• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işyeri sorunu..

2e14ekim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
93
23
98
Ankara
Hanımlar merhaba,
Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum,günlerdir yedim bitirdim kendimi.:KK1:
tam 1 yıldır özel bir kursta öğrenci işlerinde çalışıyorum.
ilk işe girdiğimde 2 kişiydik, benden yaşca büyük bi kadın vardı, ikimiz görev paylaşımı yapmıştık,atıyorum o öğrenci kaydı alıyosa ben hesapları kontrol ediyodum,birimiz kursu koordine ediyosak diğerimiz ders programlarını takip ediyoduk vs vs..(tabi o benden kıdemli olduğu içinde benden %50 fazla maaş alıyodu)
Gelgelelim böyle böyle 3 ay geçti..Bi sorun yaşadılar ve diğer kadını işten çıkardılar.
Böyle olunca bütün sorumluluk bana bindi :eek: Herşeyle ben ilgilenmek durumunda kaldım. (ve 2 patronla çalışmanın zorluğunu bilenler vardır belki)
Neyse dedim maaşımı artırırlar nede olsa diğer kız gitti bana biraz bişey yaparlar..ama yok o_O tam 1 yıl olacak 1 ekimde, o zaman yapacaklarmış ama ben 9 aydır bütün hamallıklarını yaptım :KK43:
Ve öyle kaprisli insanlarki, inanın ben gireli 4 tane çaycı değişti, ve benden öncede 4 tane kız girmiş 1 2 ay çalışıp zor dayanıp kaçmışlar. Burunları büyüük,birinin ak dediğine diğeri kara derr,çok tutarsız insanlar, bugün bişey derler yarın yoo ben öyle bişey demedim derler.. (sorsanızda onlardan başka iyi patron yok :KK12: )
Zamanında evime 1 dolmuş mesafesınde olan bi iş buldum hem maaşım daha yüksekti, hem şartlarım daha iyiydi..Çıkıcam başka bi iş buldum diye konuştum bizimkilerle,neler neler söylediler,işte biz seni şöyle seviyoruz,böyle seviyoruz çıkma bizi yüzüstü bırakma vs.. bende vicdan yaptım, nasılsa dedim bana güvenip diğer kadını çıkardılar, yüzüstü bırakma bu insanları dedim..
Ama hata ettim..İnanın öyle pişmanımki,başka işte bulamıyorum :KK43: işsiz durma gibi bi lüksümde yok ekimde nişanım var borç harç vs :KK43: napacağmı bilemiyorum bana bi çıkış yolu söyleyin nolur,öyle bunaldımki bunlardan,kaprislerinden,azarlamalarından,emirlerinden. :KK11:

Hanımlar merhaba,
Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum,günlerdir yedim bitirdim kendimi.:KK1:
tam 1 yıldır özel bir kursta öğrenci işlerinde çalışıyorum.
ilk işe girdiğimde 2 kişiydik, benden yaşca büyük bi kadın vardı, ikimiz görev paylaşımı yapmıştık,atıyorum o öğrenci kaydı alıyosa ben hesapları kontrol ediyodum,birimiz kursu koordine ediyosak diğerimiz ders programlarını takip ediyoduk vs vs..(tabi o benden kıdemli olduğu içinde benden %50 fazla maaş alıyodu)
Gelgelelim böyle böyle 3 ay geçti..Bi sorun yaşadılar ve diğer kadını işten çıkardılar.
Böyle olunca bütün sorumluluk bana bindi :eek: Herşeyle ben ilgilenmek durumunda kaldım. (ve 2 patronla çalışmanın zorluğunu bilenler vardır belki)
Neyse dedim maaşımı artırırlar nede olsa diğer kız gitti bana biraz bişey yaparlar..ama yok o_O tam 1 yıl olacak 1 ekimde, o zaman yapacaklarmış ama ben 9 aydır bütün hamallıklarını yaptım :KK43:
Ve öyle kaprisli insanlarki, inanın ben gireli 4 tane çaycı değişti, ve benden öncede 4 tane kız girmiş 1 2 ay çalışıp zor dayanıp kaçmışlar. Burunları büyüük,birinin ak dediğine diğeri kara derr,çok tutarsız insanlar, bugün bişey derler yarın yoo ben öyle bişey demedim derler.. (sorsanızda onlardan başka iyi patron yok :KK12: )
Zamanında evime 1 dolmuş mesafesınde olan bi iş buldum hem maaşım daha yüksekti, hem şartlarım daha iyiydi..Çıkıcam başka bi iş buldum diye konuştum bizimkilerle,neler neler söylediler,işte biz seni şöyle seviyoruz,böyle seviyoruz çıkma bizi yüzüstü bırakma vs.. bende vicdan yaptım, nasılsa dedim bana güvenip diğer kadını çıkardılar, yüzüstü bırakma bu insanları dedim..
Ama hata ettim..İnanın öyle pişmanımki,başka işte bulamıyorum :KK43: işsiz durma gibi bi lüksümde yok ekimde nişanım var borç harç vs :KK43: napacağmı bilemiyorum bana bi çıkış yolu söyleyin nolur,öyle bunaldımki bunlardan,kaprislerinden,azarlamalarından,emirlerinden. :KK11:
Bebegim benzer bir durumu ben yasadim, vicdanimin sesini dinlemek bana nurtopu gibi bir kredi karti borcu verdi.
Gerci haklarini yemeyeyim maasini aliyorsun az da olsa.sunu unutma hepimiz maddi acidan tatmin olmak icin calisiyoruz.Eger maasin seni tatmin etmiyorsa ayrilacaksin tabi.yaptigin ozveri , goreve donusmus zaten ne zaman agzini acsan boyle yikma yaglama, duygu somurusu , pohpohlama ee sonra? Sonrasi yok. Yerinde saymaya devam.
Kisa zamanda yeni bir is bulup, bu emek somuruculerinden kurtulmani dilerim canim.

Ekim sizin ayınız olacak galiba:KK48: Nişanınız olacak hem de ekimde zam alacakmışsınız bence bir müddet daha devam edin. Aldığınız zam sizi tatmin etmezse çıkışınızı verirken önceki bayanın maaşını bildiğinizi, bu durumun zorunuza gittiğini söyleyin.Ben olsam öyle yapardım

Ben de senin gibiyim dişimi sıka sıka bugün çıkcam yarın çıkcam, yok tam sezon yüz üstü bırakmayım,yok ilk işi burda ögrendim diye sürekli bahanelerle tam 4 sene geçirdim... Bana sorarsan çık derim gerçekden huzursuz bir iş yeri insanı sağlığından ediyor... Ha sen çıktın mı işden dersen hala aynı yerde çalışıyorum... Maalesef krediler beni buraya bağlıyor ama kararlıyım borçlarım çok az kaldı bu sene çıkacagım....Daha fazla dayanamıyorum stress nedenli saç dökülmesi,vucudumda sivilce,huzursuz işe girdim gireli beni bırakmadı.... Şimdi tek derdim 5 sene dolacak neredeyse tazminatımı alıp çıkmanın yolunu arıyorum....Eminim iş bulursun

Ekimde olacak zam miktarına bakarak hareket edin.Eğer az bulursanız açıklayıcı şekilde 2 kişinin işini yaptığınızı ve yeterli olmadığını dile getirin.bakalım o zaman ne yapacaklar.

öncelikle yorumlar için çok teşekkür ediyorum..Zoruma giden, ben 3 vesait gidip gelirken, 10da başlayan işe 8 de evde çıkmama rağmen kıymet bilinmemesi..10 dk geç kalsam suratlar düşer, e illaki geç kalındığı zamanlar oluyo bende insanım,bi otobüs çabuk gelse 2. 3. geç geliyo..aslında şuandada maaşım kötü değil..yani iş aradğım dönemde heryer asgari ücret verirken burası bana 1250+yol+yemek verdi..haklarını yiyemem o yönden ama, emir verilmesinden nefret ediyorum..uyarmama rağmen halen yapılyo ve zoruma gidiyo..temizlikçileri yoktu 1 hafta be sildim süpürdüm,yemeklerni yaptım ama insanoğlu nankör..Hani bi söz varya deveye diken.. diye başlıyo..
meğer ne doğruymuş En Büyük KK

ekim ayındaki maaş zammını bekleyin.
eğer tatmin edici olmazsa iş arayın ve bulduğunuzda bu sefer hiçbir ikna çalışmasına kanmadan işten ayrılın.

işveren genelde en çok işi en az elemanla nasıl hallederim düşüncesinde olduğu için yaşadıklarınız özel sektöre göre normal şeyler aslında..
ordan çıkıp başka yere girseniz de çookkk kurumsal bir yer olmadığı sürece benzer şeyleri yaşayacaksınız....

ama 3 vesait de gerçekten zormuş..
eğer tatmin edici bir zam olmazsa en azından vesait durumunu göz önüne alarak iş aramanı tavsiye ederim.
insanın ömrü yollarda geçiyor :(

ÖZEL SEKTÖR ZOR YARANAMAZSIN GERÇEKTEN ALLAHSABIR VERSİN AMA KONUŞUN YA BİR ELEMN DAHA ALIN YADA BENİM ÜCRETİMİ YÜKSELTİN Kİ DEVAM EDEBİLEYİM DEYİN.

Ekim sizin ayınız olacak galiba:KK48: Nişanınız olacak hem de ekimde zam alacakmışsınız bence bir müddet daha devam edin. Aldığınız zam sizi tatmin etmezse çıkışınızı verirken önceki bayanın maaşını bildiğinizi, bu durumun zorunuza gittiğini söyleyin.Ben olsam öyle yapardım
bence de :KK51:

sen yine iyisin ben 890 + 150 tl aylık yemek parasına çalışıyorum ki (yemek parası nakit değil karttan yiyorsun 150 yetmiyor hazır yemeklere ) net 91 lira yı yol parası çık 789 tl ye çalışan biriyim :( çık demeyin bende çıkamam vasıfsız biriyim

Bi sure idare et bence en azindan masraflari ödeyene kadar :)

Back
X