işten çıkarıldım 😢

Ayrica ;

Isvereniniz cikis kodunuzu ne yazmis acaba sgk dan ogrenebilirsiniz
Cikis kodunuz ;
Hakli nedenle isciyi cikarma ise
Tutanagi olmasi lazim uc gun sonunda iki gun tutanak tutmasi lazim sahitler huzurunda
Istifa ise cikis kodunuz imzali bir ibranamenizin olmasi lazim isvereninizde ; yani arkadasim sebebin ne olursa olsun isverenim bir gun ise gelmedi diye ne seni ne kimseyi isten atamaz kanunlar var senin uc gun izinsiz habersiz ise gitmeme durumun olabilir bunu kanun belirlemis
Sgk ile gorusup sikayetini yap ya arabulucular ya da sgk mufettisleri ise iadeni isteyeceklerdir artik boyle bir yerde calismak istemem demen durumunda ise maasin ile ihbar tazminatini alabilirsin ispatlamsn durumunda ise isverenenin isci giris cikisinda sgk yi yanilttigi icin guzel bir idari para cezasi oder sgk ya
Ispatlama dedigimde kamera kaydi e mail - sirket adına- giris cikis kartin yemek kartin vs o tarihlerde isyerinde oldugunu gosterir belge dokum video vs
Zor gibi gorunse de bu yollar mucadele etmek istersen sen haklisin sonuna dek git derim

büyük ihtimalle çıkış kodu * denemeli süreli iş sözleşmesininin işveren trf feshi"

Boyle bile olsa neden fesh oldugunu gosterir kanitlayici dokumani olmasi gerekiyor is verenin
Yazili sozlu ihtarlar ve sahitler gibi
Her konuda isci hakli oluyor bu dokumanlar yoksa
hayır ilk 2 ay hiç bir kanıt göstermek zorunda değil.
kaldı ki işe gitmemiş yalancı rapor almış bir sürü departmanda denenmiş , dikiş tutturamamış işte.

Deneme süresi içinde sebepsiz işten çıkarabilirler. Yeni girmişsiniz. Habersiz işe gitmemişsiniz. Sigorta konusunu şikayet etmişsiniz. Başka ne davası açacaksınız anlamadım.

Boyle bile olsa neden fesh oldugunu gosterir kanitlayici dokumani olmasi gerekiyor is verenin
Yazili sozlu ihtarlar ve sahitler gibi
Her konuda isci hakli oluyor bu dokumanlar yoksa
Henüz deneme sürecinde. Haklı olunacak bir durumu yok. Habersiz işe gitmemiş.

Ben sizi çok iyi niyetli görmedim. Bir kere bakıcı işi bıraktığı halde ve gitmeyecek olmanıza rağmen işten çıktığınızı söylememişsiniz işe de hiçbirşey demeden gitmemişsiniz bu direkt işten çıkarılma nedenidir. Ayrıca sırf sgk dan geç giriş yaptıklarından dolayı onları haksız ve mağdur duruma düşürmek için aslında işe gitmeme kararı almış olmanıza rağmen yalan söyleyip işten çıkmadım çocuk hasta o yüzden gelemedim demiş ve usulsüz bir de rapor almışsınız ben işe devam ediyorum gibisinden halbuki raporda bitince zaten işten çıkacaksınız bu karşınızdaki insanları kandırmaktır.

Hem siz sgk ya işe girişinizi ispat etmeden ceza falan gelmez ayrıca bir deneme süresi vardır 10 gün o deneme süresinden sonra sigorta başlatılabilir bu suç değildir neyin peşindesiniz zaten sadece 10 gün kadar çalışmışsınız sigorta peşine düşüyorsunuz sanki sizin yaptıklarınız çok etik gibi

Ben sizi çok iyi niyetli görmedim. Bir kere bakıcı işi bıraktığı halde ve gitmeyecek olmanıza rağmen işten çıktığınızı söylememişsiniz işe de hiçbirşey demeden gitmemişsiniz bu direkt işten çıkarılma nedenidir. Ayrıca sırf sgk dan geç giriş yaptıklarından dolayı onları haksız ve mağdur duruma düşürmek için aslında işe gitmeme kararı almış olmanıza rağmen yalan söyleyip işten çıkmadım çocuk hasta o yüzden gelemedim demiş ve usulsüz bir de rapor almışsınız ben işe devam ediyorum gibisinden halbuki raporda bitince zaten işten çıkacaksınız bu karşınızdaki insanları kandırmaktır.

Hem siz sgk ya işe girişinizi ispat etmeden ceza falan gelmez ayrıca bir deneme süresi vardır 10 gün o deneme süresinden sonra sigorta başlatılabilir bu suç değildir neyin peşindesiniz zaten sadece 10 gün kadar çalışmışsınız sigorta peşine düşüyorsunuz sanki sizin yaptıklarınız çok etik gibi
bir deneme süresi vardır 10 gün o deneme süresinden sonra sigorta başlatılabilir bu suç değildir

Bu kısım yanlış. Böyle bir deneme süresi yok. İşe başlar başlamaz sigorta başlamalıdır.

son paragrafta yanlışınız var ve bence bu konularda doğru bilgiye sahip olmamız, çevremizi de o şekilde bilinçlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Hiçbir işyeri bir kişiyi deneme süresi adı altında 10 gün sigortasız olarak çalıştıramaz. Çalıştırıyorsa bu durum cezaya tabiidir. Kişi en geç işe başladığı gün sigortalı olmak zorundadır. Sigortalı olmak değil 10 gün ,1 gün bile çalışan kişinin hakkıdır.

hayır ilk 2 ay hiç bir kanıt göstermek zorunda değil.
kaldı ki işe gitmemiş yalancı rapor almış bir sürü departmanda denenmiş , dikiş tutturamamış işte.
Mahkemeye gittiginde isveren iki ay icinde dahi olsa cikis belgelerini alt dokumantasyonlarini is mufettisine sunmak zorunda iki ay deneme suresi diye bir sey yoktur o bir sehir efsanesi

Henüz deneme sürecinde. Haklı olunacak bir durumu yok. Habersiz işe gitmemiş.
Sgk girisiniz yapildigi anda bir sozlesmeniz dogar bu alti aya kadar belirli sureli is sozlesmesi olarak adlandirilir ve bu sureye kadar olacak butun cikarmalar bu kapsam icinde yapilir
Haber vermeden isverene isci uc gun ise gitmeyebilir rapor almak zorunda degildir ucuncu gunun sonunda isveren tutanak tutmaya baslar en az uc gun iki sahit huzurunda tutanak tutar ve isciyi hakli nedenle isten cikarir
Bu durumda ihbar tazminati vermez
Ancak burada arkadasimizin niyeti ne olursa olsun bir gun isine gitmemis ve haber vermemis

Sgk girisiniz yapildigi anda bir sozlesmeniz dogar bu alti aya kadar belirli sureli is sozlesmesi olarak adlandirilir ve bu sureye kadar olacak butun cikarmalar bu kapsam icinde yapilir
Haber vermeden isverene isci uc gun ise gitmeyebilir rapor almak zorunda degildir ucuncu gunun sonunda isveren tutanak tutmaya baslar en az uc gun iki sahit huzurunda tutanak tutar ve isciyi hakli nedenle isten cikarir
Bu durumda ihbar tazminati vermez
Ancak burada arkadasimizin niyeti ne olursa olsun bir gun isine gitmemis ve haber vermemis
Mesleğinizi bilmiyorum. Ben mali müşavirim. Verdiğiniz bilgiler hatalı maalesef.

Mahkemeye gittiginde isveren iki ay icinde dahi olsa cikis belgelerini alt dokumantasyonlarini is mufettisine sunmak zorunda iki ay deneme suresi diye bir sey yoktur o bir sehir efsanesi
Deneme süresi 4857 sayılı İş Kanununun “Deneme Süreli İş Sözleşmesi” başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiştir. Maddeye göre,
“Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.”

Valla hicbisi yapamazsınız, ki zaten siz iş etiği falan gözetmeden gelişine calismissiniz.
Madem çalışmakta gözünüz yok bu işsizlikte milletin girip ekmek yiyeceği yerleri kapatmayın.

Deneme süresi 4857 sayılı İş Kanununun “Deneme Süreli İş Sözleşmesi” başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiştir. Maddeye göre,
“Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.”
Deneme sureli is sozlesmesinin oldugunu isverenin biyle bir sozlesme yaptirdigini sanmiyorum isciye
Deneme sureli is sozlesmesinden bahsedilebilmesi ve bu teamülün gecerli olabilmesi icin iki tarafin karsilikli imza altina almasi gerekiyor bu tarz bir sozlesme ortada yoksa belirli ya da belirsuz sureli sozlesmeden bahsedilebiliniyor bir de ikale sozlesmesi var
Ben de mali musavirim
Saygilar

Deneme sureli is sozlesmesinin oldugunu isverenin biyle bir sozlesme yaptirdigini sanmiyorum isciye
Deneme sureli is sozlesmesinden bahsedilebilmesi ve bu teamülün gecerli olabilmesi icin iki tarafin karsilikli imza altina almasi gerekiyor bu tarz bir sozlesme ortada yoksa belirli ya da belirsuz sureli sozlesmeden bahsedilebiliniyor bir de ikale sozlesmesi var
Ben de mali musavirim
Saygilar
Bir iş sözleşmesi yapıldı mı bilemiyoruz. Sigorta girişi dahi yapılmamış. Genel olarak her işyerinde yapılır. Çünkü yasa iş sözleşmesi 1 yıldan uzun işlerde zorunlu diyor. Eğer iş daha kısa ise yazılı olarak hak ve sorumluluk bildirilmelidir. Bu durumda en mantıklısı sözleşme yapıp işi bitirmek. Burada konu sahibi habersiz işe gitmemiş. Gidip hasta değilken, rapor almış. SGK yada şikayet etmiş. Tabiki çalıştığı günlerin ücretini alacak. Fakat neyi dava edecek anlamadım.
Saygılar

Pazar günü aradılar işe başlayabilirsiniz diye pazartesi işe başladım işe girmeden önce sözleşme falan imzalamıştık işe girişi bildirmişlerdir diye sorma ihtiyacı hissetmedi. İşe gelemeyeceğimi de aynı yerde teyzem çalışıyor ona söyledim diğerlerinin tl numarası yoktu çünkü.İşe de ihtiyacım vardı ama oğlum huzursuz ve mutsuz olunca ondan kıymetli değil deyip bırakma kararı aldım yoksa muhasebe mesleğim olmasına rağmen iş bulamadığım için hasta bakıcılığı yapıyordum gerçi hasta bakıcılığı değil temizlikçi bulaşıkçıda diyebilirsiniz. Çünkü her işi yapıyorduk. Ama işi bırakma nedenim bunlar değil sadece oğlum
peki o halde hala neyin peşindesiniz.?

3 gün üstüste bildirmeden devamsizlik yaparsınız çıkarabilirler. Bir de işten çıkmadan en az 15 gün önce işyerine bildirmeniz gerekiyor, bildirmezseniz bunun da yaptırımı var. Sizi deneme sürecinde başarılı olamadı diye de işten çıkarabilirler. Sgk ile konuşmanız en mantıklısı, onlar sizi yönlendirirler.

Peki konunuzun başlığı neden " isten cikarildim? " "İsı bırakma nedenim bunlar değil sadece oğlum"demekle celismiyor mu bu durum.onlarin SGK'ya gec bildirimde bulunması doğru değil ama.sizin de amirinize haber vermeksiZin ise gitmemeniz etik değil.ha bir de zaten kendiniz ayrilacaktiniz neyi dert Edip konu açtınız anlamadım ben
zaten isten cikacakmis ama madem onlar çıkardıysa ne koparabilirim derdinde.👎

Back
X