Istemiyorum :(

Bence konunu kapattır ve doğum sonrası hatta şimdiden psikolojik destek al.
Eski konularına da baktım, sebepleri söyleyip moral bozmak istemiyorum ama desteğe ihtiyacın olduğu kesin.
Yurtdışındasın sanırım, destek alman daha kolay olur diye düşünüyorum.

Çok normal böyle düşünmen aileye yeni biri geliyor;evlenirken ya da yeni bi işe başlarken de böyle sorular oluşmuyor mu kafamızda?İlk evladın ve neler olacağını kestiremediğin için korkuyorsun,sorumluluk kısmını düşünme öyle böyle büyür çocuk...Kız da ayrı erkek de ayrı ...büyümüş de sizinle tanışmak için bi kızı getirmiş düşünsene o anları ya da okuldan mezun oluyor yakışıklı oğlun ve içinde bi gurur,yaşlanmışsın ama yanında elini tutan evladın ...

öyle düşünmeyin. bebeği kucağınıza alınca umarım hisleriniz değişir.
erkek bebekler de çok tatlı.

lütfen siz anneniz gibi olmayın ama.
sizin için üzüldüm gerçekten.
kötü bir anne ile büyümüşsünüz maalesef.
belki onunla alakalı bir sıkıntıdır bunlar.

ama artık annenizi düşünmeyin. onun laflarına takılmayın. moralinizi bozmasına izin vermeyin.

geçmiş konularda yazdıklarınız akıl almaz şeyler.
sizin de sınavınız buymuş. lütfen iyi bir anne olup annenizin size yaşattıklarını bebeğinize asla yaşatmayın.
annenizin de ruh hali baya sıkıntılı anlaşılan.
siz bunları göz önüne alarak nasıl kendinizi anneliğe hazırlayacağınıza kafa yorun.

o kadar antipatiksiniz ki mideme kramp girdi.
lutfen kendinize yatili bi bakici bulun da zavalli yavru sizin yuzunuzden rezil rusva olmasin.
sizdeki hormonlar erken lohusalik filan degil bildigimiz simariklik

Bebek düşüncesi önce korkutur sonra alıştırır sonra da sevdirir.. Doğum yaklaşırken de heyecanla eş orantılı kaygılar çoğalır. Kaygılanman çok normal. Düşünüp durduğun ne varsa gelmek üzere çünkü :) bebeğini öpüp koklayacağın o güzel buluşma dışında bir şey düşünme canım. Her şey güzel olacak inşallah merak etme

Kimin anne baba olacağına, allah kime bebek vereceğini sizden mi öğrenecek hanımefendi çok yanlış konuşuyorsunuz belki haklısınız lakin uslup cok yanlıs

Kimin anne baba olacağına, allah kime bebek vereceğini sizden mi öğrenecek hanımefendi çok yanlış konuşuyorsunuz belki haklısınız lakin uslup cok yanlıs
He siz de onca şeyden bana mı taktınız? Erkek çocuk hiç sevmem diyen bir anne adayı çocuğuma bakmak canım istemiyor demişti de pardon uslubumdan dolayı zatalinizden özür diliyorum oldu mu?

Bakabilecek miyim? Derken..
Bu Nedir yahu eve evcil hayvan mi aliyorsun? Öyle bile olsa böyle denmez.
Can o can herşeyden önemlisi senin canin kanin yapmayi bildiysen sorumluluk almayi da bileceksin.
Hayiflanmanin zamani geçmiş kendine gel.
Erkekte olsa kiz da olsa senin evladin seversin merak etme.

ilk oğlumda o kadar heycanliydimki.nasıl merak ediyorum.Allah im aceba neye benziyor.bizim çocuğumuz nasil olur felan.tabi ruyalarda görüyorsun hayaller kuruyorsun.
doğum günü geldi çattı.
oğlum ilk gördüğüm an bembeyaz küçük gözleri kısık burusuk ciyak ciyak öten minicik bisey.
ama bu çok çirkin dedim gülerek doktora.
doktorda dediki o daha ne yakışıklı olacak annesi dur bakalim..
endişeleri niz umuyorum yersizdir.o sizin bebeginiz olacak ve emin olun bu hayatta kimseyi sevmediğiniz kadar seveceksiniz.
Allah im böyle bir duygumu varmis diyeceksiniz.düşkün olduğunuz rahatiniz bebeginiz uyurken bile kendi kaçacak aceba neden uyanmadi diye.
lütfen bebeginizle odaklanin.
unutmayın
dünyada bir tane güzel çocuk vardir tüm annelerde ona sahiptir.
Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayirli evlat nasip etsin.amin

Bilmiyorum ki? Acaba bakabilirmiyim, sevebilirmiyim onu, rahatimada acayip duskunum. Sorumluluk alabilirmiyim? 1 -3 gunluk bir sorumluluk degil cunku. Biliyorum bunu en basindan dusunmeliydim toz pembe gozukuyordu hersey gozumde.
Bebeğini kucagına alınca hepsi geçer . Ben ilk kızımı kaybettim . Ondan sonra iki tane daha oldu çok şükür sagliklilar. Kaybedicem korkusu yaşadığım için bir an önce doğsun da sag salım kucağıma alayım diye dua ediyordum . Ben de çok rahatıma düşündüm. Evlenmeden önce yemek yediğim tabağı bile kaldirmazdim. Evlendikten sonra da eşimin yardımlarıyla idare ettim :) çocuk olunca öyle olmuyor ama .herşeyi kendin yapmak istiyorsun .her anında ayrı bir heyecan duyuyorsun .bebek gelince düzen de geldi :) temizlik ,yemek herşey 10 numara :) çünkü bebeğinin yaşadığı ortamı temiz düzenli ve yaşanılır kılmak istiyorsun .kimsenin yaptığını beğenmiyorsun. Öyle öyle hayatın da düzene giriyor .benim öyle oldu .tembel bir insan değildim ama gezmek tozmak varken temizliği kim napsın der haftada birgün yapardım :) şimdi iki günde bir evimi temizliyor yada temizletiyorum. Yani bizim gibilere çocuk şart

Esinle mutlu degilmisin
ACABA sevebilirmiyim nedemrk ablacim. O senin evladin.Bu kadar istemediysen neden hamile kaldin . ONLEMINI alsaydin.

Bende de aynisi olmustu o sadece dogum korkusundan oluyor bence. Simdi kizim 1 yasini gecti evin icinde bicir bicir gezdikkce iyi ki olmus diyorum. Simdi ikinciye hamileyim isin enteresan kismi bunda da ayni sekilde hissediyorum.

Ben bu gece bu konudan banlanirim millet ! Dedim hamiledir, depresyondadir yada ne bileyim doğum yakın olduğu için bir şok halidir ama yok yani tutamıyorum içimde . Ne diye hamile kaldın o zaman ?senin bir anlık zevkinin bedelini ödemek zorunda mı o çocuk ? Birde erkek istemiyorsun,sipariş ver, otur pazarlık yap istersen ! Tövbe tövbee !!!!!!!

Allah'ım banada Verde sağlıklı bi bebek erkek ver ... umarım en kısa zamanda kurtulursunuz bu düşünceden olmayanları düşünün yazıktır günahtır

Postpartum depresyonuna erken girmişsiniz yahu aman dikkat :) Şaka bir yana burada sizi eleştirenler olmuş ama bu aslında çok düşünceli bir anne olacağınıza işaret bence. "Ona yetebilir miyim, bakabilir miyim" düşünceleri her annenin aklından geçer. Kimisi "Keşke hamile kalmasaydım" da der sizin gibi. Doğum öncesi bu tarz endişeler olur, sonrasında da olabilir. Anne bebeği görmek istemeyebilir, soğuyabilir. Bu sizin kötü ve ilgisiz bir anne olacağınız anlamına gelmez. Doğum sonrası bebeğinizi kucağınıza alınca geçebilir diye düşündüm ama devam ederse lütfen bir ruh sağlığı uzmanından yardım alın. Olabiliyor bu tarz durumlar yani. Sağlıklı doğumlar diliyorum. :)

İlk mesajı okuyunca ben de senin gibi düşündüm ama arkadaş erkek çocuklarını sevmiyormuş, sevimsiz oluyorlarmış ve onun da oğlu olacakmış. Bu yüzden istemiyormuş.

Erkek çocuklarını sevmem..
Hiç heyecanlı değilim..
Laflarından sonra onun bi suçu yok diye mıy mıy iğrenç itici vicdanlı insan rolü yapmayın olurmu. Gece gece sinirlerim hopladı ya.
9aylık oğlum var gözünün içine bakıyorum beni çok sev olur mu annem diyorum sen ise gelmiş şımarık şımarık ben onu sevmem ben bunu sevmem. Yazıp yazıp siliyorum.
İnşallah çok pişman olursun dediklerinden.
Yoksa o yavrucağın yaşayacağı hayatı düşünmek bile istemiyorum

İlk mesajı okuyunca ben de senin gibi düşündüm ama arkadaş erkek çocuklarını sevmiyormuş, sevimsiz oluyorlarmış ve onun da oğlu olacakmış. Bu yüzden istemiyormuş.

Depresyonuna bilinçaltında bahane üretiyor da olabilir, çok sağlıklı bir ruh hali olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Valla postpartumda psikoza kayıp çocuğunu öldürmeyi düşünen vakalar bile olabiliyor Allah korusun. O yüzden iyice bir irdelenmesi lazım ne zaman başladığının, sürecinin falan. Hamile kalmadan önce de aynı stil düşüncelere sahipse o zaman tabi "Niye hamile kaldın" diye sorarlar.

Siz şu üvey diye kardeşini doğuma istemeyen kişisiniz.. o zamanda size çocuğa karşı sevgisiz olursanız sizi dinlemez vs diye yorumlar yapılmıştı.
Bugünde erkek çocukları sevmem çocuğum olacak istemiyorum bilmem ne diyosunuz.
Şimdi o çocuğa nasıl davrandığınızı gözümde çok net canlandırdım.
Nolur kendi çocuğunuzada öyle yapmayın nolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…