Eşimde öyle diyor . Gözümden kaçmış diyeceksin yeni farkettim onaylamak durumunda kaldım diyeceksin. O zaten bağırır çağırır görene kadar bi kaç ay geçer zaten dedibence kovulmak için güzel bir bahane, umursamaz biçimde sana sorulduğunda gözümden kaçmış gibi bişey söyle. kovar yani.
Ayrılmak istedim kaç defa yöneticimle de konuştum özür diledi ama devam etti fark etmedi sonra onlar beni çıkarmak istedi ben internetten gördüm eleman aradıklarımı gittim istifa ettim sonra patron gene konuştu yanlış anlama diye ben hala iş bakıyorum çünkü bunlar direk çıkarıyormuş tazminatını verip Son 15 dk kala söylüyorlarmış yarın gelme diye bi kaç kişiye de oldu gördüm ..Her ne olursa olsun hatalarinizi kabul edip saklamadan soyleyin baştan, diger türlüsü iyi bir karakter değil. Ayrica hakarete uğradığınız ve aşağılandiginiz bir is yerinden kovulmayi beklemeden kendi isteginizle ayrilmaniz lazimdi
Üzülmek değilde taktım kafaya sanırım tabiki bununla yaşamıyorum gittiği yere kadar o yere gelene kdr da borcumuzu hafifletsek yeterMerhaba zaten bu tarz bi adamsa hiç takma sana sorunca dikkat etmemişim de kovul bunun içinde hiç üzülüp stres yapma kendine
Eskiden olsa dediğiniz gibi yapardım gider bu benim hatam böyle böyle oldu derdim farkı keserse kessin ne yapayım. Hoş değil farkındayım ama onların davranışlarına göre hakaret ediyorum .Ben direk kendim ayrılırdım. Hem yüksek mebla kesiliyor hem de üzerini örtüyorsunuz. Hiç hoş değil. Bence söyleyin bunu nasıl düzeltirim gibi bi girişle bahsedin kötü bir durum olursa ayrılın.
tazminatı sahiden verip yolluyorsa iyi, tazminat vermemek için çıkarmayan bir sürü firma var.Ayrılmak istedim kaç defa yöneticimle de konuştum özür diledi ama devam etti fark etmedi sonra onlar beni çıkarmak istedi ben internetten gördüm eleman aradıklarımı gittim istifa ettim sonra patron gene konuştu yanlış anlama diye ben hala iş bakıyorum çünkü bunlar direk çıkarıyormuş tazminatını verip Son 15 dk kala söylüyorlarmış yarın gelme diye bi kaç kişiye de oldu gördüm ..
Haberim olmadan ilan paylaştıklarında gittim sordum ne yapacaktınız she git Ayşe gel mi son dakika . Ben ilk çıkarken sizi mağdur etmemiştim istifa ettiğimde dedim yerime eleman bulana kadar çalışıyordum şimdi sizin bu yaptığınız ne kadar etik . Mağdur olmayacaksın tazminatını vereceğiz dediler dalgamı geçiyorsunuz ben burada 5yıl değil 5aydır çalışıyorum yalnız ne tazminatı ..tazminatı sahiden verip yolluyorsa iyi, tazminat vermemek için çıkarmayan bir sürü firma var.
benim eski işyerim de işten çıkardığı insanları çağırıp "bugün son iş günün" diyordu. ihbar tazminatını ödeyeceğiz deyip ödemiyorlardı mesela, bir iki kişiye öyle oldu. ki onu ödüyor olsa bile çok yanlış hadi bugün son günün, yarın naparsan yap demek.
Ben konuya başka açıdan bakacağım. Bu benim şahsi fikrim. Böyle bir hata yaptınız baştan söylemeliydiniz. Her ne kadar patronla alakalı sorununuz olsa da sonuçta oradan ekmek yiyorsunuz. Benim de kötü deneyimlerim oldu ama hatam olduğunda hay hay dedim. İş ahlakı gereği böyle olmalı. Gelelim işten kovulma meselesine. Madem memnun değilsiniz neden hakaretlere maruz kalıyorsunuz. Ve eşiniz böyle bir şeye musade ediyor. Her ne kadar borclariniz olsa da ben şahsen iş yerinde eşim hakarete uğrasa,mutsuz olsa orada çalışmasına müsade etmem. İnsanlar para için böyle onur kırıcı şeylere nasıl katlanabilir. Bence eşiniz ve siz onu bir sorgulayın. Bu benim ezelden beri prensibimdir. Mutlu olmadığım ve mobing gördüğüm hiç bir yerde durmadım. İyi ki de durmadım. Hiçbirsey sizden kıymetli değil.yapmışım sonradan farkettim diyeceksin dedi yada size söyledim diyeceksin dedi o da bağırır kovar zaten dedi bırak aradaki farkı kessin isterse dedi.( eşim böyle bi adam değil patrona kıl bana yaptıklarından dolayı ondan hakaret aşağılama hepsi var borcumuz var ondan çalışıyorum ) sizce ne yapayım ?
Her ne olursa olsun hatalarinizi kabul edip saklamadan soyleyin baştan, diger türlüsü iyi bir karakter değil. Ayrica hakarete uğradığınız ve aşağılandiginiz bir is yerinden kovulmayi beklemeden kendi isteginizle ayrilmaniz lazimdi
Bakış açınız doğru . Haklısınız aksini söylemiyorum bende zaten. Ama küçük bi kasabadayım yani benm tekrar iş bulmam biraz zor maalesef be bu kasabanın en iyi firmasında çalışıyorum . Ama gelin görün ki patronu kıl desem değil cins desem değişik. Evet sadece bana değil herkese böyle. Kiminin uzun zamandır olduğundan çıkmam tazminat için kovsunlar derdinde. Eşim defalarca çıkmamı istedi zaten bi kaç kere istifa da ettim o yüzden. Ekmek yiyorum doğru ki ben güven meselesine dikkat ederim yani bnu anlattım böyle bi insan değilim sadece kendimi kovdurmam lazım bunu bilerek mi yaptım hayır ben yazdım zaten bi hata yaptım diye ..Ben konuya başka açıdan bakacağım. Bu benim şahsi fikrim. Böyle bir hata yaptınız baştan söylemeliydiniz. Her ne kadar patronla alakalı sorununuz olsa da sonuçta oradan ekmek yiyorsunuz. Benim de kötü deneyimlerim oldu ama hatam olduğunda hay hay dedim. İş ahlakı gereği böyle olmalı. Gelelim işten kovulma meselesine. Madem memnun değilsiniz neden hakaretlere maruz kalıyorsunuz. Ve eşiniz böyle bir şeye musade ediyor. Her ne kadar borclariniz olsa da ben şahsen iş yerinde eşim hakarete uğrasa,mutsuz olsa orada çalışmasına müsade etmem. İnsanlar para için böyle onur kırıcı şeylere nasıl katlanabilir. Bence eşiniz ve siz onu bir sorgulayın. Bu benim ezelden beri prensibimdir. Mutlu olmadığım ve mobing gördüğüm hiç bir yerde durmadım. İyi ki de durmadım. Hiçbirsey sizden kıymetli değil.
Elbette o yanlış yaptı diye değil bütün bunlar normalde de böyle bir insan değilim .patronunuz size yanlış yapmışsa sizin ona yanlış yapmanızı haklı çıkarmaz siz kendiniz dürüst bir insan olarak üstünüze düşeni yapmalıydınız ben olsam en baştan dosdoğrusunu söylerdim yine çıkarmak isterse çıkarırdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?