İsyan etmiyorum ama niye ??

Çabalamadığına bizzat şahit olduğum insanlar var.

Evet ben de bundan bahsediyorum. Bazen kısmet çalışmaktan daha önemli diye düşünüyorum.

Cabalamadan birseye sahip olan insanlara hic ozenmem.

Mesela kuzenim okumadi evlendi. Kayinbabasi ev aldi oturdular icine. Ben okudum evlendim kendi evimi kendim aldim. Hicte kuzenime ozenmedim o calismadan sahip oldu ben cok calistim diye. Benim calisarak elde ettigim ev kayinbabamin bana verip al bu senin dedigin evden daha kiymetli gozumde.

Baskalarinin neyi nasil elde ettigine bu kadar takilmayin. Onemli olan sizin nasil elde ettiginizdir.

Ayrica o bir seyi calismadan elde etmistir siz ona ozenirsiniz ama sizde olan onun sahip olmadigi baska seyler illaki vardir.

Komsunun tavugu konsuya kaz gorunur.

Mutlu olmak istiyorsaniz baska insanlarin hayatlariyla cok ilgilenmeyin. Siz kendi sahip olduklarinizla mutlu olmayi ogrenin.

Yoksa neden bu boyle neden su soyle diye kendinizi yer bitirirsiniz. Kimseye birsey olmaz olan size olur.

Reactions: gve
ben de sizin gbiyim

Bahsettiğim maddiyatla ilgili şeyler değil. Evdi arabaydı değil. O tarz şeylere değer atfetmem, imrenmem. bahsettiğim şey mesela bir terfi, bir sınav bunun gibi şeyler.

Ben varim ben herseyi cabalamam gerekiyor disaridan bakinca hayatim super gelip yasalar inanamazlar en basit sey icin mucadele ediyorum daha gecen aksam agladim bu sebeple hayatim mucadele ama donup bakiyorum biri daha karnimda iki cocuk annesiyim onlar saglikli olsun gerisi bos

kaç yaşındasın?
şu an ne için uğraşıyorsun iş için filan mı?
dediğim gibi bu tür düşünceler döner yine seni zehirler.
o sebeple kendine bak hayatına odaklan.
gerisi nasiptir:))

Sabredince olur değil mi işte bunu duymak istiyorum. Herkes yaşayabilir bu durumu ama çalışmak da önemli değil mi? Herşey şans olamaz olmamalı.
evet ben kendımden bahsedeyım mesela.iş olarak su ankı konuma gelmem ıcın tam 6 yılım gıttı ne cıleler cektıgımı bır Allah bır de ben bılırım..hergun dua okudum sabır cektım..cok badıreler atlattım cok saglık problemlerı yasadım.yerı geldı acızlıkten ısyan ettıgımde oldu sonra bunu farkedıp tovbe ettıgım de..
ılk zamanlara gore maddıyat olarak evet çok sıkıştım aylıgım cok cok azaldı benle bırlıkte baslayanlar ev araba yazlık sahıbı oldu bende bırıkım bıle yok dogru durust ama yıne de çok şükür kafam rahat o gunlerı aramıyorum o yetıyor bana..

Allah yardımcımız olsun.

İnşallah bundan sonra rahat edersiniz

Bazıları misal doğuştan direk 1-0 kazanmış başlıyor hayata. Okulu hazır oluyor. Kazanamazsa özel de ya da yurt dışında okuma ihtimali var. Okul bitince işi hazır oluyor. Ama onların da imtihanı farklı olacak. Onlara sunulan imkanların imtihanı olacak ki o imtihan cidden çok çok daha zor.
Bir tane hamal hikayesi var. Zengir bir adam ölünce ondan önce mezara girip bir gece geçirirse o adamın mirasının 3te birini falan alacak. Hikaye uzun. Neyse adam 1 gece geçiriyor ve bütün gece boyunca sahip olduğu bir tane sepetin hesabı soruluyor. Sabah mezardan kaçarak uzaklaşıyor. Dur mirasın 3te biri diyene de ben bütün gece bir sepetin hesabını veremedim istemem mirasınız sizin olsun diyor.
Yani beni etkilemişti tabi de herkeste aynı etki olmayabilir. İmkanları bol bol olanların da imtihanı bol bol olacak. Zenginlik bile bir imtihan aslında.

Evet gerçekten oturduğu yerden sadece uzanarak isteklerini elde eden insanlar var. Çok gördüm. Ama onlar bir şey yapıyor aslında. Ne yapıyor biliyor musun?

Kendini çok önemsiyor. Herkesten çok..
Burnundan kıl aldırmiyor. Olacak diyor ve olduruyor.. Olmazsa da keyfin bilir diyor eğip bükmüyor kendini.

O nasil ya anlamadım diyenler için anlatayım.

Bir arkadaşım var kendisini çok severim. Özellikle kendisine verdiği değere ve kendisini saydirisina hayranım.

Bir sevgilisi vardı 6 yıl görüştüğü ve hani öyle büyük bir problemi bırakın ses yukseltmeli hakaretli bir tartışmaları bile olmayan. Burunlarinin dibindeydim Üniv dönemi ordan biliyorum :) sorsan o kadar çok seviyordu ki ben valla eşimi o kadar sevmiyordum evlenirken.

Ama mesela kız lüks yaşama meraklıydı ve şunu isterim söyle rahat yaşamak isterim deyip duruyordu. Oğlan askerdeyken acaba sana yetmeyecek miyim kaygısını dile getirdi diye ne yaptı biliyor musunuz?

Eğer böyle düşünüyorsan ayrılalım. Ömür boyu üzülmek yerine şimdi üzülmeyi tercih ederim elbet unuturum dedi oglana.

Aman sen yanımda ol yeter şu eksik olsun demedi.

Ağlaya ağlaya ayrılmayı göze aldı ve gerçekten oğlan dönmese o güzelim ilişkiyi öyle feda edecekti. ..

Sonuç mu?

Şimdi 4 yillik evli hamile. Annesinin üç sokak ötesinde ev ve araba sahibi. Borçları bitti. Zaten ev isterim demişti evlenirken ve KP i arsa satip 60 bin peşinde vermişti kendisine.

Ve ben mesela bu durum için yaa ne güzel KP maşallah dediğimde cevabı şu oldu:

Alacak tabi verecek tabi. .

Valla benim KP bana huzursuzluktan başka hiç bir şey vermedi 60 bin peşinat verse 60 yıl hep hürmet etmem gerekir diye düşünürdüm.. asla mecbur tabi yapacak diye düşünemem. Ayilip bayilmadigim eşime ama yazık yoksa ne yapsın Borçla sıkıntı çekmesin diyerek hiç bir luks istemeden evlendim. Şimdi onun keyfi yerde çöp ettiği borçları ödüyorum..

Aileme uzak bir şehirde onun için Doğu görevi için tayinlerle düzensiz bir hayat içinde boğuşuyorum. .

Yani işin özü kendi kıymetini bilmekten geçiyor arkadaşım. .

Biz çok veriyoruz ama çok vermek alabilecegin anlamına gelmiyor..

sızın ne demek ıstedıgınızı de cok ıyı anlıyorum cunku mesela etrafıma bakıyorum sırf torpılden gucten bı yerlere gelmıs sozu dınlenen ınsanlar var.
bır de kendıme bakıyorum onlardan daha cok cıleden sınavlardan gectım ama hıcbır gucum bıle yok..
bu benı basta uzdu ama artık kabullendım elbet emeklerım boşa gıtmedı gıtmeyecek..
sadece zaman ve sabır..

Gel sarılalım o zaman Yine çabalamak zorundayım biliyor musun. ve çabalarımın karşılığını alıp almayacağım koca bir muamma.
ben de hep Allah tarafından bir sebebi vardır dıye avutuyorum kendımı
bazı ınsanın her işi kolaylıkla olur, önune serılır
ben de hep çabalarım
hatta cabalasam da cogu işim ters gider

ama düşünuyrum da belkı dısarıdan bakıldıgında bana da özenenler olabılır

O zaman Allah hesabını vermeyeceğimiz şeylerle imtihan etmesin. Teşekkür ederim paylaşım için etkileyici.

Sizin sıkıntılarınızı da biliyorum. Allah yardımcınız olsun inşallah bir an önce düze çıkarsınız.

ya hayatım süper (ki değil emin ol) yada diğer insanların sıkıntılarını daha iyi görebiliyorum... etrafımda hiç "vay be ne mükemmel hayatı var" dediğim kimse mi olmaz, yok... herkesin bazı noktalarda sıkıntıları var. beni tanısan "işte dört ayağının üzerine düşen biri daha" dersin yüzde 99. ama gel bana sor bir de.. üstelik sorunlarımın çözümleri elimde olan şeyler de değil.. yine de çok şükür. istediğim şeyler olmuyorsa vardır bir hayır, ben görmek zorunda değilim, biliyorum, inanıyorum , yetiyor bu bana..

Ya mesela çalışırsınız çabalarsınız önünüze torpil engeli çıkar. e hakkımı yedirmiyim der onu da çabalar zor bela bulursunuz tamam ya oldu bu sefer dersiniz yine bir şey çıkar. sistem değişir kadro kapanır, şirket iflas eder, deprem olur, savaş çıkar sel olur, imar mevzuatı değişir, vergiler tavana vurur, ekonomik kriz çıkar. olur da olur.. bir sürü şey..Nasıl bir cenderedir arkadaş...

Son düzenleme:
Tabi isyan etmemek laazım. Allahım sen bizi kaldıramıyacağımız şeylerle, gücümüzün yetmeyeceği şeylerle sınama. Senden gelen herşey güzeldir. Olsun Rabbim güç kuvvet versin çabalamamız gerekiyorsa çabalıyalım. Hayırlı zamanda hayırlısıyla olsun tüm istek ve ümitlerimiz.

çok haklısın bu konuya ben de çok takıyorum. isyan etmek istemesende malesef bazen isyana düşüyo insan adaletin batsın dünya diyorum

olmaz mı ohooooo sayıp döksem ağlarsın valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…