- 31 Ekim 2013
- 21.608
- 72.688
- 798
- 41
- Konu Sahibi Jasminium84
-
Hiç bilmiyorum emin olamıyorum hata kimden kaynaklıHanımefendi size sebep gösterecekler çıkarırken.O sebebe göre dava açabilirsiniz.Bir kusurunuz yok anladığım kadarıyla
Bulurum diye ümit ediyorum ama tabi işsiz kalmak korkusuyla yardım etmeyebilirlerAnlatırsınız tanık da bulun iki tame işyerinden mevzuyu bilen.Tabi yaparlarsa doğruyu söylerlerse
İnşallah hata benim değildiruzme kendını :)
olur oyle seyler...
ınsallah kımın hatası oldugu bulunur bı an evvel
ısten cıkarırlarsa da alırsın kıdemını ıhbarını tazmınatını sonrada ıssızlık maasını alırsın ıs ararsın
kımse uzulmesın dıye ıcıne atıp daha cok uzuluyorsun
Hanımefendi aslında zor bir durum içindesiniz anlıyorum ancak yazdıklarınızdan bile belli çok telaşlısınız.Eğer işe gidince böyle davranıirsanız kusurunuz yoksa bile sizin üstünüze kalabilir.Biraz sakinleşmeye çalışın.Yasal haklarınız var unutmayın.Bulurum diye ümit ediyorum ama tabi işsiz kalmak korkusuyla yardım etmeyebilirler
Hiç keyfim yokken güldürdün beni Allah da seni güldürsün :)
Ya hata benimse bile bu kadar kolay mı bi insanın işsi kalmasını istemek evet onun da canı yandı ama ben bile isteye yapmadım ya eğer hata bendeysegerçekten ihtiyacım var bu işe ne biliyim maaşımdan kesilsin yavaş yavaş falan ona da razıyım ama bunlar doğrudan işten çıkartmak istiyor
Ve bu hoca her seferinde beni suçlayarak işe başlayan bi kadın
Bi kere bir ödemesi için yazışma bekliyordum bana mail atmış ne oldu ödemem diye ben de yazınız gelmedi hocam onu bekliyorum yazdım yazışmayı hazırlarsanız bana ulaştığında ödemeniz yapılacaktır dedim hemen ters bi cevapla uzun Zaman oldu o yazışmayı yapalı dedi ben de kendimden şüpheye düştüm gözden mi kaçırdım yazı işlerine sordum bu yazışmanın akıbeti ne kimin üzerinde diye meğerse rektör yazıyı reddetmiş hocanın kendi üzerinde kalmış
Bu sadece bir örneği hep böyle hep böyle
Üzülmeyin kimse işten çıkarılmak istemez.Eşiniz sizi kınayacak olursa unutmasın onun da başına gelebilir .Sanırım en kötü durumda bunlara başvuracağım
Bir erkek evleniyorsa evini geçindirmeye mecbur, üç beş kuruşta olsa o sizin emeginizin karşılıgı, kocanıza vermek zorunda degilsiniz.Kìşiligi bozuk olmalı, insan eşinizi eleştirmez, kim dört dörtlük ki.Kazandığım para aman Allah bi para değil sanmıyorum param için evlensin ancak durumumuz iyi değil ucu ucuna geçiniyoruz o yüzden bu durumda neden dikkatli olmadın diye epey söylenebilir
Bilmiyorum hep eleştirdiği için beni bu durumda da kızar gibime geliyor
Hiç bilmiyorum emin olamıyorum hata kimden kaynaklı
Ancak dediğim gibi proje kaynağının söylediği bütün bu sürecin hocanın kontrolünde olması gerektiği ve sorumluluğun ona ait olduğu ama bunu kimseye anlatamam işte
Çok haklısınız çok telaşlı ve çok paniğim aklıma geldikçe de nefesim kesilir gibi oluyorumHanımefendi aslında zor bir durum içindesiniz anlıyorum ancak yazdıklarınızdan bile belli çok telaşlısınız.Eğer işe gidince böyle davranıirsanız kusurunuz yoksa bile sizin üstünüze kalabilir.Biraz sakinleşmeye çalışın.Yasal haklarınız var unutmayın.
aynen öyle kaldı ki yazıyı takip etmediği gibi bi de beni suçladı yazı sanki bana gelmiş de be yapmamışım ödemesini gibi gerçek ortaya çıkınca insan bi kusura bakma farketmemişim bendeymiş yazı falan da demedi böyle bi hoca işteteşekkür ederim.
Hata sizinse bedelini ödersiniz. Herkes işini düzgün yapmak zorunda. Rektör yazıyı red ediyorsa sizin hatanız değil. yazının akıbetini takip etmek onun işi. Bu işler sözlü olarak konuşmayla olmaz. Yazı olmadan kafanıza göre mi iş yapacaksınız.
kaldıki ben dediğimde ciddiydim, bana yapılsa yapardım. hatta diğer fetoculardan arasının iyi olduğu varsa onu da söylerdim. odasındaki çekmecede 1 dolar görmüştüm derim. Hele geçmişinde amerika seyahati varsa o da işinden olur. Seni haksız yere işinden ediyor bana göre adaletli olan bu kim ne derse desin.
Doğru kimin ne başına gelir bilinmez ama Allah korusun onun başına böyle bişe gelse asla suçu kendinde aramaz ki emin olun patron suçludur ama ben çıkarılırsam emin olun ben suçluyumdurÜzülmeyin kimse işten çıkarılmak istemez.Eşiniz sizi kınayacak olursa unutmasın onun da başına gelebilir .
Sormayın o kadar kötü hissettim ki kendimi bunu duyunca işten çıkarın bunu denildiğiniİnsanların ekmeği yle oynamak ne kadar kolay yaa.
Siz özel bi uni de mi calisiyorsunuz. Ya da devlet unisinde sirket elemani olarak mi calisiyorsunuz.
Eğer sizin bi hatanızın olmadigindan eminseniz bence rektör hocayla konuşun. Ya da hataniz varsa da konusun ne var yani hatalar da insanlar icin. Bi insanı işinden etmek bu kadar kolay olmamalı. Ya da ilk amiriniz konuşsun rektör hocayla.
Kimse değil bence de hatta ne kadar öyle sansa da eşimde dört dörtlük değil ama çok acımasızca insanları eleştirir ne yazık ki herkesin yaptığı yanlış onun yaptığı doğrudur her zamanBir erkek evleniyorsa evini geçindirmeye mecbur, üç beş kuruşta olsa o sizin emeginizin karşılıgı, kocanıza vermek zorunda degilsiniz.Kìşiligi bozuk olmalı, insan eşinizi eleştirmez, kim dört dörtlük ki.
Sanıyorum ki yanlış anlattım kendimi tabii ki ödemeler benim sorumluluğumda ama ödeme yapabilmem için yapılmadı gereken yazışma karşı tarafın kontrolünde ben onu kontrol edemem etmem değil bakın altını çiziyorum edemem o sistemden takip edebiliyor sadeceTeoride bu dediginiz dogru ancak pratikte uygulanmasi cok zor bir olay. Sizin isiniz yalnizca buyken hata yapip yapmadiginizdan emin degilsiniz. Proje yurutucusu hoca hem derslere giriyor, hem var olan projesini yurutuyor, hem akademik yayin yapiyor, hem cesitli kongrelere katiliyor yurtici/yurtdisi, arti olarak universitede idari bir sorumlulugu varsa bir de onunla ilgileniyor. Sizce odemeler sizin isinizken hocanin onu didik didik kontrol etmesi mumkun mu?
Hocanin sizi isten attirmaya calismasi tamamen egosu kaynakli. Hata sizde degilse her turlu yasal hakkinizi kullanin ve lutfen dik durun. Kanunlar onunde o hocayla esitsiniz universitede olmasa bile.
Sanıyorum ki yanlış anlattım kendimi tabii ki ödemeler benim sorumluluğumda ama ödeme yapabilmem için yapılmadı gereken yazışma karşı tarafın kontrolünde ben onu kontrol edemem etmem değil bakın altını çiziyorum edemem o sistemden takip edebiliyor sadece
Ayrıca bu olaydaki sorumluluk ödeme değil verdiğim bi örnekle karıştırdınız proje raporu ile ilgili onun doğruluğunu onun kontrol etmesi gerekiyor ben yapıyorum ama
Artı evet yine haklısınız sorumlulukları fazla peki benim?
Projelerden sorumluyum, öğrenci muhasebesinden sorumluyum, bütçeden sorumluyum, Erasmustan sorumluyum, ve günlük muhasebe işlerinden sorumluyum sizce de benim az mı sorumluluğum var
Bakın bunları kızgınlıkla yazmıyorum sadece benim açımdan da bakabilmeniz için yazıyorum lütfen yanlış anlamayın tek işiniz buyken demişsiniz o yüzden
Proje odemeleri ile ilgili gerekli bilgilere sahibim ben de akademisyenim. Ancak ben orada hocanin bircok ise bolundugunu kast etmistim, sizin isleriniz hep odeme ile ilgili dikkat ederseniz. Bu sorumluluk size verildiyse de malesef kimse donup asil sorumluluk kime ait diye bakmaz.
Tabii ki bu isten cikarilma olayinizi hakli cikarmaz hatta cezasi bu kesinlikle olamaz. Mutlaka cikis sebebinizi iyi ogrenin ve gerekirse dava acin. Daha once de yazdim ozeldeymissiniz bu olayiniz tamamen hocanin egosu ile ilgili. Kesinlikle hakli degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?