Aslında onlar benle değil ben hiçbiriyle konuşmuyorum zaten istemiyorum da ve bu halimden memnunum ama yetkili diğer arkadaşları idare edip benim açığımı ortaya çıkarıyo onu umursamadığım için çözümü işimi çok iyi yapmakta buluyorum başka bir çözümü var mı bilmiyorumTam olarak olayları bilemem ama bu durum rahatsız ediyorsa - konu actiginiza gore oyle - biraz alttan almanızda fayda var. Yok kendimden çok eminim derseniz devam edin ama farklı bir tavır beklemeyin yada kotuledmeyeceginden emin olmayın
Ayrıca yorumlarınız pozitif geldi bana:) ben merak ediyorum siz olsanız aynı maaşı alıp aynı mesleği yapıp idareyle iyi olup rahat çalışma imkanı varken çalışamayıp görevlendirme gibi adaletli olunması gereken (çünkü bu görevlendirmeye göre para kazanıyo sözleşmeliler ve aralarında torpilli olanlar var) bir sorumlulukla ama diğer meslektaşlarına ve servisteki memurlara şef gibi olmayı ( kanunen şef değil) mı tercih ederdiniz yoksa aynı maaşı almayı rahat çalışmayı idare dahil kimseye hesap vermemeyi iş konusunda kendi yetkiniz dahilinde kendi kararlarınızı vermeyi bu şekilde çalışmayı mı tercih ederdinizÇok güzel açıklamış kendini üstünüz olan kişi senlik bir durum değil diyor, sizde kredinizi daha kıymetli alanlar için saklayın madem bir imtiyaz var ortada belli ki haber verme konusunda kaybediyorsunuz bu imtiyazı . Ve katedilen yollar maaşa mevkii değişikliğine dönmediği sürece pamuk ipliği maalesef.. Sevgiler
Yapı meselesi demek ki ben böyle bir imkanım varken rahat çalışmayı tercih ediyorum.Diğer türlü iki meslektaşıma üstünlük yapıcam bana çok saygı duyulacak diye kendimi bağımlı hale getirip aynı maaşı alıp aynı mesleği yaptığım meslektaşlarımdan daha fazla sorumluluk almak gereksiz geliyor ki yıllarca aynı kutumda çalışıcam zamanla benim böyle bir insan olduğumu anlayıp alışıp tavırlarının değişeceğini düşünüyotum ki zaten artık idarede karışmıyor ama yetkili benimle ilgili herşeyi idareye yansıttığı için sıkıntı o idareyi karıştırmasa idarenin bizle bi işi yok yaptığımız işi anlamaz ve onca işin arasında bizi takip edemez
Sağolasın :) Bizim peder polisti. Ben memur olmak istemedim o yüzden ters tepti. Yapım uygun değildi. Yıllar oldu maaş almıyorum ticaret yapıyorum ben müşterilerle diyaloğum full . Ama sizin yerinizde olsam rahat olmasam bile ilerlemek yetki almak isterdim.
Muhattap olmayın imkan varsa birim değiştirin ya da unun için uğraşın.Merhaba,
Kamuda çalışıyorum ve 3 kadın bir erkek olarak çalışıyoruz.Hepimiz memuruz kıdemli olan kadın yetkili.Kanunen bizden bir farkı yok ama yetkili olduğu için iş akışını sağlıyo görevlendirmeyi belirliyor.Yetkili ile ilk işe başladığımdan beri anlaşamıyoruz.İlk işe başladığımda angarya işleri yaptırmaya çalıştı, amir gibi geldiğimize gittiğimize karışmaya çalıştı sohbet ettiğimiz zamanlarda bana laf sokmalar vs. Ben herşeyi kabul etmedim ve itiraz ettim diğer arkadaşlar yetkili ne derse onu yaptı ve yetkili bana düşman oldu beni müdüre bile şikayet etti kötüledi ve müdür kıdemli olduğu için onu savundu.Şimdi yetkili ile aram çok kötü asla muhattap olmuyorum selam dahi vermiyorum müdüre şikayet ettikten sonra ama sürekli benim açığımı bulmaya çalışıyor basit basit şeylerden hata bulup müdüre yansıtıyor ve diğer arkadaşlardan biriyle birlikte bişey yapsam hemen yanına çekmek için ya kıyak yapıyor yada sıkıntı çıkarıyor benle birlik olmalarını istemiyor. Şuan hepsiyle aram kötü ve müdürler beni kötü biliyor ne yapmam lazım
Evet ilk başlarda iletişimim vardı yakınlık bile kurduk ben kendi olmadığı zamanlarda yetkili oldum ama eşim avukat onun eşi de vergi uzmanı eşim bazı işleri için onun eşinin çalıştığı kutuma gitmiş tanışmışlar vs bende eşlerimiz tanışmış ne güzel dediğimde diğer arkadaşların yanında eşimin önüne düşmüş dedi ve güldü bana görüş vermem için bir iş gönderdi ama bizi ilgilendiren ve o konuda görüş vermicemiz bi işti ben yazdım gönderdim ilgili servise servisten beni arayıp yetkilinin kesin bi görüş vericez dediğini söylediler ve bana bu konu ile görüştüğünü söylemediler ve gerçekten görüş vermememiz gereken bi işti zaten sonra sıkıntı çıktı ama işi yapan ben olduğum için yetkilinin hiçbir sorumluluğu yoktu ve müdürün torpillisi olan bir sözleşmelinin kurum zararını tespit ettim zararı çıkarmamı istemediker yetkili ve müdür ben dinlemedim çıkardım diğer arkadaşı yetkili yaptı umursamadım sözleşmelilerin para kazanamadığı işleri de vermeye başlayınca artık çıkıştım o da beni müdüre şikayet etti bu yüzden selam dahi vermiyorum ve daha rahatımİş ortamındaki huzur bazen yapılan işten daha önemli bi hale gelebilir. İş ortamındaki herkesi sevmek zorunda değiliz ama yakınen çalıştığımız kişilerle bir frekansın tutması lazım, yani bir şekilde zorunluyuz; bu yazılı olmayan bir kural ve görev tanımı. Aksi takdirde hayat zindan olur, hiçbirşeyden keyif alınmaz ve aklımızı kaplayan, tüm hayatımız, tüm derdimiz iş ortamındaki problemler, insanlar vs olur. Üst amirlerin her zaman astlarında favorileri olur bu yadsınamaz. Sizin durumunuzda ki, ortamda yalnız kalmışsınız, bu ciddi bir risk, siz çözmedikçe bu çözülmeyecek, bundan emin olun. Düşmanını yakın tut diye bir söz vardır. Anlaşamıyorsanız ya da iş ortamındaki görevler uygunsuz ise, tepkinizi farklı bir yaklaşım ve iletişim tekniğiyle vermek gerekir. Düşüncelerinizi ancak bu şekilde kabul ettirebilirsiniz. Yalnız kalarak daha başka çokça probleme karşı savunmasız kalmanız oldukça olası. İnsanların ihtiyacı olan zaten bir günah keçisi; hele böyle ortamlarda.. Yaşayabileceğiniz mobbing de cabası.. Bu durumlara koz vermemeniz ve güçli bi iletişim benim tavsiyem.
Birim değiştiremeyiz bizimki meslek memurluğu yıllarca aynı yerde o benle ben onla çalışmak zorundayızMuhattap olmayın imkan varsa birim değiştirin ya da unun için uğraşın.
Evet diğerleri ile iyi geçinmeye çalıştım hatta diğer kızşa çok yakındım ama o da gidecek olması ve eş durumu yaptığında sıkıntı çıkarmalarından korktuğu için o ne dese onu yaptı ikili oynadı bu yüzden onla ilişkimi kestim.Erkek olan yeni geldi o da kalıcı anlattım ona yaşadıklarımı neden yetkiliyle aramın kötü olduğunu bana hak verdi bize yakın davrandı baktı sıkıntı çıkıyo sıkıntı yaşamamak için yetkili ne derse onu yaptı aslında bir kavgam yok sadece mesafeliyim diğerleriyle çünkü yetkiliye laf taşıyolarKısaca mobbing uyguluyor,o haric diğerleri ile aranızı cok iyi tutun.... sizi sorunlu ilan etmek cabasinda,diğerleri ile aranız iyi olursa bu planı kirilir
Politik davranmış, kadın narsist anladigim kadarıyla,müdürle bir de siz konuşun,susmayın.Laf taşıyor diyorsunuz da ağızlarına niye laf veriyorsunuz,iş yerinde kimsenin arkasından konusmayin,açık vermeyin. Yeni gelen birine yaptıklarını anlatmak bile saçma,gelen zaten bir süre sonra kendi görecektir.Evet diğerleri ile iyi geçinmeye çalıştım hatta diğer kızşa çok yakındım ama o da gidecek olması ve eş durumu yaptığında sıkıntı çıkarmalarından korktuğu için o ne dese onu yaptı ikili oynadı bu yüzden onla ilişkimi kestim.Erkek olan yeni geldi o da kalıcı anlattım ona yaşadıklarımı neden yetkiliyle aramın kötü olduğunu bana hak verdi bize yakın davrandı baktı sıkıntı çıkıyo sıkıntı yaşamamak için yetkili ne derse onu yaptı aslında bir kavgam yok sadece mesafeliyim diğerleriyle çünkü yetkiliye laf taşıyolar
Yeni gelene çok iyi davrandı pohpohladı yeni geleni yakın gördüm çekinmediğim bazı şeyleri söyledim ve aynı lafı müdürden duydum kime laf taşıdı emin değilim müdürle konuştum ama müdürün istediği zaten bizi kontrol etmek onun için yetkiliye böyle bir görev veriyolar kendi yaptığımız işi anlamaz ve sürekli bizi takip edemez yani kimi kime şikayet ediyosun durumu varPolitik davranmış, kadın narsist anladigim kadarıyla,müdürle bir de siz konuşun,susmayın.Laf taşıyor diyorsunuz da ağızlarına niye laf veriyorsunuz,iş yerinde kimsenin arkasından konusmayin,açık vermeyin. Yeni gelen birine yaptıklarını anlatmak bile saçma,gelen zaten bir süre sonra kendi görecektir.
Bu bir ilerlemek olsa bende ilerlemeyi tercih ederdim yetkili olmadığı zamanlarda ben yetkiliydim mesela ama bu oamuk ipliğine bağlı işine gelmeyen durum oldu yeni geleni yetkili yaptı şuanki yetkili idareyle iyi geçinmese sıkıntı yaşasa müdür bir yazıyla başkasını yetkili yapabilir yani çok çalışmakla işini dütüst yapmakla alakslı bişey değil yetkililik bizde tamamen müdürün keyfine kalmış bişey
Sağolasın :) Bizim peder polisti. Ben memur olmak istemedim o yüzden ters tepti. Yapım uygun değildi. Yıllar oldu maaş almıyorum ticaret yapıyorum ben müşterilerle diyaloğum full . Ama sizin yerinizde olsam rahat olmasam bile ilerlemek yetki almak isterdim.
İyi geçinmek kolay her dediğini yaparsam sıkıntı yaşamam ama benimle aynı düzeyde birine ego tatmini yapamıyorum
İşle ilgili bi sıkıntı yok zaten sıkıntı sözleşmelilerin ve memurların yapması gereken işi bize yaptırması mesleğimle ilgili işleri yapıyorum ve hatta istiyorum da öğrenmek için asıl sıkıntı mesai takibi yapması kendide 8 de başlayan mesaiye 8 de gelmemeiştir ama o en geç 10 a kadar gelinsin dediyse 10.30 da gelinemez mesela arıyo müdüre yansıtıyo diğer arkadaşta sıkıntı yaşadı meslektaşınız olarak bana saygı duymuyosunuz dedi sıkıntı çıkarmasalar bende rahat çalışırım dedi bana sıkıntı yaşamak istemiyo diğerleri ben jmursamıyorum kötü olmayı ama açığımı idareye yansıtmasıyla nasıl başederim bilmiyorumSizinle aynı düzeyde değil öyle olsaydı amiriniz ona yetki vermezdi. Kamuda işler böyle yürüyor. İş akışını sağlayacak biri olmalı. Ben de ilk işe başladığımda kıdemlim yönlendiriyordu gayet iyi anlaşıyorduk çünkü işi o biliyor. Ne itiraz ettim ne ego tatmini yapıyor dedim. O itiraz etse diğeri itiraz etse iş nasıl yürüyecek. İşleri nasıl bölecek paylaştıracak iş akışını sağlayacak
İlk başlarda aynen bu şekilde oldu zaten herşeyi ona danıştım onun kararıyla imzasıyla oldu ama artık ikinci yılımdayım ve bana yeni geldiğimde yapılan şeyler şimdi yeni gelen erkek ve kalıcı olan arkadaşa yapılmadı bu kıdemsizlere yapılan durumu nasıl normal karşılıyosunuz anlamıyorum hepimiz aynı okulda okuduk ve meslek icra ediyoruz kurum işlerini tabiki tecrübeli daha iyi biliyo bu konuda mecburen danışılır zaten çünkü bilmiyorum ilk başta:) ama mesai konusunda karışılmamalıydı bence bu yüzden çatıştım zatenKamuda tecrübe önemlidir. Meslegin başlarında sakin olmak ve kimseyle zitlasmamak tavsiye edilir ve altin kural ustlerle ozellikle amirle iyi geçinmektireğer sistematik olarak gorevinizle ilgili zorbaliga ugradiginizi düşünüyorsanız tavır alın aksi takdirde keskin olmamanızı ortada kalmanızı iyi gecinemiyorsaniz bile saygili ve mesafeli olmanizi tavsiye ederim. Tecrubesiz olanlarin sizin angarya is diye tabi ettiğiniz düşünsel boyuttan ziyade dosyayi çoğaltmak iste ne biliyim imzaya sunmak arsivini yapmak gerekli koordineleri kurmak vb isleri yapmasi normaldir daha kidemliler varken evrakın içeriğine genelde onlar karar verir karar aşamasından sonraki işlemleri ise kidemsizler takip eder cok normal. Mesleginizde ilerledikçe sizler kıdemli olacaksınız unutmayın
Anladım ilerleme yoksa mantıklı elbette mental sağlık önemli.Bu bir ilerlemek olsa bende ilerlemeyi tercih ederdim yetkili olmadığı zamanlarda ben yetkiliydim mesela ama bu oamuk ipliğine bağlı işine gelmeyen durum oldu yeni geleni yetkili yaptı şuanki yetkili idareyle iyi geçinmese sıkıntı yaşasa müdür bir yazıyla başkasını yetkili yapabilir yani çok çalışmakla işini dütüst yapmakla alakslı bişey değil yetkililik bizde tamamen müdürün keyfine kalmış bişey
Kişiselleştirip kendini üzme hiç boşuna iki yıl da pek tecrübe sayilmaz ilk basta soyledigim gibi eger sistematik olarak gorevinizle ilgili zorbaliga ugradiginizi yani mobinge maruz kaldiginizi dusunuyorsaniz patlatin bi dilekce gelsin idari tahkikatlar hatta dilekcenize gorev yeri degisikligi talebinizi de yazin mesai ortaminda gerginligin kimseye faydasi yok iki tarafin da zarar gormesi riski var ama kisisel gerilimlerin kidemsizi uzmesi ihtimali cok daha yüksek meslek büyüğün olarak gor kafana takma hic canınızı sıktığınıza degmezİlk başlarda aynen bu şekilde oldu zaten herşeyi ona danıştım onun kararıyla imzasıyla oldu ama artık ikinci yılımdayım ve bana yeni geldiğimde yapılan şeyler şimdi yeni gelen erkek ve kalıcı olan arkadaşa yapılmadı bu kıdemsizlere yapılan durumu nasıl normal karşılıyosunuz anlamıyorum hepimiz aynı okulda okuduk ve meslek icra ediyoruz kurum işlerini tabiki tecrübeli daha iyi biliyo bu konuda mecburen danışılır zaten çünkü bilmiyorum ilk başta:) ama mesai konusunda karışılmamalıydı bence bu yüzden çatıştım zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?