İŞTEN İSTİFA EDİP ETMEMEK HK.

maviyesiltuna

hep tatlı yoktur hayatta tuzlu ve ekşi vardır.
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
3.853
2.412
408
Merhaba arkadaşlar muhasebe işinde 11 senedir çalışıyorum, firma 1 senedir hiç iş almadı maaşımda asgari ücret yol ve yemek içinde ve maaşta beni tatmin etmiyor ve patronun davranışı tartışma esnasında bana inanmadığı şekilde imalarda bulunuyor ve çok rahatsız oluyorum asıl sorum işten çıkmak istiyorum piyasada iş durumu güvenemiyorum evliyim çocuğum yok ama 5 ay daha borcum var ve eşim evi ancak idare ediyor
.idare edebildiğim kadar devam edeyim mi?
.Zam istedediği mi söyleyip vermezse işten ayrılayım mı?
Not: İş başvuruları yaptım ama geri dönen yerler olmadı ve borçlarımı en fazla 2 ay ödeyebilirim

Son düzenleme:
Borçlarınız bitene kadar çalışın 2 ay demişsiniz sanırım. Bu arada iş bakın 11 yıllık emeğe asgari ücret giderler içinde çok az geldi bana ama yaşadığınız yer piyasası böyle ise birşey diyemem tabi.. iş bulmak sıkıntı bu devirde ama elbet sizin de nasibiniz vardır biryerde belki zamanı var.. Ben de 12 yıldır aynı şirketteyim bu arada muhasebe işi malesef piyasa garip.. İş bilmeyen ya da sorumluluk almak istemeyenler yüksek maaşla el üstünde tutuluyor.. Nerede fedakar işkolik var ise kıymeti bilinmiyor.

tazminat alabiliyor musunuz?

İş alamıyosa yoğunluğunuz da yoktur.
İş bakın boş vakitlerde, kendinizi geliştirin.
Olduğu kadar çalışın. İş bulmak da zor bulup ayrılın bence.
tazminat alamıyorum

hemen ayrılamıyorum 8 hafta ihbar süresi olması lazım ama patron hemen çık diyebilir
ikilemde çok kalıyorum
1 haziran yıllık iznim doluyor

Son 1 ay ekstra çalış ve göz doldur, ayın sonunda borcundan bahset konuşma arasında, bir kaç gün geçsin ödeyemedigini ve zam istediğini söyle. Hayır derlerse kararlı şekilde işten çıkma için verilen 15 gün daha orda olduğunu söyle. Bu arada iskura gidip işsizlik maaşı ve 11 yılın kıdem tazminatını ne durumlarda alabilcgni git sor öğren hatta alo SGK diye bir numara vardı onu ara gidemezsen. Sonra tazminatsız işsizlik maaşı olmadan ortada kalma mantıklı hareket et.

toplam 5 aylık daha borcum var işten ayrılınca en fazla 2 ay daha ödeyebilirim
zaten zam konusunda baya cimridir

tazminat alamıyorum

hemen ayrılamıyorum 8 hafta ihbar süresi olması lazım ama patron hemen çık diyebilir
ikilemde çok kalıyorum
1 haziran yıllık iznim doluyor
Yıllık iznine kadar dedklerimi yap bakalım ama o izne kadar beklemek zorunda değilsin kullnmzsan o ücret de alınıyor diye biliyorum bunu iyice sor SGK'ya. Ayrıca neden alamıyorsunuz kıdem tazminatnizi

yok hep tartışır çocuk gibi trip atar
o zamanlar gözüme batmıyordu
tazminatı almak için dayandım ama bende limit doldu
Birde karısını aldattığını farkettim çok rahatsız oldum

11 yıldır aynı işyerinde çalışıyorsanız tazminatınızı yakmayın derim.

Yıllık iznine kadar dedklerimi yap bakalım ama o izne kadar beklemek zorunda değilsin kullnmzsan o ücret de alınıyor diye biliyorum bunu iyice sor SGK'ya. Ayrıca neden alamıyorsunuz kıdem tazminatnizi
istifa ettiğim için
sgk geçen sene ordum 9 eylül 1999 tarihinden önce işe girişim olsaydı 3600 prim gününden istifa etseydim yine tazminat alabiliyordum

istifa ettiğim için
sgk geçen sene ordum 9 eylül 1999 tarihinden önce işe girişim olsaydı 3600 prim gününden istifa etseydim yine tazminat alabiliyordum
Ben de onu diyorum istifa etmeyin ama size karşı olumsuz davranislari varsa ki anladgm kadarıyla tripler falan derken var bunu SGK sorup nasıl kanitlayip istifa etmeden çıkarım djye açıkça sorun telefonda yardımcı olurlar.

yok hep tartışır çocuk gibi trip atar
o zamanlar gözüme batmıyordu
tazminatı almak için dayandım ama bende limit doldu
Birde karısını aldattığını farkettim çok rahatsız oldum
Adam karısını aldatıyor diye isten cıkmayacaksınız herhlde:)
Sonucta o onların özeli.
Personeli ilgilendirmez.
DUrumunuzu siz daha iyibilirsiniz.
İs bulmadan cıksanız gecinebilir misiniz falan?
Ona bakmak lazım.

dediklerini yaptım hatta maaşı erkenden istedim bu ayda bu şekilde deneyeyim ay sonu maaşı alınca konuşayayım

Adam karısını aldatıyor diye isten cıkmayacaksınız herhlde:)
Sonucta o onların özeli.
Personeli ilgilendirmez.
DUrumunuzu siz daha iyibilirsiniz.
İs bulmadan cıksanız gecinebilir misiniz falan?
Ona bakmak lazım.
benim anladığımı farkedince bana bakışı değişti
iş bulmadan en fazla 2 ay idare edebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…