istifa!!

efftelya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
3.312
1.572
173
Merhaba arkadaşlar;

Derdım aslında sızden destek beklemek..

Söylekı su an bulundugum ıs karıyerıme uygun degıl..Yeterli gelmiyor..

Patronumu cok sevdıgım ıcınde ıstıfa edemıyorum..Hem parası yeterlı degıl..Hemde egosu olan benım onun işini kapacagım korkusu tasıyan müdürümün mobing uygulaması..Hemde yakında kısmetse müşavir olacagım bu ıs staj suremde kendımı daha fazla gelıstırmeme engel!!

gel gelelımkı bu ıse baslarken cok sıkıntılıydım..Babamı kaybetmıstım,annem hasta (felç) sıkıntımda derdımde hastalıgımda istediğim zaman ızın kullandım..Destekledıler tabı yıllık ızın hıc yapmadım..

Giderek özgüvenımıde kaybedıyorum..Aynı ısı yaparken ıster ıstemez bıldıklerımı de unutur hale geldım..

gel gelelım vefa borcu dıye patronuma ıstıfa etmek ıstedıgımı soyleyemıyorum!!

yanı nasıl konusabılırım acaba_? kırmadan..cunku ıs gucle gelecekle ılgılı konusurken benımle ılgılı gelecekte planları oldugunu soyluyor..Kızım benım der hep ben senın baban sayılırım der o kadarda severım kendısını..cok zor geloyo cok zor..

canım seni çok iyi anlıyorum ama iş dünyasında duygusallığa pek yer olmuyor maalesef..
bekar yada evli misin bilmiyorum ama bekar oldugunu tahmin ediyorum çünkü evli olsaydın geçim derdi bu kadar duygusal bakmana engel olurdu..
duygularını bi yana bırak ve mantıgınla hareket et...
Geleceğini ve kariyerini sakın riske etme

Siz zor zamanlarımda bana hep destek oldunuz, sizden ve bu işten cok fazla şey öğrendim. Herşey sizin sayenizde oldu(?) Hakkınız ödemem imkansız. Ama biliyorsunuz ki Müşavir olmak üzereyim. Kariyerimi başka bir alanda devam ettirmek istiyorum. Ne zaman isterseniz size desteğe hazırım, sizi baba gibi görüyorum. Lütfen bu istifayı tamamen profesyonel olarak algılayın. Başka yönde devam etmek istediğim icin kendimi buradaki işime kanalize edemiyorum bu da bende vicdan azabına sebep oluyor. Tekrar ediyorum, sizi cok seviyorum ama gitmek zorundayım.

İki damla gözyaşı ile tamamdır :)

Son düzenleme:
işten ayrılmanız zamanlama olarak patronunuzu zora sokar mı?
yani yerinizi dolduramayacağı ve size çok ihtiyacı olduğu bir dönemse vefa borcu olarak yüz üstü bırakmayın
ve yerinize birini bulana kadar işi bırakmayın bence
bu noktalarda hassasiyet gösterin
bunun dışında profesyonellikte duygusallığa yer yok

Daha iyi bir yorum gelir mi bilmiyorum.
Bu şekilde konuşursanız kazanacaksınız bence de.
Ya şartlarınız iyileştirilecek,
ya da patronunuzu incitmeden ayrılabileceksiniz..
Sonuç ne olursa olsun lehinize olacak..

tesekkur ederım destegınıze.. bıde bu ıcımdekı sucluluk duygusunu bastırabilsem.. Yazdıgınız metnı karsısına gectıgımde daha fazlasını kafamda okuyorum ama ses cıkmıyor..İş dünyası profeyonel olmayı gerektırır elbet..Burası aile şirketi ve bu kuramdan çok uzaklar..Bana insan gıbı davranıyor olması belkıde duygusal davranmama sebep olan..Sonucta emeğinin karsılıgını sadece para olarak degıl ayrıca güler yüz oalrak donuyor..Ahh birde eğreti yeğeni olmasa!!! daha cekılır olurdu tabi..

Daha iyi bir yorum gelir mi bilmiyorum.
Bu şekilde konuşursanız kazanacaksınız bence de.
Ya şartlarınız iyileştirilecek,
ya da patronunuzu incitmeden ayrılabileceksiniz..
Sonuç ne olursa olsun lehinize olacak..

Teşekkür ederim Ebru.

Aynı durumu ben yaşadım. İşimi yaparken cok profesyonelken ikili ilişkilerimde daima duygusal oldum. hala da öyleyim.

Eski patronlarımı cok severdim. Hicbir gönül bağım, gecmişim yoktu. 3 yıl beraber calıstık. Ben onların sağ kolu gibiydim. Ama zamanla sartlarım değişti. Orası bana yetmez oldu. Onlara olan sevgim orada daha fazla kalabilmeme yetmedi.

Yukarıda yazdığım konuşmanın aynısını ona yaptım. Tek fark ben başka işe bakmayacaktım. Cok ısrar etti, yerime biri alındığı halde lütfen gitme diyordu ama ben cıktım.

zor donemlerı gecsın dıye bekledım o kadar..abisi kanser oldu (şimdi cok sukur ıyı), şirketin mali krızı (sukur duzelttık) vs durumları atlattık..Ayrıca kımsenın yerı doldurulamaz degıldır..Annem hasta oldu,hastahane donemlerınde anı ızınler kullanmak zorunda kaldım, onun yerınede yıllıkızın kullanmadım 4 senedır tatıl yapmıyorum!! Yinede iyi davrandıkları ıcın İşte..

aynı dert bende de var yaa..

5 yılı geçti aynı yerdeyim hala son üç senem tekrarlarla geçiyor çok sıkıldım artık kendime geliştireceğim bir durumum yok aynı şeyler rutine bağladı yaşımız genç zaman akıp gidiyor şimdi çalışıp yırtınmazsak ne zamana çalışıp iyi bişeyler yapıcaz bilmiyorum.. yarın öbür gün evlen çoluk çocuk bi noktada zaten yavaşlatıcaz iş hayatını şimdi bişeyler yaptım yaptım olmazsa zor görünüyor..

şartlar iyi bakıldığında ama manevi anlamda tatminsizim

canım 4 yıl tatil yapmamak ne demek tamam tatilden kastım 5 yıldızlı otelde yan gel yat değil ama insan evinde bile olsa dinlenebilir izninde..sen onuda yapmamışsın.. artı manevi anlamda sanıyorum duygusalsın (benim gibi ) ama sen ani izinlerini zaten yıllık izinlerinle bedel olarak göstermişsin..bunda yapacağın bişey yok..

birde ne kadar samimi olursan ol patron bacım bunlar sen işlerine yaramasan bi dakka tutar mı seni sanıyosun

onun için müşavir olacakmışsın birde önün açık sen açıkça konuşmalısın elmeyra süper yazmış bak onu uygulasan bencede sıkıntın çözülür ben napim bilmiyorum

yükselme şansım yok,egosu olan bı ınsanla ugrasıyorum ve sureklı aşağılanır haldeyım,tatil yok,maaşım az..ve gıderek yaşlanıyorum..

daha oncekı yaptıgım ısı daha fazla yogunlukla calısan arkadaşlarım benım ıkı katım maaş alıyorlar..

tek avantajım patrondan gordugum saygı ve mesaının erken bıtmesı..

cok ıs teklıfı aldım ama yarı yolda bırakmamak adına reddettım..

Ve hala neyın sucluluk duygusuysa :)

agzımdan o kelımeler cıktıgında bır kus kadar hafif olacagım..

da bı cıksa :)

gelinim , cigdemel , eLmayRa_ , EBRU 72 ,68ozthen hepınıze ayrı ayrı tesekkur ederım!! bıraz daha cesaret aldım sizden.. :)

canım bu kadar mı olur tıpa tıp aynı şeyleri hissediyorum özellikle son bir kaç aydır iyice bu düşüncedeyim..benimde patronum yaşlı ve çok iyi biri (bazı çekilmez kuralları ve davranışarı hariç) ama bende istediğim verimi alamıyorum 4 senedir olduğum yerde sayıyorum artık bu işi yapmak istemediğimi ve bu yüzden kendi kendimi yediğimi farkettim,hatta ağlama krizlerim oldu sinirimi cıkaramadığım içime attıgım zamanlar oldu ve gidip konuştum patronumla ben bu işi yapmak istemiyorum, kendimi geliştirmek çok daha fazla şey öğrenmek istediğimi bu pozisyonda bunun mümkün olmadıgını maddi anlamda da tatmin etmediğini söyledim..tıpkı seninde dediğin gibi özgüvenimi kaybettim ve verimli olmaıyorum zoraki işe geliyorum sizi de zora sokmak istemediğim için şikayet ettiğim şeyleri dile getirmektense çıkmayı uygun gördüm dedim.

sen de uygun bir dille hem onu düşündüğünüzü söyleyerek hemde kendi beklentilerinizi söyleyerek anlatabilirsin.

iş hayatı her zaman acımasız ve vefa pek kabul edilebilir bir durum olmuyor zamanla...ne kadar iyi davranıyor olursa olsun patronların çıkarıları hep ön plandadır ki bunu desdekylen cünlen ise " her istediğimde iznimi aldım fakat yıllık izne dört yıldır çıkmadım! " elmeyra güzel bir açıklama getirmiş olaya ,bence de daha iyi anlatılamazdı her ikinizinde gönlü olacak şekilde..ilk önce kendini düşünmen gerekiyor,mali müşavirlik zor meşakkatli bir yol ,içindeyim bir nebze olsun biliyorum..çok sıkıntılarını çektim,çekiyorum..bir yerden önünü açman gerekiyor biran önce ,çünkü her geçen gün meslek mensubu sayısı artıyor...olaya kendini düşünüp bakarsan daha rahat bir karar vericeğini düşünüyorum,nasıl olsa o firma sen olmasa da bir şekilde devam edicek ama senin eksiklerini kapatabilcek mi??

Patronunuzdan bir görüşme talep edin.

Önce sorunlarınızı anlatın (mobbing,maaş vs) iyileştirmeler istediğinizi bildirin.

3 ay içinde beklentileriniz gerçekleşmezse, ayrılacağınıza dair bir konuşma yapın.. Size çok değer veriliyorsa (karakterinize ve iş yapış tarzınıza) gerekli düzeltmeler yapılır. Yok verilmiyorsa, zaten vicdan yapmanızı gerektirecek bir durum olmadığı aşikardır.

Yani istifa süreciniz, yarın gidip istifayı vermek şeklinde olmasın. En az 3 ayı gözden çıkarın.. Kurumsal bir yapı olmasa da, size güvenen insanları yarı yolda bırakmayın. Zor günlerinizde size gösterilen iyi niyetin bir karşılığı olsun, değil mi?

Son düzenleme:
emosmos istemedıgın bıseyı yapmak kadar zor bısey yok..Sevındım sızın adınıza..

KalSedon, soylemek ıstedıgımı içinde bulundugunu ıcın anlayabılıyor olmanız benım acımdan cok ıyı..Şansımı arttırmak ıcın karıyerıme daha ıyı bı yerde bu ısı daha cok yaparak kendımı gelıstırmem gereklı..Asıl mesele bu zaten ıs degıstırmeme etken olan..

asude_bahar , ısten ayrılmak ıstedıgımı belırtmeden duzeltme talep ettıgım durumlarda oldu..Ve tamam denıldıgı halde bazı seyler Mudurumun ınsıyatıfınde oldugundan aynı cızgıde..Ben müdürün özel işlerinin peşinde..Yasını basını almıs ınsanlara aile arasında kargaşa yaratmama sebep olur bu durum..Çekincem ondan yoksa coktan verırdım dersını.. Sessiz tavrımla benım korktugumu dusunerek daha cok ustume gelıp mobbıng yapıyor.. Bu şartlar altında tekrar dusunuyorum..Zaten bu ısın gelısımıme etkısı yok..Birde ustune bunu cekmek hatır ve vefa ıcın ne kadar yerınde bir karar olacak?!? kafamda bunu tartısıyorum sureklı kendımle.. Bu durum psikolojmede yansıdı..

canım iş babanın kocanın çok yakınının olsa vicdan yap yarı yolda bırakma dicemde sen o işte manevi tatminsizlik yaşıyorsun sana 3-5 zam yapsalar yine aynı insanlar yine aynı şartlar yine aynı iş olacak..bir süre sonra çok değil bak 3 ay sonra yine başlayacak bu tatminsizlik.. çünkü yaptığın işten mutlu değilsin..ben çok düşündüm bu konuyu kendimce..işimin şartları iyi ee kalmam içinde iyi bişeyler yapılsa kalayımda benim için yetersiz burası onu nasıl geçicem??? tabiki daha çok beynimi çalıştıracak daha çok verim alıp verebileceğim bir iş yaparak olacak bu..

sende bunu düşün..

ama şunuda göz ardı etme iyi bir yer bulduktan sonra zıpla yerinden çünkü insanlar para kazanmak için iş arıyorken bizim yaptığımız maneviyatımızı tatmin edecek bir iş aramak..
yani iş başvurusunda bulunduğun yere de benim paraya ihtiyacım yok yükselmek için iş arıyorum izlenimi verirsen adamlarda soru işareti oluşur

karar verdım konusacagım patronumla :) ısının bıtmesını beklıyorum.Hayırlısı bu olur umarım hakkımda dua edın kızlar!!

ve konuştum kızlar ) en ufak tepkısı olmadı!! yanı soyledım heyecanlandımda özellıkle vurgulayarak ''iş aramaya başlamadım daha!!'' diyerek yaklasık olarak sızın soyledıklerınıze yakın cumlelerle!! bu rahatlamayı ifade edecek kelımeler bulamıyorum..Yaşasın!! Anlastık sen ıs bakmaya basla o zaman dedı..Benım yerımede bakacak bırını bulup anlasmalı olarak ısımıze son vereceğiz..

Herkese teşekkür ederim..!!!

hayırlısı olur inşallah...elimden bişiy gelirse seve seve yardımcı olmaya çalışırım
İstanbul' dayım ben de...

Tesekkur ederım..Simdi iş aramaya baslıyorum :) Mecıdıyekoy civarında duyarsan paylasırsan cok mutlu olurum.. Stajının bıtmesıne ne kadar kaldı ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…