- Konu Sahibi GazozGofret
-
Astronot olmak için daha ne bekliyormuş? Havlu kenarı dantelinin bitmesini mi?
Kuzenim ve eşi evime ilk geldiklerinde eşimle tanışma faslı yapılıyor, eşim kuzenin eşine nezaketen neyle uğraşıyorsunuz diye soruyor. Damat bey bir içecek firmasında dağıtım yaptığını söylüyor ve eşim güzelmiş diye cevaplıyor. Aynı soruyu eşime soruyor. Eşim teknik ressam olduğunu söylüyor ve makina tasarımıyla uğraştığını belirtiyor. El cevap: Haa kolaymış ne var onda... Gazoz dağıtmak zor zaar üçte bir maaşla... Öyle bir konuşuyorlar ki buram buram fesatlık kıskançlık akıyor bi taraflarından...
Uzay mı ?Yüksek hedef gördüm de bu kadarını görmedim.
Ben de Türkçe öğretmenliği son sınıfa geçtim.
Ataması zor mu ? Evet,zor.
Ama kolay olan ne var hayatta ?
Sakın takma kafana.
Benim öz amcam dedi.''Öğretmenler atanmıyor.'' diye.
Not : Kendisi sınıf öğretmeni,tezata bak.
Her zaman,her yerde olur böyleleri.
Ne demişler : Bak,seç,gül,geç.
vay be teknik ressam a verdiği cevaba bak. pes diyorum artık.
Canım kafana takma böyle konuşanları.
öğretmen olmak çocukluktan beri hayalimdi. millet evcilik oynardı ben öğretmencilik.
babam kısa yoldan sağlıkçı ol dedi. ilimizdeki sağlık meslek lisesini kazandım, gitmedim.
babamda inat etti beni fen lisesini göndermedi. anadolu lisesinde devam ettim.
inat ettim. mühendislik, eczacılık ve diğer bölümler tutmasına rağmen 24 tercihimde öğretmenlikti. hoş matematiği daha çok istiyordum ama bilgisayar oldu. kısmet dedim. okudum
okurken bizi perişan ettiler ama çok güzel şeyler öğrendim. deneyimler kazandım.
ama okul bitti atandım ve öğrencilerle dolu bilgisayar sınıfına adım attım ve o çocuklar ayağa kalktılar ya
işte o zaman duyabileceğim en büyük gururu duydum. hala o anın heyecanı içimdedir. şimdi bile gözlerim doluyor inan.
6. yılımı bitiriyorum mesleğimde ve öğretmenliği seviyorum.
bilgisayarcıların üzerine oynanan tüm oyunlara rağmen ben mesleğimden memnunum.
"öğretmenlik kolay meslek, 3 ay tatili var, ohh oturt çocukları kitap okusunlar sen parana bak, çocuklara bilgisayarda oyun oynatıyorsun ve bunun için o kadar para veriyorlar sana ohhh ne ala" diyenlere
"gelin 35 tane çocuğu 15 bilgisayara oturtun kavga etmemelerini sağlayın. ve bu arada sadece yeni bir dosya açıp adını değiştirmelerini sağlayın tek tek hepsinin." diyorum. kesiyorlar çenelerini
ya da
"gelin 35 tane çocuğun 40 dakika boyunca sessizce oturmalarını sağlayın bende öğretmenliğin kolay meslek olduğunu kabul edeyim" diyorum.
evde 2 çocuklarıyla baş edemiyorlar sonra öğretmenlik hakkında atıp tutuyorlar.
çok doluyum canım. benim gibi bir çok meslektaşımda doludur bu konularda. böyle bir konu açıp içimi dökmemi sağladığın için çok teşekkür ederim.
sen bu inancına sahip çıktığın sürece eminim ileride çok iyi bir öğretmen olacaksın. ilerideki öğrencilerin senin gibi bir öğretmene sahip olacakları için çok şanslılar.
kimbilir o komuşu kızının çocuğunun öğretmeni de sen olursun. o zaman görüşürsünüz
inanın o ayağa kalkma olayını okudugum an içim bi tuhaf oldu. iyi dilekleriniz için çok çok teşekkürler. umarım sizin gibi bi öğretmen olurum
Uzay mı ?Yüksek hedef gördüm de bu kadarını görmedim.
Ben de Türkçe öğretmenliği son sınıfa geçtim.
Ataması zor mu ? Evet,zor.
Ama kolay olan ne var hayatta ?
Sakın takma kafana.
Benim öz amcam dedi.''Öğretmenler atanmıyor.'' diye.
Not : Kendisi sınıf öğretmeni,tezata bak.
Her zaman,her yerde olur böyleleri.
Ne demişler : Bak,seç,gül,geç.
gün gelir o günleri görürsün inşallah. emin ol çok güzel duygular yaşayacaksın.
ve içimden bir his senin gerçekten şahane bir öğretmen olacağını söylüyor.
yerleştirme sonuçları açıklanınca gittiğin bölümü yazarsan çok mutlu olurum. inan merakla bekliyor olacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?