- Konu Sahibi minimalce_
-
Sıkıcı hayattan bunaldıysanız, tam aradığınız ülke hemen dönün.
Ülke gündemi 1 saatte değişir, hayatta kalmak şans işidir, her gün Allaha emanet çıkarsınız sokağa ve dönünce ohh çekersiniz.
Çünkü gaspçısı, sapığı, bindiğiniz otobüsün telefonla oynayan şoförü, kullandığınız kaldırımdan geçen alkollü hız limitlerini zorlayan arabalar, yemek yediğiniz yerdeki etin ‘türü’, iş yerlerindeki mobbing, sokakta kınana kınana yürüme, tükürükler geğirmeler, pis pis kokular vs.
Haa eve girince bitti mi, usulüne uygun kaçağı göçeği olmayan bir yapıda yaşıyorsanız oh ne ala, yok değil ise yangın çıkabilir, bina yıkılabilir, asansör düşebilir, kamyon binaya uçabilir, bir yağmur yağar, koridorda yüzersiniz vallaha.
Aksiyon ülkesi, amerika halt etmiş asıl realty şov burdadır, gerçek halkın yaşamıdır.
Gelin gelin:)
Ulke karismasina engel olmak biraz da bizim elimizde. Birlik ve beraberligimizi korudugumuz zaman zor oyle olmamiz.Herseyi geçtim birgün suriye gibi olursak korkusu endişesi bırakmıyor peşimi.iki çocugum, eşim , iyi kötü yaşadıgım bir hayatım var.ya bir gün bunlar elimden alınırsa diye çok korkuyorum.evet ülkemi seviyorum.burada yaşamak çok güzel.hep kötü anlatılmış ama iyi insanlar da çok burada.yolda poset tasırken yardım etmek isteyen, iki çocukla karşıdan karşıya geçerken durup yol veren iyi insanlar da varmış yahu dedirten ülkemin güzel insanları...
Ama...ama' sı cok işte.cehennemin tam ortasındayız çok klasik ama sıra Türkiyede mi lafları canımı çok sıkıyor.bu kadar mültecinin Türkiyeye alınması , silahlanmanın artması...Neden ?sokaklar teksas gibi.haber izlemeyi severim ben.sabahtan aksama gaber kanalı acık evde.yol vermedi çek silahı, komşu gürültü yaptı çek silahı, kavga ettim çek silahı . Bir sey yoksa kör kurşuna kurban gidiyor insanlar.herkesin elinde neden bu kadar silah var anlamıyorum.
Belki benim endişelerim hiç gercekleşmeyecek yersiz korkulardır, belki de çok uzak, belki yakın.ne olursa olsun bu endişeyi yaşamadıgım bir ülkede olmak isterdim.isvicre de öyle bir yer.oraya da alışıkmışsınız zaten.hani sonradan evlilik yada iş için gitmiş olsanız neyse.biz burada da faturalar için yasıyoruz.kazanılan paralarla sosyal, külrürel hayat yaşanılamıyor maalesef
Otel işletmek çok riskli iş Türkiye"de. Bir siyasi kriz olsa turist gelmiyor. Bir otel batırdık biz, bu sebepten. Bilemiyorum. Ben olsam Türkiyeye sadece tatil için gelirdim.Herkese merhaba, esimle sorunlarimiz vardi ama sükür atlattik ve arayi düzelttik.
Biz iyiyiz ama kendisi bu aralar herseyden bikmis gibi. Kafasinda sürekli bu ülke‘den gidelim fikri var. Yogun bir is temposu var ve kendimize ayirabildigimiz vakit cok az. Istedigimiz sekilde Sosyallesemiyoruz resmen - cünkü zaman yok. Herneyse bu aralar otel falan arastiriyor Izmir/Bodrum civarlarinda. Satin alip isletmek yani temelli türkiye‘ye yerlesmek icin.
Cogunuz Isvicre gibi „cennet“ bir ülke‘yi terk etmeyi asiri mantiksiz bulacak biliyorum. Ama cidden insana burasi cogu zaman síkici gelebiliyor. Bende düsünüyorum acaba nasil olur diye (cünkü Türkiye‘nin durumu ortada). Sizlerin fikirlerini merak ediyorum.
Mesela
- Esimin düsünceleri ne kadar mantikli?
- Orda „iyi“ yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali?
- Yurtdisi ve türkiye‘de yasamis olanlar: artilari ve eksileri neler?
- Siz nereyi neden tercih ederdiniz?
Merakla bekliyorum, Tesekkürler
10 gündür bodrumdayım geçen yıl plajını kullandığım ve iyi iş yaptığını düşündüğüm hotel dahil 3 -4 hotelin bu yıl kapandığını gördüm...ülkede büyük kriz var maalesefAradiginiz 5 yildizli otellerede yer bulamadiginiz icin turizm batmadi diyemezsiniz
Turizm sektoru disaridan gozuktugu gibi degildir , sadece mal sahipler ayakta kalabiliyor ve oteli haricinde baska bir sektorde faaliyeti olan firmalar ( pek cok 5 yildizli otel sahibinin baska bir sehirde fabrikasi , insaat firmasi vardir yada mafyadir )
Konu sahibi otel alacagim dememis , otel kiralayip isletecegim demis
Konuya yaptiginiz diger yorumlarla ilgilenmiyorum ancak sektorun ic yuzunu bilmeyen birisiniz , sadece tatile cikan biri olarak bu yorumu yapmaniz dogru degil , yanlis bilgi veriyorsunuz ve yanlis yonlendiriyorsunuz
Son 5 senede batan onlarca isletmeye sahit oldum , bu isler sizin disardan gordugunuz gibi degil
Bu tür barzolardan avrupaya da gidiyor. Elbet bizim ulkedeki gibi cok degil asla ama hayatinda yapmadigi yere atmama olayina orda uyuyor cunku yaptirimlari iyi adamlarin cezas buyuk. Bizim ulkede ceza yok yaptirim yok... hoş adam oldurmeye bile yaptirim yok orasi ayri. Karisini olduren iyi halden indirim alıyor neyse...Sorun sadece maddiyat degil... diyelim onu hallettiniz bi sekilde.. insanlar burda iki yuzlu sahtekar ticaret ahlaki denen birsey yok ve cogunlukla asosyaller. Benciller mesela. Evvelsi gun bi yere piknige gittik cocuklarla.. ya adam cop posetine doldurmus copunu ortaya birakmis -ki onlarca kontainer var. Ben elinde muz kabugu bile olsa cop gorene kadar elimde tutuyorum, cocuklarimida oyle yetistiriyorum. Bu insanlarla ayni yerde zorluk cekmem garipmi simdi? Ne yazikki cennet ulkemi cehenneme ceviriyoruz elbirligiyle
Kocanızın fikri mantıklı ben de şu an isveçteyim gerçi yeni geldim ama Türkiye’de doğdum ve yaşadım ekonomi kötü fakat bir otel işletip güzel bir geliriniz olduktan sonra çok daha yaşanası ben ce geldiğimden beri Türkiye’le burayı kıyaslıyorum insanlar bura da robot gibi sosyallik yok iklim kötü sürekli yağış güneş yüzünü doğru düzgün göremiyorum ah diyorum cennet ülkem Türkiyem yaşanası yerde işte ekonomi eşime de söylüyorum burada fazla kalmayalım dönelim bişeyler yapıp gerçekten yemek kültürümüz iklimimiz Türkiye gibi var mı bence yokHerkese merhaba, esimle sorunlarimiz vardi ama sükür atlattik ve arayi düzelttik.
Biz iyiyiz ama kendisi bu aralar herseyden bikmis gibi. Kafasinda sürekli bu ülke‘den gidelim fikri var. Yogun bir is temposu var ve kendimize ayirabildigimiz vakit cok az. Istedigimiz sekilde Sosyallesemiyoruz resmen - cünkü zaman yok. Herneyse bu aralar otel falan arastiriyor Izmir/Bodrum civarlarinda. Satin alip isletmek yani temelli türkiye‘ye yerlesmek icin.
Cogunuz Isvicre gibi „cennet“ bir ülke‘yi terk etmeyi asiri mantiksiz bulacak biliyorum. Ama cidden insana burasi cogu zaman síkici gelebiliyor. Bende düsünüyorum acaba nasil olur diye (cünkü Türkiye‘nin durumu ortada). Sizlerin fikirlerini merak ediyorum.
Mesela
- Esimin düsünceleri ne kadar mantikli?
- Orda „iyi“ yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali?
- Yurtdisi ve türkiye‘de yasamis olanlar: artilari ve eksileri neler?
- Siz nereyi neden tercih ederdiniz?
Merakla bekliyorum, Tesekkürler
Adam oldurmeye oralardadabuyuk cezalar yok her zaman.. ama bazi ab ulkeleribde disari cis yapmak 2000 avro meselaBu tür barzolardan avrupaya da gidiyor. Elbet bizim ulkedeki gibi cok degil asla ama hayatinda yapmadigi yere atmama olayina orda uyuyor cunku yaptirimlari iyi adamlarin cezas buyuk. Bizim ulkede ceza yok yaptirim yok... hoş adam oldurmeye bile yaptirim yok orasi ayri. Karisini olduren iyi halden indirim alıyor neyse...
Oyle , herkes disardan dolu gorunce cok para kazandigini dusunuyor , bizim millet maliyet hesabi yapmayi bilmediginden onlara gore cok zengin otelciler , turizm sahane :)10 gündür bodrumdayım geçen yıl plajını kullandığım ve iyi iş yaptığını düşündüğüm hotel dahil 3 -4 hotelin bu yıl kapandığını gördüm...ülkede büyük kriz var maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?