Isvicre‘den Türkiye‘ye?

Tam da düsüncelerime tercüman oldunuz.

Aynı şeyi annem 2001 senesinde babamı terk ederek yapmış. Abimi ve beni alıp Türkiye'ye gelmiş. Ben 93luyum bu adım bizim hayatımızı pek iyi yönde etkilemedi. Lise mezunu oldum ama adapte olamadim tr bi çok şeyde olduğu gibi eğitimde de çok yetersiz. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama eksilerle çok karsilasirsiniz. Evet İsviçre sıkıcı bizde ordan geliyoruz ama her yönüyle de çok iyi. İlla burda iş kurulmak istiyorsa uzaktan da yapılabilir belki diye düşünüyorum belki bi ortakla

Özellikle bi evlat sahibi olduğunuzda onu yurtdisinda okuyup büyütmek için çok çabalarsiniz ama nafile, göç eden kişiyi kafasına göre kabul eden ülke de bizim ülkemiz diğerlerine giriş çok zor

Cevaplar icin cok tesekkür ederim. Kesinlikle söylenenlerin coguna katiliyorum cünkü benim de benzer endiselerim var. Türkiye’de yasamak kolay degil farkindayim.

Esime mutlaka okutucam hepsini, tabi enine boyuna ölcmeden iyice düsünmeden bi karar vermicez.

En fazla denemek icin cocuk yokken bi cilginlik yapabiliriz

Ulke karismasina engel olmak biraz da bizim elimizde. Birlik ve beraberligimizi korudugumuz zaman zor oyle olmamiz.

Adam oldurme konusuna gelince dun gazetede kılıçla adam oldurme haberi vardi Almanyada gecen. Hatta salak gibi videosunu izledim. Cok korkunçtu Yani bu tur canilikler sadece ulkemizde olmuyor.

Konu sahibine diyecegim ise yurt disinda yasamadim ama iyi bir is tutturursaniz burda kral olursunuz hani birkac sayfa önce denildi ya oteller dolu nerde bu gecim zorlugu diye. İste onlar voleyi hep vuranlar :) illaki orta halliler de var biz mesela pansiyon neyimize yetmiyor? bu ulkede ya tam zenginlersiniz ya da tam batarsınız :))

Sorun sadece maddiyat degil... diyelim onu hallettiniz bi sekilde.. insanlar burda iki yuzlu sahtekar ticaret ahlaki denen birsey yok ve cogunlukla asosyaller. Benciller mesela. Evvelsi gun bi yere piknige gittik cocuklarla.. ya adam cop posetine doldurmus copunu ortaya birakmis -ki onlarca kontainer var. Ben elinde muz kabugu bile olsa cop gorene kadar elimde tutuyorum, cocuklarimida oyle yetistiriyorum. Bu insanlarla ayni yerde zorluk cekmem garipmi simdi? Ne yazikki cennet ulkemi cehenneme ceviriyoruz elbirligiyle

Otel işletmek çok riskli iş Türkiye"de. Bir siyasi kriz olsa turist gelmiyor. Bir otel batırdık biz, bu sebepten. Bilemiyorum. Ben olsam Türkiyeye sadece tatil için gelirdim.

Mutlu degilmissiniz o yuzden turkiyeye donmek istemeniz cok normal geldi bana. Ulke sartlari soyle boyle olabilir ama insanlarin abarttigi kadar istemediginiz bir ulkede yasamanizi gerektirecek kadar kotu degil. Otel konusunda hicbir fikrim yok bilen birilerine danisabilirsiniz yada baska bir is dusunebilirsiniz. Ama ben kendi yasantima bakarak 20 bin aylik gelirim olsa cok rahat her sene yurt disi dahil 3 4 tatil yaparak istedigim yerlere giderek istedigim gibi yasarim. Bunlarin hepsini bukadar kazanmayarak da yapiyoruz ama arada sikistigimiz oluyor yani 20 bin olsa hic sikismayip birazda birikim yapabilirdik cocugumuz icin falan. Belki fikir olur size. Ben istanbulda yasiyorum asla burdan baska bir yerde yasamayi dusunemem cocugumda var.

10 gündür bodrumdayım geçen yıl plajını kullandığım ve iyi iş yaptığını düşündüğüm hotel dahil 3 -4 hotelin bu yıl kapandığını gördüm...ülkede büyük kriz var maalesef

türkiye de hayat sanki güllük gülistanlik mi
bizlerde burda sıkılıyoruz
maddi durumun yetersizse yasamak icin herşey ayni
ben olsam gelmezdim çocugum icinde olsa gelmezdim

Bu tür barzolardan avrupaya da gidiyor. Elbet bizim ulkedeki gibi cok degil asla ama hayatinda yapmadigi yere atmama olayina orda uyuyor cunku yaptirimlari iyi adamlarin cezas buyuk. Bizim ulkede ceza yok yaptirim yok... hoş adam oldurmeye bile yaptirim yok orasi ayri. Karisini olduren iyi halden indirim alıyor neyse...

Sizi burada yerler türkiye'de iş kurmak demek, her karsilastiginiz kişi sizi kazıklamaya çalışacak demek.
Hele ki yurtdışından yeni döndüğünüzü anlarlarsa, bunlarda döviz var diye iyice yandınız demek.
Şöyle söyleyeyim,
Is yeri için yer bakıyoruz kizkardesimle. Gideceğimiz yere arabayı uzak park ediyoruz.
Arabam orta ust sinif.
Arabayı gördüklerinde ve gormediklerinde farklı fiyat alıyoruz :)
Bakin daha çalışmaya, iş kurmaya başlamadık.
Sadece yer tutacağız.
2 kadın gördükleri için gevşiyorlar direkt.
Direkt tavır koyup, esnaf çocuğuyuz biz, öyle dediginiz gibi olmadığını biliyorum,
Yada lütfen önce bir uslubunuzu toplayın böyle iş yapılmayacağını bilmiyor musunuz?
Hatta telefonda konuşuyorum adamla, kizkardesinizin adi neydi diyor. Pardon? Konu ile alakası? Akli sıra sosyal medyadan bulacak vs..

Demem o ki buralar tatlı su kurnazı dolu.
Insana huzur vermezler.
Çalarlar, kazıklarlar, asılırlar, sürekli gardınızı almış bekliyor olacaksınız..
Orada alıştığınız düzenden sonra buradaki karmaşa sizi bitirir.
Gelecekseniz de iş kurmayin.
Faizler 20 kere vurmuş, yatırın bankaya, alın her ay paranızı 1 yıl dinlenin burada :)

Kocanızın fikri mantıklı ben de şu an isveçteyim gerçi yeni geldim ama Türkiye’de doğdum ve yaşadım ekonomi kötü fakat bir otel işletip güzel bir geliriniz olduktan sonra çok daha yaşanası ben ce geldiğimden beri Türkiye’le burayı kıyaslıyorum insanlar bura da robot gibi sosyallik yok iklim kötü sürekli yağış güneş yüzünü doğru düzgün göremiyorum ah diyorum cennet ülkem Türkiyem yaşanası yerde işte ekonomi eşime de söylüyorum burada fazla kalmayalım dönelim bişeyler yapıp gerçekten yemek kültürümüz iklimimiz Türkiye gibi var mı bence yok

Arkadaşlar adam sanki gelip asgari ücrette iş arayacak gibi konuşmuşsunuz.
Şu an Bodrum dan otel alma planı olan birinden bahsediyoruz.
Bu maddiyata sahip birisi her yerde rahatça yaşar.
Aylık gelirim 10 bin ama ben Bodrum a 5 gün zor gidiyorum bütçem bu kadarına elveriyor çünkü.
Para bütün kapıları açar, net! Yeteri kadar paran varsa çoluğun çocuğun için her türlü sosyo-kültürel imkanı da sağlarsın, eğitime de odaklanırsın.
Buradaki tek düşünülecek şey otel işletecek tecrübe var mı yok mu?

Bende doğma büyüme Almanya dan Türkiye ye gelin geldim 7 sene oldu ve şuanda dönmeyi düşünüyoruz. Bizim. Ülke cennet ama şartlar ve Şuan ki ekonomi durum iyiye gitmiyor Malesef

Adam oldurmeye oralardadabuyuk cezalar yok her zaman.. ama bazi ab ulkeleribde disari cis yapmak 2000 avro mesela

Oyle , herkes disardan dolu gorunce cok para kazandigini dusunuyor , bizim millet maliyet hesabi yapmayi bilmediginden onlara gore cok zengin otelciler , turizm sahane :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…