İtiraf Ediyorum Onları Çok Kıskanıyorum..

Kesinlikle insan mutluysa, içi huzurluysa başka insanların ne düşündüğü ne yaşadığı zerre etkilemiyor ama kendi içinde çatışan insanlar ki ben öyleyim hep o ne der bu bunu mu demek istedi demekten kendimi alıkoyamıyorum. Şu hayatta en çok istediğim şey iç huzur. Az şikayet çok şükür mutluluğa götürür felsefesini hayatıma empoze edebilmek.

peki bu insanlarla aynı ortamda bulundugunzda nasıl davranıyorsunuz ?

ama bende görüşüyorum mecburen görüşmek zorunda kalıyorum illaki =( hiç görüşmesek 15 güne bir kv lerde görüşüyoruz aynı ortama geliyoruz ben o insanları cekmek zorunda kalıyorum

işte bırakmıyorumda nedense her fırsatta acaba birşeyler paylaştılar mı diye bakıyorum içime bir dürtü geliyor hey allahım =(
Aaaa ama o yok bu yok konu sahibi sayfalarca yorumları okudum yardım istiyorsunuz her teklifi olmaz yapamıyorum diye reddediyosunuz. Tamam "kafada bitirmek takmamak düşünmemek" elinizde değil ama en azından bı Facebooktan silmek elinizden gelir yahu. Hem silerseniz nasıl gözünüze sokacaklarini şaşırırlar sinir olurlar belki :) buda onları az da olsa zora sokar. Şu dusuncelerinizden haberleri olsa ikisinin de içinin yağları erirdi keyiften dört köşe olurlardı amaçlarına öyle güzel ulaşmışlar ki

Çaresizlik içindeymişsin gibi cevap veriyorsun ama değilsin. Bu duyguları hissetme nedenin düşüncelerin. Duygular kendiliğinden ortaya çıkmaz. Sen nasıl düşünürsen ona dönüşürler. Kendini depresyona itiyorsun. Sadece sana zarar verir bu düşünceler. İçsesinle konuş. Onunla tartış, bildiğin yanlışları söyle ona. Kıskanmak için sebebin yok yanlışsın demen ve düşüncelerinin saçma olduğunu her seferinde kendine itiraf etmen gerek. Akışına bırakma boğulma zihninin içinde. Kafanda bitirmek senin elinde ayrıca. David burns iyi hissetmek kitabını oku. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. Hareketsiz kalıp her şeyin düzelmesini beklersen daha çok beklersin. Sonunda ilaçla kendine çare arar hale gelirsin. Düşüncelerin tüm hayatına yayılır ve genellersin olan biteni.

Velev ki dışlanmadınız, birlikte tatile gittiniz, sürekli görüştünüz. Bu sizi mutlu eder mi? Böyle insanlarla samimi olmak istiyor musunuz?
Bu kadar olmasa da benzer şeyi bir arkadaş grubunda yaşadım. Başta üzüldüm. Süre geçtikçe baktım ki ben zaten sürekli onlarla olmak istemiyorum. Onlar gibi de olmak istemiyorum. Ben buyum. İlla çok samimiyete gerek Yok. Sınırı ben çizdim. Hem kendim rahatladım hem onlar artık eskisi gibi değil.
Biraz kendinize güvenin. Kendi duruşunuz olsun. Gerekirse terapi alın. Siz kendiniz oldukça onlar da size diş geçiremeyecek.
İlk aşamada David Burns'ün "İyi Hissetmek" kitabını okuyabilirsiniz.

Bakış açısıyla ilgili bence, özgüveni bitirebilecek son kişi bile değil elti ya da görümce hatta eş. Ben genel olarak 20 30 yıl birey olarak varolup evlendikten sonra uyum için kendini değiştirmeyi, ya da bir anda akrabalık adıyla hayatına giren insanlar için üzülmeyi doğru bulmuyorum.

@medcezir__ görümcen de elinde sahte emin olabilirsin. Kıskanmak doğal bir duygu. Ben kv ve görümcelerimin gözdesiydim, sonra aramızda sorunlar oldu aslında onların beni kullandığını anladım vs ve bağımı kopardım. Aynı binadayız üstelik. İki yıl içim içimi yedi. 3 eltiyiz, son eltim şimdi gözde lafını esirgemeyen biri ve çok güzel yaranıyor.
Vıcık vıcıklar zamanında benim olduğum gibi. Kıskandım mı tabi ki üzüldüm de. Sonra dedim şükret farkına varmasan ömür boyu kullanılacaktın. Eltimde canım görümcem vs diye çatlama amaçlı durumlar paylaşıyor, diyorum seni dr görürüm iki gün sonra.
Allah kimsenin oyununu kimsenin yanına bırakmaz. Herkese kalbinin ekmeğini yedirir sabret.
Madem bu kadar üzülüyorsunuz, dahil olun onlara. Onların yanında onlar gibi olum. İçlerine girin. Uzaktan bakıp mutsuz olmayın.

Siz mi yazmıştınız geçen bir konuda aynı kitabı. Çok teşekkür ederim hayatımı değiştirdiniz eğer öyleyse. Aynada kendime bakıyor gibi oldum. Her şeyin farkındayım artık :))

Do you know cahil cesareti ? Kusura bakma ama sende ciddi özgüven sorunu var!! Cahille kendini kıyaslamak onun olumlu yönlerini düşünmek nedir ya ? Psikolojik destek almalısın.

Siz mi yazmıştınız geçen bir konuda aynı kitabı. Çok teşekkür ederim hayatımı değiştirdiniz eğer öyleyse. Aynada kendime bakıyor gibi oldum. Her şeyin farkındayım artık :))
Başka konulara da yazmıştım. Bakış açısını değiştirmek, kendini tanımak, davranışlara ve duygulara yön verebilmek için Harika bir kitap. Size faydası olduysa çok mutlu oldum

ama bende görüşüyorum mecburen görüşmek zorunda kalıyorum illaki =( hiç görüşmesek 15 güne bir kv lerde görüşüyoruz aynı ortama geliyoruz ben o insanları cekmek zorunda kalıyorum
Karşılaşmaları en aza indirin

15 günde bir kv gidiyorsanız bir sefer gidin bir sefer bahane bulun gitmeyin

( madem eşin de bu mutsuzluğunun farkında dışlandığın için üzgün olduğunu onlarla daha az görüşmek istediğini söyle)

Sosyal medya hesaplarını hemen şimdi kapat

Kızın okula gidiyorsa okul arkadaşlarının anneleriyle arkadaş olun. Yada parkta kreşte illa ki çok sevdiği bir arkadaşı vardır annesiyle evinize davet edin
Hem çocuğa hem size iyi gelir

Eşinin izni yoksa da önümüzde uzun bir bayram tatili var bütçenize göre iki üç günde olsa bişey ayarlayın

Biri size laf sokunca cevap veremiyorsanız boş ve alaycı bi bakış edinin anında bu bakışı yapıştırın suratlarına

Bu duyguları üç aşağı beş yukarı benzerini herkes yaşamıştır. İlk ve son kişi değilsiniz.

Mutluymuş umursamıyormuş gibi yapın bir zaman sonra gerçekten öyle hissetmeye başlarsınız
Ama önce gözden ırak tutun mümkün mertebe

Ayrıca üzgün olacak bişey yok
Sağlıklısınız eşin yanında çocuğun var işiniz gücünüz var daha ne olsun

Lütfen kimse için en yakınlarınızı mutsuz etmeyin. Kafanız bu düşüncelerle doluyken mutlu bir eş güleryüzlü bi anne olamazsınız. Onları mutsuz etmeye değer mi ?

Hemen şimdi sosyal medyayı kapatarak başla hiç durma

birinci sınıfta iki kız beni dıslardı cok üzülür aglatdım aimdiki aklım olsa s. ederdim . oyuzden kıskanclık sadece kendini yakar

peki sen onları davet etsen etkinliklere? sen desen bu hafta sonu hep beraber şuraya gidelim falan diye? problemleriniz neler, neler yaşadınız bilmiyorum ama meraba merabanız varsa yapabilirsiniz?

Sen kendi yolunu kendine gore cizersen emin ol yoldas olmak isteyen cokcikiyor. Asla kendinden taviz verme. Ben degisik kurslara katilirim yolculuga cikarim ysnima kimseyi aramam gel vs asla kimseye teklif etmem. Ama sunu gordum insanlarresmen bana yalvariyor bana da haber et beni de gotur isteoylebi etkinlik olunca bana da soylefilan diye. Sen icinden gecen hayati yasa onlara ozenme. Dislarini biliyorsun aralarinda gercekte ne duygularvar bilemezsin. Bir de kendi denginle olmaya calis yani seninle benzer zevke sahip kafa olarak senin gibi olanlarla. Okumus etmistir ama vizyonsuzdur. Nic ev hanimiyla ve egitimi dusuk sayilabilecek kisilerle karsilastim ki cidden almaya acik vizyonu hayata bakisi bana fazlasiyla denk olan hatta asmis diyebileceklerimle karsilastim. Yani kistasin sadece egitim vs olmasin o uyum farkli birsey

Onları aşağı görmeyi bırakın bir kere. Sürekli kendinizden küçük gördüğünüzün farkındamısınız. Kabullenmemenizde bundan. Benden aşağı da eğitimsiz kişiler beni nasıl dışlar diye kabul edemiyorsunuz.
Belki bilinçsiz yapıyorsunuz ama hor görüyorsunuz.
Her mesajınızda eğitim durumunuzu vurguluyorsunuz.
Onlara da böyle yansıtıyorsunuz belki de

Zaten amaçları seni kıskandırmak sende farkındasın. Muhtemelen kıskandığını belli ediyorsun, onlarda bildikleri için üstüne geliyorlar. Sende eşin ve çocuğunla çok mutlu olduğunu daha fazlasını istemediğini vurgula.
Artı başına geleni dışlanmak olarak düşünmen yanlış. Belki bu senin seçimin, sen onları çok mu istiyorsun sanki. Ay neyini istiyosun koca ailesinin yahu :) istemiyorsundur ne yapıcan. Kendine bunu telkinle ben istemiyorum onları zaten de. Sosyal medyadan da bakıp durma zaten sen gör diye yapıyorlardır. Umursamak nasıl senin elindeyse umursamamakta senin elinde inan buna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…