istenmiyorsa...

Seben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
226
0
46
İzmir
kızlar benim sorunum şu.evlendim eşimin ailesi hiçbir şeye yardım etmedi(zaten klasik).öyle el gibi davrandılar.yapacagımız yok dediler.ama kendilerini de saydırmaya calıstılar olmadı tabi...ne laf etmek istedim ne de iyi olmak istedim ağzımı bile açmadım.beni istemeyene kendimi zorla kabul ettirecek değilim ya dedim.saygızılıkta yapmadım bir gün yüz yüze gelinir diye...evlendim yemeğe bile çağırmadılar aramadılar sormadılar.gelin de demediler.eşim evlilik merasimimizi en güzel şekil de yapmıştı zaten el bebek gül bebek gibi davranıyordu hala daha öyle.ama zaman için de ben geniş bir aile olmak isterdim demeye başladı.arayan da olmadığı için gitmek istemiyordu zorla gönderdim.karın nerde dememişler pek yüzüne de bakmamışlar.iyice üzüldü.dedim kavga olmasın yeterki bize laf eden yok.annesi aradı 2 ay önce biz mutluyuz sen de mutlu ol demiş.kavga etmeyin karınla bizim yüzümüzden demiş.kavganın k sı yok aramız da işte zannediyorlarkı ben gitmiyorum eşim bana kızıyor.alakası yok...neyse babası gelmiş birgün baba benim karım size ne yaptı el gibi davrandınız demiş baba da kızımdan özür dilicem demiş ve 1 hafta sonra aradı bir hışımla eşime kızımı ver dedi eşim de anlam veremedi hayrola dedi ama tel de ben sesini duyuyorum kızımı ver diye bağırıyor.eşim de hayır dedi o cok kırılgan sen ne diceksin ki dedi.söylemedi eşim de güzellikle teli kapadı.dedim ben arayayım hayır dedi üstün den bir ay gectı esim hep üzgün.baktım olmucak ben aradım babayı güzellikle açtı ama sert bir biçim de yarın gelin dedi.tamam ama ben size kırgınım dedim senelerdir.ben de kırıldım senin gibi gelinim yok dedi...ben gözüne fener tutulmuş tavsan gibi kaldım bişey diyemedim.teli kapattım.olmayan son köprü de yıkıldı.

Çok îlginç; hem yarın gelin diyor, hem de senin gibi gelinim yok.

Ama bir ay evvel aradığında konuşsaydın keşke. Kalp kıracak adam kızımı ver diye istemez telefona.

evet keşke konuşsaydım ama cok sinirliydi ben anlam veremiyorum artık o yüzden açtım konuyu ona göre bişeyler yapıcam eşim benim nefesim onun üzülmesini istemiyorum.

Niyetiniz arayı yumuşatmaksa keşke sen size kırgınım senelerdir demeseydiniz, birkaç kez gidiş geliş olduktan sonra müsait bir zamana getirip kırgınlığınızı belirtseydiniz.

Bence siz karı koca birbirinizi gaza getiriyorsunuz. Anladığım kadarıyla yüz yüze bakamayacak bir meseleniz olmamış; ne var yani sen de gitseydin kocanla beraber? Yüzeysel de olsa aile ilişkilerinin sürmesi gerek; tabii ortada çok çok anormal bir durum yoksa.

Düğünde soğuk davrandılar, eşya almadılar, takı takmadılar, benimle can ciğer olmadılar vs. Bunlar Türk toplumunda ortalama her ailede yaşanabilecek ve göz ardı edilebilecek şeyler. Kin beslemek hem senin çekirdek ailene hemde büyük aileyle ilişkilere zarar verir. Asgaride buluşmak gerek.

kocanın seni desteklemesi güzel ama açıkcası ailesinin karşısında karım da karım diye cansiperane kendini paralayan erkek tipi de bazen çok gereksiz ve komik oluyor.

Her ikiniz de makul olun, haklıyken haksız duruma düşmeyin.

çağırılmadığım halde nasıl gidicem pardon?komik olan sensin cerebrum

Son düzenleme:
ALLAH aşkına herşeyi de takıya getirmeyin böyle insan istenilmediği yere nasıl gider.bence sizin aklınızı takı almış...insan sevilmediği istenilmediği için de üzülebilir bu yüzden de görüşmek istemeyebilir.

Yo ben komik değilim.
Mesajımı dikkate alma ; böyle aynen devam . Mutluluklar.

evet keşke konuşsaydım ama cok sinirliydi ben anlam veremiyorum artık o yüzden açtım konuyu ona göre bişeyler yapıcam eşim benim nefesim onun üzülmesini istemiyorum.

Eğer eşiniz sizin nefesiniz olsaydı bu kadar gereksiz cekmezdiniz kendinizi aileden. İlla can ciğer kuzu sarması mı olmak gerekir. Bir akşam yemeği, bir cay yeter işte. ne bekliyordunuz ki?

Eğer eşiniz sizin nefesiniz olsaydı bu kadar gereksiz cekmezdiniz kendinizi aileden. İlla can ciğer kuzu sarması mı olmak gerekir. Bir akşam yemeği, bir cay yeter işte. ne bekliyordunuz ki?

ne mi bekliyordum?o bir aksam yemeği veya bir cay dediğiniz şeye davet...

çağırılmadığım halde nasıl gidicem pardon?komik olan sensin cerebrum

Bizim toplumda genelde büyükler bekler küçükler gider, çağırılma olmaz. Aranızda büyük sorunlar yoksa çağırmalarını beklemeden gidebilirdiniz. Bayramlarda seyranlarda gitmiyor musunuz?

Aranızda iletişim kopukluğu var. Belki onlar siz gelmiyorsunuz diye size alınıyor, siz de onlar beni çağırmıyor diye alınıyorsunuz.

Son düzenleme:

en azından evlendikten 1 ay sonra yemeğe gelin deselerdi...arayan soran çağıran olmadı.evet size de hak verdim çağırılmadan gidilebilinirdi ama cok kırgınımdım sürekli yapacağımız bir şey yok dediler evlilik öncesi seven kız herseye katlanır dediler kaçıp kaçıp gelsin elimizi öpsün dediler biz neler cektık o da cekıcek v.s. v.s. bunları duyduğum için cok kırgındım.

Son düzenleme:
Anne baba onlar komsu değil ki.. Davete gerek yok..Alicaktiniz esinizi haftada bi aksam bide yas pasta biz geldik diyecektiniz ..hatta mutfağa girip cayi sen koyucaktin bak nasil o köprüler saglamlasiyoo..Mesafe her zaman iyidir ama görüşmek mecburi.

ne mi bekliyordum?o bir aksam yemeği veya bir cay dediğiniz şeye davet...

Ya ne daveti arkadaşım, onlar sizin aileniz, yemek olmayabilir evet ama aranıp caya size geliyoruz müsaitmisiniz de denilemez mi yani=? Mor sümbüllü davetiye mi bekliyorsunuz.

en azından evlendikten 1 ay sonra yemeğe gelin deselerdi...arayan soran çağıran olmadı.

Genelde evlendikten sonra genc ciftler aileleri yemeğe alır o yüzden olmasın?

canım bekara karı bosamak kolay gelır o yuzden abuksubuk yorum yapmayacagım..
ıcınde bulundugun durum senı rahatsız etmıs kı burada paylasımda bulunmussun...
konuyla ılgılı de keske kızımı ver dıye aramıs ya o zaman sen alsaydın telefonu ..buyrun baba deseydın..belkı de korktugun olmayacaktı..yanı sert konuscak olsa kızım demez bence..karını ver dıye bagırdırdı..ben ole dusundum...

gitme sende onlar seni evlatları yerine koymadılarsa sende onları bişey yerine koyma.boşuna bi tarafları kalkmasın.gelinmi alıyolar stres atmaya oyuncakmı arıyolar allah allah.

Genelde evlendikten sonra genc ciftler aileleri yemeğe alır o yüzden olmasın?

genç çiftler aileleri yemegemi alır?benim bildiğim ilk aileler yemeğe çağırır...hayır mor sümbüle gerek yok.şefkatle içten bir seslenme yeterliydi

Evlendikten sonra çiftler ailelerine el öpmeye gider, büyükler davet etmezler, sonrasında siz onları evinize davet edersiniz. Genelde bu şekilde olur...

Sen şimdi böyle düşünüyorsun, onlar da evlendiler bir el öpmeye gelmediler diye düşünüyordur. Siz küçüklüğünüz bilip gitseydiniz ve onlar soğuk davransalardı o zaman haklı olurdunuz, ama daha birbirinizin kapısını açmamışsınız istemiyorlar diye düşünmek ön yargılı bir yaklaşım olmuş.

Son düzenleme:
genç çiftler aileleri yemegemi alır?benim bildiğim ilk aileler yemeğe çağırır...hayır mor sümbüle gerek yok.şefkatle içten bir seslenme yeterliydi

canım senın sıkıntının aslında yemege davet olmadıgı cok acık...dıger sıkıntıları umarım aşarsın...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…