İŞYERİNDE MOBBİNG

gel benım yanımda bankada çalış 1 hafta,bak nasıl azimle kendini işine adarsın.hatta sınavlara girip yükselırsın bile:)

yanlış anlamayında özelde de çalışmış biri olarak diyorum ki hangi memurluk olursa olsun özzel kadar zor değil. bence sizde sorun var.

ben de insani yönden çok rahat ama iş yönünden yoğun, hatta sizin gibi yapamıyorum olmuyor diye 3 yıl biriktirilen işleri yapıyordum. çıldırma noktasındaydım. müdürüme bu iş tek kişilik değil iki kişi yapalım diyordum. ilçelerdeki personellere de ben anlatıyordum nasıl yapacaklarını onlarda yapamıyorlardı.

neyse ünvan değişikliğiyle kurum değiştirdim. eski işimde bıraktığım işi kimse yapamamış. müdür beni arayıp şöyle şöyle kısaltarak yapsak dedi. ben de kanuna aykırı olur dedim. o da napalım mecburuz deyince siz daha iyisini bilirsiniz müdürüm deyip kapattım. ben çok çabalamıştım o işi yapabilmek için.. geceleri uykum kaçıyordu ama onu da 3-5 ayda zorla da olsa anladım.

sınavdan sonra bu defa insani ilişkilerinde berbat olduğu bir yere düştüm. tabi işler çok çok daha farklıydı. 6 ay da ancak anladım diyebilirim. ama çaba sarfettim. kimseyle dalaşmadan anlamaya çalıştım. 5 tane yerde dolaştım bu süreçte. genelde problemli personeller sürgün yer. benim kurumumda ise sessizler sürgün oluyor. müdürlerim baktılar ben çabalıyorum, uyum sağlamakla, verilen işleri yetiştirmekle uğraşıyorum sahip çıkmaya başladılar .
eski kurumumdan 2 müdür beni birimlerine istedi gitmek istemedim, burdaki müdürlerimde sonundaoldu gitmek istemiyor diye yollamadılar.

demem o ki her iş harika kolay değil. illa ki zorluk yaşıyoruz. ama biraz da yapıcı olmak lazım. kendini tanıtmak, zorlamak lazım. yapamıyorum deyip etrafa çemkirmeyle malesef iş dönmüyor.

işaynı iş ben aynı ben kişiler değişse olacak
Canım sen çoktan mobbing kurbanı olmuşsun zaten içine kapanık birinin mobbingin üstesinden gelmesine imkan yok sana diyeceğim o işi yapabilen birileri var sonuçta normal bir zekaya sahipken sen niye yapamıyasın ama yapamayacağını kanıksamış kendini yeteneksiz ilan etmişsin bile inan mobbingin son aşamalarıdır bunlar o yüzden burada münakaşalara girip sonuç arayacağına doğru psikoloğa git senin ilacın orada çok geçmiş olsun

başka kurumlara bakıyorum rahatlar bana bakıyorum öyle bir yoğunluk, onlar da aynı parayı alıyorlar o halde neden?

Okudukca geriliyorum ama dayanamiyorum ,

Gecici gorevi neden kabul etmiyosunuz o kadar magdursaniz bayila bayila kabul etmeniz gerekmiyo mu?
normalde istiyordum ama son işyerimde 2 yılı tamamlamadığımdan tayin olmuyormuş, geçicigörev çalışmadan sayılmıyor ve bumüdürlükte 2 yılımın dolması gerekmiş.ayrıca geçici görev riskli, ben ev kurucaam bark kurucamçocuğun kreşi o riski nden alıyım

başka kurumlara bakıyorum rahatlar bana bakıyorum öyle bir yoğunluk, onlar da aynı parayı alıyorlar o halde neden?

Hemen söyleyeyim, o insanlar sizin gibi anlamadan dinlemeden karambole tercih yapmamış çünkü. Aklını kullanmış, geleceği düşünmüş, tercihini ona göre yapmış.

Kimbilir belki de sizin kurumun atama puanı düşüktü de o yüzden yazdınız orayı, açıkta kalmamak için?

Lisede benim alanım çok rahattı, neredeyse bir tek dersten hazırlanıyorduk üniversite sınavına, fen ve eşit ağırlıkçılar gelip "biz eşşek gibi çalışıyoruz, yatıyorsunuz siz" vb çemkirirlerdi.

Cevap net; sen de bu bölümü tercih etseydin arkadaşım, yazacaktın da ben mi mani oldum?

Size de aynı cevabı veriyorum. Sırf kadro alabilmek uğruna daha ne iş yaptığını bile bilmediğiniz bir kuruma yerleşmişsiniz, akıllı olup siz de o rahat yerleri yazsaydınız o halde? Puanınız yetmemiş olabilir mi?

Kusura bakacaksanız da bakıverin ama ben çok sinirlendim size, genişliğinize, gevrek gevrek kendi durumunuzu aklamaya çalışmanıza.

Herhangi bir devlet dairesine işim düştüğünde neredeyse her defasında küfrede küfrede çıkıyorsam sizin gibiler yüzünden. Çınlamalar yüzünden KBB uzmanına gitmenize gerek yok.

2010 kpss ile girdim, kopya olayları oldu, puanlar iyice düştü, benim puanım da sınırda idi,son atamada yerleştim zaten,doğru söylüyorsun hiç araştırmamıştım, böyle oldu

Bu kadar yuklendiginiz yetmedi mi?
Herkes iş yerindeki yeteri kadar calismayan is arkadasinin acisini gelmis burada cikariyor resmen.

Bu kadar yuklendiginiz yetmedi mi?
Herkes iş yerindeki yeteri kadar calismayan is arkadasinin acisini gelmis burada cikariyor resmen.
yüklensinler sıkıntı yok,herkes istediğini yazsın ben kendi adıma bana haksızlık yapıldığını düşünüyordum, 4 aylık hamileydim, üstelik küçükbirmüdürlükten gelmiştim hani çalışanların da daha anlayışlı olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım, hamile kadına bu kadar kötü davranılıyorsa ki birçok sorun yaşadım, normal insana nasıl davranırlar acaba diye düşünüyordum?
ama o taraftan bakılınca evet o taraf haklı ama normal şartlarda, hamile kadına çemkirerek değil, tabi karakter meselesi.Bir çalışan bana bu iş yüzünden çocuğunu8 düşürdüğünü anlattı ve bana öyle baskılar yapıldıki oçocuğunu düşüren kadın tarafından, ölüçocuğunun intikamını benden almaya kalktı resmen

Çok değişik bir psikolojiniz var
Psikolog tavsiye ediyorum size

ilkkısmı doğru değil

Yapamıyorsanız beceremiyorsunuz. (bunu siz dediniz ben değil)
Atomu parçalamıyorsunuz neticede, o iş size uygun değilse başka yere geçin yada istifa edin. Hem kalayım hem iş yapmayayım aynı anda olmuyor maalesef. Özel sektörde olsanız 1 hafta dayanamazsınız.
Bu yazdıklarımız sizi kırmasın. Aksine daha kötü çalışma şartlarıyla yüz yüze kalmamak için daha çok çabalayın, öğrenin yapın diye söylüyoruz. Sorunun asıl köküne inin. Sizin çalışmanıza engel olan şeyi onarmaya bakın.

Siz bayağı bir tedaviye ihtiyacınız var konu sahibi direkt gidin ve tedavinizi olun.Hiç bir evladını kaybetmiş anne cani olamaz.Kadın evladını kaybetmiş acısı var ve özellikle dee ölü çocuk lafından dolayı da sizi kınıyorum.Evlatlarınız hepinize emanet ve kimin evladı ne kadar yaşar bilinmez.Gidin ve bence ivedi bir şekilde tedavi olun. Ya iyi değilsin ya da canınız sıkıldı burdakilerle eğleniyorsunuz

sevgili arkadaşım kabus gibiydi, hamile kadın 4 ay için iş yapmasa ne olacak, zaten işler yığınla geliyo,üstelik yönetmelik de var, ama herkes böyle resmen insnalıktan çıkmıştı, dehşet verici...Hani hamile, daha yeni de geldi biraz tolerans yok,çok vahşilerdi.işi yapamadığım doğru ama tolerans gösterilseydi uzun zaman içinde daha iyiolabilirdim belki

Niye yükleniyorsunuz ki bazıları benim olmadı onunda olmasın diye uğraşır yaşamış anlatıyor yanındamıydık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…