• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Işyerindeki izin Alıp ablasını kontrole götürüyor ama bana ayıracak vakti yok...

Arkadaşlar bu kıyaslama değil kesinlikle ablası tabi götürecek hamile kontrole götürmüş işyerinden izin alıp ama bana gündüz ayıracak vakti yok Kısacık 5 dk konuşmaya bile çünkü işyerinde işlerine yoğunlaşması gerek biz konuştuk mu uzun konuşuyormuşuz ...
Akşamları işten sonra bana konsantre oluyomuş Kafası ancak o zaman rahat oluyomuş zaten 4 saat konuşuyomuşuz akşamları...(ona güveniyorum ama sadece gündüZde konuşalım istiyorum)
Ama ablasına gelince işten bile izin alıyor onu götürmek için bana vakti yok sinir oluyorum ama ona söyleyemiyorum yanlış anlar diye...
Ben varya sizi çok iyi anladım. Işine gelince ayıracak zamani var bana yok diyosunuz. Neden bilmiyorum ama bende sinir oldum. Ablasını hastaneye götürməsin demiyorki bana da aynı muammeleyi göstersin diyor. Sakın belli etmeyin sinir olduğunuzu sonra kötü siz olursunuz ya sabır deyin

Sizin ciddi anlamda ozguven probleminiz var. Dusunce sekliniz gercekten normal degil. Kadin hamile. Karninda baska bir canli tasiyor bilmem farkinda misiniz? Elbetteki kardesi onla ilgilencek ve hatta simartacak. :) Eger bunu bile kiskaniyorsaniz kendinize bir hobi bulun, sevgiliniz disinda bir hayat amaciniz olsun, hayir kurumlarinda calisin, hayvan besleyin... Spor da yapin, az biraz ozguven kazanirsiniz.:)

Öğretmeni de kesin 1.5 ay oldu hala bir merhaba diyemedi velisi diye düşünmüştür :)

Ah koalina.. benim iş yerim evimden 60 km uzakta.
Ha deyince gidemiyorum işte. Bir uğrayayım geleyim diyemiyorum mesela. Gittim mi geri gelmemem lazım.

Telefonda açıklamaya çalıştım. Babamın hastalık sürecinde o kadar çok izin aldım ki.. Sonra vefat zamanı.
Ben keyfimden almıyorum ama gel de buraya sor laf etmişlerdir.
Hatta senelik izin kağıdımı imzalayacağım zaman bana dedikleri: babanız vefat ettiği zaman gelmediğiniz 1 haftayı nasıl yapalım?İzin aldınız mı X Beyden ? Genel müdürden bahsediyor.
Dedim ki: ay telefon açıp da X bey babamı kaybettim izne ihtiyacım var demedim tabi.1. derece yakınlar 3 iş günü mü dedim kesin gerisi ne kadar alla alla keyfimden gelmedim sanki” demiştim.
Özel sektör çok kulis yapar bu tür şeyleri.

Arkadaşım sağlık bu farkında msınız. İş zamanı havadan sudan muhabbet etmeyle ablasını sağlığı için dr götürmesini mi bir tutuyorsunuz sürekli götürmüyor ya. Zaten akşam tam 4 saat konuşuyoruz diyorsunuz maşallah yani 4 saatte beyni pişer insanın akşam da konuşmasa neyse bu insan mı size zaman ayırmıyor?bildiğiniz kıskançlık sizin ki. Aşkım iyi yapmışsın götür tabii ki demeniz gerekirdi. Çoğu işyeri geyik muhabbeti yapmasını istemez çalışanının hem mutlaka gün içinde 5 dk da olsa görüşüyorsunuzdur ama bakın biliyor huyunuzu aradık mı çok konuşuyoruz demiş öyle huyunuz olduğu için akşam rahatça konuşuyor evde otura keyfinden konuşmayan biri olsa neyse valla evlenince düşünemiyorum demek ki ablası için ne yapsa gözünüze batacak.

Ahhaha çok doğru valla. En geçerli kavga nedenleri arasında ilk 3 e girer aile bireyleriyle kendini kıyaslama. Hatta kin boyutunda devam eder, evliliğe giderse yıllar içinde katlanır basit bir laf.
Artı sigara için ayrılan vakit çalışan personelin gözüne batmasa da kız arkadaşıyla bir iki mesajlaşmasını yakalaması daha çok göze batar. “aman be telefon da elinden düşmüyor” derler.
Bizim üretimde bir kızcağız vardı teknisyen, bir iki kere üretimin orta yerinde vazo misali elinde tel mesaj yazıyordu herhalde. Kafama oturdu bu olay benim cidden. Hiç de ön yargılı değilimdir bu tür şeylere karşı ama oturdu işte.

Bir kaç tane üfff susturamadım yine kusura bakmayın mahçubiyetindeki insan görseler bunlar hiç yaşanmayacak belki ama oluyor, bir şey söylesen bu sefer iş yerindekiyle beni kıyas ediyorsun kavgası çıkartırsın durduk yere. Sevgilimle konuşuyordum o yüzden o iş gecikti mantıklı bir sebep olsa iş yeri için amenna ama öyle değil. Çok seviyorlar birbirlerini, bırakın konuşsunlar işleri ben hallederim insanları doldursa keşke her yeri, zalım düzen. :KK61:

İçinize oturmasında haklısınız, kaçamak yaparsın farkettirmeden, acil durumu da açıklayabilirsin tamam ama yalnız olmadığın sürece devamlı yapılan 3 dakkalık görüşme ooo rapor mu veriyorsun her dakka gereksiz muhabbetine de döner, ne gereği var? Bir sorun halinde zaten mesaj yazıyorsun çalışmak yerine dense üste mi çıkabileceğim bir daha? Sabahtan akşama kadar hal hatır sorulmadan da pek ala yürüyor ilişkiler. İşten nasılsın diye arayacağına, eve bir şey lazım mı demeyi hiç unutmayacak biri daha önemli. Büyük düşünüp ikisini de yapabilen erkek bulmak daha iyidir tabi, yarışmacı arkadaşlara başarılar.

Akşamları sizinle 4 saat konuştuğunda da ailesi, bize hiç vakit ayırmıyorsun diyordur.. Şaka kabul ediyorum yadıklarınızı, yoksa sizin için ve sevgiliniz için üzülürüm.. sizin beklentilerinizin asla karşılanamayacağından, sevgilinizin sizinle alakalı yaşadığı maduriyetten..

Arkadaşlar bu kıyaslama değil kesinlikle ablası tabi götürecek hamile kontrole götürmüş işyerinden izin alıp ama bana gündüz ayıracak vakti yok Kısacık 5 dk konuşmaya bile çünkü işyerinde işlerine yoğunlaşması gerek biz konuştuk mu uzun konuşuyormuşuz ...
Akşamları işten sonra bana konsantre oluyomuş Kafası ancak o zaman rahat oluyomuş zaten 4 saat konuşuyomuşuz akşamları...(ona güveniyorum ama sadece gündüZde konuşalım istiyorum)
Ama ablasına gelince işten bile izin alıyor onu götürmek için bana vakti yok sinir oluyorum ama ona söyleyemiyorum yanlış anlar diye...
Siz çalışıyormusunuz bilmiyorum ama çalışan insanlar gündüzleri iş yerinde konuşmazlar çünkü amirlerin gözüne batar bu durum. Akşamları da 4 saat çok bile. Ben nişanlıyım gündüz çoğu zaman konuşmuyoruz günaydın mesajı dışında konuşursak da öğle arasında 5 dk. Akşamları da 3 -4 kez 5er dakika filan ki benim nişanlım benden kmlerce uzakta. Haaa buarada resmen ablasıyla kendinizi kıyaslamışsınız. Söz konusu sağlık olunca bunu düşünmeniz bile çok çirkin.

Ah koalina.. benim iş yerim evimden 60 km uzakta.
Ha deyince gidemiyorum işte. Bir uğrayayım geleyim diyemiyorum mesela. Gittim mi geri gelmemem lazım.

Telefonda açıklamaya çalıştım. Babamın hastalık sürecinde o kadar çok izin aldım ki.. Sonra vefat zamanı.
Ben keyfimden almıyorum ama gel de buraya sor laf etmişlerdir.
Hatta senelik izin kağıdımı imzalayacağım zaman bana dedikleri: babanız vefat ettiği zaman gelmediğiniz 1 haftayı nasıl yapalım?İzin aldınız mı X Beyden ? Genel müdürden bahsediyor.
Dedim ki: ay telefon açıp da X bey babamı kaybettim izne ihtiyacım var demedim tabi.1. derece yakınlar 3 iş günü mü dedim kesin gerisi ne kadar alla alla keyfimden gelmedim sanki” demiştim.
Özel sektör çok kulis yapar bu tür şeyleri.
Off ne kadar sinir bozucu...Benim sadece 2 tane çalışan velim var, durumlarını bildiğimden sürekli mesajla bilgilendiriyorum ya da arıyorum. Olmuyor saatler uymuyor çünkü...Veli toplantısını da hafta içi yapmak gerekiyormuş bizim okulda, ee nasıl gelecekler gelemiyorlar...Kadının biri hatta akşam 20.30-21.00 gibi eve gidiyor ancak. Zor vallahi özel sektör, öyle rahat rahat telefonda konuş, her gerektiğinde izin al olmuyor maalesef :(

akşamları uzun uzun konuşuyosunuz madem takılacak bi durum değil bu..
ablasının özel bi durumu var sonuç olarak...

Sakin boyle birseyi ona soylemeyin,
birisi aile bireylerimin saglik durumu ile kendi beklentilerini kiyaslasa agir konusurum...
hatta ayrilirim, dusunce yapisi hic saglikli gelmez cunku.

Ayrica aksamlari 4saat konusuyormussunuz... bunu bile uzun buldum,

Is yerinde hal hatir sorma ile birakmayacaginizi bildiginden ve telefonda kalbinizi kirmak istemediginden boyle davraniyor olabilir, hakli da,

Ogle tatilinde kisa konusmalar yapip onun guvenini kazanmayi deneyin, o vakit isten bunaldiginda sigara kahve molasinda ilk konusmak isteyecegi siz olursunuz,
Basini sisiren degil, bosaltan insan olun.

Acikcasi kendim calisiyorken telefonun sesine bile gicik olurum, ozellikle de ustuste israrla arayanlara... bi acarsin, olum kalim zannedersin, gevsek gevsek "naber" derler, aninda basimdan savip kapatiyorum teli, samimi oldugum kisilerse patlayip azarlamisligim da vardir.
siz, siz olun, sevgiliniz icin bu insanlar kategorisine kendinizi sokmayin...

Ablayı ayda bir kere 15 dk sürecek bir muayeneye götürmüş sadece belkide ilk ve son kez.bu önemli bir durum hamile sonuçta ve yalnız gidemeyebilir.kendi durumunuzla kıyaslamaniz alakasız bence.siz gündüz telde konuşmak istiyorsunuz, geceleri zaten 4 saat konuşuyormuşsunuz,aciklamasi cok mantikli ise yogunlasip kafasini oraya vermek istiyor,aksamida size ayırıyor. Daha napsin. siz calismiyorsunuz galiba fazla boş kalmissiniz bence.birde şu ablalardan ne istiyorsunuz anlamıyorum ya kıyaslamayin kıskanmayin aralarida bozmayin. Kiziyorum çok. işe ablasını karıştırmadan da sorabilirdiniz.

Seninle konuşması keyfi bir durum ama hastane olayı değil.
Seninle ilgili bir hastane işi olsa o zaman da senin için izin alırdı diye düşünüyorum...

Yasin kucuk kesin, su an o kadar sacma seyler icin trip atiyor, mukayese yapiyorsun ki...
3-4 sene sonra gel su konularini bir oku, burdaki herkesin neden boyle tepki verdigini anlayacaksin...
Onemli bir sinavinin arifesinde sevgiliyle lak lak etmek icin dersini ekemezdin ama anneni hastaneye goturmen gerekse o gun derse gitmezdin di mi? O hesap... Biz buna halk arasinda empati diyoruz...

Akşam yada gündüz 4 saat konusmak nedir ya... :KK12:

Konuya gelince gereksiz bi kıyaslama olmuş ..

Oncelikle gunduzleri is yerindeyken prensip olarak elzem bisey olmadikca esimle konusmam. Mesaj atilir musait misin diye sorulur bir durum varsa. Musaitse arar. Siz devamli konusmak istediginizde ciddi bir sey olsa da ciddiye alinmazsiniz. Gunduz konusmalari mesajlasmalari rutin olmamali.

Ablasi icin izin almasi cok sacma. O ayri boyutu. Hamile kalmayi becerebilen bir kadinin doktora yalniz gidememesine guluyorum. Ille cani yaninda birini istiyosa arkadasini annesini kuzenini cagirsin yok olmuyosa kocasi gitsin ya. Komik geldi. Annem hamileyken 15 gunde bir kontrole gidiyodu ileri yas gebeligi oldugu icin. Taksiye atlayip gidiyodu yani. Herkesin isi gucu var sonucta.

Cnm sen kıyaslama değil demişsin buna ama baya kıyaslıyosun... öncelikle bence sevinmelisin ne kdr iyi vicdanlı biriyle beraberim diye.. benim nişanlımda mesela anneannesiyle- annesiyle vs..ilgilenir,doktorlara götürür, ailesine düşkündür... dedesine bile son anına kadar baktı.. böyle insanlar az bulunur bence kıymetini bil şikayet etmektense.. Ben şuan biliyorum ki ondan harika bir ev babası olur mesela... :KK66:

Ayrıca günde 4 saat telefonlamı konuşuyosunuz? anlamıyorum nedir bu sevgililere atılan tripler? lütfen artık sevginizi telefonlarla ölçmeyin.Sizi günde ne kdr arıyomuş vs... falan boş işler. İnsanlar boş değil her dk telefonun başında beklemeyecek kimse sizleri... benim nişanlm da çok yoğun çalışıyor günde 2 saat anca konuşabiliyoruz o da eve gidince. İşteyken de bazen molaya çıktığında arayabiliyor... Ama ne yapabilirim geleceğimiz için çalışıyor.

Bak cnm erkekleri sıkmaya gelmez çok. Bırak boğma adamı konuş benle diye o müsait oldğunda arar seni nasılsa.

Son düzenleme:
Alasıyla kendini kıyaslaman yanlış canım...

Ama şu warki illa konuşmak için akşamı beklemek de çok can sıkıcı bi durum...

Anlıyorum gündüz de knuşmak istiyorsun ama bunu sewgiline bi 5 dk da olsa sesini duymak istyrm de.. öğle aralarında arasın seni...

ben nişanlıyken eşim arardı öğle arasın da 5 dk bile sürmez kapatrdık..

onun dışında akşamları yarm saat knşur günün özetini geçer uyurduk...

yani sorun ablasına zaman ayrması olmamalı çnkü sağlık bu canım ablasını götrmüş bunda bi sakınca yok...

Sadece gündz knşmak istediğin için 5 dk knşn snra akşam da daha fazla knşrsnz...

ama 4 saat knşmak gerçekten sağlğa zararlı bu kadr knşmayn bence.....

Başlığı okuyunca evlisiniz ve sizi hastaneye götürmüyor sandım. Meğer konu çok başkaymış Allah hepinize sabır versin ne diyim

Pes diyorum + olarak da çok abartmışsın , bu da dert mi yahu :110:

Back
X