İstemeye geldiler ve ben cok kararsızım

Yanlıs anlama kendimi övmüyorum ama hangi düğüne hangi ortama girsem illa bir iki tane haber gönderen oluyodu. Ben hic evet demedim cogunun evi vardı ama karakteri düzgün degildi bu insanında karakterini begendim o yüzden cok kararsız kaldım

Görücü usulü evlilik düşünüyorsan müthiş bir cekimle baslamasini beklememk lazim. Karakteri sağlam olsun yeter..

Mantik evliligi tezini 21 yasinda boyle bir adim atmayi dusunmekle bile çürütmüş oluyorsun.
21 yasinda evlilige adim atmak zaten mantili bir davranis degil.
Cocuk cook iyi du ya iyisi olabilir. Mutlu edecek biri olabilir. Belki ilerde karsina boyle bir sansda cikmayabilir. Iyilik yönünden yani ama ben mantik diyorsam. Beni. Mantigim 21 yasinda ciddi adim atmaya karsi. Tabi bu benim.mantigim. senin mantigin farkli olabilir. Aile huzursuzlugunda yok anlasilan sukurler omsun. Ailenin yanindada rahatsin. Neden bir sorumluluga erkenden adim atasin ki?
Evlilik konusuldugi gibi dusunuldugi gibi olmuyor. 2 kisinin anlasamayacagi ne olur ki diye baslayan evlilikler meger birsuru sey varmis anlasamamak icin diye noktalaniyor.

Etkilemek isteme. Elbet. Iyi biri ise kacirmakta nekadar mantikli onida bilmiyorum tabi. Ama... 21 yas cok genc.

Etmezdim. Yanlıs anlamayın lütfen beni. Ben bazı setleri gördüm biliyorum o yüzden olmazsa olmazım bir evi olsun istiyorum. Evi olsaydı mantık evliliği yaptım en azından mantığma uyuyo derim
:) asıl mesele bu işte. Evi olsun sevmesem de önemli değil alışırım diyorsunuz. Yine de dürüstçe cvp verdiniz helal olsun.

Allah aşkına 21 yaşında neyin mantığını biliyoruz da evliliğini istiyoruz. 21 yaş çocuk ya. Gezin dolaşın arkadaşlarınızla vakit geçirin. Evlilik çok büyük bir sorumluluk 32 yaşımda evlendim iyi ki erken evlenmemişim de hayatımı yaşamışım diyorum.
Ben yaşadıklarımdan dolayı cok yıprandım size göre cocuk ama ben cok sey gördüm cok insan tanıdım böyle karakterli insan görünce de istee istemez tereddütte kalıyorum

valla gözüne de pek hitap etmemiş bu çocuk
sonra bir başkasına aşık olman muhtemel
21 yaşında mantık evliliği mantıklı değil

Yani evet, ailelerin anlaşması/uyumu çok çoook önemli.
Ama! Sırf aileler anlaşıyor diye de bir evlilik gerçekleştiremem şahsen.
Hele ki o gözle bakmadığım, tipim olmayan biri ile.

Yinede değerlendirmeyi ailenizi olayın dışında tutarak nötr bir şekilde yapın.

Bende görücü usulu evlendim ama daha once hic gormemistim kocami gorunce cok etkilendim olur diye düşündüm. Bence en basta etkilenmediysen olmaz

Madem elektrik alamadınız kabul etmeyin, zorlamı.Bir ömür aynı hayatı paylaşacaksınız sonuçda.Ev meselesine gelince şimdiki erkeklerde uyanık tapuyu kendi üzerine yapmıyor, madem çalışıyorsunuz ikiniz birlikde ev almayı düşünûn derim ben.

Niye evleniyorsunuz anlamadım. Evlenmekteki amacınız ne? Hani insan sever sevilir o insanla bir ömür mutlu huzurlu olmak için evlenir ya! Bunlar olmadan sevmediğiniz biriyle hele 21 yaşında niye böyle bir risk alacaksınız ki. Evlilikte çıkacak sorunlarin insan sevgiyle üstesinden geliyor. E sen sevmediğin insan için neyin mücadelesini vereceksin? Bak ben 4 yıllık evliyim. Sevgilimle aynı evde yaşıyor gibiyim. Bi yere gitse camda bekliyorum, bi yeri agrisa içim gidiyor, onun en sevdiği yemeği yapınca mutlu oluyorum, akşamları sarması dolaş film izliyoruz.. vs .. sen bu güzellikleri yasayamayacaksan boşversene evliliği, evi olmasını..

Sizin bir eviniz var mı peki? Siz 21 yaşındasınız, muhtemelen karşı taraf da 20'li yaşlarda. Bu yaşlardaki bir insanın ev sahibi olmasını beklemek çok uçuk bir beklenti, ailesinin mal varlığı iyiyse başka tabii. Ayrıca tebrik ederim bu yaşta evliliğin hayalini kurmak bile büyük cesaret, o cesaretten bana da lazım.

Hayatımın en önemli kararını vermek üzereyim.. Fikirlerinize cok ihtiyacım var şuan.

Kısaca anlatayım, beni isteyen birileri var o kadar iyi insanlar ki kırmaktan cok korkuyorum ailemin de sevdiği onayladığı insanlar.

Çocuk hergün gördüğüm bir insan ama hic o gözle bakmamıştım. Bir hafta once geldiler konusmak icin. Ailesini cok sevdim mükemmel insanlar ama ben cok kararsızım. Çocuk yüzüne bakılmayacak biri degil ama beğendiğim bir tipte degil pek begenmedim.

Ben maddiyata pek önem vermem sadece bir evi olsun sıkıntı çekmek istemiyorum diyorum. Ben babamın evinde hic sıkıntı cekmedim her istediğim oldu yokluk görmedim. Şimdi de böyle bisey geldi basıma iste kendimi tam ifade edemiyorum kafam cok karısık kalp kırmakta istemiyorum bazen diyorum olmaz bazen de böyle iyi insanlar kolay kolay denk gelmez diyorum. Fikirlerinize çok ihtiyacım var şuan..
"bi ev olsun rahat edeyim" demen su asamada gereksiz ve yersiz bence.. Bi bak bakalim adamdan hoslaniyor musun, sevebilir misin, mutlu olur musunuz..

Bizde de öyle. Az cok tanıyorum anlaşırım onunla ama dış görünüşünü pek begenmedim birde evi yok. Ev istiyorum diye paragöz damgası yiyebilirim ama benim icin önemli İstanbul gibi bir yerde ev olmadan gecim cok zor.

Yani evi olsa, yakisikli olsa durmazdi,, hemen yüzügü takardin öyle mi??

Evet bu paragözlükten ziyade cok yüzüysel istekler ki yasindan dolayi bu normaldir.

Bu yasta evlilik felan düsünme. Eger olursa bir flört olur. Bu yasta ask evliliginden sogucak kadar ne yasadin ki? Önce bi 25-26 yaslarina gel, bi arkadaslarin ile gez toz,... Inan bana bir kac yil sonra dünya görüsün, bir erkekte aradigin seyler öyle degisecek ki.

Evlilik dedigin bir ömür biri ile paylasmaktir ve 21 yasinda buna karar vermek cidden cok ergendir.

Back
X