- 24 Ağustos 2015
- 4.650
- 12.518
- 128
- 32
- Konu Sahibi brunettella
-
Empati yeteneği sıfır bir milletiz hakikaten.
Yazılanlara bakılsa memlekette gebelik depresyonu, postpartum depresyon oranı %0
Hele şu evlat sahibi olmak isteyip olamayanların bu tarz başlıklara girip çemkirmeleri, henüz evli bile olmayanların nefret kusmaları ayrı mesele...
Herkesin sizin gibi kaynana görümce derdi olmak zorunda mı? Dert bir tek onlar mı?
Tuhafsınız. Cidden!
Canim benim ben 1 ay önce oglumu koklayamadan karnimdayken kaybettim cok zor RABBiM korusun ciğer acisiRabbim tez zamanda sana da olmayan bütün kardeşlerimize de nasip etsin inşallah gülüm. Vallahi her aklıma geldiğinizde olmayan ah olsa diyen bütün herkese dua ediyorum. Dedim ya bizler zahmetsiz kavuştuk Rabbim aratmadı diye bu tavrımız Allah affetsin.
Sizİn yaranız var sanırım ki böylesine bir yorum yapmıssınız Takmadım size tabiki ama o kadar çirkin ki yorumuNuz gözüme çarptı üstüme sıçratmadan kalkayım ben. Oldu.He siz de onca şeyden bana mı taktınız? Erkek çocuk hiç sevmem diyen bir anne adayı çocuğuma bakmak canım istemiyor demişti de pardon uslubumdan dolayı zatalinizden özür diliyorum oldu mu?
Hiç öyle şeyler düşünme bu düşüncelerin çok normal ama bunaltma kendini ... Bak ben hayatımda ufak bebek dahi kucağıma almış değildim doğduğu gibi kucağıma alıp baktım besledim. İlk zamanlar seni yoracak ama inan değecek... Düşünsene minicik parmakları minicik elleri olan bir varlık sana bakacak gülümseyerek o kadar güzel bir duygu ki öğreneceksin... Benim Fıtratmda çocukla alakalı zerre his yoktu tabi bu çocuk sevmediğim anlamına gelmiyor ama ne bileyim yapmam diyordum yaptım doğurdum da şimdi 4.5 aylık bir görsen maviş maviş bana bakıyor senin bebişin de sana öyle bakacak ... Gece uykusuz kalacaksın ama geçecek ağlayacak gaz sorunu olacak ama onlar da geçecek sakın kötü düşünme lütfen doğduğu gün senin doğduğun gün olacak inan ! ...
Canım ben doğurdugum gibi " eee hani niye gelmedi o his eee siz böyle demiştiniz vs" gibi şeyler söyledim hiç öyle bir oluşmadı bende ne yalan soyliyim. Sadece sorumluluğum bu bebek olarak kendimi telkin ettim... He şimdi o his yok mu elbette var :) bebek büyüdükçe insan anlıyor bazı şeyleri mesela ben anneliğimi 2.5 aya girdi ameliyat olması gerekiyordu o gün anne oldum ben dedim cunku onu dışarda beklemek ölüm gibi geldi bana ... İlk zamanlar tüm füzenin bozuluyor ona göre düzen yapıyorsun e haliyle gece uykularin bölünüyor yemek yemediğin zamanlar oluyor vs vs bebek yokken yaşantinin tam tersini düşün... Bunalıma girdiğimi bilirim ama şimdi " iyi ki benim hayatımda " diyorum ... Ha şu da var mesela benimle aynı gün doğum yapan kadın çatala çıktı doğurdu kadın kendini tutamadı ağladı şoka girdi " ayyy bu benim mı ayyy ne güzel, ayyy benim evladım " gibi cümleler kullandi. Bende öyle bişey bekliyordum ama mal mal çocuğa baktığımı biliyorum :) yani herkes annelik duygusu yaşar kimi doğurduğu gibi kimi zaman geçtikçe ama elbet yaşar :)Hadi ya
Cidden insana o his geliyor mu merak ediyorum
Annelik içgüdüsü doğumdan sonra oluşan, hormonal bir şey biliyorum ancak
Hiç çocuklara falan ilgim yok
Kendimi de öyle hayal edemiyorum ben de
Çocuklardan nefret etmiyorum ama görünce de "ay bıgıdı gugudu" olamıyorum
Konu sahibini anlıyorum bir noktada
Benden anne olmazmış gibi geliyor bana da
bende bazen derdim bugun dogmasın cok yorgunum diye cok fazla düsünmeyin kucagınıza alınca gcer gider . bebegim benim gözüme okadar güzrl görünüyorduki Allah Allah bebekler cirkin dogar bu neden bukadar güzrl derdimKizlar dogum yapmama gunler kaldi, ilk cocugum.
Ama hic mutlu degilim. Hic canim istemiyor. Hep kafamda acabalar dolasiyor. Istemiyormusum gibi, zamani geriye alsam zaten vaz gecerdim ama is isten gecti.
Hamile olanlar bebegine kavusucak diye mutlu ben niye oyle degilim anliyamiyorum kendimi?
Canım ben doğurdugum gibi " eee hani niye gelmedi o his eee siz böyle demiştiniz vs" gibi şeyler söyledim hiç öyle bir oluşmadı bende ne yalan soyliyim. Sadece sorumluluğum bu bebek olarak kendimi telkin ettim... He şimdi o his yok mu elbette var :) bebek büyüdükçe insan anlıyor bazı şeyleri mesela ben anneliğimi 2.5 aya girdi ameliyat olması gerekiyordu o gün anne oldum ben dedim cunku onu dışarda beklemek ölüm gibi geldi bana ... İlk zamanlar tüm füzenin bozuluyor ona göre düzen yapıyorsun e haliyle gece uykularin bölünüyor yemek yemediğin zamanlar oluyor vs vs bebek yokken yaşantinin tam tersini düşün... Bunalıma girdiğimi bilirim ama şimdi " iyi ki benim hayatımda " diyorum ... Ha şu da var mesela benimle aynı gün doğum yapan kadın çatala çıktı doğurdu kadın kendini tutamadı ağladı şoka girdi " ayyy bu benim mı ayyy ne güzel, ayyy benim evladım " gibi cümleler kullandi. Bende öyle bişey bekliyordum ama mal mal çocuğa baktığımı biliyorum :) yani herkes annelik duygusu yaşar kimi doğurduğu gibi kimi zaman geçtikçe ama elbet yaşar :)
Aramayınca sanirım böyle oluyor 8 senelik evliyim 6 defa tup bebek tedavisi oldum 1 defa kurtaj oldum kurtajdan sonra uzun bir zaman kendimi toplarlayamadım emin ol yerinde olmak evlat sahibi olmak isteyen çok insan var kıymetinu bilin benceErkek cocuklarini hic sevmiyorum, oglum olacak. Hep kiz isterdim. Cok sevimsiz geliyorlar gozumde. Kendi oglum olunca baska olurmu gozumde bilemiyorum Herseyde olumsuz bakiyorum iste ama elimde degil. Karnimdaki hic bir sucu yok onada uzuluyorum. Cocugu Olamiyanlarda var, rabbim onlara yardimcisi olsun. Hic heycanli degilim iste. Sadece dogum heycani var sonrasindada bakmayi falan canim hic istemiyor
Bennde aynenn bu düşüncelerle 37 yasına geldimBilmiyorum ki? Acaba bakabilirmiyim, sevebilirmiyim onu, rahatimada acayip duskunum. Sorumluluk alabilirmiyim? 1 -3 gunluk bir sorumluluk degil cunku. Biliyorum bunu en basindan dusunmeliydim toz pembe gozukuyordu hersey gozumde.
Konu sahibi zaten hassas dönemdeYa resmen bu kadın anne olacak ve onun sevgisizliğiyle büyütecek sonra bu çocuk sevgisizlikten ne sevmeyi bilecek ne de sevilmenin değerini bilecek Allah böylelerine evlat nasip etmesin insanlar ne tedavilerle evlat sahibi olmak için çırpınırken şunun terbiyesizliğine bakın ya
Hm ok bye..!Sizİn yaranız var sanırım ki böylesine bir yorum yapmıssınız Takmadım size tabiki ama o kadar çirkin ki yorumuNuz gözüme çarptı üstüme sıçratmadan kalkayım ben. Oldu.
Hanımefendi hormonal olabilir ama konu sahibi erkek çocuklarını hiç sevmem sevimsiz geliyorlar bana ve benim de oğlum olacak bakmayı hiç canın istemiyor diyor.. Ya her neyse zaten bu konuda yalnız değilim benim gibi düşünen çok insan var.. Bir insan acaba bakabilir miyim diye korkabilir hamilelikte normaldir ama olduktan sonra keşke yapmasaydım ama ılan oldu diyip bakmayı canım istemiyor derse bu başka bir şey anlatabiliyı muyum? Bakın çocuğum olmuyor diyorsunuz Allahım hayırlısını versin eminim çok istiyorsunuzdur değil mi? Peki Allah böyle bir şeyi nasip etse der misiniz bakmayı canım istmeiyor diye.. Bence demezsiniz..Konu sahibi zaten hassas dönemde
Neden üzerine giidiyorsunuz?
Bnm de cocugum olmuyo ama anlayıssız değilim
O ister mi bu duygularda olmayı
Sinirlendigin icin biraz sert yapmissin hani ALLAH vermesin falan deme onada vererek imtihan ediyor verdim ne olcak diye olmayanada vermedim ne yapicak diye imtihan ediyor orasini ALLAH bilir RABBIM isteyen herkese sagliklica nasip etsin iNŞALLAH ama ben seni anliyorum konunun basligi bile sinir bozucu istemiyorum basligi bak ozaman yapmicaktinHanımefendi hormonal olabilir ama konu sahibi erkek çocuklarını hiç sevmem sevimsiz geliyorlar bana ve benim de oğlum olacak bakmayı hiç canın istemiyor diyor.. Ya her neyse zaten bu konuda yalnız değilim benim gibi düşünen çok insan var.. Bir insan acaba bakabilir miyim diye korkabilir hamilelikte normaldir ama olduktan sonra keşke yapmasaydım ama ılan oldu diyip bakmayı canım istemiyor derse bu başka bir şey anlatabiliyı muyum? Bakın çocuğum olmuyor diyorsunuz Allahım hayırlısını versin eminim çok istiyorsunuzdur değil mi? Peki Allah böyle bir şeyi nasip etse der misiniz bakmayı canım istmeiyor diye.. Bence demezsiniz..
1 buçuk aylık bebeğim var. Lohusalıktsn yeni çıktım. Sana tozpembe hikayeler anlatmayacağım. İlk günler zor geçti. Dikişler bi taraftan, bebeğimin mızıldaması bi yandan... gaz sancıları, uykusuzluklar. Şimdi 46 günlüğüz. Gülümsemeye başladı yüzüme. Odaya girdiğimde gözleriyle beni takip ediyor. Beni çok mtlu ediyor bu haller. Ağlamak dışında da farkıma vardı benim.Bilmiyorum ki? Acaba bakabilirmiyim, sevebilirmiyim onu, rahatimada acayip duskunum. Sorumluluk alabilirmiyim? 1 -3 gunluk bir sorumluluk degil cunku. Biliyorum bunu en basindan dusunmeliydim toz pembe gozukuyordu hersey gozumde.
Sanırım son haftalarda psikoloji çok bozuluyor. Ben de rahatıma çok düşkünüm sorumluluk pek sevmem. Rahatımdır evde canım isterse kalkarım, isterse yemek yaparım zorlayan bir kocam da yok anlayışlıdır... Ama bebeğimden sırf sorumluluk duygusu yüzünden soğuyamam heralde. Sabırsızlıkla bekliyorum. Bilmiyorum lohusalık psikolojiniz başladıysa falan belki ondandır belki bende de zaman gelecek olacak. Belki geçici bir şeydir? Umarım geçicidir yani. Şu an öyle hissedeceğime imkan yok diyorum ama inşallah yaşamam.Bilmiyorum ki? Acaba bakabilirmiyim, sevebilirmiyim onu, rahatimada acayip duskunum. Sorumluluk alabilirmiyim? 1 -3 gunluk bir sorumluluk degil cunku. Biliyorum bunu en basindan dusunmeliydim toz pembe gozukuyordu hersey gozumde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?