İşten istifa ve sonrası

yaratıcılık için de kafayı kullanmak gerek. senin ona niyetin yok. yani okumuşsun bankaya girebilmişsin ama garsonluk daha mantıklı geliyor. bu saçma. stres altında olmayayım kafamı yormayayım diyosan işte anca dediğim gibi bi iş yaparsın. bankada yükselme ihtimalin var ama fabrika işçiliğinde on sene de çalışsan işçisin. farkı bu.

Merhaba, ben de 2,5 ay bankada çalıştım. Bireysel kısmında. Bana göre de değildi banka. Ben istifa etmedim,sözleşmem bittiği için işten çıktım. Bankada dönen yalan dolan,satış baskısı beni acayip soğuttu(bireysel bankacılık bu şekildeydi).
Bu işi yapan sendin ve ortamı,düzeni sen gördün. Başkası ne demiş boş ver.
Ne yapmak istiyorsun?

Garsonluktan girdim suan executive chef'im.
Aslinda diyetisyenim. Basta is bulamadim ve atanamadim o yuzden girdim. Sonra atanmama ragmen maasi cok dusuk diye memur olmak istemedim.
Nerde calistiniz bilmem.
"Bunda nohut var ben nohut yemem ki" diye humusu geri gonderen mi istersin, en buyuk ozelligi dumani tuterek servis edilmesi olan fajita cok sicak diye cingar cikaran mi istersin kola asitli diyen mi...
Bankaciliktan falan cok eglenceli kabul.
Ama sinir stres her yerde. Ben sadece maddi imkani cok iyi oldugu icin devam ediyorum. 6 senedir her gun ayakta 60 derece buharin kokunun ve yagin icinde calismak da pek stressiz degil. Ayni anda 80 ana yemek siparisi geliyor 15 dakika icinde :) hem bedenen hem zihnen yoruluyorsunuz. Kendiniz mutfak kursaniz farkli olur ama br yerde calisirken yaraticilik diye bir sey yok. Recete neyse o :)
Ayrica satis baskisi hedef cabasi vesaire mutfakta da tabi ki var...

Dusunsene bir meslek... okuluna gitsen ilk sene kufur etmeyi ogretiyorlar. Kufur et ki stres at yoksa kafayi yersin diyorlar. (Sonradan baslayip gastronomi okudum bitirmek uzereyim net sekilde sefler bunu soyluyor)

Erken pes etmişsiniz. Biraz daha dayanıp ne olacağına bakabilirdiniz. İnsan bildiği işi yapınca daha mutlu oluyor, alıştıktan,iş size kolay geldikten sonra stresiniz azalır, arkadaş edinir, daha memnun olurdunuz bence. Ama tabii önemli olan sizin mutluluğunuz,hayırlısı olsun.

Kuzum cok erken havlu atmissin keske sabretseydin biraz o gerizekali muamelesi yapilan kisiler oyle bir is kavriyorki 3 ay sonra pratiklik vs onlarinda gisesine kosan kisiler oluyor hani bu isler zaman ister ama ortamdan mutsuzum diyorsan bise diyemem
Cevrenede sartlar konusuldugu gibi cikmadi ucretsiz mesai falan ciktim de yada kisaca sanane de susarlar

Senin yorumların hep bir soğuk, hep bir olumsuzluk muhaliflik içeriyor o yüzden böyle kabul edeceğim.

Dönemsel olunca daha katlanılabilir oluyor ama emekliliği düşününce hiç katlanamıyorsun. Ben istifa edebilirim diye aklımdan geçirdikten sonra daha rahatladım. Pazartesi günü başka bir iş görüşmesine gideceğim. Artık ondan sonra hal çaresine bakacağım.

Hayırlısı olsun inşallah.

Stressiz iş yok zaten ama sevdiğin işin stresini çekmek çok daha kolay geliyor. Her iş kolay da demiyorum muhakkak zorlukları var ama işi sevmekten geçiyor her şey. Benim çalıştığım yer ufaktı, patronlarımız arkadaşlarımız olmuştu illaki beğenmeyen müşteriler oluyordu ama ortamda huzursuzluk yoktu. Satış baskısı yoktu bizde öğrenci kafasıydı her şey.

Büyük ihtimal sanane diyeceğim. Kuzum valla dışı seni içi beni yakar vaziyette çok fazla psikolojik baskı gördüm. İçine girmeyince bilinmiyormuş. İş zaten bana göre değilmiş ama gel de bunu etrafa anlat.

Ben bankacı olmayım diye üniversite bırakan insanım.
Akrabalar ah vah tüh diye dram yaratıyorlardı zerre umrumda olmadı.
Çok daha iyi bir üniversitede çok daha iyi bir yer kazandım hayatımı kurtardım.
Git gönlünde ne varsa onu yap.
Kimseyi dinleme!

İsletme mezunuyum bankaci olmayi cok isterdim evet isleri cok yogun cok stresli ama emin ol stressiz is yok
2 hf erken bi sure olmus istifa icin cidden bu zmnda is bulmak cok sikintili
Cafede herkes calisir ama bankada herkes calisamaz
Keske biraz sabretseydiniz
Hakkinizda hayirlisi olsun.

zaten 2 hafta olmuş daha. çok çok yeni. 2 haftada işe alışmamanız normal. biraz yavaş da olabilirsiniz çok doğal.
en basitinden hepimiz her gün alış veriş yapıyoruz.
bazen, markette kasaya yeni geçen bir personel oluyor. diğer personel öğretiyor. haliyle işimiz uzuyor.
buna bazı insanlar "üf püff" diye yaklaşırken, bazı insanlar da "hayırlı olsun" diyor.
bana yeni iş öğrenen biri her zaman sempatik gelmiştir..

hayat acımasız. öyle hemen pes etmek olmamış bana kalırsa.
finans sektörü dışarıdan hiç keyifli görünmüyor orası ayrı..
gerçekten seveceğiniz bir iş yapmanızı dilerim.
ama aceleci davrandığınızı düşünüyorum.

Ben aslında 3. günü mutsuzluğa başladım o yüzden çok düşündüm erken mi geç mi diye.

Hayırlı olsun diyen çok az insana rastladım. Ben uzun süre bekliyorum ama aynı yollardan geçtiğim için ses çıkarmıyorum bunu herkes yapamıyor maalesef.
Acele etmiş gibi hissetmiyorum tuhaf bir şekilde. 2 hafta çok kısa süre gibi duruyor haklısınız ama bana yılmış gibi geldi.

Onunla mutlu olabileceksiniz kimseyi takmayin ve onu yapin. Ben de olsam evet keyif alarak yapardim.
Ama uzun vadede dusunulecek bir is degil bu. Bugun akraba kardes oldugun patron yarin sana dogum izni sut izni vs kullandirmaz ornegin :) bu sektor boyle.

Tam neye isteginiz egiliminiz var belirleyin kursa gidin o meslekten devam edin. Illa okudugunuz bolumu yapacak degilsiniz ki.

seni çok iyi anlıyorum. bende bankada değil ama kurumsal bir şirketin alacak yönetimindeydim. 8 sene çalıştım inan saçlarıma ak düştü. ve sekiz sene sonunda istifa ettim. kpss ile kamuya atandım. kazancım daha az ama kafam rahat en azından akşam eve gittiğimde çocuklarıma harcayacak enerjim kalıyor.

gerçekten işe ihtiyacin olsa devam edersin bırakmazdın
cünkü bu düşlerdiğin gibi bir dünya yok
8 yıldır çalışıyorum evet yoruluyorum stresli bende finans sektöründeyim ama rahat iş var mı?
sen kolay kolay mutlu da olamazsın herşey insana altın tepside sunulmuyor ne yazıkkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…