• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten Ayrılma Kararı

Sis_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2021
376
244
53
Merhaba,

30'lu yaşların başındayım. Bir yıldan beri bir mağazada çalışıyorum. Artık yorulduğumu hissediyorum ve ruh sağlığım da bozulmaya başladı. Sadece kendi sorumlu olduğum işi yapıyorum ama bütün gün ayakta çalışıyorum. Bu aralar yıllık izin kullanma şansım yok. Burada yükselme gibi bir durumunuz da olmuyor. Daha başka sıkıntılar da var şuan özet geçiyorum. İyi tarafları, işe ve ortama alışmış olmam ve maaşı zamanında almam.

Son zamanlarda izin günümü evde yatarak geçiriyorum hiçbir şeye enerjim yok.

Ben hayallerimin peşinden gidip sevdiğim işi yapmak istiyorum. Bir şeylere adım atmak ve başarılı olmak için önümde çok uzun bir zaman dilimi yok kritik bir yaş dönemindeyim. Şuan karar vermek zorundayım her geçen zaman benim için kayıp...

Para kazanmak zorundayım eve katkıda bulunuyorum çünkü.
Yapmak istediğim işin öğrenme süreci var bu yüzden sadece h.sonları çalışsam geçinebilir miyim? Veya başka bir iş bulmaya mı çalışsam?

İşten ayrılanlar bu kararı nasıl verdiniz, neler yaşadınız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

İşten ayrıldığınızda parasızlıktan sokaklara düşmeyecekseniz çok düşünmeye gerek yok bence. Daha gençsiniz, uzun yıllar bu işi yaparsanız mutsuz olacaksınız belli ki. Yol yakınken dönün. Sevdiğiniz mesleği öğrenin ve yapın derim. Part time çalışıp az da olsa para kazanmaya devam edin tabi.

Yeniden işe girmek isterseniz 3 ya da 6 ay işsiz kalabilirsiniz çünkü iş yeri işkurdan sigorta ödetiyorsa? sanırım böyle bir şey var ben de çok bilmiyorum. Ben de tekrar iş bulurum diye işimi bıraktım. iş buluyorum ama bulduğum iş işkurda ilanda olmadığı halde bana diyorlar şu kadar işsiz kalman lazım vs diye. Yapmak istediğiniz iş nedir? aynı mağazada part time oluyorsa ona geçin saatleri geç ayarlayın vs ilk işe zaman ayırmak için.

Hayalinizde ki iş nedir peki? İstediğiniz mesleğe ulaşasıya kadar çalışabilirsiniz. Bu ülkede maddiyat olmadan hayallere ulaşmak maalesef zor. Hevesinizi kırıyormuşum gibi düşünmeyin lütfen. Sadece işten ayrılınca sizi daha çok zorlayabileceği için söylüyorum.

Ben olsam riske girerdim, mağazada satış danışmanlığı bence uzun vadede yapılacak bir iş değil çok yorucu ve geleceği yok. Diğer iş geleceği olan bir işse, fazla kazancı da varsa tabi vınlarım (aç suzu kalıp sokağa düşmeyeceksem tabi)

Merhaba,

30'lu yaşların başındayım. Bir yıldan beri bir mağazada çalışıyorum. Artık yorulduğumu hissediyorum ve ruh sağlığım da bozulmaya başladı. Sadece kendi sorumlu olduğum işi yapıyorum ama bütün gün ayakta çalışıyorum. Bu aralar yıllık izin kullanma şansım yok. Burada yükselme gibi bir durumunuz da olmuyor. Daha başka sıkıntılar da var şuan özet geçiyorum. İyi tarafları, işe ve ortama alışmış olmam ve maaşı zamanında almam.

Ben hayallerimin peşinden gidip sevdiğim işi yapmak istiyorum. Bir şeylere adım atmak ve başarılı olmak için önümde çok uzun bir zaman dilimi yok kritik bir yaş dönemindeyim. Şuan karar vermek zorundayım her geçen zaman benim için kayıp...

Yapmak istediğim işin öğrenme süreci var bu yüzden sadece h.sonları çalışsam geçinebilir miyim? Veya başka bir iş bulmaya mı çalışsam?

İşten ayrılanlar bu kararı nasıl verdiniz, neler yaşadınız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İlk iş son iş değil ,ama bilgi sahibi olman için araştır ,muhasebe olabilir bakanlığın açtığı kurslar var onları araştır

Yapmak istediğiniz iş ne ?
Yeniden okul mu okuyacaksınız
Kursa mı gideceksiniz ?
Hedefiniz ne ?

Yapmak istediğiniz iş nedir mesela? Ben eğitimli bı tasarımcıyim mesela. Tasarımcı olmak için üni okumak şart değil ama gereken donanımları bir şekilde edinebilmek şart olduğu için eğitimsiz tasarımcılardansa eğitimlileri ve hatta egitimliler arasında da ekstra niteliklere sahip olanlara iş olanağı tanınıyor. Bu yüzden ilginiz her neyse staj veya kurs gibi programlara yonelebilirsiniz

Merhaba,

"Ben hayallerimin peşinden gidip sevdiğim işi yapmak istiyorum. "

1. Hayalin ne?
2. Buna ulasman icin ne gerekiyor?
3. Hedefin icin gerekli sartlari belirledin mi? Egitim gerekli ise, neresi oldugunu belirledin mi?
4. Asla yasim geciyor deme, kendi kendini frenleme
5. Sadece haftasonu calisirsan, alacagin ucret az olacagi icin, maddi problem yaratir mi?

Su an calistigin yerde, yukselme imkanin yoksa, seni de ruhen/fiziken yipratmissa, tabi ki de durma

Devlet memuru olup memurluğu kaybedecek değilsin sonuçta ki. Mağaza tecruben var istediğin zaman geri dönersin. Bence emin olduğun işi yap. Denersin baktın olmadı yine dönersin eski işine. Eski mesleğin kaçmıyor sonuçta bir yere. Bence çok güzel karar. Haftasonu standlarda çalışabilirsin. Kozmetik falan oluyor gıda oluyor. Ben çalışmıştım günlük para veriyorlardı. Her haftasonu çalıştım bir ara . Mağazaya gidip ctsi pazar orda duruyorsun sabah dokuz akşam altı gelene ürünü tanıtıyoruz o kadar.

Merhaba,

Evlimisiniz? Eviniz kirami? İşten ayrilsaniz evde başka çalışan varmi? İdare ederiz bir süre diyorsaniz hayalinizi gerceklestirmeye bakin

Genel olarak cevap yazıyorum.

Evli değilim. Ailemle yaşıyorum. Ev kirasını ben ödüyorum.
Çok detay veremeyeceğim. Adobe programlarından birini öğrenmek istiyorum.

Bu iş yüzünden kitap okumaya, gezmeye falan hiç zamanım ve enerjim olmuyor. Bir yandan belli bir süre de olsa işsizlik ve parasızlığı göze alamıyorum. İş yeriyle ilgili bazı sorunlarım da var.

Uzun zaman işsizlik dönemi yaşadım. 1 yıl kpss hazırlandım. 3, 4 puanla atamayı kaçırdım. Benim için kpss defteri kapandı.

Geçmişte psikolojik sıkıntılar yaşadım. Güçlü olmak ve hedeflerimi gerçekleştirmek zorundayım.

Ayrı eve çıkmak istiyorum asgari ücretle bunu yapamam...

Back
X