- 13 Mart 2017
- 1.069
- 611
- 73
- 37
- Konu Sahibi brunettella
-
Zamani geriye alsan aldiracaktin yani.hemen sahip oldugunuz icinmi bu istememe.insanlar omurlerini tuketiyor cocuk diye diye ama sahip olamiyorlar bide boyle dusunun bence.Kizlar dogum yapmama gunler kaldi, ilk cocugum.
Ama hic mutlu degilim. Hic canim istemiyor. Hep kafamda acabalar dolasiyor. Istemiyormusum gibi, zamani geriye alsam zaten vaz gecerdim ama is isten gecti.
Hamile olanlar bebegine kavusucak diye mutlu ben niye oyle degilim anliyamiyorum kendimi?
Bu nedir ya? Bu mesajı görene kadar strestendir psikoloji bozukluğudur lohusalık başlamıştır falan dedim... Ama yok sizinki alakasız. Ben de oğlan olmasından çok kız olmasını istedim gönlümde olan oydu. Ama kız çocuğuna düşkün olduğumdan değil! Sadece ilk çocuğum kız olsun da ağabey baskısı altında olmadan yaşasın diye masum bir istekti benimki. Buna rağmen bir kez bile kız olsun diye yalvarmadım. Hep sağlıklı olması için dua ettim. Oğlan da olsa hevesle beklerdim bebeğimi! Sevimsiz geliyormuş... Bence siz çocuk yapmak yerine gidin bir peluş ayıcık falan alın onu sevip mıncıklayın. Oyuncak istemişsiniz siz kendinize resmen! Çocukları oyuncak gibi kucağımızda sevip mıncıklamak için ya da sevimli görünsünsünler diye yapmıyor kimse. Ama belli ki sizin niyetiniz evlat edinmekten ziyade kendinize oyuncak edinmekmiş. Kaldı ki sizin kızınız olsa bile çocuk çirkin doğsa soğurmuşsunuz. İşte sizin gibi anneler evlatlarını terk ediyor. Daha çok şey söylemek istiyorum da, ban yerim diye susuyorum.Erkek cocuklarini hic sevmiyorum, oglum olacak. Hep kiz isterdim. Cok sevimsiz geliyorlar gozumde. Kendi oglum olunca baska olurmu gozumde bilemiyorum Herseyde olumsuz bakiyorum iste ama elimde degil. Karnimdaki hic bir sucu yok onada uzuluyorum. Cocugu Olamiyanlarda var, rabbim onlara yardimcisi olsun. Hic heycanli degilim iste. Sadece dogum heycani var sonrasindada bakmayi falan canim hic istemiyor
Tedavi görüyorum suandaHanımefendi hormonal olabilir ama konu sahibi erkek çocuklarını hiç sevmem sevimsiz geliyorlar bana ve benim de oğlum olacak bakmayı hiç canın istemiyor diyor.. Ya her neyse zaten bu konuda yalnız değilim benim gibi düşünen çok insan var.. Bir insan acaba bakabilir miyim diye korkabilir hamilelikte normaldir ama olduktan sonra keşke yapmasaydım ama ılan oldu diyip bakmayı canım istemiyor derse bu başka bir şey anlatabiliyı muyum? Bakın çocuğum olmuyor diyorsunuz Allahım hayırlısını versin eminim çok istiyorsunuzdur değil mi? Peki Allah böyle bir şeyi nasip etse der misiniz bakmayı canım istmeiyor diye.. Bence demezsiniz..
Yok ya... Hanımefendinin oğlu olacakmış, oğlan çocuklarını hiç sevmezmiş. Sevimsiz geliyorlarmış gözüne... Bayanın derdi davası bu! Ben de sizin gibi düşündüm ama ilerleyen yorumlarda bayanın cinsiyet ayrımcılığı yaptığını görüp sinirlendim. Allah böylelerine evlat nasip etmesin. Kendi evladını öldüren ya da terk eden anneler babalar bunun gibilerinden çıkıyor işte.Postpartum depresyonuna erken girmişsiniz yahu aman dikkat :) Şaka bir yana burada sizi eleştirenler olmuş ama bu aslında çok düşünceli bir anne olacağınıza işaret bence. "Ona yetebilir miyim, bakabilir miyim" düşünceleri her annenin aklından geçer. Kimisi "Keşke hamile kalmasaydım" da der sizin gibi. Doğum öncesi bu tarz endişeler olur, sonrasında da olabilir. Anne bebeği görmek istemeyebilir, soğuyabilir. Bu sizin kötü ve ilgisiz bir anne olacağınız anlamına gelmez. Doğum sonrası bebeğinizi kucağınıza alınca geçebilir diye düşündüm ama devam ederse lütfen bir ruh sağlığı uzmanından yardım alın. Olabiliyor bu tarz durumlar yani. Sağlıklı doğumlar diliyorum. :)
Bende valla. İlk kalp atışları falan. :) eylül gibi korunmayı bırakalım dedik eşimle şimdiden heycanlandim0. Hatta ben cinsiyeti öğrenmesek mi süpriz olur dedim ama eşim dayanamam dediO minik tırtıl yenir yenirr:)) renkli ultrason vakti geldiğinde o minik kalbini de göreceksiniz sonra bin kere daha şükredeceksiniz:) Allahım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahh Ayy ben hamilelik aşerdim sanırımmm:))) oğlum 2 buçuk yaşında zamanı geldi sanırım:) yaz bitince inşallah :)
Hanımefendi bunun kızı erkeği olur mu? Siz şimdi Allah bana çocuk versin ama kız olsun mu diye dua ediyorsunuz yoksa Allah'ım bana sağlıklı eli ayağı düzgün hayırlı bir evlat ver diye mi dua ediyorsunuz? Durum çok açık yani ne demek istediğimi anlamış olmalısınız.Tedavi görüyorum suanda
Bir konum var bakın isterseniz çocukla ilgili
Bennde erkek cocuklarıni pek sevmem , olabilir bana cok garip gelmedi
Tabiki hayırlısını sağlıklısını ver diye dua ediyorumHanımefendi bunun kızı erkeği olur mu? Siz şimdi Allah bana çocuk versin ama kız olsun mu diye dua ediyorsunuz yoksa Allah'ım bana sağlıklı eli ayağı düzgün hayırlı bir evlat ver diye mi dua ediyorsunuz? Durum çok açık yani ne demek istediğimi anlamış olmalısınız.
Yok ya... Hanımefendinin oğlu olacakmış, oğlan çocuklarını hiç sevmezmiş. Sevimsiz geliyorlarmış gözüne... Bayanın derdi davası bu! Ben de sizin gibi düşündüm ama ilerleyen yorumlarda bayanın cinsiyet ayrımcılığı yaptığını görüp sinirlendim. Allah böylelerine evlat nasip etmesin. Kendi evladını öldüren ya da terk eden anneler babalar bunun gibilerinden çıkıyor işte.
Ya ne bileyim ben de hamileyim ya hani. Can taşıyorum. Kendimi kadının yerine koydum ve resmen kendime kızdım sinirlendim duruma. Anlık sinirle yazdım abartmış olabilirimO cinsiyet ayrımcılığı da yine doğum sırası depresyonundan veya çocukluk döneminde yaşadığı bazı travmalardan kaynaklı olabilir. Geçmişini, yaşadıklarını bilmeden bu kadar sert yorumlar yapmamalıyız bence. Sağlıklı bir düşünce yapısı olduğunu söylemiyorum ancak bu kadar da üstüne gelmeye gerek yok, sakin olalım. :)
Ya ne bileyim ben de hamileyim ya hani. Can taşıyorum. Kendimi kadının yerine koydum ve resmen kendime kızdım sinirlendim duruma. Anlık sinirle yazdım abartmış olabilirimBir yandan bebeğin yerine koyuyorum kendimi ve düşünceyi sindiremiyorum. Bir yandan ya bebeği istemeyen kişi yerine koyuyorum kendimi bu defa kendimi sinirden parçalayasım geliyor düşününce. Yani neredeyse diyeceğim ki ben olsaydım bu düşünceler yüzünden kendimi döverdim. Üzüldüm bebeğe. Benim bebeğim için böyle düşünülseydi bebeğim adına da çok üzülürdüm.
Haklısınız... Fevri davrandık galiba.Bebeğini ortada bırakacak bir anne olduğunu düşündürtmedi bana konu sahibi. Bebeğinden soğuma hissi olabiliyor bazen yeni doğum yapan annelerde sizde bile olabilir, bu durum uzun sürerse psikolojik yardım alacak bilinçte olduğuna inanıyorum konu sahibinin. Hassasiyetinizi de anlıyorum ama konu sahibini aşağılamak yerine destek olmalı, endişelerini anlamaya çalışmalı gerekirse tecrübelerimizi paylaşmalıyız. :) Yazdıklarına bakılırsa kendisi de bu durumdan rahatsız zaten.
1 buçuk aylık bebeğim var. Lohusalıktsn yeni çıktım. Sana tozpembe hikayeler anlatmayacağım. İlk günler zor geçti. Dikişler bi taraftan, bebeğimin mızıldaması bi yandan... gaz sancıları, uykusuzluklar. Şimdi 46 günlüğüz. Gülümsemeye başladı yüzüme. Odaya girdiğimde gözleriyle beni takip ediyor. Beni çok mtlu ediyor bu haller. Ağlamak dışında da farkıma vardı benim.
seninle sadece ağlayarak iletişim kuracak ilk zamanlar, kızsan da dayanacaksın ve günler inan ki geçecek. Şimdi ben biraz daha hafifledim. Nasıl bakacağımı öğrendim vs. İlk doğduğunda, hastane odasında, gece 3 gibi ağlamaya başladı yatağında benim sıpa. Aldım hemen emzirmek için. Emmesi bitince yatağına geri koydum. 5 dakika sonra yine ağlamaya başladı. Eşimle beni Aldı bir telaş. Altını açtık. Birazcıcık çiş yapmış. Haaa dedik rahatsız eden buymuş. Değiştirdim hemen bezini, Emzirdim, koydum yatağa. 5 dakika sonra yine ağladı. Niye ağlıyor anlayamıyoruz. Eşimle eğdik kafamızı bebemize bakıyoruz:) Yavrum meğer korkuyormuş dünyadan, göğsümü istiyormuş. Anlamamıştım o zaman dikişlerim de çok ağrıyordu, oturup kalkamıyordum. Bi heyecanla aldım kucağıma, ne oldu oğlum diye konuşurken baktım sustu. Sonra bir de baktım uyumuş kalmış, kafası göğsüme düşmüş. Sabaha kadar öyle yattı yavrum ben de uyuyamadım kucağımdan düşer diye. 16 saat sancı çekmişim uykusuzluk da bi taraftan. Ama öyle oturdum yatağın üstünde. Şimdi o kucakta uyuyan bebiş, canavar oldu:) kanmıyor öyle kokumla uyuma işine de. Ayakta sallıyoruz, pışpışlıyoruz, kolik müzik açıyoruz, ninni söylüyoruz. Uyursa ne ala:) gidip iki yemek yapıp, işlerimi yapıyorum:)
gözlerim doluyor şimdi düşününce, çocuğu yatağında ağlattım doğduğu gün diyorum ama daha ne ağlamalar göreceğiz kim bilir. Bebeğini sev. Çok korkacak dünyadan. Senden başka kimsesi yok onun. Ben 3 yaşına geldiğinde annecim günaydın diyerek uyanacağı günlerin hayalini kuruyorum.
Bu arada sana destek olacak anne, baba, kv kim varsa çağır, sana köstek olacaklarına inandıklarını ilk vakitler eve sokma. Tavsiyemdir:) sağlıkla kucağına al.
İnanın şu yazdığınız yazı yüreğime su serpti yemin ederim o kadar üzüldüm ki yazdığınız şeylere canım istemiyor oğlum olacak erkek çocuklarını sevmem sevimsiz geliyor bana diye yazmışsınız ya o kadar üzülmüştüm ki bebeğinizAyy cok guzel anlatiniz :)
Ben onu zaten elimden indirmeye kiyamam oyle sizin yazdiklarinizi okuyunca :) galiba sezariyan dogum yaptiniz zor olmustur dikisler falan. Rabbim herkese guc veriyor eminim.
bilmiyorum ama hamileligimde hep mutluydum su son haftalar boyleyim, umarim gecer. Esimde izin aldi is yerinde bana destek olucak insallah, eve yardim icin her gun hemsire gelicek 1-2 saatligina oda bana bir destek olur hic olmazsa ve ustesinden gelirim eminim. Arada bir tembeligim beni rahatsiz ediyor o huyumdanda bi kurtulsam insallah.
Bir yandanda evlat sahibi olmayan insanlarda cok, onlara biraz haksizlik etmis oldum ama oyle icten demedim korku var icimde baya kusuruma bakmasinlar. Herkese rabbim gonlune gore versin.
İnanın şu yazdığınız yazı yüreğime su serpti yemin ederim o kadar üzüldüm ki yazdığınız şeylere canım istemiyor oğlum olacak erkek çocuklarını sevmem sevimsiz geliyor bana diye yazmışsınız ya o kadar üzülmüştüm ki bebeğiniz
içinşükür ki şu yazdığınız mesaj çok mutlu etti beni.. Yazdığım hiçbir şey için pişman değilim bunu bilin yine yazın aynı şeyleri yine aynı tepkiyi veririm ama şimdilik kafam rahat:) inşallah bundan sonraki açacağınız konu şöyle olur İYİ Kİ YAPMIŞIM :) tembellik bebeğe sökmez onu bilin de..
Bende de böyle duygular olmuştu, çok önemseme. Kendine ve bebeğine iyi bak, o düşünceler geçecek, lohusalık geçecek, ele avuca gelecek beben:) sana kötü anne diyenleri de umursama. Kadınlar annelik konusunda çok hassastır, herkes kendini en iyi anne görür. Aman bi kendini eleştirme tembelliğim tutuyoe vs diye hemen topa tutarlar. Taşı en günahsızı ataydı eyiydi:)Ayy cok guzel anlatiniz :)
Ben onu zaten elimden indirmeye kiyamam oyle sizin yazdiklarinizi okuyunca :) galiba sezariyan dogum yaptiniz zor olmustur dikisler falan. Rabbim herkese guc veriyor eminim.
bilmiyorum ama hamileligimde hep mutluydum su son haftalar boyleyim, umarim gecer. Esimde izin aldi is yerinde bana destek olucak insallah, eve yardim icin her gun hemsire gelicek 1-2 saatligina oda bana bir destek olur hic olmazsa ve ustesinden gelirim eminim. Arada bir tembeligim beni rahatsiz ediyor o huyumdanda bi kurtulsam insallah.
Bir yandanda evlat sahibi olmayan insanlarda cok, onlara biraz haksizlik etmis oldum ama oyle icten demedim korku var icimde baya kusuruma bakmasinlar. Herkese rabbim gonlune gore versin.
Çok şükür iyi bidir bidir durmuyor yerinde :) evet maalesef arkadaşın psikolojisi normal değil çünkü hiçbir anne cinsiyet gozetmez sağlıklı olsun benim olsun der.. arkadaş baya takıntılı cinsiyet konusunda ama bilmiyor ki doğunca kimsenin kucağına vermek istemeyecekKıyamam ya umarım iyidir şimdi çocuğunuz :)
Demek ki işte herkeste öyle büyülü, peri masalı hisler oluşmuyor
Hahahaha
Bu arada konu sahibinin sonraki mesajlarını okudum
Psikolojisi normal değil bence
Erkeklerin kız çocuk istememesi gibi ayıp olmuş...
Çok şükür iyi bidir bidir durmuyor yerinde :) evet maalesef arkadaşın psikolojisi normal değil çünkü hiçbir anne cinsiyet gozetmez sağlıklı olsun benim olsun der.. arkadaş baya takıntılı cinsiyet konusunda ama bilmiyor ki doğunca kimsenin kucağına vermek istemeyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?