İsyana düşüyorum yardım:(

Yani şu hayatta en son yapacağım şey ev alamayacağım diye isyan etmek olur. Hiç mi sağlık sorunu yaşamadınız. Daha büyük dertleriniz olsa ne yapacaksınız? İntihar mı edeceksiniz o zaman. Allah kimseyi muhtaç etmesin ama kira da olsa oturabileceğiniz bir ev bulursunuz buna gücünüz var. Ayrıca kp Karun bile olsa size ev almak zorunda değil. Kimse değil.
Ben şuan içinde bulunduğum durumun caresizliginden bunları düşünüyorum...evi zaten o almayacak yüzbin kusur kredi cekecez biz arabamızı sattık az bı açık kaldı babam da verdiği halde diğer açığı da neden babası tamamlamasin...ele mi gidelim borç isteyelim ..ha günün sonunda o da olacak galiba borç yiğidin kamçısı eşten dosttan borç almak galiba en son çare ..malum eş babaları yardım etmez ..başının çaresine bakmali gelinle oglan

Araç piyasası arttı o araç da şuan 35 falan ediyormuş modelinin eskisi ve bakımsız bir araç diyelim....paranın hepsini zaten asla bize vermesin vermezde zaten 10 ar lira ablasıyla kendisine verse bizde arabamızı yenileyip onlrla birlikte kullanabilirsin..çünkü hastanelere köylere hep biz götürüyoruz ben bundan şikayetçi değilim evlatiz görevimizi yapmak zorundayız...he ben 30 bin açık kaldı dedim ama isteseydiler onu bisekilde tamamlarlar di ...

Hayallerde yaşıyorsunuz. Bahsettiğiniz özelliklerde bir aracın 35 bin etmesi imkansız. Ya araç piyasasından haberiniz yok ya eşiniz sizi kandırıyor. Ya da araç bahsettiğiniz kadar eski değil.

1DE9CDB4-FE54-4B09-8DDA-BD36E08969E1.jpeg

Şunu da yazayım ben de bebeğim iki yaşına gelene kadar ücretsiz izindeydim ve arabamız yoktu.
Eşim senelerce ortak kese çalıştı bekarken. Evde en çok kazanandı para biriktirdiler onun sayesinde, bankada yüklü miktarda bir parası var ailesinin bu sayede. Bununlada abisi evlenirken ev alacaklar.
Benim babamın evi vardı bana verdi. O dönem araba almak istedik, bileziklerle araba alacaktık. Düz vitese yetti paramız ama iki taraftan da istemedik. Biliyorlardı isteseler o paradan verebilirlerdi. İstemediler. Canları sağolsun.
Kızmadıl gücenmedik.
Çünkü eşim iyi kazanıyor. Benim de çalışma hayatına dönünce kazancım olacaktı yine. Bunları düşünerek daha az kazanan abisi için kullanmayı istediler.
Onların tasarrufu.
Beklemeye, kızmaya hakkım yok.
Ekleme babam emekli olunca marangozluk işi yapmaya başladı atölyesi var. Tüm mama sandalyesinden, beşiğe o yaptı. Gelip çeyrek takıp gittiler. Biz yine ailecek dert etmedik. Siz yazınca diyorum ki başkası olsa torun morun göstermez hır çıkarırmış. Ben aksine dede babanne sevsin diye uğraşıyorum. Çünkü benim anam babam değil bana bir şey yapma vefme zorunluluğu yok. Çalışmış okutmuşlar ya yeter. Sağolsunlar çok da iyi dürüst insanlar. Çok da seviyorum. Bu tip maddi şeyler geçici. Sevgileri varlıkları yeterli.
Anladım..kirada olsaydınız ,vicdansız ev sahiplerine de denk gelseydiniz azıcık ya keşke biri elimizden tutsayei derdiniz

Hayallerde yaşıyorsunuz. Bahsettiğiniz özelliklerde bir aracın 35 bin etmesi imkansız. Ya araç piyasasından haberiniz yok ya eşiniz sizi kandırıyor. Ya da araç bahsettiğiniz kadar eski değil.

Eki Görüntüle 2601082
Ya siz ne diyorsunuz ya bide doğan araba eklemiş buraya ..ben bilmiyormuyum markasını...arabanin kendi eski modeline göre kaç sene önce almışlar ..bahsettiğiniz özelliklerde diyorsunuz ...km göstergesi bozuk olan içi eski olan her araç doğan mi ya

Allah insanlara “buyur kulum bu senin yatın” mı dedi sanki tövbe yarabbim... ben de doğdum doğalı çok sıkıntı çektim. beni geç annem her ay sonunu nasıl geçireceğini düşüne düşüne yaşadı ben kendimi bildim bileli... annem ilk evlendiğinde tek göz odada oturmuş. evin mutfağı banyosu tuvaleti yokmuş yan taraftaki babaannemlere tuvalete giderlermiş... bunlar gerçek malesef annem anlatır hala daha unutmaz ben de çok üzülürüm o zamanları hatırlamıyorum ben bebekmişim. Şimdi 25 yaşındayım çok şükür ev aldık krediyle ödüyoruz. Kimse de destek olmadı. Yeter ki sabredin çalışın tembellik yapmayın Allah bir şekilde nasip ediyor. Evet herşey çok pahalı sürekli borç öde öde insan bunalıyor ama herşey daha iyi şartlarda yaşamak için.

Ben şuan içinde bulunduğum durumun caresizliginden bunları düşünüyorum...evi zaten o almayacak yüzbin kusur kredi cekecez biz arabamızı sattık az bı açık kaldı babam da verdiği halde diğer açığı da neden babası tamamlamasin...ele mi gidelim borç isteyelim ..ha günün sonunda o da olacak galiba borç yiğidin kamçısı eşten dosttan borç almak galiba en son çare ..malum eş babaları yardım etmez ..başının çaresine bakmali gelinle oglan
Beklenti insanı sadece üzer. Babam yıllarca bana senin kyk borcunu ödeyeceğim diye diye okurken kazandığım paradan bile tırtıkladı. Ama sürekli benden para isteyip bunu dedi. Ben o kadar kaptırmışım ki kendimi. Nasıl olsa bana toplu para verecek dşye. Beş kuruş vermedi. Kendim ödedim. Ama zor durumda kaldığında da beş kuruş vermedim ona. Beklenti sadece sizi üzer, yorar. Kimseden beş kuruş beklemeyin

Ya siz ne diyorsunuz ya bide doğan araba eklemiş buraya ..ben bilmiyormuyum markasını...arabanin kendi eski modeline göre kaç sene önce almışlar ..bahsettiğiniz özelliklerde diyorsunuz ...km göstergesi bozuk olan içi eski olan her araç doğan mi ya

Direksiyon dönmüyor diyorsunuz. Hidrolik direksiyonu olmayan piyasada 2-3 model araba var. Ya şahin doğan ya toros ya vosvos. Ya da dediğim gibi siz doğruyu söylemiyorsunuz.

Eş ailesinden gelecek seylere cok bel baglamissiniz.

Siz bir ailesiniz. Barinacak yeri kendiniz sağlayabilmelisiniz. Cocuk yapma, kayinpederin arabasina deger bicmedense önce gecim kariyer gibi seyleri planlamaliydiniz. Yok es ailesinden beklerseniz kurallari onlar kiyar. Onlar da anlasilan bizim ev buyuk birlikte oturalim kafasindalar. Ayrilmasaydiniz oyleyse, birlikte devam etseydiniz.

Evlenir evlenmez ilkine kaldım bakacak kimsem olmadığı için kreşler pahalı olduğu için ve öyle olması herektigi için ben başında durmak zorundaydım ...erkek ailesi oğulları böyle kiralarda surunurken seyretmemeli arkadaş yardım etmek zorunda günah Allah'tan korkmalı ..evladı doğurup evlendi ayrı eve çıktı diye kin gutmemeli bahtını bilemem ama tahtını elinden geldiği kadar yapmalı...erkek tarafı kendine düşeni yapmali

Allah size akıl vermiş kullanasınız diye siz kullanmamayı tercih etmişsiniz bu yüzden isyan etmeniz gereksiz. Evlenecek olgunluğa erimişsiniz ama doğum kontrolün varlığından bihabersiniz. Çocuk olmadan önce çalışıyor muydunuz peki? Hiç sanmıyorum. Hadi kreşler pahalı anladım da öyle olması gerektiği içini anlamadım. Kimse güle oynaya çocuğunu bırakıp elin işine çalışmaya gitmiyor. Çocukları için para kazanmak zorundalar. Erkek ailesi yardım etsin ama gelin hanım çocuk doğurup evde otursun ne güzel düşünceleriniz var öyle. Siz artık ayrı bir ailesiniz. Her şeyi erkek tarafı yapsın ama iş laf söylemeye gelince burası benim evim karıştırmam dersiniz. Acıtasyona hele hiç gerek yok kendi seçimlerinizin sonuçlarını yaşıyorsunuz. Kendinize güvenmiyorsanız bir ev geçindireceksek durumda değilseniz hem siz hem eşiniz için söylüyorum evlenmeseydiniz üstüne iki çocuk yapmasaydınız. Siz kendi üstünüze düşeni yapıyor musunuz yapmıyorsunuz ama erkek tarafı yapmalı çok mantıklı gerçekten. Siz bu kafayla daha çok ağlar, çok konu açarsınız

Allah size akıl vermiş kullanasınız diye siz kullanmamayı tercih etmişsiniz bu yüzden isyan etmeniz gereksiz. Evlenecek olgunluğa erimişsiniz ama doğum kontrolün varlığından bihabersiniz. Çocuk olmadan önce çalışıyor muydunuz peki? Hiç sanmıyorum. Hadi kreşler pahalı anladım da öyle olması gerektiği içini anlamadım. Kimse güle oynaya çocuğunu bırakıp elin işine çalışmaya gitmiyor. Çocukları için para kazanmak zorundalar. Erkek ailesi yardım etsin ama gelin hanım çocuk doğurup evde otursun ne güzel düşünceleriniz var öyle. Siz artık ayrı bir ailesiniz. Her şeyi erkek tarafı yapsın ama iş laf söylemeye gelince burası benim evim karıştırmam dersiniz. Acıtasyona hele hiç gerek yok kendi seçimlerinizin sonuçlarını yaşıyorsunuz. Kendinize güvenmiyorsanız bir ev geçindireceksek durumda değilseniz hem siz hem eşiniz için söylüyorum evlenmeseydiniz üstüne iki çocuk yapmasaydınız. Siz kendi üstünüze düşeni yapıyor musunuz yapmıyorsunuz ama erkek tarafı yapmalı çok mantıklı gerçekten. Siz bu kafayla daha çok ağlar, çok konu açarsınız
Niye çocuk yapmak akılsızlık mi ?? İkinci evladım bir mucize ile oldu evet demekki Allah vermek istedi ufacık biseyi bahane etti...buna siz çıkıp da akılsızlık falan diyemezsiniz ...benim derdim çocuklarım değil...buna yorum yapmanız gerekmiyor öyle bı hakkınız da yok..büyüklerin yuva kurmaya çalışan evlatlarinin elinden tutması gerektiği ayrı konu , çocuk ayrı konu....siz de konularımi okumazsiniz olur biter

Direksiyon dönmüyor diyorsunuz. Hidrolik direksiyonu olmayan piyasada 2-3 model araba var. Ya şahin doğan ya toros ya vosvos. Ya da dediğim gibi siz doğruyu söylemiyorsunuz.
Kardeşim direksiyon normal direksiyon da yipranmaktan ötürü senelerin aracı olduğundan ötürü sorunlu ...yani nasıl bir araç bilgisidir ki bu sorunlu direksiyonu birtek Şahin ve doğana bagliyorsunuz ...insanların sözlerini yalan çıkarma merakınızı lütfen başka konularda tatmin edin

Eş ailesinden gelecek seylere cok bel baglamissiniz.

Siz bir ailesiniz. Barinacak yeri kendiniz sağlayabilmelisiniz. Cocuk yapma, kayinpederin arabasina deger bicmedense önce gecim kariyer gibi seyleri planlamaliydiniz. Yok es ailesinden beklerseniz kurallari onlar kiyar. Onlar da anlasilan bizim ev buyuk birlikte oturalim kafasindalar. Ayrilmasaydiniz oyleyse, birlikte devam etseydiniz.
Çok bel baglasaydim bunca sene tek maaşla güzel güzel gecinemezdim ben sadece ev alma aşamasındaki o açık için yardım etmelerini istedim kendi içimden haberleri bile yok..büyük evleri de onların olsun ...biz kötü günde kim yanimizda gördük...ha damadın koye ev yaptırma hayallerine sonuna kadar destekler ..tek suçlu biziz

Eşim şuan okulunu bile kendi parasıyla okuyor AÖF bitirdi kira geçim derken şimdide hedefinde biseyler var onları okuyor aidat falan ...sizin de dediğiniz gibi mucdaeleyi zaten kendi yapiyor..ev bari alırken ufacık açığını da tamamlamadiklari için gerçekleri gördük insanların gırtlağına yapışıp para istemek gibi olayı algiliyorsunuz onlarınki gorupte elinden tutmamak durumu varken kılını kipirdatmamak gibi bişey...sizde geçin o işleri dünya kadar haklı sebeplerim varken erkek ana babasina avukatlık yapmayı geçin sizde

yok benim paramla okusaydı
okul için de mi ailesi destek olacak koca adama
bu anne-babanın görevi nezaman bitiyor bilen varmı
ben kızlarım üni bitirip, iş sahibi olduklarından sonra emekli olmak istiyorum zira
Eşimle dünya turuna çıkma gibi bir düşüncemiz var inşallah da
yoksa bunlar sadece birer hayalmi

Niye çocuk yapmak akılsızlık mi ?? İkinci evladım bir mucize ile oldu evet demekki Allah vermek istedi ufacık biseyi bahane etti...buna siz çıkıp da akılsızlık falan diyemezsiniz ...benim derdim çocuklarım değil...buna yorum yapmanız gerekmiyor öyle bı hakkınız da yok..büyüklerin yuva kurmaya çalışan evlatlarinin elinden tutması gerektiği ayrı konu , çocuk ayrı konu....siz de konularımi okumazsiniz olur biter

Maddi imkan yokken çocuk yapmak evet akılsızlık. Üstelik bir değil iki tane. Ben size akılsız demedim aklınızı kullanmamışsınız dedim ki öyle şimdi hiç ağlayıp sızlamayın. Bekleyin bir mucize daha olur belki gökten para yağar. Hem şartlarınızdan memnun değilsiniz söylenip duruyorsunuz tek maaş ev kira üstüne iki çocuk yapıyorsunuz. Siz bu zihniyetle oğlanı bulmak için üçüncüyü de yaparsınız. Sıkışınca işinize gelen her şeye sebep olarak Allah istedi demeyi bırakın artık komik duruyor çünkü. İstediğim her şeye yorum yapma hakkım var, hangi konuyu okuyacağıma da ben karar veririm. Kaldıramıyorsanız konu açmayın forum sitesi burası.
Yuva kurmaya çalışan derken? Yuvayı kurmuşsuşsunuz üstüne yıllar geçmiş hala kurmaya çalışması mı kaldı?

yok benim paramla okusaydı
okul için de mi ailesi destek olacak koca adama
bu anne-babanın görevi nezaman bitiyor bilen varmı
ben kızlarım üni bitirip, iş sahibi olduklarından sonra emekli olmak istiyorum zira
Eşimle dünya turuna çıkma gibi bir düşüncemiz var inşallah da
yoksa bunlar sadece birer hayalmi

Kızda sorun değil çıkabilirsiniz. Oğlan doğuranlarınki bitmiyormuş. Malınızı mülkünüzü dahi satmanızı bekleyebilirler.
Benim oğlum var ben yandım. Otuz sene sonra tanışacağım bir kız sırf oğlan doğurdum diye kapımdaki arabama göz koyup, değer biçip şu aralar yüksek 30 eder satsınlar diyebilecek mesela.
Ne kötü.
Benim de hayalim emeklilikte memleketim ege’ye dönüp eşimle ağır bir yaşama dönüp keyif yapmaktı ama şanssızlık işte. Onun yerine ölene kadar oğlumla gelinime bakmalıymışım.

Maddi imkan yokken çocuk yapmak evet akılsızlık. Üstelik bir değil iki tane. Ben size akılsız demedim aklınızı kullanmamışsınız dedim ki öyle şimdi hiç ağlayıp sızlamayın. Bekleyin bir mucize daha olur belki gökten para yağar. Hem şartlarınızdan memnun değilsiniz söylenip duruyorsunuz tek maaş ev kira üstüne iki çocuk yapıyorsunuz. Siz bu zihniyetle oğlanı bulmak için üçüncüyü de yaparsınız. Sıkışınca işinize gelen her şeye sebep olarak Allah istedi demeyi bırakın artık komik duruyor çünkü. İstediğim her şeye yorum yapma hakkım var, hangi konuyu okuyacağıma da ben karar veririm. Kaldıramıyorsanız konu açmayın forum sitesi burası.
Yuva kurmaya çalışan derken? Yuvayı kurmuşsuşsunuz üstüne yıllar geçmiş hala kurmaya çalışması mı kaldı?
Ay bir de oğlan mı arıyor😂😂😂
Hanımefendi siz sakın oğlan yapmayın. Daha kendinize ev alamıyorsunuz. Oğlan olursa evlenince ona ev araba almanız gerekecek. Siz daha kendi evinizi alamıyorsunuz olmaz!

Neden alamayalim ufak bir acigimizi durumu oldukları halde neden tamamlamasinlar ? Gerçekten ana babaların yuva yapmak isteyen evlatlarına yardım etmelerine bukadar karsimiziniz ?
Karşı değilim,paşa gönlü isteyen yapar diyorum.Yapmayana bir şey diyemezsin diyorum.Herkesin kendi bileceği iş diyorum.

Hayatta başkalarından beklenti içinde olmaya devam ederseniz,karşılık bulamayinca da insanları vicdansizlikla suçlarsaniz.Sizin tabirinizle Allah sizi daha çook süründürür...

Back
X