• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstifa Ettimmmm! (Kaos)

karanfil cicegim

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2025
156
151
18
28
Uzun, zorlu bir yolculuğun ardından, bugün işyerinde kimseye söylemeden evlilik nedeniyle istifamı noterden çektim.

1,5 sene boyunca benimle 8 saat bile ekran başında vakit geçirmemiş, ama iş azarlamaya gelince ev kiramı bile o ödüyormuş gibi atarlanan direktörüm 1 haftadır arıyor açmıyorum. Bugün de istifa ettim. Yoruldum yıldım. Artık onlar düşünsün.

Tavsiyelerinize ve tecrübelerinize açığım. Başlığı bu yüzden açtım.

Uzun, zorlu bir yolculuğun ardından, bugün işyerinde kimseye söylemeden evlilik nedeniyle istifamı noterden çektim.

1,5 sene boyunca benimle 8 saat bile ekran başında vakit geçirmemiş, ama iş azarlamaya gelince ev kiramı bile o ödüyormuş gibi atarlanan direktörüm 1 haftadır arıyor açmıyorum. Bugün de istifa ettim. Yoruldum yıldım. Artık onlar düşünsün.

Açma artık telefonlarını. Zaten olan olmuş. İletişimi koparmışsın. Ben olsam her ne olursa olsun istifa edeceğimi yüzlerine söylerdim. Dediğim gibi olan olmuş yüzgöz olmayın madem. Sizin adınıza işlemlerin nasıl ilerleyeceğini ya içeriden bir arkadaşınızla takip edin ya da vekiliniz olması için avukat tutacaksınız.

Açma artık telefonlarını. Zaten olan olmuş. İletişimi koparmışsın. Ben olsam her ne olursa olsun istifa edeceğimi yüzlerine söylerdim. Dediğim gibi olan olmuş yüzgöz olmayın madem. Sizin adınıza işlemlerin nasıl ilerleyeceğini ya içeriden bir arkadaşınızla takip edin ya da vekiliniz olması için avukat tutacaksınız.
Avukatım var. Beraber hazırladık ihtarnameyi ben yolladım. Aksi bir durumda elden aldığım maaşı, fazla çalışmayı ve mobingi ortaya saçarım.

Çok iyi yapmışsınız, ben anlattıklarınızdan gözümde bile canlandırabiliyorum iş ortamını.
Dikkatli olun yeter. Bence yüzlerine söylememeniz daha iyi. Öyle yerler bu kibarlıktan anlamazlar.

evet iş ortamı berbatmış, siz de güzel bir gidiş yapmışsınız da bir daha çalışma hayatınız olmayacak sanırım farklı bir işe girdiğinizde referans alırlarsa bu durum alehinize olur mu??? ben hep bunları düşünüyorum mesela...

evet isiniz kötüydü ama kendi evinizi dagjtip eş sehrine tasinmistiniz, esinizle bicak sirtisiniz her an terketmeniz olasi.
böyle bir durumda size tek gereken paraydi.
simdi elinizdeki de zamanla azalinca bu eşe rest de cekemeyeceksiniz. Malesef aileniz de yokmus kapiyi carpip gidecek...
bilmiyroum zamanlama dogru olmuş mu:/
umarım tez vakitte yine boyle online bir is bulabilirsiniz, en azjndan ileride olasi bir evi terketme durumunda yine sevdiginiz sehrinize dönersiniz

evet iş ortamı berbatmış, siz de güzel bir gidiş yapmışsınız da bir daha çalışma hayatınız olmayacak sanırım farklı bir işe girdiğinizde referans alırlarsa bu durum alehinize olur mu??? ben hep bunları düşünüyorum mesela...
Bu işyerine gelirken 1 tane bile referans sorulmadı bana. Çünkü mülakatta kendimi ifade ettim. İlerde soran olursa yüz felci geçirdiğim için evden çalışmak istediğim halde sürekli ofise ne zaman geleceksin, ofise gel diye tutturmalarından bahsederim. Sırf bu yüzden bir evente gittim ve ardından enfeksiyon değerim uçtu, çünkü kortizondan dolayı bağışıklığım düştü, kalabalıkta da hemen kaptım hastalığı.

evet isiniz kötüydü ama kendi evinizi dagjtip eş sehrine tasinmistiniz, esinizle bicak sirtisiniz her an terketmeniz olasi.
böyle bir durumda size tek gereken paraydi.
simdi elinizdeki de zamanla azalinca bu eşe rest de cekemeyeceksiniz. Malesef aileniz de yokmus kapiyi carpip gidecek...
bilmiyroum zamanlama dogru olmuş mu:/
umarım tez vakitte yine boyle online bir is bulabilirsiniz, en azjndan ileride olasi bir evi terketme durumunda yine sevdiginiz sehrinize dönersiniz
Danışmanlık yapıyorum. Serbest çalışacağım yine. Nitekim birikimim de var biraz, senelerdir çalışıyorum. Ama çok çok çok haklısınız.

Bir de kendi evimi dağıtmadım, hala kirasını ödüyorum. Güvence benim için

Konu sahibi öncelikle hayırlı olsun proje direktörünüzden kurtulduğunuza sevindim. Zira sizi mental açıdan yıpratan bu şahsın telefonlarını da açmayın…Umarım çok daha iyi bir iş fırsatı karşınıza çıkar.

ben senin önceki konularınızdan da yola çıkarak yorum yapacağım. hareketleriniz çok mantıksız. eşinizin ailesi sorunlu. eşinizle ilişkiniz sorunlu. evliliğiniz mantıksız. şimdi de işten çıkmışsınız. bence siz mantığınızla değil körü körüne duygularınızla hareket eden birisiniz. bu şekilde sizin yüzünüz de gülmez dertleriniz de bitmez.

Karşı taraf size dava açabilir işçi işten cikmadan önce bu sizin ne kadar süre çalıştığıniza bağlı olarak en az 1 en fazla 2 ay şeklinde işten çıkacağını bildirmesi lazım yani sizin tahminimce 1 ay önceden bildirmeniz gerekiyordu tazminat davası acarlar

Evlilik sebepli istifa etmissiniz, ihbar sureniz yok. Hayirli olsun oncelikle. Esiniz sizden cok sey sakinan biriydi ancak su an hem dinlenip rahat bir kafayla dusunecek imkaniniz var, hem de yeni is ararken sizi gecindirebilecek bir esiniz var. Evlilik hayatindaki sorunlariniza egilebilirsiniz belki. Ama simdi dinlenme zamani.

ben senin önceki konularınızdan da yola çıkarak yorum yapacağım. hareketleriniz çok mantıksız. eşinizin ailesi sorunlu. eşinizle ilişkiniz sorunlu. evliliğiniz mantıksız. şimdi de işten çıkmışsınız. bence siz mantığınızla değil körü körüne duygularınızla hareket eden birisiniz. bu şekilde sizin yüzünüz de gülmez dertleriniz de bitmez.
Ne hakla “yüzünüz gülmez dertleriniz bitmez” diyorsunuz? Kenarda birikimim var, eşim ve eşimin ailesi olmasa da istifa edebileceğim bir kariyer tecrübem var. Evliliğin stresiyle birlikte sağlığımı düşündüm ve istifa ettim. “evliliğiniz mantıksız” diye bir yorum da gerçekten saçma.

Burda anlattığım dertlerimi sicile işleyip duygu polisliği yapmazsanız sevinirim. Zorbalığın da bir sınırı var.

Back
X