Isvicre‘den Türkiye‘ye?

Aynen
Yani Çeşmede ev miras edinmiş olsaydım onu işletirdim mesela. Ama mülküm olmasa kiralamazdım, getirisi olmuyor ki.

Dalga mı geçiyorsunuz ,maaaşım Euro üzerinden yazmışsınız ve ucuz diyorsunuz ,gayet ferah geçiniyormuşsunuz , insanlar burda 1900 lira emekli maaşı alıp kıt kanaaat geçinmeye çalışıyorlar , kışın kırmızı biber 25 liraydı, sizin için 4 eurocuk tabi önemli değildir !!!

Son düzenleme:
Türkiye de yada herhangi bir ülkede bir işletme açacaksanız mutlaka gelir ve gider işinden anlamanız lazım. Biz sadece otele kişi başı verdiğimiz parayı biliriz. Ama ya giderler. Kendi adıma bu sene geceliği kişi başı 750 tl olan bir otele gidicez ailecek. Düşünüyorum 750 tl lik ne yiyeceğim içeceğim çünkü diğer giderler hakkında hiç bir bilgim yok. Türkiye ucuz bir ülke değil. Gene kendimden örnek vereyim. Geliri gayet yüksek bir aileyiz. Eşim 10.000 civarı alıyor alıyor ben daha fazla. Her ay sabit taksitlerimiz: ev kredisi 5500 büyük çocuğun okulu 2500 bakıcı maaşı 2500(yatılı değil) bakın eşimin maaşı bitti. Daha küçüğün bezi mutfak elektrik ki bu ay 450 gelmiş(klima dolayısıyla) su internet kıyafet siz düşünün. Kısacası ne kadar kazanırsanız o kadar harcarsınız. Evde çerez bira keyfi yapayım derseniz en az 100 tl . 4 kişi dışarı yemeğe çıktık. Sadece 20lik rakı vardı alkol olarak 600 tl hesap ödedik. Öyle kilolarca da et yemedik. Gittiğimiz mekan da orta üst sınıf arası. Eğitim zaten çok kötü her sene sistem değişiyor. Ben ce durun durduğunuz yerde bol bol tatile gelin yiyin için alışveriş yapın gidin

Şöyle diyeyim bence de bu Almanca konuşulan ülkelerde para var ama hayat yok. Yani insanlarda, şehirlerde bir monotonluk var hiç enerji yok. Toplum bana bayık ve ölük geliyor. Bir İstanbul ya da Barca enerjisi asla yok ne şehirde ne insanlarda. Olay etkinlik vbyle alakalı değil tamamen aura işi bence.

Valla İstanbul kapmış gitmiş. Tatile geldim 100Euro sabah 10da bozdurdum, saat 3te gittim tekrar bozdurdum.TLnin hiçbir değeri yok artık yedikçe yiyorsun. Gerçekten paranın hiçbir bereketi yok, 10TL 20TLye marketten hiçbir şey alınmıyor.

Son düzenleme:
Böyle konulara bayılıyorum. Her Fransa diyeni Eyfel gölgesinde yaşıyor sanıyor, İsvicre diyince de Heidi gibi dağlarda mutlu bi yaşam hayal ediyoruz.

Konu sahibi sizin yaşam standartlarınızi biz bilemeyiz. Önce gelin bi bakın, 1 ay geçirin yerleşmek istediğiniz yere, sonra karar verirsiniz.

Olabilir , insanin beklentisiyle de alakali bir durum
Ben sokaklarindan yururken kalabalikta insanlara degmedigim sehirlerde yasamayi tercih ediyorum mesela

Aylık geliriniz ne kadar olacak bilmiyorum ama Türkiye’de yaşamaya başlayınca hele de tl geliriniz olunca bunlar hop diye hergun yapılmıyor .türkiyede yaşamak döviz kazanınca guzel .

Ben bunun tersini yapmayı çok isterdim

Ben bu konularda çok net konuşulamayacağını düşünüyorum. Her ülkenin artıları eksiler var. Şu an Avrupa’da ev arayışındayım. Evler dökülüyor, ufacık, sağlık sistemi kötü vs vs. Türkiye’de oturup yav Avrupa çok iyi demek kolay, çünkü ben de öyle diyordum :) Ama kolları sıvayıp işin içine girince durum değişiyor.
İsviçre’de mutlu olamayacağın işi yapmaktansa Türkiye’de mutlu olmayı tercih ederim. Yani tamamen maddiyat ve beklentiye bağlı.

Yanlis anlasilmasin öyle satin alma gibi bir durumda hemen cebimizden bir otel parasi cikaracak konumda degiliz maalesef.
Peki cocuklu ve cocuksuz bir aile icin aylik gelir „iyi sartlarda“ yasamak icin ne kadar olmali sizce?

Bende doğma büyüme Almanya dan Türkiye ye gelin geldim 7 sene oldu ve şuanda dönmeyi düşünüyoruz. Bizim. Ülke cennet ama şartlar ve Şuan ki ekonomi durum iyiye gitmiyor Malesef

7 sene sonra neden dönmeyi düsünüyosunuz? Türkiyenin neresinde ne isle mesgulsunuz acaba?

Oyle , herkes disardan dolu gorunce cok para kazandigini dusunuyor , bizim millet maliyet hesabi yapmayi bilmediginden onlara gore cok zengin otelciler , turizm sahane :)

Esimde gastronomide kendi isini yaptigi icin gelir gider olayini azda olsa buraya göre biliyoruz. Turizmcilik tabi ki farkli ve daha zor bir sektör, sizin söyledikleriniz cok mantikli ve yardimci olucak bize.

Söyle birsey var bide yogun olmayan dönemlerde kendimize daha fazla vakit ayirabilecegimiz bir is. Tabi bunun icin yine para gerekiyor. O dönemler icinde mesela 2-3 ev kiraya verilmis olsa ve bankada bir miktar paranin gelecek olan faiziyle iyi gecinilmezmi?

Tatile gelin sıkça
Ben Haziranda Antalyaya, Mayısta İstanbula geldim. Çok da bayarsanız haftasonu Alpler, Güney Fransa her yer olur. Otel işletmeciliği bilmiyorsanız hiç girmeyin. Meslekleriniz nelerdir?

Esim gastronomi sektöründe yeni is kurdugu icin cok yogun geciyor. Haftasonumuz yok, calisma saatleri uzun. Tatil plani hala yapamadik. Bunlar zorluyor suanda bizi.

Ben suan kendi istegimle calismiyorum.

Burda iyi kazaniyosaniz ve „normal“ calisma saatleriniz, milli tatilleriniz yillik izniniz varsa yasamak güzel olabilir. Ama esim gastronomi sektöründe oldugu icin maalesef cogu seyi zaten elemek zorunda kaliyoruz haftasonumuz vs olmadigi icin. Burda is degistirme sansi yok.

Istedigi güzel bir yerde daha cok sevebilecegi bir is yapip kendine daha fazla kaliteli zaman ayirmak. Suanki durumda calismak icin yasiyorum gibi görüyor.

Ya açıkçası ben de böyle düşünüyorum,ama belki bu tip etkinliklerden hoşlanmıyordur,ailesine yakın olmak istiyordur.Herkesin hayatı,istedikleri farklı.

Seviyoruz eglenmeyi gezmeyi. Güzel havada havuza‘da gideriz göle‘de gideriz mangalimizi yapariz. Gecen ay zürih‘te büyük festival oldu oraya gittik ondan 1 hafta önce baska biryerde oldu yine katildik eglendik.
Sorunlar yukarida yazdigim gibi..

Esimde öyle düsünüyor. Ve onun bide is nedeniyle zamani az oldugu icin daha cok bunaliyor. Calismak icin yasamak istemiyor ki hakli bu konuda

Aylık geliriniz ne kadar olacak bilmiyorum ama Türkiye’de yaşamaya başlayınca hele de tl geliriniz olunca bunlar hop diye hergun yapılmıyor .türkiyede yaşamak döviz kazanınca guzel .

Türkiyede iyi yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali kestiremiyorum. Atiyorum ben 20 bin civari gerekli diye konusurken burdaki akrabalarim biz dönsek bize 5bin iyi yasamak icin yeter diyolar. Ama hepsinin kira sorunu yok ve bahsettikleri büyük sehir degil.

Mesele sanirim türkiye‘ye dönünce aylik gelirin yaninda bi sekilde döviz kazanmakta

Eğer İstanbul’da yaşayacaksanız ,ortalama bir evin kirası 2500 TL’den başlıyor .(şehir merkezi ve ulaşıma yakın ;nispeten yeni ferah .)o akrabanız ne yiyip içiyor acaba .hayal dünyasında olmasın kimse lütfen .türkiye şuanda gelinecek değil kaçılacak yer .

Ya birsey diyecegim yanlis anlamayin lutfen , bu kadar cok paraniz varsa , koyun mevduata , calismadan yasayin yada daha az stressiz bir iste keyif icin calisin , bir otel dediginiz 1 milyon , 3 ev dediginiz minimumdan 1.2 milyon , eger 2 milyon liraniz varsa mevduata yatirsaniz aylik geliriniz 32.000 tl olur , 5 bin kusur eur ya denk geliyor , bu para ile turkiyede gayet guzel yasarsiniz , hatta avrupada da gayet guzel yasarsiniz

Herkesin yasam standardi farkli , bizim turkiyedeyken gelirimiz aylik 15 bin tl civarindaydi ve 2 cocuk ile gecinemiyorduk , bu tamamen standardinizla ilgili bir mevzu

Çocuk yoksa, kira da vermeyecekseniz 10 bin..
Ben arada yurtdışı tatili düşünürüm, derseniz 15 bin.
Standartlarınızla alakalı.

Alım gücümüz yerlerde.
Dönmeyin.
Eskiden kaşar 19 tlydi 800 gr dı şimdi 600 gr. İki çeşit peynir almak bize lüks üç çeşit almak şımarıklık artık.
On bin lira gelirimiz var ama bir kadeh şarap açalım desek köpek öldürenler oldu 35 tl.
Tatile gidelim desek dört yıldızlı otelde bir gece bin tl. Beş yıldıza bakmaya cesaret dahi edemiyoruz.
Arabaya benzin koyuyoruz 300 tl gitti. Binmeye korkar olduk.
Siz bir euroya bira içerken biz 14 tl biraya para versek mi diye on dakika düşünüyoruz.
Çekirdek çitleyelim çay yanına ucuz desek 200 gr oldu beş tl. Eskiden bir kiraydı.
Kısacası dönmeyib. Hayat standartlarımız düştü. Ki biz Türkiyedeki standartımızı düşürdük. Siz İsviçre standartını düşürürseniz ne hale gelirsiniz bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…