İşverenlerden yana hiç şansım yok :(

balbocegi35

Ayı balı bol bulunca orasına burasına sürermiş :)
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2013
12.321
8.579
448
hukuk
Kızlar başlıkta dediğim gibi işverenden yana hiç şansım yok.

4,5 yıl özel büroda çalıştım hukuk asistanıyım.Nişanlandıktan sonra işveren avukat beni yanına çağırdı, ne zaman evleniceksin , işe devam etmeyi düşünüyor musun vs. konuştuk. Balböceği sigortada girdi çıktı yaparız ben senin 2 aya kalmaz tazminatını veririm çeyiz parası yaparsın dedi , çok sevindim kabul ettim. Daha önceden çeyiz birikimim olduğu için kafam rahattı geri kalanını da gelecek olan tazminat paramla alırım diye düşünüyordum. Ben ne gördüysem karttan aldım ettim, üstünden 3 ay geçti para yok , paranın ''p'' sini duysa , paramm yok demeye başladı benim avukat. Ödemeler benim boyumu aştı , alacaklarım var daha alamıyorum, babamda o ara işini batırdı desteğim yok. Pskolojim bozuldu tabi bu arada, kendisinin de aylığı haricinde 40 bin tl geliri oldu , şirkete bağlı aldığı aylıkta 15 bin... ve hesabında ne kadar parası var mailinden hesap özetinden görebildiğim halde beni aptal yerine koydu. Gittim istedim , taksitli öde dedim, yok dedi. Saklı gizli yurt dışı tatillerine gitti vs... Bende o arada nikahı erkene aldım , nikahtan 2 ay sonra evlilik nedeniyle ayrılıyorum diye noterden ihtar çektim ve işten ayrıldım. Sonuç: 1,5 yıldır dava devam ediyor , yolu hala yokuş yapıyor , yalancı tanık vs...

1,5 yıldırda şimdi ki çalıştığım yerdeyim asgariden 400 daha fazla alıyordum. Bugün önümüzde ki yeni ay maaşından bahsetti ve zamdan dolayı 200 tl mi hiç etmiş. O kadar moralim bozuk ki anlatamam ya hep mi böyle olur , hep mi bana denk gelir ya yani 1 sene de 1 aylık maaşım kesilmiş oldu Biz o kadar çalışalım çabalayalım ama onlar bize 200 tl yi çok görsünler , hiç allahtan korkmuyorlar mı anlamıyorum ben bunları

Oy canım geçmiş olsun ya hu...
Ben eski çalıştığım yerde 3.5 ay maaş alamadım
Yani şimdi gülüyorum ama o zaman inanılmaz moralim bozulmuştu.
En son iyi bir avukata verdim o arar aramaz paramı yatırmıştı.
inşallah bir an evvel aleyhine sonuçlanır davan..

ben geçen yıl zam almadım. bu sene de almadım. zaten düzenli maaş alamıyoruz, işler çok kötü.

İnşallah kendisi avukat olduğu için , davayı uzatmaya yönelik hamleler yapıyor sürekli

Çoğu işçinin sırtına binerek kazanıyor zaten.

Ayrıca sınavda kopya çekip yakalandığı için tez hocasını öldüren 4.sınıf! hukuk öğrencisinin olduğu ülkede o avukat bozuntusuna çok da şaşmamalı. Sözde adalet temsilcileri bunlar..

Ben de asgari(eski) ücretten hallice olan maaşıma yeni asgari ücret ile nasıl bir düzeltme getireceklerini beklemedeyim..

ben geçen yıl zam almadım. bu sene de almadım. zaten düzenli maaş alamıyoruz, işler çok kötü.
evet piyasa gerçekten kötü biliyorum , benmde aldığım zammı geri aldılar , günlük yol parası zaten 6 tl e yemekte yok işçi ne yapsın bu durumda

evet piyasa gerçekten kötü biliyorum , benmde aldığım zammı geri aldılar , günlük yol parası zaten 6 tl e yemekte yok işçi ne yapsın bu durumda

yemek vermeli aslında. kaç kişisiniz? tabldot bi yerle anlaşılabilir.

AYNEN BENDE BEKLEMEDEYİM ŞU BİR AYI BİR GEÇİRELİM BAKALIM..

Sana bana vermezler ama yedikleri önünde yemedikleri arkasında , çocuklarına hediye drone alırlar ama sorsan para yoktur

AYNEN BENDE BEKLEMEDEYİM ŞU BİR AYI BİR GEÇİRELİM BAKALIM..

Sana bana vermezler ama yedikleri önünde yemedikleri arkasında , çocuklarına hediye drone alırlar ama sorsan para yoktur

Burası sözde kurumsal firma. Yapılan işler ortada üretim olan bir fabrika, ama küçük esnaf gibi para yok diye ağlarlar :)

Yakında belli olacak bakalım. Üç kuruşla yine kandırabileceklerini sanıyorlar tecrübeli eleman kıtlığı olan şirketlerini b.. gibi ortada bırakmazsam ne olayım. Yanımdaki yardımcı Şubat'ta askere gidecek :)
Bakalım blöfüme ne yanıt verecekler? :)

Evimizde ne yediğimiz ne ,içtiğimiz yada iş yerinde mutlumuyuz mutsuzmuyuz ona bakmıyorlar ne kadar ucuza çalıştırabilirim diye bakıyorlar allah yar ve yardımcımız olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…