İşyerindeki sıkıntılar

Ben işimden memnunum muhattap olmamak da daha rahat ettiriyo herkesin kendine ait odası var zaten birlikte bir iş yapmıyoruz sıkıntı benim iyi yaptığım şeyleri değilde hep bulduğu basit hataları idareye yansıtıp diğer arkadaşları idare etmesi mesai konusunda basit işler uydurup araması açmayınca müdüre yansıtması bu durumla nasıl başedebilirim asla umrsamıyorum onu ve yaptıklarını beni kötü göstermesinin önüne nasıl geçebilirim

Kendisiyle bi konuşmayı deneseniz ama alttan alarak. Siz benim meslek buyugumsunuz sizden yaptigim hatalari ogreniyorum ama basit hatalarimin yaninda iyi yaptigim islerim de var daha meslegimin basindayim size karşı nezaketsiz bir tavrim mi oldu diye kibarca konusmayi deneyin isterseniz. Bu uyum ve idare etme yoludur ya da hatalarini kime gosteriyorsa gidip onunla konusun ve ipleri iyice koparin seçim sizin. Sizi aramasi ile ilgili olarak da telefonu acmanizi tavsiye ederim. Basit ya da degil degerlendirme yetkisi sizde degil. İsle ilgili telefonlara cevap verilmemesi durumunda gorevde bir aksamaya sebebiyet verirseniz siz sorumlu olursunuz ama ben bu konuda da aksilesmeyi dusunuyorum diyorsaniz bir yargi karari vardi ogretmenlere mesai saatleri dışında WhatsApp grubundan gorevler verilmesiyle ilgili benzer konularda yargi kararlari arastirin isterseniz ona gore tavrinizi belirleyebilirsiniz

Benimde kamuda gördüğüm ve edindiğim tecrübe herkrsin öyle herşeyide bilmemesi yada işine geldiği gibi davranması yani sırf iyi geçinmek için diğer arkadaşlar gibi müdüre çay getirmek ağrıma gidiyo benim meslektaşımın kendine verilen yetkiyi suistimal edip iş olmadığı halde sırf haber vermedin diye araması beni rahatsız ediyo mesela kabullenemiyorum evet sıkıntı yaşamamak için alttan alabilirim ama yıllarca birlikte çalışıcam birirnin kurallarına göre çalışmak istemedim tecrübe demek kendinden daha kıdemsiz meslektaşına üstünlük kurmak demek değil bence benden sonra gelen arkadaşlara ben kıdemliyim deyip üstünlük kurmadım mesela

Telefonu açarak.

Bence memuriyeti bırakıp esnaf falan olun. Mesainiz takip edilmez, amiriniz iş buyurmaz. Size daha uygun gibi
İstesem kendi işimin patronu da olurum ama küçük çocuğum var ve kadınım kamu benim için daha rahat oluyo kanunende mesai takibi olmamasının avantajını kullanırım tabi eğer düz memur olsam tabiki 8-5 çalışırım amirimden şefimden izin almadan hiçbiyere gidemem yetkilinin de mesai esnetip ama sadece onun izin verdiği zaman aralıklarında serbesti ılması ne kadar doğru

Memuriyet böyle bir şey ama ven de ondan bahsediyorum. Sizin işleyişinizi bilemem ama eğer bir kamu kurumunda çalışıyorsanız belirli kurallar vardır. Kafama göre gideyim, haber vermeden gitmeyeyim gibi durumlar olmaz. Olmamalı da zaten. Herkesi takip etmiyor bir ek beni ediyor diyorsanız ona bir şey diyemem sadece. Ama sizin asıl sorununuz zaten "yetki" yi tanımamak olarak görünüyor. Siz yanınızda ki insanın yetkisini tanımıyorsunuz o da buna tepki verince neden böyle oldu diyorsunuz. O hepimiz eşitiz, takım çalışması yapalım kimse kimseye iş buyurmasın, işini bitiren çıkıp gitsin tarzı modern plaza yaklaşımları köhne kamu mesai tarzına biraz fazla gelir.

Yetkili iş buyuruyor bende yapıyorum ama iş tanımım dışındakileri bana gönderse büle ben yapmayıp ilgili sözleşmeli ve memura yaptırıyorum sonuç olarak o işi çözüyorum başka illerdeki arkadaşlara söylediğimde nezaketen haber verildiğini ama verilmese de sıkıntı çıkarılmadığını ve böyle bişeye çok şaşırdığını söylediler başka illerde haber dahi verilmiyo bu biraz çalıştığın kişiyle alakalı bir durum bunu sorun etmesi ben yetkili olsam oda benle aynı meslekte diye düşünür idare sorsa bile işi vardır der açığını örterim eğer ki bende yapıyorsam bunu diğer arkadaşlar ondan habersiz asla bi yere gitmiyor ve onları idare ediyor yakın olduğum arkadaş bir gün haber vermedi idareye yansıttı mesela ben bunun tamamen ego tatmini olduğunu düşünüyorum zaten bundan dolayı inada bğndi ilk zamanlar haber veriyodum zaten

Nasıl haber verilmiyor ya. Siz mesai saatlerinde dışarıda kaza geçirseniz basınıza neler gelir bilginiz var mı? Memuriyetinizi yakabilirsiniz.

“ yakın olduğum arkadaş bir gün haber vermedi idareye yansıttı mesela ben bunun tamamen ego tatmini olduğunu düşünüyorum”

Bu yazdığınıza istinaden de yetkili doğru olanı yapmış. Bende yanımdaki personel gelmese bende müdüre bildiririm çünkü olması gereken o bilgisinin olması lazım . Bu konunun egoyla alakası yok.

Haber vermek resmi bişey mi sizce başıma bişey gelse yetkili evet benim haberim var mı der yada haberim var dese bir hükmü olur mu sonuçta resmi bir izin yok idare etmek müdüre açığı belli etmemek ben sırf ona haber vermiyorum diye idareye yansıtması doğruysa onu bilemiyorum ki ayrıca gün içinde o kuruma gelinip o işler hallediliyo sanki hiç gelinmiyomuş gibi bir durum yok sadece esnetilebiliyo meslektaş olarak idareye karşı birlik olunması gerekmez mi ben arkadaşımın nerde olduğunu bilmesem bile sorsa idare işi vardır derim ki biz masabaşı memur değiliz bizim dışarda her türlü işimiz olabilir ve idare yaptığımız işi anlamaz bu ego tatmini değil mi yetkili benden sorumlu değil zaten herkes kendinden sorumlu

ben ego tatmini olarak değerlendirmiyorum çünkü karşınızdaki kişide üstünde yetkiliye hesap veriyor. size şöyle açıklayayım bende memurum ve bizim kurumumuz yeni kurulan kurumlardan biri. aşağı yukarı hepimiz aynı anda başladık ve yaş itibari ile ben herkesten büyüğüm. kurumumuzda bir şef kadrosu olmadığı için müdür bey tarafından arkadaşlar ile aralarındaki bağlantıyı sağlamak amacıyla ben seçildim. bazen personel işe gelmiyor hemen arıyorum nerede kaldın diye çünkü geç kalacak olsa bile bildirmek zorunda yoksa bunun hesabını müdür önce benden soruyor sen neden takip etmiyorsun diye. iş yerinde anlaşmazlıklar çıkıyor, gün içerisinde yarım saatlik bir saatlik izin talepleri oluyor ve her defasında müdür bu tarz işler için rahatsız edilmek istemiyor ve arkadaşlara böyle küçük işleriniz için gameking den izin alacaksınız dedi sağ olsun arkadaşlarda bana bilgi veriyor. yeri geliyor başka birinin hatası yüzünden ilk fırçayı siz yiyorsunuz neden uyarmadın diye ki bende bayılmıyorum bu duruma ancak müdüre gidip başka birini seç ben uğraşamam deme lüksümüz de yok. anlayacağınız o ki çalışma arkadaşınız çok bayılarak bu sorumluluğu almamıştır ve sizin haber vermeden hareket etmenizin hesabı ilk o kişiden soruluyor o da tabi ki amirine söylüyordur.

Yetkili olmak iyi bişey değil zaten ben asla istemem mesela oda memnun değil ama idarenin ona verdiği bu sorumluluğu yüklenmesine gerek yok işi var deyip geçebilir nasıl ki haber verince idare edebiliyosa sonuçta herkesin işi var ve sorumluluk kendine ait o işi verdikten sonra sorumluluk bende işle ilgili aksamalarda tabiki hesap sorar ama işimi yapıyosam mesaime karışmamalı ki kendide esnetiyor sadece ben ondan fazlasını yapıyorum çünkü o yetkili olduğu için benim kadar rahat olamıyor o yokken ben yetkili olduğumda idare bana asla hesap sormuyor ben o tavizi vermiyorum işimiz gereği amir gelip gitmemize karışamaz çünkü dışarda her türlü işim olabilir ve mesai saatini de geçebilir bununla ilgili danıştay kararı da var giriş çıkışlarda kart basmadan muafız ve kart basma dayatılamaz nesela böyle bir çalışma ortamında yetkilinin böyle yapması ne demek oluyo ben çözemiyorum

Herkes kendinden sorumlu değil hanımefendi lütfen açın bi iki mevzuat okuyun.
Haber vermek tabiki yetkilinin görevi. Gün içinde gelinip işler hallediliyor ne demek? Tabiki halledilecek bunu ekstra bir şey olarak söylemeniz bile garip.

Herkes kendinden sorumlu olsa atıyorum personel şefi personel müdürü neden var.

Eski kurulumda yolun karışsınına gideceksek bile saatlik izin belgesi düzenlerdi müdürüm. Neden kendini sıkıntıya soksun.

Ay valla ben bunaldım burda asla mevzuatı yönetmelikte yazılanları bile kabul etmiyorsunuz size göre ters olduğu için.

Mevzuatıma göre böyle olduğu için kabul etmiyo olabilir miyim acaba diğer tazdıklarımı okursanız düz memur olsam 8-5 çalışmak zorundayım habersiz izindiz bi yere gidemem dedim benim yaptığım iş gereği durum böyle zaten giriş çıkışlarda kart basmadan muafız mesela neden sizce? Ve bu da dayatılamaz danıştay kararı var. Siz yaptığım işi bilmediğiniz içinde böyle düşünmeniz normal

Bilinirse evet ama bunu idareye yansıtmasa kimse bilemez ben dışardaki işlerimi yapıyorum mesela ama kurumda yemek yemiyorumda dışarda yiyorum diyelim ve o kuruma bi saat geç geliyosam bu bi sıkıntı mı? mesele bu zaten ki haber verenleri neden idare ediyo o zaman haber verince iyi vermeyince neden kötü sonuçta işi var da diyebilir o yokken ben yetkili olduğumda niye idare bana karışmıyo sormuyo?
habersiz işe gelmemenin veya geç gelmenin erken ayrılmanın aylıktan kesme gibi bi cezası var hala mesaime karışamaz demişsiniz

Sizde benim yaptığım işi bilmiyorsunuz.
Son olarak şunu yazıp gidiyorum burdaki kurumda eski çalıstıgım kurumda yada arkadaşlarımın çalıştığı belli başlı yerlerde olsanız çok üzülürsünüz bu kafayla. Mesaiyi idareciye söylemişmiş vsvs.
Allah kıdemlinize de sabır versin oradaki herkesle aranızın bozuk olmasını şimdi anlıyorum belki de onlar haklıdır her zaman siz haklı olamazsınız.

Düşüncenize saygı duyuyorum diğer arkadaşlarınla samimiydim ama ikili oynadıkları için ben nesafe koydum bu benim tercihim ve halimden çok memnunum iş arkadaşından dost olduğu görülmemiş zaten ayrıca kimse kimseye karışmasa sıkıntı çıkmaz zaten herkes kendi işiyle ilgilense kimse benim ne zaman gelip gittiğimi dahi anlamaz kendimize ait odalarda tek başımıza oturup çalışıyoruz anlaşılmıyo bile kimin ne yaptığı yetkiliyi bilmem de iyiki sizin zihniyetiniz biriyle de çalışmıyorum evet sizede sıkıntı yaratırdım

Tabii olduğunuz mevzuata aykırı uygulamalara maruz kaldiginizi dusunuyorsaniz kurumunuza resmi yollardan basvurabilirsiniz. Yani dilekce ile size yapilan farkli uygulamalari bildirebilir kurumunuzdan gerekli onlemleri almasini talep edebilirsiniz kurumunuz da gerekli inceleme ve arastirmalari yapip kusuru olan biri varsa gerekli adli/idari islemleri vb yapabilir. Ya da amirinize sozlu muracaatta bulunabilirsiniz. İste tabii oldugunuz mevzuatta muracaat ve sikayetlerinizi nasil gundeme getireceginizle ilgili usuller belirlenmistir siz daha iyi bilirsiniz tabii ki... Gayet basit. Daha onceki gibi sorun yasadiginiz kisiyle statulerinize gore uslubunuzu belirleyerek konusarak sorunlarinizi cozmenizi tavsiye ediyorum ama siz dolmussunuz biraz galiba sakin olun sikmayin caninizi meslekte iki yillik tecrübe de çok kendinize zaman tanıyın biraz kendinizi yipratmayin boyle meselelerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…