- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.351
- 598
- Konu Sahibi minimalce_
-
Sadece siyasi kriz mi :)Otel işletmek çok riskli iş Türkiye"de. Bir siyasi kriz olsa turist gelmiyor. Bir otel batırdık biz, bu sebepten. Bilemiyorum. Ben olsam Türkiyeye sadece tatil için gelirdim.
Kartlar sayesinde bir kisinin birden fazla karti var ve ucan kusa borclari var. Bir tatil yapiyorlar tum yil onun borcunu odemeye calisiyorlar. Borcsuz insan bulmak zor Turkiye‘ de. Yani kimse sicak para donduremiyor bizim gibi yurtdisindan gidenler haric.Biz en son Cesme‘ye gittigimizde heryer yerli turistle doluydu. Madem herkesin durumu bu kadar kötü hersey pahali (ki bazi seyler iyi kur‘a ragmen bize bile pahali geliyor) bu insanlar nasil böyle iyi tatil yapabiliyor diye düsünmedim degil..
Peki gerçekten nasıl oluyor o zaman, iki senedir tatili iki gün uzatalım diyoruz yer bulamadan geri dönüyoruz.( geceliği 5 bin olan otellerden bahsetmiyorum tabi oralar bizi aşar)Sadece siyasi kriz mi :)
Darbe oldu bodrum bitti , herkes mahvoldu
Ertesi sene deprem oldu , sabahinda millet arabalarla kuyruk olusturdu kacmak icin
İstanbulda havaalaninda silahli saldiri oldu bir anda turist kesildi
Ne siyasi krizi biter ulkenin ne dogal afeti ne o ne bu
Turizm kadar riskli baska bir sektor daha yok
Ama disardan sahane gozukuyor oteller dolu yer bulamiyoruz , he he
Peki gerçekten nasıl oluyor o zaman, iki senedir tatili iki gün uzatalım diyoruz yer bulamadan geri dönüyoruz.( geceliği 5 bin olan otellerden bahsetmiyorum tabi oralar bizi aşar)
Her yer de tıklım tıklım dolu
Teşekkür ederim detaylı açıklama için.Konu sahibinede yazmıştım, sizede bu sorunın cevabını vereyim. Ekonomik kriz hali hazırda zengin olanı fakirleştirmedi, aksine dolar/euro yatırımı olanı daha çok zenginleştirdi. Nüfusu 80 milyonluk bir ülkenin hepsi tabi ki ekonomik krizin etkisi altında değil. Fakat nüfusa göre gelir dağılımında çok yüksek bir fark var. Zengini çok zenginken, fakiri çok fakir.
Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde 20 ab ülkesi arasında 2.nci sırada.
Türkiye'nin en zengin %20 lik kesimi toplam gelirin neredeyse yarısını kazanıyor. Türkiye nin pahalı tatil beldelerini doldurmak için yeterli ve hatta çok daha fazla zengin Türkiye de yaşıyor.
Ama bu geri kalan kesimin ekonomik kriz sebebi ile zorluk çektiği gerçeğini değiştirmiyor.
Suanda‘da kendi isini yapiyor. Bilmiyorum hertürlü zor. Ama bi tatil yerine gidince oranin canliligi pozitifligi iyi geliyor bence. Sanirim tatile oldugu icin daha cok mutlu insanlar oluyor etrafta
[/QUOT
Merhaba. Bende İsviçre'de yaşıyorum. Benim bir arkadaşım. 1 yıl önce kesin dönüş yaptı. Türkiye'de dükkanları kiraya verdikleri evleri vardı. Burda ailecek vatandaşlar. Yani onların planları artık kazandıklarımızı Türkiye de yer gezeriz. Malımızı çekip çeviririz diye. onların isviçre vatandaşlığı vardı. 10 yılda bir İsviçre'ye kağıt işlerini uzatmak için geliriz diyordı. Gittiler Türkiye'de sadece 3 ay kalabildiler koşa koşa tekrar geldiler. Hem burası çok güzel diye hemde çocukları çok zorlandıkları için. Benim kendi fikrim İsviçre gibi bir yer bırakıp. Türkiye'ye dönmem ilerde emekli olursam,çocuklarımın işleri yoluna girmiş olursa 6 ay Türkiye'de 6 ay İsviçre'de yaşarım. Bir 1 ay Türkiye'ye gidiyorum. Güzel oluyor ailem için. Ama burası daha güzel yaşadığım yerde doğal güzellikleri gölleri suları var. Piknik yerleri var. İzin günlerimizde eşim ve çocuğumuzla gidip bol bol geziyoruz. İyi geliyor. Bazen eşimin izin günlerine denk getirip haftada bir iki gün yakın olan ülkelere tatile gidiyoruz. Oda çok iyi geliyor. En azından burda herşeye zam gelmiyor. İsviçre'de hayat pahalı diyorlar. Ama devlet sana yardımcı olmak için bütün olanakları seferber ediyor. Burada milyonların olsa yine çocuk parasını alabiliyorsun. Türkiye'de yada şöyle söyleyeyim benim doğup büyüdüğüm yerde öyle birşey Yok. Biri gidip desinki şu kişinin durumu iyi diye adamlar direk maaşını kesiyorlar. İsviçre'de şöyle bir kanunda var. Her bir ilin kendi kanun kuralları var. Benim yaşadığım şehir her konuda en iyi şehir.
Dün turgutreis pazarındaydım sezon olmasına rağmen turist yoktu..geçen yıllarda iğne atsan yere düşmezdi ,belki önümüzdeki hafta bayram sebebiyle hareketlenir biraz buralarSadece siyasi kriz mi :)
Darbe oldu bodrum bitti , herkes mahvoldu
Ertesi sene deprem oldu , sabahinda millet arabalarla kuyruk olusturdu kacmak icin
İstanbulda havaalaninda silahli saldiri oldu bir anda turist kesildi
Ne siyasi krizi biter ulkenin ne dogal afeti ne o ne bu
Turizm kadar riskli baska bir sektor daha yok
Ama disardan sahane gozukuyor oteller dolu yer bulamiyoruz , he he
Daha onceki yorumlarindan birinde yazmistim , yazin sadece 3 ay calisiyorlar , cok basit hesap aslinda en onemli faktor mulk sahibi olmak , eger oteli kiralayip isletiyorsaniz ki buyuk cogunlugu bu sekildedir otellerin zaten o kazandiklari paranin cok buyuk kismi kiraya gider , personel maliyeti turizmde cok fazladir , personel maasi , yiyecek icecek maliyeti , vergi , cogu insan bir acenta araciligiyla gidiyor otele acenta komisyonu , herkes kart ile odeme yapiyor ama o kart kulaniminin isletmeye cok buyuk maliyeti var her islem icin bankaya deli gibi komisyon oduyor ,isleten kisiye hicbirsey kalmiyor geriye hele bir de o yaz deprem , secim , siyasi olay vs varsa oteller aninda bosalirPeki gerçekten nasıl oluyor o zaman, iki senedir tatili iki gün uzatalım diyoruz yer bulamadan geri dönüyoruz.( geceliği 5 bin olan otellerden bahsetmiyorum tabi oralar bizi aşar)
Her yer de tıklım tıklım dolu
Bayramda hareketlenir ama turgutreise son uc dort senedir turist gelmiyor zaten , bodrumu bitirdiler gercekten turiste hasret kaldiDün turgutreis pazarındaydım sezon olmasına rağmen turist yoktu..geçen yıllarda iğne atsan yere düşmezdi ,belki önümüzdeki hafta bayram sebebiyle hareketlenir biraz buralar
Cevaplar icin cok tesekkür ederim. Kesinlikle söylenenlerin coguna katiliyorum cünkü benim de benzer endiselerim var. Türkiye’de yasamak kolay degil farkindayim.
Esime mutlaka okutucam hepsini, tabi enine boyuna ölcmeden iyice düsünmeden bi karar vermicez.
En fazla denemek icin cocuk yokken bi cilginlik yapabiliriz
Teşekkür ederim detaylı açıklama için.
Bu pencereden baktığımızda mantıklı ama diğer taraftan benim çevremde (gelir seviyesi oldukça düşük diyebilirim ) tatile gitmeyen kimse yok nerdeyse.
Ne şartlarda tatil yaptıklarını bilemem ama birkaç yıldır insanlar seri şekilde tatil yapıyor :)
Türkiye artık yaşanacak bir ülke değil bana kalırsa.
Her şeye sansür,yasak,ileride daha da kötü olacak.Ülkede demokrasi yok,yani kaybettiniz seçimi bitti,kimse sizin ne düşündüğünüzü önemsemiyor ondan sonra,bilemiyorum,oradaki hayat sıkıcılıktan patlasa da çocuğumu böyle bir kaosun içinde büyütmezdim.
Burada hayat sıkıcı değil aslında. Avrupa ülkelerinde yaşayıp bu yorumu yapanların ne umduklarını inanın anlamıyorum. O kadar sık festivaller, kutlamalar yapılıyor ki. Yakın zamanda hatırladıklarımı yazayım. Amerika'da ki coachella festivalinin bir benzeri geçenlerde burada yapıldı, paleo festivali. Günlerce sürüyor, insanlar çadır kuruyorlar. Dünyaca ünlü starlar geliyor. Bir kaç gün önce Amerikalı şarkıcı lana del rey geldi, çocuklar olmasaydı mutlaka eşimle giderdik.
2 hafta önce şarap festivali yapıldı, bayağı büyük bir etkinlikti, günlerce sürdü gösterileri.
1 Ağustos buranın ulusal bayramıydı, herkes göl kenarında yemeğini,içkisini alıp çimenlere uzanıp akşam olacak havai fişek gösterilerini bekledi. 1 saat boyunca gölün ortasından havai fişek gösterileri yapıldı, gece yarısı herkes evlerine gitti.
Yine göl kenarında havalar güzelse göle girip, gril yapılır.
Kışları çok güzel Noel pazarları kurulur.
Kayak kışın çok yapılır, çok güzel manzaraları olan oteller kışın hep dolu olur.
Ilk aklıma gelenler bunlar, çok fazla aktivite var gerçekten.
Altina imzami atarim , 8svicrede degilim baska bir avrupa ulkesindeyim ama buraya gelen turkler de benzer seyler soyliyor , bende anlamiyorum , surekli bir festival var , konserler var hemde bedava , barlar gece tiklim tiklim dolu icki inanilmaz ucuz , gunduz cafeler agzina kadar dolu , ben turkiyede ne yapiyorduysam burda da aynisini hatta fazlasini yapiyorum ama gelen turkler cok sıkıldik burada hayat yok detince bon bon bakiyorum suratlarinaBurada hayat sıkıcı değil aslında. Avrupa ülkelerinde yaşayıp bu yorumu yapanların ne umduklarını inanın anlamıyorum. O kadar sık festivaller, kutlamalar yapılıyor ki. Yakın zamanda hatırladıklarımı yazayım. Amerika'da ki coachella festivalinin bir benzeri geçenlerde burada yapıldı, paleo festivali. Günlerce sürüyor, insanlar çadır kuruyorlar. Dünyaca ünlü starlar geliyor. Bir kaç gün önce Amerikalı şarkıcı lana del rey geldi, çocuklar olmasaydı mutlaka eşimle giderdik.
2 hafta önce şarap festivali yapıldı, bayağı büyük bir etkinlikti, günlerce sürdü gösterileri.
1 Ağustos buranın ulusal bayramıydı, herkes göl kenarında yemeğini,içkisini alıp çimenlere uzanıp akşam olacak havai fişek gösterilerini bekledi. 1 saat boyunca gölün ortasından havai fişek gösterileri yapıldı, gece yarısı herkes evlerine gitti.
Yine göl kenarında havalar güzelse göle girip, gril yapılır.
Kışları çok güzel Noel pazarları kurulur.
Kayak kışın çok yapılır, çok güzel manzaraları olan oteller kışın hep dolu olur.
Ilk aklıma gelenler bunlar, çok fazla aktivite var gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?