İstemeye geldiler ve ben cok kararsızım

21 yasinda hangi mantik evliligi?
Evinin olmasi mantik evliligi icin yeterli mi?
Iyi insanlar, kalp kirmak istemiyorumlar icin evlilik mi olur?
Kafamda çilgin sorular, o halde kolay gelsin.

Sevmeden çekilmez..Evlilik kolay mı sanıyorsun? Evi olunca veya mükemmel ailesi olunca bitiyor mu yani..? E zaten çocuğu begenmemissin..Tereddutte kalman bile gereksiz..Bekarlık sultanlık,keyfini çıkar..

Adamın evi yokmuş ama olsunmuş, senin neyin var? Cidden merak ettim şu an. İşinize gelince kadın ve erkek eşit, işinize gelmeyince erkeğin evi olsun, hesabı erkek ödesin falan filan...
21 yasında mantık evliliği de ayrı komik geldi bana kusura bakma da. Ne yaşamış olursan ol, kendine göre olgun olabilirsin ama bu yaş evlilik için çok erken. Şu an bu isteğinin olgunlukla alakası yok. Hayat müşterek deniliyor ama adamlardan ev-bark isteniyor.

Yorum yapan herkese cok tesekkür ederim hepinizin söylediklerini düsünüyorum. Ama yorum yaparken kırmayın lütfen.

Beni yanlıs anlayan olmus ben maddiyata kesinlikle önem veren bir insan değilim ailem beni böyle yetiştirmedi. Ama istanbulda gerçekten geçim çok zor para olmayınca huzur da olmuyo. Ben öyle yatı olsun katı olsun demiyorum ki. Sadece bi evi olsun birde düzenli maaşı yeter zaten.

Ben o insanla anlaşırım eminim. Tek kafama takılan şey dış görünüşü ve evinin olmaması. Bir arkadasta demis ki yarın öbür gün konu açarsın baskasına bakıyorum diye. Gerçekten ben öyle bi insan değilim ben bi yola girersem severim zaten sevmek zorundayım.

Bende farkındayım erken ama böyle bi aile de bu devirde cok zor bulunur. Aşk evliliği yapamaya kalktım gözlerim kördü yaptığı hataaları göremiyodum ama şuan iyiki olmamıs hersey dıs görünüs değil diyorum. Ben bu insana hayır dersem ilrde pişman olma ihtimalim de var.

SeniSeni okadaaar iyi anliyorumki 21 yasinda mantik evliligi olmaz degil olur yasadigin ikilemleri n hepsini bende yasadim hemen hemen ayni seylerdi ama 21ime kadar yasadiklarim beni o olgunluga getirdi
Diger arkadaslar 21 yas mantiksiz yastir diyorya aşik olunacak yastir oyle bir hayat yasarsinizki 21inde gelecegin tum yukunu yuklenebilirsiniz
Evet bende mantik evliligi yaptim he asik olup evlenmek herkes ister ama bu bana hep riskli secenek gini gelmiştir
Bunun dezavantaji da bundan sonra yasayacagin heeerseyi yine mantikla cozmek zorunda kalacaksin,duygularinla hareket edemeyeceksin ve bastirmak zorunda kalacaksin evlilikte cikan her puruzu mantiginla degerlendireceksin
Ama sevipte evlenseydim nasil olurdu diyede icinde bi yerde bi soru isareti kalacak secim senin aşk evliligi zor olan,mantik evliligi kolay olandir

Ben sanmıyorum bidaha asık olacağımı. Mantık evliliği yapmak istiyorum ama cok kararsızım

İyi de mantığınıza da uymuyormuş ki. Aşık olmadığınız adamla mantığınıza da uymayan bir evlilik mi yapacaksınız? Hem de evlenmek için muhtemelen fazla gençken. Yanlış adamla yanlış zamanda evlenmek gibi geldi bana.

Çok iyi bir insan diyip şans vermek istiyorsanız da yemeğe falan çıkın, zaman geçirin. Severseniz, en az 6 ay, 1 sene tanımadan nişan olayına girmeyin bence.

yaşınız evlenmek için çok küçük. biraz hayatınızı yaşayın bence hiç bulaşmayın böyle işlere. zaten adamı da beğenmemişsiniz boşverin gitsin.

Bundan 4 5 sene sonra fikirlerin çok değişecek. Acele etmemeni tavsiye ederim. İnsan olgunlaştıkça mantık evliliği bir yerde ihtimal oluyor ama senin için erken bence. Bırak elalem ne derse desin. O insanla aynı yatağı paylaşacak olan sensin. Çekim olmayan birini bırak yatağı öpemezsin bile.

istanbulda dirt basi mamur bir ev en az 200 den baslar
İyi ki maddiyat düşkünü değilsiniz
olsaydınız nasil olurdu acaba
bunun başlık Parasindan farkı ne

En azından 1-2 yıllık bir söz döneminiz olsun birbirinizi sevgililikte bir tanıyın.

Ve bu damat adayı kac yaşında acaba aranızda yas farkı nedir?

Maddiyata hiç önem vermem diyen birinin, çocuğun abisine de ev almışlar ama hala borç ödüyorlarmış'a kadar düşünmesi ne kadar ironik. Güzelim sen ev almayı bakkaldan ekmek almak filan mı sanıyorsun? O kadar önemliyse ve kolaysa önce sen al kendine bir ev, veya söyle babana sana bir ev alsın hemen. Başkasından bekleyeceğine.
Yaşım genç ama çok sey yaşadım filan diye tipik çocukça şişirme cümleler kurmuşsun. Konuşmaların da çok toy, mantık evliliği sandığın şey de mantık evliliği değil. Mantık evliliği denen şey iyi çocuk, evi de var'la bitmiyor. Zaten konunda mantıklı olan bir şey yok bile. Sen kal babanın evinde, biraz büyümen lazım bence.

Maddiyata hiç önem vermem diyen birinin, çocuğun abisine de ev almışlar ama hala borç ödüyorlarmış'a kadar düşünmesi ne kadar ironik. Güzelim sen ev almayı bakkaldan ekmek almak filan mı sanıyorsun? O kadar önemliyse ve kolaysa önce sen al kendine bir ev, veya söyle babana sana bir ev alsın hemen. Başkasından bekleyeceğine.
Yaşım genç ama çok sey yaşadım filan diye tipik çocukça şişirme cümleler kurmuşsun. Konuşmaların da çok toy, mantık evliliği sandığın şey de mantık evliliği değil. Mantık evliliği denen şey iyi çocuk, evi de var'la bitmiyor. Zaten konunda mantıklı olan bir şey yok bile. Sen kal babanın evinde, biraz büyümen lazım bence.
Şimdiye kadar kimseye ters bi laf etmedim çocuk mu oldum. Evde isterim araba da isterim bu benim en doğal hakkım kimse beni bu konuda yargılayamaz kimseyi de ilgilendirmez o hayatı yasayacak olan benim. Laflarına dikkat et yorum yaparken sen kimsin ki benimle bu sekilde konusuyosun yüz yüze olsak emin ol bunların hic birini söyleyemezsin klavye elinde konusması kolay. Bende bilirdim burdan herseyi söyleyip kalp kırmayı ama benim karakterim degil.

Hay agzin bal yesin :KK50:uzun uzadiya anlatcaktim da o enerjiyi bulamadim kendimde sagol varol

Şimdiye kadar kimseye ters bi laf etmedim çocuk mu oldum. Evde isterim araba da isterim bu benim en doğal hakkım kimse beni bu konuda yargılayamaz kimseyi de ilgilendirmez o hayatı yasayacak olan benim. Laflarına dikkat et yorum yaparken sen kimsin ki benimle bu sekilde konusuyosun yüz yüze olsak emin ol bunların hic birini söyleyemezsin klavye elinde konusması kolay. Bende bilirdim burdan herseyi söyleyip kalp kırmayı ama benim karakterim degil.
Karakterini anlatma, buradan görünüyor zaten atarlı ergenliğin. :)
Evi arabayı erkek tarafı alacak diye bir kanun yok. Çok istiyorsan al kendine diyoruz zaten.

Ben olsam " annesi gil cok iyi" diyip birisini evet demezdim.
Evlenince kapilar kapanicak ve sen o erkegin koynuna giriceksin sonucta.
Bi cekim, bi hoslanti olmadan olmaz.

• Beğen
Reactions: KV_
Karakterini anlatma, buradan görünüyor zaten atarlı ergenliğin. :)
Evi arabayı erkek tarafı alacak diye bir kanun yok. Çok istiyorsan al kendine diyoruz zaten.
Ben evleneceğim insanın evi olsun istiyorum kimseye zorla bana ev alın diye yalvarmıyorum kabul eden eder etmeyen etmez sanki ben zorla birilerine ev aldırmak istiyorum evi yok diye küçümsüyomuşum gibi konusuyosun. Birilerinden üç beş begeni alıcam diye cok gaza geliyosun gercek hayata dön bir bak para olmadan huzur olmuyo ben zenginlikte istemiyorum evleneceğim insanın evi olsun diyorum bu cok bisey degil bence. Umarım beni anlamıssındır teyzeciğim ;)

Canım madem bu kadar iyi biri, hemen reddetme. Biraz tanımaya çalış, arkadaşlık et. Öyle bir ortamda, çekingen olması çok normal. Başbaşa kaldığınızda bakarsın hareketlerine, konuşmalarına ona göre karar verirsin. Zaman geçirmeye bak.O zaman daha net olursun. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Canım madem bu kadar iyi biri, hemen reddetme. Biraz tanımaya çalış, arkadaşlık et. Öyle bir ortamda, çekingen olması çok normal. Başbaşa kaldığınızda bakarsın hareketlerine, konuşmalarına ona göre karar verirsin. Zaman geçirmeye bak.O zaman daha net olursun. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bende sessiz sakin biriyim karşımdaki insan da öyle olursa anlasamayız. Degisik bi durum hayır desem pişman olurum evet desem belki yine pişman olurum cok kararsızım

Ben evleneceğim insanın evi olsun istiyorum kimseye zorla bana ev alın diye yalvarmıyorum kabul eden eder etmeyen etmez sanki ben zorla birilerine ev aldırmak istiyorum evi yok diye küçümsüyomuşum gibi konusuyosun. Birilerinden üç beş begeni alıcam diye cok gaza geliyosun gercek hayata dön bir bak para olmadan huzur olmuyo ben zenginlikte istemiyorum evleneceğim insanın evi olsun diyorum bu cok bisey degil bence. Umarım beni anlamıssındır teyzeciğim :KK66:
Paranın da huzurun da önemini senden çok daha fazla biliyorum emin olabilirsin. 21 yaşında hiç bir ilgisi alakası olmayan biriyle ev alma şartıyla evlenmek bunun ispatı olmuyor ama, haberin olsun. Sana toysun diyorum. Yapmak istediklerin yanlış. Ayrıca beğeni kaygım yok, millet aynı düşüncede ki beğeniyor. Sen beğeni sayacağına, bu insanlar ne demek istiyor diye bir düşün.

Back
X