• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstenmeyen bebek .lütfen bakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç mi hiç istemiyorum kelimen çok canımı yaktı bir anne değilim, evli biri de değilim ama Allah aratmasın ne diyim. :(

Öfff size göre herşey fake ya .neyse ne sizden fikir alanda kabahat işim gücüm yok reaksiyon alıcam size gelesiye doktora gidip fikir alabilirdim
Sizin gibilerin anne olmuslariyla dolu ortalik.
Kocayla eglenmek iyi,bebegi kucagin da bulunca, aaa bu da ne,biz sadece egleniyorduk yav:tokat:
Allah dogarsa o bebege acisin,yardimcisi olsun,keske hic olmasaydi...
Uckurunu toplayamayanlarin cezasini zavalli sevilmeyen yavrular cekiyor...

Cocuğunuzu sağlıcakla kucağınıza alın 🌿 Zaten konu sahibinin yanlış davrandigi konusunda hemfikiriz orada sorun yok. Hem kendi isteğiyle cocuk yapıp hem kavga ettik istemiyorum demek olmaz. Her iliskide ara sıra kavgalar olur sesler yükselir nornali bu. Bakın ne güzel aciklamışsınız her şeyi çocuk kimseye güvenip yapılmaz. Benim kızdığım nokta benim cocugum olmazken senin nasıl oluyor denmesi annelige görev atfedilmesi. Genelleme yapılması, yasal süreyi geçmeseydi aldırması kendi kararıydı. Bir kadına bebeğini aldırmak istiyor diye hakaretler edilip beddualar okunmamalı. Kimileri de iyi esler de hep böylelerini bulur demiş. Peki kendi kocalarıyla evlenmeye onları kim zorladı ? Madem kocası ilgisizdi bebek yap diye kafasına silah mı dayadılar ?
Haklı oldugunuz kısımlar var kocan kötü ise katlanmak zorunda degilsin kendi tercihinin yükünü kimseye yükleyemezsin lakin sahip olamayanları da anlamak lazım onun psikolojisi çok zor gerçekten çünkü dediginiz gibi toplumumuzda kadın çocuk yapmaya mecbur gibi görülüyor sanki evlenen her kadın 1 yıl içinde hamile kalmak zorunda gibi zaten bu hale insanları da onlar getiriyor yani msjı yazandan ziyade toplumumuz sorunlu insanları anlamayıp onlara psikolojik baskı yapıyorlar buda çocuk sahibi olamayıp üzülen insanları daha kötü üzüyor lakin bu msjı yazan bayanların anlatmak istediği şey demagoji yapmak degil onlar sahip oldukları şeyin farkına varsın istiyorlar aslında iyi niyetliler yani benim yerime koy kendini birgün sahip olmak istediginde olmazsa üzülürsün demek istiyorlar onları da anlamak lazım zor bir durum anne olmak isteyip hasret çekmek bakın ben 1.5 yıl evli olduktan sonra hamile kaldım ama inanın en başından beri olursa olur diyerek çıktım yola kendimi hiç kasmadım mecbur değilim sonuçta herkes çocuk dogurmak zorunda değil dedim hep ama eşimin babaannesi var daha 6 aylık evli oldugum halde sanki kısırmışım gibi geçip karşıma konuştu gelene gidene söylüyordu 6 ay oldu hala yok diye ki istemiyorum düşünmüyorum dedigim halde o bile beni çok etkiledi ben yani düşünce olarak ne kadar buna mecbur olmadıgımı bilsemde bu kadar canımı sıkıyor ise bunu yıllarca bekleyenleri çok iyi anlıyorum toplumumuz bu konuda çok cahil her evli olana selam vermeden çocuk soruluyor herkeste bir merak bu da karşıdaki insanı çok yıpratıyor sizden ve bu yazıyı okuyanlardan ricam demagoji yapıyorsunuz diyip bide siz üzmeyin insanları herkesin hayatının zor olduğu kısımlar var kaldırması kolay değil bazı şeyleri

bunlardan o kadar çok var ki inanamazsın... sonra çocuk evden kaçinca uyumsuz olunca en ufak bir hata bile yapınca vay anaya böyle yapılir mi , vay ben seni ne emeklerle doğurdum,diyip hain evlat ilan ediliyorlar, toplumdaki kutsal anne saçmalığı baskısı ile iyice ziyan oluyor bu çocuklar, kimseye de anlatamiyorlar dertlerini çünku neden? her kadın doğurmak zorunda ve her ana kutsallllllllllllllllllllll
Valla haklısın bir dolu var bunlardan ama yinede şaşırıyor insan.Hani tüp bebek yahu.Zor elde etmişsin zaten.Hem manevi acı hem fiziksel acısı var bu isin.İğnesi morluğu.Ama bir şey diyeyim mi boyle gudubet ailelerede cok yumusak basli cocuklar dusuyor sanki.Bakiyorum ailesiyiz diye hayatina ediyor cocuk anamdir babamdir diyip susuyor...Dogurunca mezara kadar annesin.Istemediginde sokup atamiyorsun ona göre evlat sahibi olmak lazım ama nerdeeee.

Korunsana gözüm !!
Madem o kadar akademi kariyerini düşünen aklı başında birisin ?
Korunsana meleğim.
Spiral taktirsana gülüm.
Kondom alsanıza fındığım.
Doktor kontrolünde korunmak için ilaç yazdirsana bebitom.

Madem kocisinle mutsuzsun vermeyin kardeşim bosanin.
Sabilerin günahına da girmeyin
yerden göğe haklısıniz da evlilik oncesi ilişkinin büyük ayip gunah suc sayildığı , gençlere bu yüzden cinsel eğitim verilmesinin gerek görulmediği , hatta konuşmanın bile suç sayıldığı , cinsellik için evlenmek zorunda olan bir toplumda ne kadar eğitimli olursanız olun, sağlıkçı bile olsanız , ilk cinsel ilişkilerde deneyimsiz olduğunuz için hata yapmanız olasıdır, hangimiz kızlarımıza, oğullarımıza 15 16 yaşında korunmayı ögretiyoruz ki? sevişmek için evlenmek zorunda kaldıkları için sonrasında istenmese de gebelikler yine toplum baskısıyla, evlilik dayatmasıyla, yasal engellerle mecburen devam ediyor, doğan çocuklar ziyan oluyor...sokaktaki ruh hastaları ağaç kovuğundan çıkmıyor

Allah oğlunu analı babalı büyütsün bu bebeğini de sağ salim kucağına al. Ben ilk gebeliğimde kalp atışı duymadan kürtaj olmak zorunda kaldım. Gelişmedi. Mahvoldum. İnanırmısın bu gebeliğimde kalbim ağzımda gittim doktora acaba kalbi atıyor mu diye. O gece sabah kadr uyumadım düşünmekten. Duyduğumda çok şükür Rabbime diye yaşlar süzüldü gözlerimden.
İnsan ne kadar cani olur ki karnındaki canın kalbinin durmasını bekler. Allah hidayet versin
Canım benim ya çok sevindim bak bebeğin çok sağlıklı.
Annesi o senin kollarına bı gelecek melek gibi hemde ❤️

Bende çok yollardan geçtim hikayem uzun benimde oğlum dünyaya geldi. Karnımdaki melekte tamamen sürpriz.
Hani planlı bı gebelik değildi.
Doktorum hemen gebe kalırsın dedi ama pek ihtimal vermiyordum...

Allah varya hayırlı evlat versin de şu konuyu okuyunca hayırlı anne baba da versin dedim.

Sorunlarımız kesinlikle büyük değil ufak ses yükseltmeleri o kadar.bilmiyorum ben sanırım anne olma fikrine karşıymışım:KK43: birinin sorumluluğunu almak fikri korkunç geliyor
Bak seeen,aman da sen sesten mi korktuun,kos ananin dizine yat kulaklarini tika çocuum,sahi kocadan korkmadin di mi,hani o özel sorunlari millet aylarca asamiyor da:işsiz:

dogduktan sonrada buyudukce hergecen gun sevginiz ve bagliliginiz articak yorsada birseylerden mahrumda kalsaniz o hep yanimda olsun diyeceksiniz arkadasinizda demis hem cok iyi bir anne olacaginizi sizi burdaki herkesde daha iyi taniyor..kendinizi kotu seylere odaklamayin mutlu bir hamilelik sureci gecirmeye calisin sizden bir parca icinizde ileride sizi herkesden cok daha seven biri olacak sarilacak opecek eriyceksiniz:) insallah guzel huzurlu gecirirsiniz hamileliginizide
Teşekkürler güzel yorumlarınız için

Valla haklısın bir dolu var bunlardan ama yinede şaşırıyor insan.Hani tüp bebek yahu.Zor elde etmişsin zaten.Hem manevi acı hem fiziksel acısı var bu isin.İğnesi morluğu.Ama bir şey diyeyim mi boyle gudubet ailelerede cok yumusak basli cocuklar dusuyor sanki.Bakiyorum ailesiyiz diye hayatina ediyor cocuk anamdir babamdir diyip susuyor...Dogurunca mezara kadar annesin.Istemediginde sokup atamiyorsun ona göre evlat sahibi olmak lazım ama nerdeeee.
Amcam sırf çocuk için 60 yaşından sonra ikinci defa evlendi şimdi en büyüğü 6 yaşında 3 çocugu var kafam kaldırmıyor diye kızıyor sürekli bende anneme derdim madem o kadar istedi bidaha evlendi şimdi ne bu yaptığı diye malesef bazı insanlar çocugu sadece toplum dayatması için istiyor tüp bebek vs bile olsa hep kendini mecbur hissettiğinden gerçekten isteyip hamile kalanlar belli ediyor zaten kendini ama diger olanlar çocuga oluyor

Canım benim ya çok sevindim bak bebeğin çok sağlıklı.
Annesi o senin kollarına bı gelecek melek gibi hemde ❤

Bende çok yollardan geçtim hikayem uzun benimde oğlum dünyaya geldi. Karnımdaki melekte tamamen sürpriz.
Hani planlı bı gebelik değildi.
Doktorum hemen gebe kalırsın dedi ama pek ihtimal vermiyordum...

Allah varya hayırlı evlat versin de şu konuyu okuyunca hayırlı anne baba da versin dedim.
Seneler önce hayal mayal hatırlıyorum yaşadığın zorlukları canım. Okuyordum yorumlarını. Çok şükür bebeğin sağ salim yanında. İnşallah kardeşi de sağlıkla gelsin tatlım 🤗

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X