Ruhen çok yorgunum ben de. Seni çok iyi anlıyorum. Umarım istediğin gibi bir iş bulabilirsin ve kalıcı olursun o sektörde.
Garsonlukta mutfakta hazırlık da yaptım. Tek iş yapmıyorduk. Fabrika işçiliğini makineleşmiş buluyorsun ama bankada aynı. Herkes makine gibi çalışıyor sistemi ezberlemişler. Yaratıcılık başka sektörlerde var
+12 haftada insan kendi kapasitesini keşfedemez ki çok çok erken pes etmişsiniz. Adaptasyon süreci, iş öğrenme diye bir şey var. Stressiz iş yok maalesef.
Garsonlukta mutfakta hazırlık da yaptım. Tek iş yapmıyorduk. Fabrika işçiliğini makineleşmiş buluyorsun ama bankada aynı. Herkes makine gibi çalışıyor sistemi ezberlemişler. Yaratıcılık başka sektörlerde var
Kuzum cok erken havlu atmissin keske sabretseydin biraz o gerizekali muamelesi yapilan kisiler oyle bir is kavriyorki 3 ay sonra pratiklik vs onlarinda gisesine kosan kisiler oluyor hani bu isler zaman ister ama ortamdan mutsuzum diyorsan bise diyememÖzel bir bankada işe başlamıştım. Şubede 2. Haftamdı ki istifa ettim. İşin stresi, müşterilerin aman şimdi yanlış bir şey yapacak diye diğer gişeye sen yap işimizi demeleri, çalışanların bana gerizekalı gözüyle bakması her geçen gün mutsuz olmam bu kadar erkene çekti. Zaten iş benlik değildi finans sektörü ilgimi çekmiyordu ama şubeyi sevmeyince katlanamadım. İstifa ettim etmesine ama çevremdekilerin böyle bir iş kaçırılır mı? Niye çıktın o kadar yıl okuyup da demeleri mutsuzluğuma tuz biber ekti. Daha önce cafede çalıştım orada çok mutluydum ben kafamı yoracağım, stresleneceğim işleri sevmiyorum bunu anladım. Şimdi istifa sonrası insanların tepkilerini nasıl takmayabilirim? Kızlar yardım edin bunalımlardayım. Belki sizin örneğiniz vardır beni rahatlatırsınız.
yaratıcılık için de kafayı kullanmak gerek. senin ona niyetin yok. yani okumuşsun bankaya girebilmişsin ama garsonluk daha mantıklı geliyor. bu saçma. stres altında olmayayım kafamı yormayayım diyosan işte anca dediğim gibi bi iş yaparsın. bankada yükselme ihtimalin var ama fabrika işçiliğinde on sene de çalışsan işçisin. farkı bu.
Merhaba, ben de 2,5 ay bankada çalıştım. Bireysel kısmında. Bana göre de değildi banka. Ben istifa etmedim,sözleşmem bittiği için işten çıktım. Bankada dönen yalan dolan,satış baskısı beni acayip soğuttu(bireysel bankacılık bu şekildeydi).
Bu işi yapan sendin ve ortamı,düzeni sen gördün. Başkası ne demiş boş ver.
Ne yapmak istiyorsun?
Hayırlısı olsun inşallah.Dönemsel olunca daha katlanılabilir oluyor ama emekliliği düşününce hiç katlanamıyorsun. Ben istifa edebilirim diye aklımdan geçirdikten sonra daha rahatladım. Pazartesi günü başka bir iş görüşmesine gideceğim. Artık ondan sonra hal çaresine bakacağım.
Garsonluktan girdim suan executive chef'im.
Aslinda diyetisyenim. Basta is bulamadim ve atanamadim o yuzden girdim. Sonra atanmama ragmen maasi cok dusuk diye memur olmak istemedim.
Nerde calistiniz bilmem.
"Bunda nohut var ben nohut yemem ki" diye humusu geri gonderen mi istersin, en buyuk ozelligi dumani tuterek servis edilmesi olan fajita cok sicak diye cingar cikaran mi istersin kola asitli diyen mi...
Bankaciliktan falan cok eglenceli kabul.
Ama sinir stres her yerde. Ben sadece maddi imkani cok iyi oldugu icin devam ediyorum. 6 senedir her gun ayakta 60 derece buharin kokunun ve yagin icinde calismak da pek stressiz degil. Ayni anda 80 ana yemek siparisi geliyor 15 dakika icinde :) hem bedenen hem zihnen yoruluyorsunuz. Kendiniz mutfak kursaniz farkli olur ama br yerde calisirken yaraticilik diye bir sey yok. Recete neyse o :)
Ayrica satis baskisi hedef cabasi vesaire mutfakta da tabi ki var...
Dusunsene bir meslek... okuluna gitsen ilk sene kufur etmeyi ogretiyorlar. Kufur et ki stres at yoksa kafayi yersin diyorlar. (Sonradan baslayip gastronomi okudum bitirmek uzereyim net sekilde sefler bunu soyluyor)
Kuzum cok erken havlu atmissin keske sabretseydin biraz o gerizekali muamelesi yapilan kisiler oyle bir is kavriyorki 3 ay sonra pratiklik vs onlarinda gisesine kosan kisiler oluyor hani bu isler zaman ister ama ortamdan mutsuzum diyorsan bise diyemem
Cevrenede sartlar konusuldugu gibi cikmadi ucretsiz mesai falan ciktim de yada kisaca sanane de susarlar
İsletme mezunuyum bankaci olmayi cok isterdim evet isleri cok yogun cok stresli ama emin ol stressiz is yok
2 hf erken bi sure olmus istifa icin cidden bu zmnda is bulmak cok sikintili
Cafede herkes calisir ama bankada herkes calisamaz
Keske biraz sabretseydiniz
Hakkinizda hayirlisi olsun.
zaten 2 hafta olmuş daha. çok çok yeni. 2 haftada işe alışmamanız normal. biraz yavaş da olabilirsiniz çok doğal.
en basitinden hepimiz her gün alış veriş yapıyoruz.
bazen, markette kasaya yeni geçen bir personel oluyor. diğer personel öğretiyor. haliyle işimiz uzuyor.
buna bazı insanlar "üf püff" diye yaklaşırken, bazı insanlar da "hayırlı olsun" diyor.
bana yeni iş öğrenen biri her zaman sempatik gelmiştir..
hayat acımasız. öyle hemen pes etmek olmamış bana kalırsa.
finans sektörü dışarıdan hiç keyifli görünmüyor orası ayrı..
gerçekten seveceğiniz bir iş yapmanızı dilerim.
ama aceleci davrandığınızı düşünüyorum.
Stressiz iş yok zaten ama sevdiğin işin stresini çekmek çok daha kolay geliyor. Her iş kolay da demiyorum muhakkak zorlukları var ama işi sevmekten geçiyor her şey. Benim çalıştığım yer ufaktı, patronlarımız arkadaşlarımız olmuştu illaki beğenmeyen müşteriler oluyordu ama ortamda huzursuzluk yoktu. Satış baskısı yoktu bizde öğrenci kafasıydı her şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?