İsyan etmiyorum ama niye ??

Olympea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
1.384
2.191
83
Bazı insanlara bakıyorum istedikleri şeye o kadar kolay ulaşıyorlar ki, neredeyse altın tepside sunuluyor. Ama kimi de var ki ağzıyla kuş tutsa kuşun kanadında gümüş aranıyor. Niye bu kadar cırmalamak zorunda kalıyoruz. Çalışma çabalama didinme, canını dişine takma var ama hep bir engel..Tabi ki bunda da var bir hayır deyip Allah'a sığınıyoruz. Var mı böyle olan aranızda. Çok dertliyim bu konuda..

Herkesin hayatı dort dörtlük ve her istedigi şak diye olsa saçma olmaz mı? Disardan bakinca herkes herseyi kolay kazaniyor gibi gorunuyor ama oylede degil

arkadaşlara katılıyorum herşey dışardan göründüğü gibi değildir bazen.
ben de sizin gibi düşünürdüm düşünürüm arada sırada ama toparlarım kendimi..benım kendıme bakmam lazım baskalarının ne yaptıgı ne olduğu umrumda degıl ben calısırım yada ozenırım gerısı muhım degıl

Reactions: gve
Herkesin hayatı dort dörtlük ve her istedigi şak diye olsa saçma olmaz mı? Disardan bakinca herkes herseyi kolay kazaniyor gibi gorunuyor ama oylede degil

Bahsettiğim şey dört dörtlük olma meselesi değil, tabi ki kimsenin hayatı dört dörtlük değil. Mutlaka herkesin bir imtihanı var. Mesela bakıyorsun senin canını dişine takarak elde ettiğin bir başarıyı veya elde edemediğini kimisi kolaylıla elde ediyor. Bazen çalışmak değil şans önemli diye düşünüyorum.

Herkese altin tepsiyle sunuldugunu nereden biliyorsunuz?

Baskalarinin cabalamadigindan nasil eminsiniz?

Siz cabaliyorsaniz ve olmuyorsa cabalama biciminizde bir hata var demektir.

Rabbim emeklerinizin karsiligini mutlka verir. Umidinizi kaybetmeyin.

Başkalarının hayatıyla kendi hayatımı kıyaslamıyorum. Yani niye o daha iyi arabaya biniyor, niye evi daha iyi gibi bi kıyaslama asla yapmam. Allah herkese en iyisini nasip etsin tabi bize de. Ama bakıyorsun sen geceni gündüze katmışsın, çok çalışmış çabalamışsın ama çalışmanın meyvesini alamıyorsun. Kimisine de bakıyorsun özellikle çevremdeki gamsız tipler şansı yaver gidiyor bi şekilde elde ediyorlar.

Bazen olur öyle. Dünya çokta adaletli sayılmaz. Bunlara takilip neddennn nedeennn diye kendimizi yememek lazım.
Alışsan iyi olur. Bazı haksızlıklardan dolayı zor durumda kalmisligim, esimin gecesini gunduzune kattigi, ozenerek yaptigi isini kaybetmisligi cok seyler yasadim, yasadik, herkes yasiyor say say bitmez yani. Bazen hayat biraz uğrastiriyor işte. Ben boşverdim oluyorsa olur

belkı zamanla olur ınsallah sabretmek gerek belkı 1sene belkı 10 sene..

ben sizin gorduklerinizi goremiyorum kimsenin hayati kolay degil kendinizi kandirmayin

Çabalamadığına bizzat şahit olduğum insanlar var.

Evet ben de bundan bahsediyorum. Bazen kısmet çalışmaktan daha önemli diye düşünüyorum.

ben sizin gorduklerinizi goremiyorum kimsenin hayati kolay degil kendinizi kandirmayin

Ben herkesin hayatı dört dörtlük kolay demiyorum. tabi ki herkesin bir derdi vardır. Ama bazen çalışmanın çabalamanın çok da önemli olmadığını düşünüyorum.

belkide niyeti iyi tutmak sürekli dua etmek önemli..
4 ayak üstüne düşen tiplerde var, çabalayarak kazanan bir yerlere gelen, bunun sonunda mutlu olan veya olamayan insan da var herkesin hayatı aynı olsa zaten dünya sıkıcı olmazmıydı

Ben herkesin hayatı dört dörtlük kolay demiyorum. tabi ki herkesin bir derdi vardır. Ama bazen çalışmanın çabalamanın çok da önemli olmadığını düşünüyorum.
öyle hırsla bir şeyleri yapmaya çalışmak çok anlamsız.teslimiyetle hayırlısı için dua ederek bir şeyler için çabalarsanız bu şekilde düşüncelere kapılmazsınız bir de kendi muhasebenizi sürekli yapmalısınız

o da hayatın akışına ters be canım:))
zihnini bu tür konularla kirletme.
sen kendi hayatına kendi işine bak.
aksi takdirde bu tür kıyaslar ömrünü yer bitirir.
hepimizin çevresinde aynı örneklerden var.
ben inancım gereği herkesin imtihanı ayrı diye bakıyorum.
kimsenin hayatı ile kendimininkini kıyaslamamayı öğrendim:))
kader diyorum kısmet diyorum, vardır bir sebebi diyorum.
zor zamanlarımı hep böyle atlattım.

Zaten böyle düşünmesek işin içinden çıkamayız. Allah herkese hayırlı zamanda hayırlısını versin. İşte yine kendimi çabalamak zorunda kaldığım bir anda böyle düşünürken buldum ve bir an dertlendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…