- 1 Nisan 2021
- 1.548
- 1.522
- 83
Düşüncenize saygı duyuyorum diğer arkadaşlarınla samimiydim ama ikili oynadıkları için ben nesafe koydum bu benim tercihim ve halimden çok memnunum iş arkadaşından dost olduğu görülmemiş zaten ayrıca kimse kimseye karışmasa sıkıntı çıkmaz zaten herkes kendi işiyle ilgilense kimse benim ne zaman gelip gittiğimi dahi anlamaz kendimize ait odalarda tek başımıza oturup çalışıyoruz anlaşılmıyo bile kimin ne yaptığı yetkiliyi bilmem de iyiki sizin zihniyetiniz biriyle de çalışmıyorum evet sizede sıkıntı yaratırdım
Sıkıntı şu mesela bir arkadaşı yıllık izin almadan tüm gün gelmemesini idare etti ve arkadaş şehir dışına gitti tabiki idare bunu bilmiyor işi var diye yansıtıldı benim gün içinde geç gelmelerimi vs kendide yapıyor bu arada ama beni sorguluyor haber vermediğim için yani beni umursamasa sıkıntı çıkmaz diğerlerini idare ediyosan banada karışma mesela anlaşılmıyo bile naptığım bu haksızlık değil öi yada egı tatminiTabii olduğunuz mevzuata aykırı uygulamalara maruz kaldiginizi dusunuyorsaniz kurumunuza resmi yollardan basvurabilirsiniz. Yani dilekce ile size yapilan farkli uygulamalari bildirebilir kurumunuzdan gerekli onlemleri almasini talep edebilirsiniz kurumunuz da gerekli inceleme ve arastirmalari yapip kusuru olan biri varsa gerekli adli/idari islemleri vb yapabilir. Ya da amirinize sozlu muracaatta bulunabilirsiniz. İste tabii oldugunuz mevzuatta muracaat ve sikayetlerinizi nasil gundeme getireceginizle ilgili usuller belirlenmistir siz daha iyi bilirsiniz tabii ki... Gayet basit. Daha onceki gibi sorun yasadiginiz kisiyle statulerinize gore uslubunuzu belirleyerek konusarak sorunlarinizi cozmenizi tavsiye ediyorum ama siz dolmussunuz biraz galiba sakin olun sikmayin caninizimeslekte iki yillik tecrübe de çok kendinize zaman tanıyın biraz kendinizi yipratmayin boyle meselelerle
Belli ki amir olduğunuz için sizin de bir takım egı tatminleriniz var benim amir olmaya ihtiyacım yok zaten iyi bir konumda çalışıyorum mevzuata göre tek amirim il müdürüdür ve o da sadece idari yönden karışabilir ki mesai takibi yapamaz sınıfım bile farklı ve onun dışında kimse soruşturma açamaz hakkımda kaldı ki kendi meslektaşım hiç yapamaz kendi bazı şeyleri yapıp yapıp işine gelmediği zaman meslektaşının açığını çıkarmak idareye yansıtmak ne derece ahlaki evet kamuda yükselmenin yolunuda çok iyi biliyorum ama devekuşu değilimBana sıkıntı yaratamazsınız. Sizin gibi kaç tanesi geldi geçti. Ve bu titizlikte olduğum için amir konumundayım
Babanızın işi mi bu sıkıntı yaratacaksınız.
Bi tutanak bi soruşturma tamamdır
kimse istediği gibi bu şekilde at kosturanaz kamu dairesilerinde. İki yıl çok az öğrenirsiniz zamanla öğretirler
Belli ki amir olduğunuz için sizin de bir takım egı tatminleriniz var benim amir olmaya ihtiyacım yok zaten iyi bir konumda çalışıyorum mevzuata göre tek amirim il müdürüdür ve o da sadece idari yönden karışabilir ki mesai takibi yapamaz sınıfım bile farklı ve onun dışında kimse soruşturma açamaz hakkımda kaldı ki kendi meslektaşım hiç yapamaz kendi bazı şeyleri yapıp yapıp işine gelmediği zaman meslektaşının açığını çıkarmak idareye yansıtmak ne derece ahlaki evet kamuda yükselmenin yolunuda çok iyi biliyorum ama devekuşu değilim
Müdür anlamaz benim yaptığım işi kurumda olup olmadığımıda bilemez anlamıyosunuz herkes yapıyo diyorum kendide mesaiyi esnetiyo işi varmış gibi kuruma gelmiyo ama benimkini idareye gösteriyo yetkili karışmasa idare bana bişey yapamaz zatenBiraz sakin ol ne bu şiddet daha 2 yıllık personelsin böyle yıllar geçmez tecrübe kazandım derken seni çiğ çiğ yerler anlamazsın bile
Madem mevzuat böyle koskoca yetki almis insan bunu bilmiyor mu? Bal gibi acigin var o yüzden rahatsızlık duyuyorsun yoksa idareye karşı neden gizlenmesini istiyorsun hani dayatma yapilamazdi?
Yakın olduğum dönemde yaptığı için biliyorumO zaman sorun nerede? 2 yıl bunlardan emin olmak için çok az bir süre dikkatli olmanı tavsiye ederim fazla inatlaşma basini yakmalari 1 imzana bakar
Evet demek istediginizi anladim size basvurabileceginiz sempati empati kanali ve resmi kanal olmak uzere iki yolunuz oldugunu söyledim. Bir de sizin tercih ettiginiz muhattap olmamak yolu var ama ast olarak huzursuzlugun etkileri size daha cok olumsuz olacaktir. Tavsiyem toylugun heyecaniyla bu sekilde kendinizi doldurusa getirmemeniz ve geri adim atmaniz. Baska da soyleyecek bir seyim yok umarim duzelir is yerinizdeki durumlar uzmeyin kendinizi iyi çalışmalarSıkıntı şu mesela bir arkadaşı yıllık izin almadan tüm gün gelmemesini idare etti ve arkadaş şehir dışına gitti tabiki idare bunu bilmiyor işi var diye yansıtıldı benim gün içinde geç gelmelerimi vs kendide yapıyor bu arada ama beni sorguluyor haber vermediğim için yani beni umursamasa sıkıntı çıkmaz diğerlerini idare ediyosan banada karışma mesela anlaşılmıyo bile naptığım bu haksızlık değil öi yada egı tatmini
Müdür anlamaz benim yaptığım işi kurumda olup olmadığımıda bilemez anlamıyosunuz herkes yapıyo diyorum kendide mesaiyi esnetiyo işi varmış gibi kuruma gelmiyo ama benimkini idareye gösteriyo yetkili karışmasa idare bana bişey yapamaz zaten
Belli ki amir olduğunuz için sizin de bir takım egı tatminleriniz var benim amir olmaya ihtiyacım yok zaten iyi bir konumda çalışıyorum mevzuata göre tek amirim il müdürüdür ve o da sadece idari yönden karışabilir ki mesai takibi yapamaz sınıfım bile farklı ve onun dışında kimse soruşturma açamaz hakkımda kaldı ki kendi meslektaşım hiç yapamaz kendi bazı şeyleri yapıp yapıp işine gelmediği zaman meslektaşının açığını çıkarmak idareye yansıtmak ne derece ahlaki evet kamuda yükselmenin yolunuda çok iyi biliyorum ama devekuşu değilim
Bende nazikçe ve nezaketen çok söyledim zaten okumadınız heralde müdürle de konuştum bu durum çözülmezse müşavirliğe başvurucam dedim ve idare bana karışmıyor şuan zaten yetkili idareye özellikle beni yansıtmazsa idare hiç karışmaz zaten dediğim gibi yetkili yokken idare hiçbişeyime karışmıyor sadece takip etmek istiyorlar ve yaptığımız işi bilmedikleri için kıdemliyi kullanıyorlar oda onların işine geleni yapıyo olay bu onlarla kötü olmak istemiyo kendi yaptığını gizliyo benimkini açığa çıkarıyoEvet haklısınız yeryüzündeki tüm amirler olarak egoluyuz. Hatta yaptığımız her iş kanun kitaba göre değil egoya göre.
Mesaisini idareye bildirmediği personelin de üslubu niyeti düzgün biri olduğunu düşünüyorum. Belki de nazikçe sormuştur gidebilir miyim diye. Sıkıntı çıkarmayan personeli ben de savunur korurum.
Mobing uygulanıyorsa size il müdürünüze gidin o bilir nenyapacagını
Kusura bakmayın ama üstünüzü baştan beri tanımamışsınız ki.. Ve buna göre davranıyorsunuz. Ekip işi uyum işidir. Tek bu durumu bozan sizseniz ya uyum göstereceksiniz ya da kurum içinde yerinizin değişeceği bir durum varsa onu yapacaksınız..Mesele iletişimse diğer meslektaşıma da haber verdiğimde haberi oluyo ama o illa ona haber vermemi istiyo bu bana ego tatmini olarak geldiği için beni rahatsız etti ve çatıştık
Bakın soruşturma açar ama yetkili kurumda değişimdir idareye yansıtır idare inanmaz soruşturma açar uyarma cezası verilir ben dava açarım eğer dışarda işimi yaptığım tespit edilirse iptal edilir ama yetkili dışarda işi olmayan arkadaşları idare edip benim işim varken bile sanki kaytarıyomuşum gibi idareye yansıtması sıkıntı ki müdür aradı işim olduğunu söyledim bişey yapamadı mesela müdür bilemez ha isterse her zaman soruşturma açılır ama ya gerçekten işi yapıyosam dışarda?Valla bunca yıldır çalışıyorum kimsenin ! soruşturma açamadığı memur görmedim.
HarikasınızKonu sahibinin sıkıntısını ben anlıyorum ya,birine personel şefi unvanını versen bile (ki bu benim gözümde bir mertebe degil) ülke yönetiyor gibi dikta edip,lider sıfatıyla degil de baskısı yönetici sıfatıyla emir yagdirmasi,baskılamak yerine destekleyici olsa bunlar olmayacak. Şu ülkede birine tezek toplama müdürü yapsan onda bile ego saçar,ben tezekleri söyle toplatirim,böyle toplatirim,bu toplumun sorunu butabiki lider konumunda kaliteli,destekleyici kismi ayiriyorum
peki birim degiştirme sansiniz yok mu?Aslında çok yol katettim artık haber dahi vermiyorum ve ne istersem onu yapıyorum bana bişey diyemiyo ama diğer arkadaşların benle birlik olmasını istemiyo bana sana bişey demezsem onlarda yapar dedi onların yanında beni dışlar şekilde hareket ediyo onlara daha yakın ve saygılı davranıyo
Hata etmişsiniz. yeni başlamışsınız yapın işte verilen işleri. Kamu kurumu yani ne kadar angarya olabilir. ben de kamudayım. çok da çeşitli yerlerde çalıştım. hem de 5 yıllık memurken o kadar tuhaf işler verildi ki neyse dedim yaptım. böyle sivrilirseniz tutunamazsınız. şimdi aranızı düzeltmeye bakın ya da yer değiştirin. şefim bazen benim evrağım için fotokopi çekiyor. bazen müdür ben hallederim diyor falan. ego yapmaya gerek yok.
yeni gelen memura iş öğretiyorum fotokopileri çekip veriyorum. hiç kasıntı yapmıyoruz biz. siz de öyle yapın daha mutlu olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?