İsyana düşüyorum yardım:(

Niye çocuk yapmak akılsızlık mi ?? İkinci evladım bir mucize ile oldu evet demekki Allah vermek istedi ufacık biseyi bahane etti...buna siz çıkıp da akılsızlık falan diyemezsiniz ...benim derdim çocuklarım değil...buna yorum yapmanız gerekmiyor öyle bı hakkınız da yok..büyüklerin yuva kurmaya çalışan evlatlarinin elinden tutması gerektiği ayrı konu , çocuk ayrı konu....siz de konularımi okumazsiniz olur biter
Ikinci cocugum kiz olacak benimseyemiyorum erkek olmasini cok istedim dualar ettim ama kizmis istemiyorum benimseyemiyorum diye bir konunuz vardi.suan bebeginize mucize diye hitab etmeniz hosuma gitti.demek artik kabullendiniz.

Karşı değilim,paşa gönlü isteyen yapar diyorum.Yapmayana bir şey diyemezsin diyorum.Herkesin kendi bileceği iş diyorum.

Hayatta başkalarından beklenti içinde olmaya devam ederseniz,karşılık bulamayinca da insanları vicdansizlikla suçlarsaniz.Sizin tabirinizle Allah sizi daha çook süründürür...
Ben onların yakasına yapismiyorum ki haberleri bile yok benim bu dusuncemden oyuzden konu açıp dertleşmek istedim neden yardım etmiyorlar yapması gerekmez mi diye ..kızıyorum içten içe damatla köyde arsa alıp ortak ev kondurma hayali kuran insan neden oğlunu görmez...tamam görmek zorunda da değil ama bunu benim içim almıyor üzülüyorum

yok benim paramla okusaydı
okul için de mi ailesi destek olacak koca adama
bu anne-babanın görevi nezaman bitiyor bilen varmı
ben kızlarım üni bitirip, iş sahibi olduklarından sonra emekli olmak istiyorum zira
Eşimle dünya turuna çıkma gibi bir düşüncemiz var inşallah da
yoksa bunlar sadece birer hayalmi
Aynı hayalden bizde de var :KK45:

Şimdiden diyorum çocuğunuza falan bakamam haa, çocuk-kariyer planınızı ona göre yapın :KK48:

Ikinci cocugum kiz olacak benimseyemiyorum erkek olmasini cok istedim dualar ettim ama kizmis istemiyorum benimseyemiyorum diye bir konunuz vardi.suan bebeginize mucize diye hitab etmeniz hosuma gitti.demek artik kabullendiniz.
Evet kabullendim . İnsanogluyuz biseyleri heves edip hayal kurabilip hayal kırıklığına ugrayabiliriz..bir kız oğlan hayalim olmadı Allah böyle istedi ama şuan tekmelerini hissettikce dünyalar benim oluyor ..hepimiz insanız ..

Kızda sorun değil çıkabilirsiniz. Oğlan doğuranlarınki bitmiyormuş. Malınızı mülkünüzü dahi satmanızı bekleyebilirler.
Benim oğlum var ben yandım. Otuz sene sonra tanışacağım bir kız sırf oğlan doğurdum diye kapımdaki arabama göz koyup, değer biçip şu aralar yüksek 30 eder satsınlar diyebilecek mesela.
Ne kötü.
Benim de hayalim emeklilikte memleketim ege’ye dönüp eşimle ağır bir yaşama dönüp keyif yapmaktı ama şanssızlık işte. Onun yerine ölene kadar oğlumla gelinime bakmalıymışım.

çok üzüldüm adınıza.
iyi ki kızlarım var. Çok şükür Allahıma.
İnşallah onları doğru düzgün yetiştirmek nasip olur da, ilerde evlendiklerinde evleneceği adamı ve ailesini sömürmeye kalkmasınlar.
hani senin tahtın diye adamın başının etini yemesinler diye uğraşacağım.
Gerçi ben elimden geldiğince kızlarımın tahtini hazırlıyorum, şansımı erkek annelerine inisiyatifine bırakmıyorum, malum konu sahibi ağlandığına göre bu vazifeyi üstlenmeyen aileler de var haklı olarak.
Dilerim karşılarına kaliteli insanlar çıksın
Ben anne olarak üzerime düşeni yapmaya hazırım herzaman. Mesela kızlarıma korunma yöntemleri hakkında da net bilgiler vereceğim kesinlikle.

Ay bir de oğlan mı arıyor😂😂😂
Hanımefendi siz sakın oğlan yapmayın. Daha kendinize ev alamıyorsunuz. Oğlan olursa evlenince ona ev araba almanız gerekecek. Siz daha kendi evinizi alamıyorsunuz olmaz!
Belli mi olur ilerde durumum iyi olur belki çocuklarıma en azından para desteği yaparım ondan bundan borç istemesinker bende son gorevimi yapmış olurum

Aynı hayalden bizde de var :KK45:

Şimdiden diyorum çocuğunuza falan bakamam haa, çocuk-kariyer planınızı ona göre yapın :KK48:

bende diyorum kimsenin çocuğuna bakamam diye
ben zamanında işimden ayrıldım kızlarıma bakabilmek için
aynısını yapsınlar veya bakıcı/kreş vs. paşa gönülleri bilir

yok benim paramla okusaydı
okul için de mi ailesi destek olacak koca adama
bu anne-babanın görevi nezaman bitiyor bilen varmı
ben kızlarım üni bitirip, iş sahibi olduklarından sonra emekli olmak istiyorum zira
Eşimle dünya turuna çıkma gibi bir düşüncemiz var inşallah da
yoksa bunlar sadece birer hayalmi
Bende zaten eşim okulunu kendi karsiliyor diye yakinmiyorumki herşeyi onlardan bekliyorsunuz diyenlere cevap veriyorum..kendi anlamak istedikleriniz işte bunlar

Bende zaten eşim okulunu kendi karsiliyor diye yakinmiyorumki herşeyi onlardan bekliyorsunuz diyenlere cevap veriyorum..kendi anlamak istedikleriniz işte bunlar

ben de zaten diyorumki tabiki kendi karşılayacak. Evlenmiş adamı bide okula yollayacak halleri yoktu dimi ailesinin.
Oldu olacak torunların eğitiminide üstlensinler.
Sizinle anlamak konusunda konuşmayalım isterseniz

çok üzüldüm adınıza.
iyi ki kızlarım var. Çok şükür Allahıma.
İnşallah onları doğru düzgün yetiştirmek nasip olur da, ilerde evlendiklerinde evleneceği adamı ve ailesini sömürmeye kalkmasınlar.
hani senin tahtın diye adamın başının etini yemesinler diye uğraşacağım.
Gerçi ben elimden geldiğince kızlarımın tahtini hazırlıyorum, şansımı erkek annelerine inisiyatifine bırakmıyorum, malum konu sahibi ağlandığına göre bu vazifeyi üstlenmeyen aileler de var haklı olarak.
Dilerim karşılarına kaliteli insanlar çıksın
Ben anne olarak üzerime düşeni yapmaya hazırım herzaman. Mesela kızlarıma korunma yöntemleri hakkında da net bilgiler vereceğim kesinlikle.

Doğrusu da bu zaten.
Evladın kızı oğlanı yok, annenin babanın da farkı yok. Tahtını yapmak ne demek.
Ben zaten bu oğlandan soy yürütme kafasını da anlamayacağım. Hepimizin soyadından milyonlarca kişi de var. Soyadı devam etse ne olacak? Ki benim soyadım da değil kayınpederin soyadı. Kraliyet ailesiyiz sanki tahtını yapıyoruz.
Benim anlayışımda çocuk okutulur, meslek sahibi yapılır, kendi ayakları üstünde durduktan sonra da kendi hayatına dönersin. Sürekli maddi manevi yardımda bulunmak çok yıpratıcı. Yaşlanınca da kendimize dönemeyeceksek vah bize.
Ayrıca konu sahibi, almadan vermek istemeniz mantıklı mı? Size yardım edilsin istiyorsunuz da bu sefer siz kayınvalideniz sizden hizmet bekleyecek? Evde benim de payım var diyecek. Hak talep edecek. Daha çok gelecek. Siz bunları istiyor musunuz?

Maddi imkan yokken çocuk yapmak evet akılsızlık. Üstelik bir değil iki tane. Ben size akılsız demedim aklınızı kullanmamışsınız dedim ki öyle şimdi hiç ağlayıp sızlamayın. Bekleyin bir mucize daha olur belki gökten para yağar. Hem şartlarınızdan memnun değilsiniz söylenip duruyorsunuz tek maaş ev kira üstüne iki çocuk yapıyorsunuz. Siz bu zihniyetle oğlanı bulmak için üçüncüyü de yaparsınız. Sıkışınca işinize gelen her şeye sebep olarak Allah istedi demeyi bırakın artık komik duruyor çünkü. İstediğim her şeye yorum yapma hakkım var, hangi konuyu okuyacağıma da ben karar veririm. Kaldıramıyorsanız konu açmayın forum sitesi burası.
Yuva kurmaya çalışan derken? Yuvayı kurmuşsuşsunuz üstüne yıllar geçmiş hala kurmaya çalışması mı kaldı?
Ben çocuklarıma bakamiyoruz demiyorum bunu sizin dusunmenize gerek yok ...biz sadece ev alırken problem yaşadık evet yardım etmeyi tercih ettiler görmüş olduk biz kirada cocuklarimizi yetiştirmeye bı şekilde devam ederiz sgalik olsun da ,payımıza düşeni aldık nihayetinde..oğlanı bulmak için ister yaparım ister yapmam yorumlamak size düşmüyor
Ayrıca yuva kurmak kirada olmak ev almak bunların hepsi başlı başına yuvadir...ev alırsan belkide ömrünün sonuna kadar kalıcı yuva kurmussundur benim bahsettiğim bu tarafı..evet yorum sitesi ama konu da benim farklı algilarla yapılmış yorumlar çok yapmacık geliyor boşuna elinizi yormayin

ben de zaten diyorumki tabiki kendi karşılayacak. Evlenmiş adamı bide okula yollayacak halleri yoktu dimi ailesinin.
Oldu olacak torunların eğitiminide üstlensinler.
Sizinle anlamak konusunda konuşmayalım isterseniz
Bende zaten onu diyorum tabiki kendi okulunu karşılıyor diyorum beklenti içindesiniz diyenlere izah ediyorum...siz kendiniz dediniz yok bide okulunu mu karsilasin diye ..ben aksini demiyorum zaten ..sizinle anlamak konusunu konuşmayalım evet .

Tamam ev almayı herkes ister ama bunun için isyana düşmek ahiretini yakmak ne kadar anlamsız farkında mısın? Tv hiç mi izlemiyor musun mültecilerin haline bir bak baslarını sokacakları sıcak bir yuvaları bile yok tek dertleri canlarını kurtarmak. Dünya da milyarlarca insandan daha şanslısın. Kirada bile olsan sıcak bir yuvan, saglıklı evlatların var bu dünyada ki en büyük zenginlik zaten.
Herkes her istegine kavusabilseydi sonu cennete acılan bir kapı olmazdı bu dünya..
Hastanelerin onkoloji bolumune git bir bak cektigi agrılardan bas bas inleyen hastalar görürsün. Sen eşin ve cocukların saglıklıysa diğer seyler zaten zamanı gelince olur. Ama saglık olmazsa ne evin ne malın önemi var..

Bende 6 yıldır kiracıyım ne benim ne de eşimin ailesi ev almamız hususunda yardımcı olamıyor. Şuan bende işsizim. Üstelik tüp bebek hastasıyım. 6 yılda 3 tüp bebek yaptık ve ailemizin zerre katkısı olmadı. Bizimde ev alamama sebebimiz tedavilere harcadıgımız paralar şimdiye 60 bini buldu..ama çok şükür bin şükür mevlaya kimseye el açıp para istemedik hep kendi ayaklarımızın üzerinde durduk Allah ne maddi ne manevi kimseye muhtaç etmesin saglık sıhhat versin gerisi boş. Çok şükür bin şükür
Hayat mucizelerle dolu. Sadece vaktini bekliyor hersey. Dua ve inanç her kapıyı açar.
Ayette buyuruyor Mallarınızla ve canlarınızla imtihan edileceksiniz diye
Allah imtihanlarımızından alnımızın akıyla cıkmayı nasip etsin

Bol bol şükret estağfurullah cek bak gör mevlam hiç ummadığın yerlerden nasıl nasiplendiriyor

Kimin üslubu nasılsa o şekilde üslubum yoksa çok sekerimdir 😂kendi durumum olursa kızımın da oglumunda geleceğini kurucam insalah ,kendi yaptıkları da yanlarına kâr kalır benimki başka ...ana babanın görevi ömür boyu bitmez..
hangi durumla yapmayı düşünüyorsunuz bunları
biryerden yüklü bir mirasmı gelecek veya piyango falanmı çıkar diye düşünüyorsunuz
kendi eviniz yokken evlatlarınıza bile ev alacaksınız
neyle? merak ettim gerçekten

Doğrusu da bu zaten.
Evladın kızı oğlanı yok, annenin babanın da farkı yok. Tahtını yapmak ne demek.
Ben zaten bu oğlandan soy yürütme kafasını da anlamayacağım. Hepimizin soyadından milyonlarca kişi de var. Soyadı devam etse ne olacak? Ki benim soyadım da değil kayınpederin soyadı. Kraliyet ailesiyiz sanki tahtını yapıyoruz.
Benim anlayışımda çocuk okutulur, meslek sahibi yapılır, kendi ayakları üstünde durduktan sonra da kendi hayatına dönersin. Sürekli maddi manevi yardımda bulunmak çok yıpratıcı. Yaşlanınca da kendimize dönemeyeceksek vah bize.
Ayrıca konu sahibi, almadan vermek istemeniz mantıklı mı? Size yardım edilsin istiyorsunuz da bu sefer siz kayınvalideniz sizden hizmet bekleyecek? Evde benim de payım var diyecek. Hak talep edecek. Daha çok gelecek. Siz bunları istiyor musunuz?
Gelsin ben bunları sorun yapmıyorum ya hatta gelsin torunlarının başında dursun da ben çalışayım valla neguzel olurdu..

Ben onların yakasına yapismiyorum ki haberleri bile yok benim bu dusuncemden oyuzden konu açıp dertleşmek istedim neden yardım etmiyorlar yapması gerekmez mi diye ..kızıyorum içten içe damatla köyde arsa alıp ortak ev kondurma hayali kuran insan neden oğlunu görmez...tamam görmek zorunda da değil ama bunu benim içim almıyor üzülüyorum

Size ortak ev yapalım beraber yaşayalım deseler evet der misiniz? Dürüst olun.
Siz hem beraber yaşamayalım hem para versin diyorsunuz.
Bence de maaile yaşamak mantıklı değiş. Ama bu insanlar belli ki bir çocuğuyla yaşamak istiyor. E siz istememişsiniz damat istemiş.
Hem gelmesinler hem para aksın demeyin yani.

Tamam ev almayı herkes ister ama bunun için isyana düşmek ahiretini yakmak ne kadar anlamsız farkında mısın? Tv hiç mi izlemiyor musun mültecilerin haline bir bak baslarını sokacakları sıcak bir yuvaları bile yok tek dertleri canlarını kurtarmak. Dünya da milyarlarca insandan daha şanslısın. Kirada bile olsan sıcak bir yuvan, saglıklı evlatların var bu dünyada ki en büyük zenginlik zaten.
Herkes her istegine kavusabilseydi sonu cennete acılan bir kapı olmazdı bu dünya..
Hastanelerin onkoloji bolumune git bir bak cektigi agrılardan bas bas inleyen hastalar görürsün. Sen eşin ve cocukların saglıklıysa diğer seyler zaten zamanı gelince olur. Ama saglık olmazsa ne evin ne malın önemi var..

Bende 6 yıldır kiracıyım ne benim ne de eşimin ailesi ev almamız hususunda yardımcı olamıyor. Şuan bende işsizim. Üstelik tüp bebek hastasıyım. 6 yılda 3 tüp bebek yaptık ve ailemizin zerre katkısı olmadı. Bizimde ev alamama sebebimiz tedavilere harcadıgımız paralar şimdiye 60 bini buldu..ama çok şükür bin şükür mevlaya kimseye el açıp para istemedik hep kendi ayaklarımızın üzerinde durduk Allah ne maddi ne manevi kimseye muhtaç etmesin saglık sıhhat versin gerisi boş. Çok şükür bin şükür
Hayat mucizelerle dolu. Sadece vaktini bekliyor hersey. Dua ve inanç her kapıyı açar.
Ayette buyuruyor Mallarınızla ve canlarınızla imtihan edileceksiniz diye
Allah imtihanlarımızından alnımızın akıyla cıkmayı nasip etsin

Bol bol şükret estağfurullah cek bak gör mevlam hiç ummadığın yerlerden nasıl nasiplendiriyor
Çok haklısınız Allah yardımcınız olsun...bir boşluğa düştüm böyle hissettim dönem dönem oluyorum böyle bu veya başka sebeplerden önemli olan toparlanabilmek zaten :)

Size ortak ev yapalım beraber yaşayalım deseler evet der misiniz? Dürüst olun.
Siz hem beraber yaşamayalım hem para versin diyorsunuz.
Bence de maaile yaşamak mantıklı değiş. Ama bu insanlar belli ki bir çocuğuyla yaşamak istiyor. E siz istememişsiniz damat istemiş.
Hem gelmesinler hem para aksın demeyin yani.
Valla büyükler artık oğul veya kızının ellerinden tutmayı rüşvet gibi karşılığında benle yaşayacan diye algiliyorsa etmesinler zaten..buarada damatla onlarla yaşamıyor

hangi durumla yapmayı düşünüyorsunuz bunları
biryerden yüklü bir mirasmı gelecek veya piyango falanmı çıkar diye düşünüyorsunuz
kendi eviniz yokken evlatlarınıza bile ev alacaksınız
neyle? merak ettim gerçekten
Eh durumum olursa diyorum zaten ...

Back
X