- 23 Ağustos 2012
- 51.845
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.464
- 898
Bence kendinize sosyal alan yaratacak şeyler bulun. Hangi ildesiniz?
Kesinlikle insan mutluysa, içi huzurluysa başka insanların ne düşündüğü ne yaşadığı zerre etkilemiyor ama kendi içinde çatışan insanlar ki ben öyleyim hep o ne der bu bunu mu demek istedi demekten kendimi alıkoyamıyorum. Şu hayatta en çok istediğim şey iç huzur. Az şikayet çok şükür mutluluğa götürür felsefesini hayatıma empoze edebilmek.O kadar güzel yazmışsın ki arkadaşım...
Bence içsel mutluluğu yakalamak gerek önce.
Bana bunu bir arkadaşım söylemişti,onun bir sıkıntısına yardımcı olmak istemiştim "ama ben olsam..." diye cümleye başlamıştım ki "senin yüreğindeki huzuru yakalayabilseydim zaten senin yaptığını yapardım" demişti.
Gerçekten hani bir söz var ya,"kendinle mutluysan hiç kimseyle derdin olmaz" diye. Karı koca mottomuz budur bizim. Dışarıdaki gerçekten dışarıdadır,kendi ana babamız bile olsa.
peki bu insanlarla aynı ortamda bulundugunzda nasıl davranıyorsunuz ?bazı insanlar yaşamlarını sürdürebilmek için hep başkalarına ihtiyaç duyarlar
sizde onlardansınız galiba
benim görümcelerimde böyledir
her gün 10 fotograf paylaşırlar
ama içlerini biliyorum
yaşadıkları yeri yediklerini içtiklerini
inan ki kimsenin benim hayatımdan bir fazlası yok
aksine bir sürü eksiklikleri var
NOT: eşim bana yeter her yerde görümcem eltim ömür boyu benle muhattap olmasınlar isterlerse bu duruma sevinirim kıskanmak yerine
ama bende görüşüyorum mecburen görüşmek zorunda kalıyorum illaki =( hiç görüşmesek 15 güne bir kv lerde görüşüyoruz aynı ortama geliyoruz ben o insanları cekmek zorunda kalıyorumHer sey goründügu gibi degil bak buna eminol.o eltin ve gòrcen varya aslinda hic birbirni sevmiyordur.ozellikle eltin gorumceni maalesef seni kiskandirmak icin resim fln atiyor ve dipdibeler .Basarmislar da oyinlarina gelme.
Aslinda cok şanslisin sukretmen lazim.
Esin yanninda baska esleri goruyoruz zorlada olsa o gorumce ve eltiyle baski yapip gorus diyenleri.
Elindeki zenginlikleri bil esin ve cocougun sana herseyde yeter.
Gerisi yapmacik ve cikarci iliskilerdir
Aaaa ama o yok bu yok konu sahibi sayfalarca yorumları okudum yardım istiyorsunuz her teklifi olmaz yapamıyorum diye reddediyosunuz. Tamam "kafada bitirmek takmamak düşünmemek" elinizde değil ama en azından bı Facebooktan silmek elinizden gelir yahu. Hem silerseniz nasıl gözünüze sokacaklarini şaşırırlar sinir olurlar belki :) buda onları az da olsa zora sokar. Şu dusuncelerinizden haberleri olsa ikisinin de içinin yağları erirdi keyiften dört köşe olurlardı amaçlarına öyle güzel ulaşmışlar kiişte bırakmıyorumda nedense her fırsatta acaba birşeyler paylaştılar mı diye bakıyorum içime bir dürtü geliyor hey allahım =(
Bakış açısıyla ilgili bence, özgüveni bitirebilecek son kişi bile değil elti ya da görümce hatta eş. Ben genel olarak 20 30 yıl birey olarak varolup evlendikten sonra uyum için kendini değiştirmeyi, ya da bir anda akrabalık adıyla hayatına giren insanlar için üzülmeyi doğru bulmuyorum.ama siz mesafelisiniz benm gibi.. benm yaptgım gibi konu sahibi mesefaden ziyade dıslanmıs ve dıslanmak artık zoruna gidiyor. herşeyi bu kızacagıza nispet yapıolar bakın laf bile diyemiyormş kimseye demedikcede ezdikce ezmişler özgüvenini bitirmişler
Siz mi yazmıştınız geçen bir konuda aynı kitabı. Çok teşekkür ederim hayatımı değiştirdiniz eğer öyleyse. Aynada kendime bakıyor gibi oldum. Her şeyin farkındayım artık :))Velev ki dışlanmadınız, birlikte tatile gittiniz, sürekli görüştünüz. Bu sizi mutlu eder mi? Böyle insanlarla samimi olmak istiyor musunuz?
Bu kadar olmasa da benzer şeyi bir arkadaş grubunda yaşadım. Başta üzüldüm. Süre geçtikçe baktım ki ben zaten sürekli onlarla olmak istemiyorum. Onlar gibi de olmak istemiyorum. Ben buyum. İlla çok samimiyete gerek Yok. Sınırı ben çizdim. Hem kendim rahatladım hem onlar artık eskisi gibi değil.
Biraz kendinize güvenin. Kendi duruşunuz olsun. Gerekirse terapi alın. Siz kendiniz oldukça onlar da size diş geçiremeyecek.
İlk aşamada David Burns'ün "İyi Hissetmek" kitabını okuyabilirsiniz.
Her türlü yorum ve eleştiriğe acıgım.. sizlere içime dökmek için yazıyorum bu aralar iyi değilim..
eski konumda eşimin ailesi tarafından dıslandıgımı bahsetmiştim sizlere..
Herkes diyor aslnda boşver en iyisi böle olmak mesafeli olmak ama benim çok zoruma giden şeyler var ve ne yazık ki onları kıskandıgımı anladım bunu kendime itiraf edebldim dün..
özellikle eltim ve görümcem cok dışlıyorlar beni onlar cok iyiler ben kötüyüm kötü gelinim.. bende hep mesafeli durdum
üniversite okudum bir işim var eşim var kızım var bilgiliyim kültürlüyüm lakin bunlar yetmiyormuş
mesela insanlar karsısında bir duruşum yok güclü değilim cok zayıfım herşeye aglarım yahut içime atarm
laf söyleyenlere karsı cevap veremem o yüzden herkez ezmeye kalkar.. ben ise sadece susarm .. eşim cok kızar susma diye yapamıyorum..
bırak boşver susmak erdemliktir dediler sustum olmadı.. susanı meger se daha cok eziyorlarmış bu hayatta.
suctukca üzerine geliyorlarmış mesela
görümcem ; ilk okul mezunu.. ben ondan cok öndeyim her konuda okul olsun yaşam tarzı olsun giyim kuşam olsun aynada bir bakıyorum ondan cok daha güzelim daha kültürlüyüm bilinçiyim.. ben bu insanı neden kıskanıyorum ki diyorum ? cok sivri dillidir mesela otoriterdir anında lafını yapıştırır nabza göre serbet verir her ortamda nasıl davranacagını bilir cok yalakalık yapar iki yüzlüdür belkide bu yüzden seviliyordur..
ben ise sabitim.. neysem oyum kimseye yalakalık iki yüzlülük yapamıyorum belkide bu yüzden dıslanıyorum sevilmiyorum
eltim deseniz o na keza onunla şartlarmız aynı aslnda oda çalışıyor okumuş etmiş bir insan..
Onlarn iyi olmalarnı cok kıskanıyorum benim kmsem yok kızımdan ve eşimden başka..
ailem lede mesafelym ölesine görüşürüm anneme derdimi sıknıtımı hiç anlatamam zaten baştan beri evlilğime karşılardı şimdide en ufak birşeyde ayrıl derler bana .. bir arkadaşım yoktur.. tek kızım zaten kardeşim dahi yok gelip gittiğimiz kimsemiz yok kv kp ve annemlerden başka belkide bu nedenle kafama cok takıyorum onları
iş yernde bir ben varm birde erkek bir arkadaş.. ikimiz calışıyoruz sosyalleşeceğim bir ortam kesinlikle yok yine allaha şükür eşim ve kızım var..
Mesela biryere gittikleri zaman sosyal medyada felan paylaşırlar cok kıskanırım ben onlara naptmda dıslandm derim.. onlar gibi iki yüzlü cıkarcı yalaka yüzüne gülüp arkasndan iş mi cevirmem lazmmış insanlarm derim hep =(
birbirlerine gidip gelirler içim içimi yer =(
dün ögrendm ki tatile gideceklermiş birlikte
eltim kaynım görümcem eşi ve cocuklar nasıl kıskandım bir bilseniz.. acaip morelim bozuldu yüzüm düştü
tabiki kıskandımı eşime belli etmek istemiyoum
ben bu psikolojiden nasıl kurtulabilirim ? onları nasıl takmamaya saglayabilirim kendimce kıskanmayayı lütfen yardım edin bu halimi hiç iyi görmüyorum
Başka konulara da yazmıştım. Bakış açısını değiştirmek, kendini tanımak, davranışlara ve duygulara yön verebilmek için Harika bir kitap. Size faydası olduysa çok mutlu oldumSiz mi yazmıştınız geçen bir konuda aynı kitabı. Çok teşekkür ederim hayatımı değiştirdiniz eğer öyleyse. Aynada kendime bakıyor gibi oldum. Her şeyin farkındayım artık :))
Karşılaşmaları en aza indirinama bende görüşüyorum mecburen görüşmek zorunda kalıyorum illaki =( hiç görüşmesek 15 güne bir kv lerde görüşüyoruz aynı ortama geliyoruz ben o insanları cekmek zorunda kalıyorum
Hangi kitap ben kaçırmışım bende öğreneyimBaşka konulara da yazmıştım. Bakış açısını değiştirmek, kendini tanımak, davranışlara ve duygulara yön verebilmek için Harika bir kitap. Size faydası olduysa çok mutlu oldum
David Burns " İyi Hissetmek"Hangi kitap ben kaçırmışım bende öğreneyim
Onları aşağı görmeyi bırakın bir kere. Sürekli kendinizden küçük gördüğünüzün farkındamısınız. Kabullenmemenizde bundan. Benden aşağı da eğitimsiz kişiler beni nasıl dışlar diye kabul edemiyorsunuz.birilerin beni anlaması gercekten iyi geliyor
haklsınız normalde olsa asla yüzülüne bakılacak kimseler değil
ama hayatındanda tam olarak cıkaramıyorsun ne yazıkki eşiinin ailesi sonuçta..
dıslanmak bende evet özgüven eskikliği yarattı
ve artık onları takıntı haline getirdim..
face book hesabmda ekliler yaptıklarını görmemem mümkün değil silmekte olmaz.
onlaru bosvermeyi umursammayı hbeceremiyorum ne yapacagım ben bir yol gösterin =(
haklsınız aslnda artık herkez kendi halinde takılıyor
eskisi gibi komşuluk arkadaslık kalmamıs ve bennm eşim kızm var tabiki onlar yetiyor yetmez olur mu.. bir pazarmz var
dolu dolu geçiriyorz
bende sordum kendine gel sen bu insanları neden kıskanıyorsun dedim..
hiç bir üstünlükleri yok dedim..
ama anlatamıyorum ki bunu kendime delirmiş gibi acaba bugun ne paylaştılar diyorum nerelere gittiler.. zaten sırf birazda bana nispet yapmak için paylaşıyolar en son tatil oynu duyunca tüm çöktüm sanki dıslanmak özgüvenime cok ama cok zarar verdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?