- 23 Ağustos 2012
- 51.846
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.469
- 898
- Konu Sahibi minimalce_
-
Daha onceki yorumlarindan birinde yazmistim , yazin sadece 3 ay calisiyorlar , cok basit hesap aslinda en onemli faktor mulk sahibi olmak , eger oteli kiralayip isletiyorsaniz ki buyuk cogunlugu bu sekildedir otellerin zaten o kazandiklari paranin cok buyuk kismi kiraya gider , personel maliyeti turizmde cok fazladir , personel maasi , yiyecek icecek maliyeti , vergi , cogu insan bir acenta araciligiyla gidiyor otele acenta komisyonu , herkes kart ile odeme yapiyor ama o kart kulaniminin isletmeye cok buyuk maliyeti var her islem icin bankaya deli gibi komisyon oduyor ,isleten kisiye hicbirsey kalmiyor geriye hele bir de o yaz deprem , secim , siyasi olay vs varsa oteller aninda bosalir
Hadi geriye 3 kusur kaldi diyelim tum maliyetler dusunce , oteli isleten o para ile 12 ay gecinmek zorunda , yani 3 ay kazanacak 12 ay gecinecek
Diyelim bu sene heryer dolu ki ben turkiyede calistigim acentadan cok farkli duyumlar aldim ama diyelim ki dolu , bu ekonomik krizde sezon sonunda oteli isleten bir bakacak zarari kardan fazla ve iflas bayragini dikecek
Bunun tek istisnasi mulk sahibi iseniz kira gideriniz dusuyor o kar olarak kaliyor , yuzlerce otel sahibiyle calistim daha kiraci olup ayakta kalan gormedim son 10 senede
Buyuk oteller ise konu disi cunku onlarin sahibinin zaten ya fabrikasi var , ya insaat firmasi ya da kirli parasi , onlardan bahsetmiyorum zaten ege de buyuk otel diyecegimiz turk oteli cok azdir , antalya bolgesindedir buyukler
Ama turkiyede turizm deli isidir , cidden cok cesur olmak lazim turizm sektorunde
Cok basit hesapla otel parasi diyelim gecelik 500 lira odediniz ve acenta uzerinden satin aldiniz odayi , zaten bunun 90 lirasi acentaya gidiyor , 10 lirasi banka komisyonuna gidiyor , daha basta zaten oda fiyati 400 e dustu , otellere bir elektrik faturasi gelir , aydem ile anlasmali oldugu halde ayda en az 50 bin elektrik oder , yani gelir kalemi cok dusuk ama gider kalemi cok fazla bir sektorden bahsediyoruz
Dalga mı geçiyorsunuz ,maaaşım Euro üzerinden yazmışsınız ve ucuz diyorsunuz ,gayet ferah geçiniyormuşsunuz , insanlar burda 1900 lira emekli maaşı alıp kıt kanaaat geçinmeye çalışıyorlar , kışın kırmızı biber 25 liraydı, sizin için 4 eurocuk tabi önemli değildir !!!Otelciligi yapabilecek misiniz?
Ben fransa vatandasiyim. 20 sene yasadim. 8 senedir türkiyedeyim.
Türkiye bana daha rahat ve ucuz geliyor. Vergiler yuksek ama yine de saglik hizmetleri falan cok uygun. Sebze meyve cok cok uygun geliyor bana.
Maasim euro uzerinden.
Temiz, ferah ve luks bir semtte yasiyorum. Bu yuzden mutluyum ve gitmek gibi bir niyetim yok.
Isvicreyi bilmiyorum. Burda egitim kotu. Ama ozel ders cok ucuz. Isvicreli bir firmanin turkiyede girisiminde falan is bulsaniz oyle gelseniz gelin derim. Maasiniz doviz uzerinden olacaksa...
Ama otelcilik zor. Yani ben de turizm otelcilik sektorundeyim. Asciyim. Bilmeyen kisiyi birakin benim bile goze alamayacağım bir sey otel isletmek. Ve surekli isle mesgul olunacak. Tadi cikmiyor surekli stres...
Altina imzami atarim , 8svicrede degilim baska bir avrupa ulkesindeyim ama buraya gelen turkler de benzer seyler soyliyor , bende anlamiyorum , surekli bir festival var , konserler var hemde bedava , barlar gece tiklim tiklim dolu icki inanilmaz ucuz , gunduz cafeler agzina kadar dolu , ben turkiyede ne yapiyorduysam burda da aynisini hatta fazlasini yapiyorum ama gelen turkler cok sıkıldik burada hayat yok detince bon bon bakiyorum suratlarina
Dalga mı geçiyorsunuz ,maaaşım Euro üzerinden yazmışsınız ve ucuz diyorsunuz ,gayet ferah geçiniyormuşsunuz , insanlar burda 1900 lira emekli maaşı alıp kıt kanaaat geçinmeye çalışıyorlar , kışın kırmızı biber 25 liraydı, sizin için 4 eurocuk tabi önemli değildir !!!
Olabilir , insanin beklentisiyle de alakali bir durumŞöyle diyeyim bence de bu Almanca konuşulan ülkelerde para var ama hayat yok. Yani insanlarda, şehirlerde bir monotonluk var hiç enerji yok. Toplum bana bayık ve ölük geliyor. Bir İstanbul ya da Barca enerjisi asla yok ne şehirde ne insanlarda. Olay etkinlik vbyle alakalı değil tamamen aura işi bence.
Aylık geliriniz ne kadar olacak bilmiyorum ama Türkiye’de yaşamaya başlayınca hele de tl geliriniz olunca bunlar hop diye hergun yapılmıyor .türkiyede yaşamak döviz kazanınca guzel .Maddi sikinti derken söyle ben bir süredir kendi istegimle calismadigim icin daha fazla dikkat etmemiz gerek. Esimde isini yeni kurdugu icin kendimize ayirabildigimiz zaman cok kisitli ve tatil plani hala yapamadik cünkü isci sikintisi var. Herneyse iste bide esim buraya adapte olmakta zorluk cekiyor, daha fazla sosyallesmek istiyor.
Mesela en basiti Esim almanca sadece cat pat biliyor, ingilizcesi olmasina ragmen bazi seyleri yapamiyoruz. Türkiye‘de olsak konser, sinema, tiyatro gibi seylere hayatimizda daha cok yer verebiliriz. Ikimizde cok severiz.
Yukaridada yazdim Kuaför dert burda ama orda iyi kuaför bulmak zor degil. Ister git manikürünü pedikürünü yaptir istersen bi fön cektir ve dünya para yatirmak zorunda kalma :) Türkiye‘de bakimli olmak cok daha kolay, güzellik merkezleri/estetikciler burayla kiyaslanamaz.
Onun disinda ben direk bir diyetisyene gider, özel spor hocasiyla spora baslamak isterdim.
Mesela bi bar‘a otur canli müzigini dinle 2-3 birani ic cek git eve. Veya güzel manzarali biyerde güzel baligini ye rakini ic. Burda yok bunlar.. Biz keyfimize cok düskünüz ve türkiyeye gidince acisini cikarmaya calisiyoruz ama yetmiyor. Zaten denizi, sahil yürüyüsleri falan ayri güzel
Ben bunun tersini yapmayı çok isterdimHerkese merhaba, esimle sorunlarimiz vardi ama sükür atlattik ve arayi düzelttik.
Biz iyiyiz ama kendisi bu aralar herseyden bikmis gibi. Kafasinda sürekli bu ülke‘den gidelim fikri var. Yogun bir is temposu var ve kendimize ayirabildigimiz vakit cok az. Istedigimiz sekilde Sosyallesemiyoruz resmen - cünkü zaman yok. Herneyse bu aralar otel falan arastiriyor Izmir/Bodrum civarlarinda. Satin alip isletmek yani temelli türkiye‘ye yerlesmek icin.
Cogunuz Isvicre gibi „cennet“ bir ülke‘yi terk etmeyi asiri mantiksiz bulacak biliyorum. Ama cidden insana burasi cogu zaman síkici gelebiliyor. Bende düsünüyorum acaba nasil olur diye (cünkü Türkiye‘nin durumu ortada). Sizlerin fikirlerini merak ediyorum.
Mesela
- Esimin düsünceleri ne kadar mantikli?
- Orda „iyi“ yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali?
- Yurtdisi ve türkiye‘de yasamis olanlar: artilari ve eksileri neler?
- Siz nereyi neden tercih ederdiniz?
Merakla bekliyorum, Tesekkürler
Arkadaşlar adam sanki gelip asgari ücrette iş arayacak gibi konuşmuşsunuz.
Şu an Bodrum dan otel alma planı olan birinden bahsediyoruz.
Bu maddiyata sahip birisi her yerde rahatça yaşar.
Aylık gelirim 10 bin ama ben Bodrum a 5 gün zor gidiyorum bütçem bu kadarına elveriyor çünkü.
Para bütün kapıları açar, net! Yeteri kadar paran varsa çoluğun çocuğun için her türlü sosyo-kültürel imkanı da sağlarsın, eğitime de odaklanırsın.
Buradaki tek düşünülecek şey otel işletecek tecrübe var mı yok mu?
Bende doğma büyüme Almanya dan Türkiye ye gelin geldim 7 sene oldu ve şuanda dönmeyi düşünüyoruz. Bizim. Ülke cennet ama şartlar ve Şuan ki ekonomi durum iyiye gitmiyor Malesef
Oyle , herkes disardan dolu gorunce cok para kazandigini dusunuyor , bizim millet maliyet hesabi yapmayi bilmediginden onlara gore cok zengin otelciler , turizm sahane :)
Tatile gelin sıkça
Ben Haziranda Antalyaya, Mayısta İstanbula geldim. Çok da bayarsanız haftasonu Alpler, Güney Fransa her yer olur. Otel işletmeciliği bilmiyorsanız hiç girmeyin. Meslekleriniz nelerdir?
Burada hayat sıkıcı değil aslında. Avrupa ülkelerinde yaşayıp bu yorumu yapanların ne umduklarını inanın anlamıyorum. O kadar sık festivaller, kutlamalar yapılıyor ki. Yakın zamanda hatırladıklarımı yazayım. Amerika'da ki coachella festivalinin bir benzeri geçenlerde burada yapıldı, paleo festivali. Günlerce sürüyor, insanlar çadır kuruyorlar. Dünyaca ünlü starlar geliyor. Bir kaç gün önce Amerikalı şarkıcı lana del rey geldi, çocuklar olmasaydı mutlaka eşimle giderdik.
2 hafta önce şarap festivali yapıldı, bayağı büyük bir etkinlikti, günlerce sürdü gösterileri.
1 Ağustos buranın ulusal bayramıydı, herkes göl kenarında yemeğini,içkisini alıp çimenlere uzanıp akşam olacak havai fişek gösterilerini bekledi. 1 saat boyunca gölün ortasından havai fişek gösterileri yapıldı, gece yarısı herkes evlerine gitti.
Yine göl kenarında havalar güzelse göle girip, gril yapılır.
Kışları çok güzel Noel pazarları kurulur.
Kayak kışın çok yapılır, çok güzel manzaraları olan oteller kışın hep dolu olur.
Ilk aklıma gelenler bunlar, çok fazla aktivite var gerçekten.
Ya açıkçası ben de böyle düşünüyorum,ama belki bu tip etkinliklerden hoşlanmıyordur,ailesine yakın olmak istiyordur.Herkesin hayatı,istedikleri farklı.
Aynen
Yani Çeşmede ev miras edinmiş olsaydım onu işletirdim mesela. Ama mülküm olmasa kiralamazdım, getirisi olmuyor ki.
Şöyle diyeyim bence de bu Almanca konuşulan ülkelerde para var ama hayat yok. Yani insanlarda, şehirlerde bir monotonluk var hiç enerji yok. Toplum bana bayık ve ölük geliyor. Bir İstanbul ya da Barca enerjisi asla yok ne şehirde ne insanlarda. Olay etkinlik vbyle alakalı değil tamamen aura işi bence.
Aylık geliriniz ne kadar olacak bilmiyorum ama Türkiye’de yaşamaya başlayınca hele de tl geliriniz olunca bunlar hop diye hergun yapılmıyor .türkiyede yaşamak döviz kazanınca guzel .
Eğer İstanbul’da yaşayacaksanız ,ortalama bir evin kirası 2500 TL’den başlıyor .(şehir merkezi ve ulaşıma yakın ;nispeten yeni ferah .)o akrabanız ne yiyip içiyor acaba .hayal dünyasında olmasın kimse lütfen .türkiye şuanda gelinecek değil kaçılacak yer .Türkiyede iyi yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali kestiremiyorum. Atiyorum ben 20 bin civari gerekli diye konusurken burdaki akrabalarim biz dönsek bize 5bin iyi yasamak icin yeter diyolar. Ama hepsinin kira sorunu yok ve bahsettikleri büyük sehir degil.
Mesele sanirim türkiye‘ye dönünce aylik gelirin yaninda bi sekilde döviz kazanmakta
Söyle birsey var bide yogun olmayan dönemlerde kendimize daha fazla vakit ayirabilecegimiz bir is. Tabi bunun icin yine para gerekiyor. O dönemler icinde mesela 2-3 ev kiraya verilmis olsa ve bankada bir miktar paranin gelecek olan faiziyle iyi gecinilmezmi?
Türkiyede iyi yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali kestiremiyorum. Atiyorum ben 20 bin civari gerekli diye konusurken burdaki akrabalarim biz dönsek bize 5bin iyi yasamak icin yeter diyolar. Ama hepsinin kira sorunu yok ve bahsettikleri büyük sehir degil.
Mesele sanirim türkiye‘ye dönünce aylik gelirin yaninda bi sekilde döviz kazanmakta
Türkiyede iyi yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali kestiremiyorum. Atiyorum ben 20 bin civari gerekli diye konusurken burdaki akrabalarim biz dönsek bize 5bin iyi yasamak icin yeter diyolar. Ama hepsinin kira sorunu yok ve bahsettikleri büyük sehir degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?