Meraba arkadaşlar .Ben yeni mezun sayılırım. İyi bir mesleğim var.Özel sektörde bir işte çalışıyordum .Ilk etapta memnun gibiydim ama bazı sorunlar oldu çıktım ordan.Şuan yeni iş görüşmeleri vs yapıyorum.Benim sorunum şu .Annemin bir arkadaş grubu var benide severler .Sürekli bize gelip giderler.Işten çıktığımdan haberleri yok.Sürekli anneme soruyorlarmış işi nasıl gidiyor falan diye.Annemde söylemeye çekiniyor çıktığımı.Sen yeni biryere başlayana kadar bilmesinler.Hakkında negatif düşünürler, gerek yok buna diyor .Halbuki bizim sektörde bu normal birşey yani .Bir işi bırakıp başka bir yerdeki işe geçmek.Ama bunu çok büyütüyor.Hatta şu gün arkadaşlarım gelicek sen o gün dısarda bir program yap.Gez , toz diyor.Eve giriş çıkış saatlerine dikkat et.Seni görmesinler diyor.Sizce abartmıyormu? Her insan işten çıkabilir, çıkartılabilir yani .Herşey yolunda gidicek diye bir kuralmi var? Çok insanlar endeksli bakmıyormu?Benmi yanlış düşünuyorum sizce.
Başkaları için yaşayan bir anne daha işiniz zor.. iki ucu da size dokunur bu anneyle. Tepkinizi koyun derim ama koyamayacaksınız çünkü sizi böyle yetiştirmiş ne yazık ki..Meraba arkadaşlar .Ben yeni mezun sayılırım. İyi bir mesleğim var.Özel sektörde bir işte çalışıyordum .Ilk etapta memnun gibiydim ama bazı sorunlar oldu çıktım ordan.Şuan yeni iş görüşmeleri vs yapıyorum.Benim sorunum şu .Annemin bir arkadaş grubu var benide severler .Sürekli bize gelip giderler.Işten çıktığımdan haberleri yok.Sürekli anneme soruyorlarmış işi nasıl gidiyor falan diye.Annemde söylemeye çekiniyor çıktığımı.Sen yeni biryere başlayana kadar bilmesinler.Hakkında negatif düşünürler, gerek yok buna diyor .Halbuki bizim sektörde bu normal birşey yani .Bir işi bırakıp başka bir yerdeki işe geçmek.Ama bunu çok büyütüyor.Hatta şu gün arkadaşlarım gelicek sen o gün dısarda bir program yap.Gez , toz diyor.Eve giriş çıkış saatlerine dikkat et.Seni görmesinler diyor.Sizce abartmıyormu? Her insan işten çıkabilir, çıkartılabilir yani .Herşey yolunda gidicek diye bir kuralmi var? Çok insanlar endeksli bakmıyormu?Benmi yanlış düşünuyorum sizce.
Misafirler gidene kadar 65 yaş üstü gibi ilk duraktan binip son durağa kadar şehir turu mu yapayım diyin bence , kime ne sanki maaşınızı onlar mı veriyor? Bir de zaten arkadaşını çocuğuyla vuranda arkadaş değildir benceşu gün arkadaşlarım gelicek sen o gün dısarda bir program yap.Gez , toz diyor.Eve giriş çıkış saatlerine dikkat et.Seni görmesinler diyor
Yani bizim sektörde iş değişimi çok oluyor.Diyorki simdi başka bir ise başlasan diyelim ilerde ordanda çıktın bu sefer negatif düşünebilirler.Sende bir problem var zannederler diyorİzinli deyiversin...hakkında iyi düşünmezler demek te cok ilginç, baskaları ne der diye yasayan bi tip anneniz...bence ayrı eve cıkın
Bende öyle dedim.Kıyaslama gibi yapmıyor aslında.Mesleğim kariyerli, saygın birde benim .Arkadaşlarının çocuklarıyla zaten o konuda bir kısaylama olmuyor.Ama herşey toz pembe, günlük gülistanlık gibi bir portre çiziyor arkadaşlarına.Yani bende sıkıntılar yaşıyorum.Herşey dört dörtlük olcak diye birşey yok yani bende insanımMisafirler gidene kadar 65 yaş üstü gibi ilk duraktan binip son durağa kadar şehir turu mu yapayım diyin bence , kime ne sanki maaşınızı onlar mı veriyor? Bir de zaten arkadaşını çocuğuyla vuranda arkadaş değildir bence
zanetsinler ne olacakmış siz bilmiyor musunuz gerçeği. niye birilerine sizi mükemmel göstermek için uğraşıyor. insanlar yıllarca işsiz kalıyor kime ne ekmeğinizi aşınızı annenizin arkadaşları mı veriyorYani bizim sektörde iş değişimi çok oluyor.Diyorki simdi başka bir ise başlasan diyelim ilerde ordanda çıktın bu sefer negatif düşünebilirler.Sende bir problem var zannederler diyor
Ben anlamsiz bulsam da annemin istedigini yapardim, kirmazdim arkadaşlarina karşi.
zanetsinler ne olacakmış siz bilmiyor musunuz gerçeği. niye birilerine sizi mükemmel göstermek için uğraşıyor. insanlar yıllarca işsiz kalıyor kime ne ekmeğinizi aşınızı annenizin arkadaşları mı veriyor
6 seneyi geçkindir çalışıyorum annem hala komşularına "napsın evde o da, başlamadı daha işe" diyor. Uğraşmak mı istemiyor nazar mı değer diye düşünüyor bilmiyorum, ha niye değsin o ayrı mesele. Ama bazı insanlar böyle, çevrenin düşüncesini çok önemserler. Sizinki benimkinin tersi yönde önemsiyormuş, değişir mi sanmam.
Doktorum canım :)İlk olarak sizin dediğiniz gibi Saygın ve ayrıcalıklı bir meslek olduğunu düşünmüyorum. Neymiş mesleğiniz çok merak ettim. Sizi ayrı kılmış herkestenAnnenin çok herkesi dinleyen , onlara göre yaşayan biri gibi geldi. Sizin işinizden annenin arkadaşlarına ne ki ? Takmayın içinizden geldiği gibi davranın.
Ne ayrıcalığı var onu anlayamadım. Birinin birinden ayrıcalıklı olduğunu düşünmüyorum.Doktorum canım :)
Sizinki nazar değmesin diye yapıyordur. Kendi anneme benzettim ama mümkün olduğunca buna da müsade etmiyorum bu da çok enerji düşürücü.6 seneyi geçkindir çalışıyorum annem hala komşularına "napsın evde o da, başlamadı daha işe" diyor. Uğraşmak mı istemiyor nazar mı değer diye düşünüyor bilmiyorum, ha niye değsin o ayrı mesele. Ama bazı insanlar böyle, çevrenin düşüncesini çok önemserler. Sizinki benimkinin tersi yönde önemsiyormuş, değişir mi sanmam.
Bir yere kadar çabaladım da yok, en son çalışmak istemiyor demeye başladı. Dediğiniz gibi nazardan muhtemelen ama enerji düşürdüğüne ben de inanıyorum, evrene sürekli bu kadın çalışmıyor mesajı göndere göndere kovulmasam bari :)Sizinki nazar değmesin diye yapıyordur. Kendi anneme benzettim ama mümkün olduğunca buna da müsade etmiyorum bu da çok enerji düşürücü.
Annenizin yaptığı gerçekten çok üzücü. Umarım yaptıģı yanlışın farkina varır.Doktorum canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?