işten çıkarıldım 😢

Daha önce konu açmıştım iş yerim ile ilgili rehabilitasyon merkezinde önce hasta bakıcı sonra idari kısmı ve tekrar sonra hasta bakıcı olarak çalıştırdılar vs.diye. Bütün olanlardan sonra ve oğlumun bakıcıya alışamaması sonucu işi bırakmaya karar verdim ve cuma günü işe gitmedim. Asıl olayda bundan sonra başladı benim sgk ya işe girişim bildirilmemiş. 5 ağustosta iş başı yaptım ama bildirim 17 ağustos. İşe girişiniz yapılmıştır diye sgk dan mesaj geldi okuyorum okuyorum anlam veremiyorum. Sonra 170 sgk danışma hattını aradım evet doğru yeni yapılmış işe girişiniz dedi ve şikayet dilekçesi oluşturduk. Bu arada müdür arıyor durmadan. En son tl kapatıp aradım kimsiniz falan diye kendini tanıttı işe neden gelmediniz dedi bende ilk önce siz neden benim işe girişimi bugün bildirdiniz bunun hesabını verin sonra bana sorun neden gelemdiniz diye dedim ve içimde ne varsa kustum resmen 😁 Sonra bu durumu hemen düzeltiyorsunuz ben işimin başındayım çocuğum hasta ondan gelemedim falan dedim ayrıca şikayet ettiğimi de söyledim. Bende ne olur ne olmaz diye gidip 10 günlük rapor aldım kendime. Sonra bana yine sgk dan mesajlar gelmeye başladı sırasıyla işe giriş iptal sonra 5 ağustos işe giriş ve ardından 16 ağustos işten çıkış diye. Bu arada akşam teyzemden öğrendim ki 900₺ ceza ödenecekmiş geç bildirmekten dolayı kurucu müdüre yansımış olay cezayı müdüre demiş ödeyeceksin hemen düzelt demiş baya Bi bağırıp çağırmış nasıl unutursunuz her gün yanınızda gözünüzün önünde diye. Şikayet etti deyince de çıkışını verin demiş. İşten çıkmış olmak sorun değilde ben baya Bi kinlendim açıkçası hangi maddeden çıkış yaptılar bilmiyorum ama olayın aslı astarı bu. Şimdi benim bu işyerine açabileceğim alabileceğim bi hakkım varmı?aramızda bilenler vardır önce bi size sorayım dedim. Çalışma sürem kısa ya bide rapor almıştım. Yapabileceğim bişeyler var mı?
Kamu kurumunda İnsan kaynaklarında çalışıyorum soracaklarınız varsa yanıtlarım.. öncelikle işe geç bildirimden kurumunuz sgk tarafından para cezasına çarptırılır Kurumun asli görevi personelin işe giriş çıkışını gününde sgk ya bildirmektir. Çalışan personel 3 gün üşt üste bildirimsiz işe devam etmezse iş akdi fesh edilir. İş yerlerinde belli süreler deneme süresinden sayılır bazı yerlerde 1 ay bazı yerlerde 2 ay bazı yerlerde 6 aydır. İş veren çalışan personeli deneme süresi içinde sizden memnun kalmadığını belirterek işten çıkartabilir sizde büyük ihtimalle böyle bi sorun yaşadıklarından deneme süresi içinde olduğunuzdan iş akdinizi fesh etmişlerdir çalışmasından memnun kalmadık diye bahane bulmuş olma ihtimalleri yüksek

Genel hat
Belirli sureli sozlesme konusunda bilgi eksikliginiz var
[/QUO
Bir iş sözleşmesi yapıldı mı bilemiyoruz. Sigorta girişi dahi yapılmamış. Genel olarak her işyerinde yapılır. Çünkü yasa iş sözleşmesi 1 yıldan uzun işlerde zorunlu diyor. Eğer iş daha kısa ise yazılı olarak hak ve sorumluluk bildirilmelidir. Bu durumda en mantıklısı sözleşme yapıp işi bitirmek. Burada konu sahibi habersiz işe gitmemiş. Gidip hasta değilken, rapor almış. SGK yada şikayet etmiş. Tabiki çalıştığı günlerin ücretini alacak. Fakat neyi dava edecek anlamadım.
Saygılar
Sgk girisi yapilmamis yazilanlari okursaniz bir isverenin bir gun dahi calistirdigi iscisine sgk girisi yapmamasi suctur bunu dava edebilir
Cikis kodlarinda artik deneme sureli is sozlesmesinin isveren tarafindan feshi var mi hatirlamiyorum ama varsa bile bir sozlesme olmasi gerekiyor yoksa hic bir isveren gerekce gostermedikce iscisini cikaramaz cikarirsa da yaptirimlari var onlari oder

İnsanlar iyice beleşci olmuş.
Yahu kaç gün çalıştınızda tazminat falan filan diosunz şaştım kaldım.
Hep patronlara yüklenilirde , çalışanlarda artık cıvıtmış.
He evet 30maaş tazminat ödenir sizde gönül rahatlığıyla yattığnz yerden yersiniz.
SAÇMALAMAYIN.

Kamu kurumunda İnsan kaynaklarında çalışıyorum soracaklarınız varsa yanıtlarım.. öncelikle işe geç bildirimden kurumunuz sgk tarafından para cezasına çarptırılır Kurumun asli görevi personelin işe giriş çıkışını gününde sgk ya bildirmektir. Çalışan personel 3 gün üşt üste bildirimsiz işe devam etmezse iş akdi fesh edilir. İş yerlerinde belli süreler deneme süresinden sayılır bazı yerlerde 1 ay bazı yerlerde 2 ay bazı yerlerde 6 aydır. İş veren çalışan personeli deneme süresi içinde sizden memnun kalmadığını belirterek işten çıkartabilir sizde büyük ihtimalle böyle bi sorun yaşadıklarından deneme süresi içinde olduğunuzdan iş akdinizi fesh etmişlerdir çalışmasından memnun kalmadık diye bahane bulmuş olma ihtimalleri yüksek
Sgk yı aradım deneme süreli çıkış gibi bişey bahane edip çıkış işlemi olmuş ama asıl neden şikayet ettiğim için çıkışımın olması cevabınız için teşekkür ediyorum.

İnsanlar iyice beleşci olmuş.
Yahu kaç gün çalıştınızda tazminat falan filan diosunz şaştım kaldım.
Hep patronlara yüklenilirde , çalışanlarda artık cıvıtmış.
He evet 30maaş tazminat ödenir sizde gönül rahatlığıyla yattığnz yerden yersiniz.
SAÇMALAMAYIN.
Siz benim yazdıklarımı okumamışsınız sanırım benim alacağım herhangi bir tazminat yada rapor parası yok durum böyleyken ben nasıl beleşçi olabiliyorum hala anlamış değilim. Olayın sıcaklığıyla biraz fevri davrandığım doğru ama bu kadarda bencilce bi yorumu hak ettiğimi düşünmüyorum.
Bazı kişiler sadece kötü yorum yapmak için yorum yapmışlar bilgisi olup hem beni hemde bu konuyu okuyan kişileri aydınlatmak için yorum yapanlarda var ama geneli bu şekilde.
Sanırım ego tatmini yapmak istedikleri için.
Yine de herkesin kendi fikri teşekkürler.

Ben suçlu olduğunu kabul ediyorum ama sizin gibi.personelle derken ki küçümsemeyi asla kabul edemem
Merhaba, konu hakkında yukarıda diğer arkadaşlar bilgi vermiş zaten, sigortasız işçi çalıştıran işveren elbette suçludur, bununla ilgili yasal hakkınız olmayabilir, yine de yanlış bilgi vermek istemem ancak insanların yorumlarına da hayret etmemek elde değil. İşçinin sigortasını zamanında başlatmaktan aciz, kurumsallıktan uzak işyeri değil, işçi suçlu bulunmuş, onun da nedeni çalışmak istememesiymiş, uygunsuz tavırlarıymış🤣 Bu çıkarıma nasıl ulaşıldı anlamadım ama yine yukarıda yazıldığı gibi bir iş günü değil üç iş günü bildirimsiz işe gitmemek fesih sebebi olabilir, kanun böyle emrederken daha uzatmanın ve kişisel yorumlara girmenin konu sahibine ne yararı olabilir onu da anlamadım. Eğer mevzu deneme süresi ise elbette işveren gerekçe göstermeden ve bildirim süresi kullanmadan iş sözleşmesini sonlandırabilir, ancak bu süreçte aynı şekilde işçi de bu hakka sahiptir. Zira adı üzerinde olduğu gibi deneme süresi hem işverenin hem de işçinin işe uygun olup olmadığına karar vermesi için tanımlanmış bir süreçtir.
Onun dışında bundan sonrası için dilerim ki eğitim ve tecrübenize çok daha uygun bir iş nasip eder Allah size.

Bende sizi haksiz ve firsatci bulanlardanim. Tamam ise girdiginde bir eleman hemen sgkya bildirilmeli ama bu her zaman boyle olmuyor biraz gec bildirilmesini ben asla sorun etmezdim bunun altindan sizin gibi sorunlar cikarip firmayida sikayet etmezdim. Ayrica siz sikayet ettiginiz icin iaten cikarmalarida cok normal ve bence hakli bir sebep niye bundan kaynakli bir hakkim varmi diye arayis icindesiniz anlamadim zaten dogru duzgun calismamissinizki 1 aylik is icinmi bunca tantana

sebepsiz gitmeme nedeni ile önce sözlü sonra yazılı uyarı alırsın 3. kez gitmezsen çıakarılırsın zaten
ayrıca raporlu çalışanı işten çıkaramazlar iyi bir ceza ödeyecektir üstüne giderseniz

Sgk yı aradım deneme süreli çıkış gibi bişey bahane edip çıkış işlemi olmuş ama asıl neden şikayet ettiğim için çıkışımın olması cevabınız için teşekkür ediyorum.
Bahane mi 😂 kaç yorumda işverenin böyle bir hakkı olduğundan bahsedilmiş

Siz benim yazdıklarımı okumamışsınız sanırım benim alacağım herhangi bir tazminat yada rapor parası yok durum böyleyken ben nasıl beleşçi olabiliyorum hala anlamış değilim. Olayın sıcaklığıyla biraz fevri davrandığım doğru ama bu kadarda bencilce bi yorumu hak ettiğimi düşünmüyorum.
Bazı kişiler sadece kötü yorum yapmak için yorum yapmışlar bilgisi olup hem beni hemde bu konuyu okuyan kişileri aydınlatmak için yorum yapanlarda var ama geneli bu şekilde.
Sanırım ego tatmini yapmak istedikleri için.
Yine de herkesin kendi fikri teşekkürler.

İşe dönmek istemiyorsunuz
Rapor parası ve tazminaf hakkım yok biliyorum diyorsunuz

Oeki kuzum siz ne istiyorsunuz

Gerçekten Yok yere aldığınız raporu, işten çıkaramazlar raporluydum diye sunmak mi istiyorsunuz? Vicdanınızı seveyim...

Back
X