İşten çıkmam ve insanlar seni görmesin sorunsalı

Mcl89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2021
210
66
48
Meraba arkadaşlar .Ben yeni mezun sayılırım. İyi bir mesleğim var.Özel sektörde bir işte çalışıyordum .Ilk etapta memnun gibiydim ama bazı sorunlar oldu çıktım ordan.Şuan yeni iş görüşmeleri vs yapıyorum.Benim sorunum şu .Annemin bir arkadaş grubu var benide severler .Sürekli bize gelip giderler.Işten çıktığımdan haberleri yok.Sürekli anneme soruyorlarmış işi nasıl gidiyor falan diye.Annemde söylemeye çekiniyor çıktığımı.Sen yeni biryere başlayana kadar bilmesinler.Diyelimki bir yere başladın bir süre sonra yine çıktın .Hakkında negatif düşünürler, gerek yok buna diyor .Hep işinden memnun diyordum şimdi açıklama yapmak zorunda kalıcam diyor.Birde benimle ilgili herşeyi günlük gülistanlık anlatıyor. Halbuki bizim sektörde bu normal birşey yani .Bir işi bırakıp başka bir yerdeki işe geçmek.Ama bunu çok büyütüyor.Hatta şu gün arkadaşlarım gelicek sen o gün dısarda bir program yap.Gez , toz diyor.Eve giriş çıkış saatlerine dikkat et.Seni görmesinler diyor.Sizce abartmıyormu? Her insan işten çıkabilir, çıkartılabilir yani .Herşey yolunda gidicek diye bir kuralmi var? Çok insanlar endeksli bakmıyormu?Benmi yanlış düşünuyorum sizce.Buarada onun millet endekli bakması haricinde iyi anlaşırım annemle.En yakın arkadaşımdır

Son düzenleme:

Annenizi değiştiremezsiniz kaç yaşında kadın. Eğer arkadaşları sizinle muhatap olursa gerekli cevabı verirsiniz.

Başkaları için yaşayan bir anne daha işiniz zor.. iki ucu da size dokunur bu anneyle. Tepkinizi koyun derim ama koyamayacaksınız çünkü sizi böyle yetiştirmiş ne yazık ki..

İzinli deyiversin...hakkında iyi düşünmezler demek te cok ilginç, baskaları ne der diye yasayan bi tip anneniz...bence ayrı eve cıkın

şu gün arkadaşlarım gelicek sen o gün dısarda bir program yap.Gez , toz diyor.Eve giriş çıkış saatlerine dikkat et.Seni görmesinler diyor
Misafirler gidene kadar 65 yaş üstü gibi ilk duraktan binip son durağa kadar şehir turu mu yapayım diyin bence , kime ne sanki maaşınızı onlar mı veriyor? Bir de zaten arkadaşını çocuğuyla vuranda arkadaş değildir bence

İzinli deyiversin...hakkında iyi düşünmezler demek te cok ilginç, baskaları ne der diye yasayan bi tip anneniz...bence ayrı eve cıkın
Yani bizim sektörde iş değişimi çok oluyor.Diyorki simdi başka bir ise başlasan diyelim ilerde ordanda çıktın bu sefer negatif düşünebilirler.Sende bir problem var zannederler diyor

Bende öyle dedim.Kıyaslama gibi yapmıyor aslında.Mesleğim kariyerli, saygın birde benim .Arkadaşlarının çocuklarıyla zaten o konuda bir kısaylama olmuyor.Ama herşey toz pembe, günlük gülistanlık gibi bir portre çiziyor arkadaşlarına.Yani bende sıkıntılar yaşıyorum.Herşey dört dörtlük olcak diye birşey yok yani bende insanım

Yani bizim sektörde iş değişimi çok oluyor.Diyorki simdi başka bir ise başlasan diyelim ilerde ordanda çıktın bu sefer negatif düşünebilirler.Sende bir problem var zannederler diyor
zanetsinler ne olacakmış siz bilmiyor musunuz gerçeği. niye birilerine sizi mükemmel göstermek için uğraşıyor. insanlar yıllarca işsiz kalıyor kime ne ekmeğinizi aşınızı annenizin arkadaşları mı veriyor

Açıkcası başınıza her gelen kötü olayı insanlara müjdeler gibi dert eden anlatan anneden daha iyi değil mi? Ben olumsuz bir durum yaşadığımda anneme lütfen kimse bilmesin diyorum genelde ikimiz üstünü kapatıyoruz. Çünkü insanlar bildikçe sorarlar bu durum sizin canınızı sıkabilir.

Annemin arkadaşlarının anlamsız sorularına maruz kalmaktansa haftada bir /iki sokaklarda gezinip sonra eve gelirim daha iyi..ama annenizin arkadaşları aynı zamanda komşunuzsa ve anneniz her gün işe gidiyormuşsunuz gibi bir tiyatro içine girmenizi bekliyorsa o zaman sıkıntı.Sonuçta her gün sabah evden çıkıp akşama kadar sokaklarda gezemezsiniz

Yani şöyle yaşlılar çok konuşuyor genel olarak bu kız niye evde diyecekler sonra ah ah vah vah çekecekler, sonra akıl öğretmeye kalkışacaklar bolca konuşacaklar yani ... bu kadar konuşmaya maruz kalma diye kaçççççççç demiş kısacası

6 seneyi geçkindir çalışıyorum annem hala komşularına "napsın evde o da, başlamadı daha işe" diyor. Uğraşmak mı istemiyor nazar mı değer diye düşünüyor bilmiyorum, ha niye değsin o ayrı mesele. Ama bazı insanlar böyle, çevrenin düşüncesini çok önemserler. Sizinki benimkinin tersi yönde önemsiyormuş, değişir mi sanmam.

Çik evden misafir varken, gece yarılarına kadar gez eş dostunla rahat rahat. Anan laf ederse de "evden kovmayi biliyorsun" dersin.
Daha ne?
Ben de çok sık işten çıkiyorum,birinde annemlere bile söylememiştim. Evden işe diye çıkardım laptopla, kafelerde limonata içer , iş ilanlarina bakar, turist falan gezdirir akşam 6dan sonra yine eve gelirdim:))
Bu sene de yılbaşı öncesi üç yıllık isimden çıktım. Tek annemlere ve tüm sürecime hakim birkaç yakın arkadaşıma söyledim. Ne bir akraba, ne es dost.
Bilmesinler yani, çok mu mesele:)
Benim annem de benden utanmış gibi bu konularda yalan söylese uyuz olurdum gerçi,o konuda hak veriyorum. Ama limonları limonata yap, normalde sorun çıkaracakları şeyleri o gün yap,bir şey diyemesin annen^^

İlk olarak sizin dediğiniz gibi Saygın ve ayrıcalıklı bir meslek olduğunu düşünmüyorum. Neymiş mesleğiniz çok merak ettim. Sizi ayrı kılmış herkesten Annenin çok herkesi dinleyen , onlara göre yaşayan biri gibi geldi. Sizin işinizden annenin arkadaşlarına ne ki ? Takmayın içinizden geldiği gibi davranın.

Ben anlamsiz bulsam da annemin istedigini yapardim, kirmazdim arkadaşlarina karşi.

Doktorum canım :)

Sizinki nazar değmesin diye yapıyordur. Kendi anneme benzettim ama mümkün olduğunca buna da müsade etmiyorum bu da çok enerji düşürücü.

Sizinki nazar değmesin diye yapıyordur. Kendi anneme benzettim ama mümkün olduğunca buna da müsade etmiyorum bu da çok enerji düşürücü.
Bir yere kadar çabaladım da yok, en son çalışmak istemiyor demeye başladı. Dediğiniz gibi nazardan muhtemelen ama enerji düşürdüğüne ben de inanıyorum, evrene sürekli bu kadın çalışmıyor mesajı göndere göndere kovulmasam bari :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…