İstenmeyen tayin ne yapcam ben böyle:((((

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
Arkadaşlar benim eşim asker küçük bi şehrin dış karakolunda görev yapıyor. Hiç bir şekilde tayın istemememize rağmen İstanbula tayıni çıktı.Gırtlağa kadar borcumuz var sırf bu sebepten dolayı küçücük bi yerde yaşıyorduk biz İstanbulda nasıl geciniriz maaş krediye kesiliyor zaten , babam kanser hastası ben babamı atıp nasıl gidebilirim yakafayı yiycem valla ya bu tayin nerden cıktı arkadaşlar yapabileceğimiz bişey hiç mi yok İstanbul da hayatta gecinemeyiz be ben hiç istemiyorum İstanbulu ne yapcamı bilmiyorum uykularım kaçtı ya bıktım artık ya
3.5 -4 yıllık evliyim 4.tayin yerimiz ya Yoruldum artık ya bu adalet mi şimdi ya neye göre tayinimizi çıkarıyorlar ya

Askeri tayinlerde bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum. Lojmanda falan kalma gibi bir fırsatınız varsa değerlendirin. Eşiniz için problem olmazsa babanızın tedavisi de yanınızda, İstanbul'da devam etsin. Siz çalışıyor musunuz? Ek gelir olabilecek bir şeyler yapabilirsiniz.

Ya okumaktan bir hal oldum :)

Bu kadar ürkmeyin vardır bir hayır diyerek düşünün.
Asker tayinleri böyle maalesef.
Mutluluk nerede saklıdır bilemezsiniz.

Siz de çalışırsınız en kötü..
Hayırlısı..

Ne zaman belli oldu tayinler haziranda belli olacak diye biliyordum.
Herhangi yapacak birsey yok malesef. 4 kez tayininiz cikti ise daha öncesindende biliyorsunuzdur zaten.
4 yıllık evliyim 4.kez tayin cikiyor dediniz ama bunda bir yanlişlik vardir. O kadar sık tayininizin çıkması imkansız. Aynı şehirde kaydırma olur belki o kadar?
Hayırlısı olsun.
Lojmanda kalın daha uygun olur.
Babanız da yanınızda gelir.
Ya eşiniz ile gitmeyeceksin yada gideceksin iki secenek var gitmesen masraf ikiye cikar sen orada o İstanbulda.
Her işte bir hayır vardır.

Evlenmeden önce istanbuldaydım gecinemeyiz diye doguya gitmiştim zaten evlendiğimde dogudaydık bi kaç aya batıya cıktı,batıda il içi tayin olduk şimdide istanbul

İyi de bunu evlenmeden de biliyor olmanız lazımdı? Sürekli doğuda veya küçük bir yerde kalma şandınız yok ki. Kredi yapılandırma yapsanız?

istanbylda nisantasında otruucak degilsin yani istanbulun da anadolu yada avrupa olarak ucuz yerleri var avrupada esenyurt diger tarafya kurtköy ille sitede falan oturcam dersen o ayrı ama normal apartman dairesi esenyurt cıvarında 700 800 e var kurtköydede 800 1100 arası nerden biliyosun diceklere ikisindede yakın tanıdıklarım oturuyo ve evleri kirada o yuzden sallamıyorum yanii

Benim eşimde askerdi yeni bıraktı. Doğuya çıkınca görev. Herneyse istanbulda oturuyorum. Burda kirada yaşamak bir asker maaşıyla eh işte. Ama kredi borcun varsa zor. Geçinmek mümkün değil. Bu arada lojman falan da zor artık. Eşin uzmansa zaten lojmanda yok.

İstanbul da ki büyük askeriyeler 15 temmuzdan sonra kapatıldı. Küçük küçük askeriyeler devam ediyor.

İstanbulda beğenmediğin yerde bir arakat 1.200 den başlıyor. Ha giriş katlarda var resmen ahırdan dönme, ev demezsin onlar da 800-900 istiyor ki bunlar bile nadir.

Kira, faturalar, market, okul vs. Harcaması fix 3000 den aşağı olmuyordu bizde.

Yani işin çok zor.

Bizde kaç aydır iş bekliyoruz. Hem kira hem işsizlik vay halimize.

Sallamıyorum demenin mantığı ne ki sağol bende biliyorum İstanbul daki kiraları bende yaşadım önceden İstanbul da zorluğunu cok iyi biliyorum ayrıca yer olarak sarıyer lojmanda yok

canım lojman inşakllah çıkar ins. ama yapacak bir şey yok. babanı yanına al daha iyi olur hatta. bir de ufak bir işe girsen

Çok çok haklısınız bende bundan korkuyorum işte yer olarak bide sarıyer lojmandada yer yok iyce bunaldım

ben de az önce oturdum bilmem kaçıncı kredimi hesapladım. soğuk bir şehirde yaşıyorum senelik 4 bini geçiyor yakıt. düğün kredisi araba kredisi tedavi masarfaları tüp bebek...çok zor iki maaşla çok zor resmen markete gitmeye korkuyorum. hafta sonu çalışıyordum dayanamadım hastalandım . ama sana önerim uygun bir iş ara en azından kira için. üzgün sakin bir dükkan ne bileyim temiz bir yer.
keramika da asgari ücretli çalışıyordu bir kız çok sakin rahat . umarım denk gelir böyle bir iş.

canım lojman inşakllah çıkar ins. ama yapacak bir şey yok. babanı yanına al daha iyi olur hatta. bir de ufak bir işe girsen
Canım babam gelemez ankarada tedavisi devam ediyor İstanbul da yaşayamaz babam tedavi gördüğü tek makine ankarada var bir de ailemde var of ben çqlışmaya başlıycam ama benimde sağlık sorunlarım var psikolojım alt üst oldu iyce

Çok çok haklısınız bende bundan korkuyorum işte yer olarak bide sarıyer lojmandada yer yok iyce bunaldım
Allah kolaylık versin. Umarım kredi borcunuz çok değildir. İstanbulda yaşam çok pahalı. Biz bile şuan ne yapacağımızı bilmiyoruz. Az biraz paramız vardı ev alalım dedik ama istanbulda bir evin çeyreğini anca alırız bu parayla. Kiradayız. Para da eriyor şuan. İş bulamadı. Sıkıntı üstüne sıkıntı...

Mecbur eşiniz misafirhane varsa biraz orda kalacak birikim yapıp.Sizde bulunduğunuz yerde durursunuz.Sonra da lojman falan olursa yada daha uygun bir yer taşınıp işe başlarsınız Malesef böyle bizlerde bile bile evlendik.Biz de 3 yılda 3 kez taşındık.Hep bankadan kredi çekerek lojmana da giremedik daha.Eşinle düşün taşın güzelce.

canım sağlık sorunlarını etkilemeyen bir iş seni psikolojikmen de rahatlatır emin ol. evin bütçesini de çok etkiler. ankara istanbul çok uzak değil gider gelirsin yanına . akışına bırak durum değişmeyecek sen kendini daha da hasta etmemeye bak .

Ben memurum saglık sorunlarım oluştu calışmam uygun gömedi doktor işim yoğun oldugu için ücretsiz izine ayrılmıştım bendede aynı sorunlar var tüp bebekte gördüm gecen sene olmadı dondurulmuş embryolarım var onlar da kaldı

canım malulen emeklilik denemedin mi? o da maaş çok düşüyor ama . ben de üniversite de görüyorum tedavi allahtan . her tüp bebek 4 bin gibi devlette uygun yani dışarıya göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…