annemin yanında yüzük taktık. Sonra Mersin'de nikah yaptık. Toplamda on kişi vardı, beşi etraftaki meraklı kalabalık.
Bir annem, bir yeğenim geldi nikaha.
Biz mutluyuz ama keşke daha güzel bir başlangıç yapmış olsaydık diye ara sıra hatırlayıp iç çekiyoruz. Umarım sizin de her şey gönlünüzce olur.

Şimdi evlenen taraflardan biri istemeli nişanlı kokteylli evlilik istiyorsa yapılabilir bence. Çünkü zor bir şey değil. Belki bunları yapmazsa içinde kalacaktır eş adayınızın bilemedim. Ben de evlenirken eşime bıraktım,o düğün istedi okey dedim. İstemeye tek başına geldi,babasıyla görüşmediği için. Teyzesi de geldi hatta. Benim de annem yalnız,hiç sorun olmadı çok güzel geçti. Ki hiç istemeli düğüncü bir aile değiliz biz. Eşim kendisi çok sever düğünümüz de esnaf ve sanatkarlar odası bayii toplantısı gibiydi. Sadece iş çevremiz ve eşimin ailesi vardı. Benim ailem tek bir masaydı düşünün. Ama çok eğlendik çok güzel geçti. Bence sorun etmeyin,yapın gitsin.

Benim hepsi oldu da o an hiç farkında değildim hiç bir şey istemediğimi.Olmasa da hiç içimde kalmazdı yani.Sizin klasik bir aile yapınız yokmuş.Nasıl mutlu olscaksanız öyle yapın.Sizden kimsenin gelmeyeceği bir tören yapmak pek mantıklı gelmiyor.

İçinizde kalacak bir durum yok ki, erkek arkadaşınızın da dediği bence gayet hoş kendi arkadaşlarınız arasında kutlama yaparsınız daha sonra da aile üyeleriyle bir yemek yersiniz. Ablanız da çok haklı insanları eğlendirmek için o kadar borca girmek bana hep saçma gelmişti o parayla yurtdışında tatil yapabilirsiniz daha mantıklı şeylere harcayabilirsiniz. İsteme olayına da bir gerek görmedim bu kadar kültüre bağlı değilseniz, onun yerine tanışma yemeği düzenlersiniz ailenize

Önemli olan siz bu düğün ve isteme olayını gerçekten istiyor musunuz istemiyor musunuz? Nasıl mutlu olacaksınız o şekilde yapın. Elalemi bırakın. Ailenizin düşünce yapısını tebrik ediyorum. Elalemi düşünmeden kendi mutluluklarını düşünenlerde varmış. Ben de mesela her konusu açıldığında '' düğün istemiyorum '' derdim. Annemde '' düğünsüz olur mu saçmalam'' kafasındadır. Zaten düğüne akrabalarımın çoğunu çağırmak istemiyorum ben sevmediğim insanlarla eğlenenip oynayamam. Hiçbirini sevmiyorum. Doğal olarak küçük bir organizasyon şeklinde evlenmek isterim. Hatta en sevdiğim salon da değil bahçede kendi aranda küçük bir kutlamadır. Gelinlik bile giymesem hiçbir zaman niye giymedim demem. O derece istemiyorum. Dediğim gibi siz çevrenizin baskısı ile pişman olacağınızı düşünüyorsanız öyle düşünmeyin.

Size katılıyorum.Sevmediğin akrabalarla göbek atmak bana hep garip geliyor.Bırak kendi düğünümü hiç bir düğüne gitmeyi sevmiyorum.Hatta düğün sahipleri haricinde düğüne gitmek bile işkence geliyor.Takı takmak zorundasın,onlar size gelmişlerdi vs vs gitmek zorunda kalıyorsun.Artık gitsemde 1 saatten fazla kalamıyorum.
Konu sahibi içinde kalacaksa yapmalı.

Hayalim düğünsüz evlenmek davul zurna beni yansıtmıyor açıkçası . Nikah kıyılır aile arkadaşlar vesaire bir yerde yemek yenip ardından eğlenmeye gidilir

Bu çerçeve içine aldığınız Neslihan Atagülün isteme töreni değil. Onlar zaten çoktan evlilerdi. Kadir Doğulunun kardeşine kız istemeye gitmişlerdi

Gerçekten öyle. Biz üç kuzen kardeş gibi büyüdük diğer ikisi evlendi ama birbirleriyle öyle bir rekabet haline girdiler ki aralarında '' benim düğünüm daha kalabalıkta, onda az takı takıldı, ben düğün günü fotoğraf çektirmem valla onun gibi rezillik çekmem ayrıten gidip Alaçatı'ya özel çektiricem '' lan kuzenin o senin Yani en yakının bile gösteriş derdinde.
'' Ne güzel eğlendik ya, hayallerimde ki gibi '' oldu demek yerine '' keşke şu gösteriyi de yapsaydık ya bunu da görselerdi, onun ki daha kalabalık oldu '' kafasındalar. Ortada kaldım resmen hangisine gitsem diğer kuzenimle ilgili '' ben salonu büyük tuttum o yüzden az göründü yoksa kalabalık olurdu '' gibi saçma kıyaslamaları duyuyordum görüşmüyorum artık İnsanın enerjisini emcüklüyorlar. 15 kişi olsun huzurlu ve eğlenceli olsun.

Bu kadar takılınca insan anı yaşayamıyor.Çok iyi yapmışsınız.

Bu kadar takılınca insan anı yaşayamıyor.Çok iyi yapmışsınız.
Her şey çocukken güzelmiş onu anladım. Evlilik derdi, gösteriş derdi yok. Sadece birbirimizi güldürüp eğlendiğimiz günleri özlüyorum sadece. Son günlerde ki kıyaslamalar sadece kan bağından ibaret olduğunu gösterdi. Onlara göre normal bunlar ama bana çok ters. Düğün bile yapmamış olabilirsin. Ben bu durumu mutsuzlukları ile mutlu olma olarak görüyorum. Aksi halde niye rekabet olur ki bir insan? Valla ben anneme dedim '' takıyı takma olayını unut saltanatın kaldırılması gibi takı verasimini kaldırıyorum bu gelenek bozulacak, düğünde olursa benim seçtiğim kişilerden oluşacak bu fikre alışmaya bak '' dedim

Hepsi muhteşem olsa ne olacak ki?Önemli olan sonrasında mutlu olabilmek evliliğinde.Bana da bu kadar isteme,nişan,nikah,düğün,kına içerisinde en zevki olan tuzlu kahve olayı.Sanki o olmazsa hiç anlamı yok gibi hiçbirşeyin.

Sen ne .stiyorsun konu sahibesi, ne istiyorsan onu yap.

Şahsen isteme işleri pek bana göre değil ama düğün iyidir yahu bir gün sonunda evlenebilirsem 50 yaşında olsam bile düğün yapıp delice eğlenmek istiyorum. Ben eğlenceli organızasyon severi tüm arkadaşlarımı çağırırım

İşte istemek önemli.Benim içimden gelmeyen,sevmediğim şeyleri siz seviyorsunuz.Ne güzel.El ne der diye düşünmeden herkes istediği gibi yapmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…