Kimse ponçik yazmanı istememiştir ki zaten. Ben de mesajımda belirtmedim öyle bir şey. Ruh sağlığı alanında bir mesleğe sahibim. Detay vermek istemiyorum. Ama burda terapi almak sanki sihirli bir değnekmiş ve her şeye rağmen hızlıca sonuç alınabilirmiş gibi düşünen kişiler var. Seni tenzih ediyorum sen düşünmüyorsundur belki, ama her zaman öyle değil işte. Hayatta öncelikler vardır, lilikanın önceliği bence kızıyla ayrı bir düzen kurabilmek sonrasında ise enkazları ve çöpü temizlemek yani terapi almak. Depresif belirtiler gösterdiğinin herkes farkında ama doğru sıralamayla gitmezse hem maddi açıdan hem zaman açısından sıkıntı yaşar. Sağlıklı bir ruh halinde olmayan insanlar değişik tepkiler verebilir ve bunlar da dışardaki diğer kişiler tarafından şımarıklık, saçmalık olarak nitelendirilebilir ben o annesine yazdığı ev konusunu öyle değerlendirdim. Ha kişi bu durumun arkasına sığınıp hep bu tarz davranırsa orda biraz bilinçli yaptığını düşünebilirim.Var çok fazla mesajları . Bu dünyaya çocuk getirilmez vs dolu. Ben hiç baba sevgisi görmedim maddi manevi . Hiç aynı evde yaşamadım fiziken de görmedim hala da görmüyorum erken de evlenmedim ama çocuğum olana dek de kimseye aman çocuk yapmayın bu dünyaya , hayat kötü vs de demedim. Terapi almalı , psikiyatra gitmeli ama bunu yazan herkese gitsem nolacak gene o evdeyim gene bozulur demiş. İlaç tedavisi ile gayet de faydası olur. Bana ayrı ev tutmazsanız intihar edeceğim demek ya da devamlı intihar düşüncesinde olmak normal mi , o çocuk hissetmiyor mu bunları ? Bazı arkadaşlar vardır . Seni hep pohpohlarlar . Amannnn canım tabii düzelir kuzummmm sen iyi bir annesin canımmmm bitanemmnn. Böyle mi yapmalıydım ? Benim anneme de ailesi zerre destek olmadı . WC Si banyosu olmayan tek oda öğretmenler odasında bile kaldık biz . Hepsi geldi geçti , iyi imkanlara da ulaştık zamanla. Dr u reddeden ne gerek var diyen bir anneye , o çocuğun yararı için ben ponçik yazamam . Yazan yazsın.
Ay desinler . Gene örnek vereceğim annem zengin bir aile kızıydı . Boşanmadan önce de boşanınca da çok sıkıntı çekti . Ailesi boşandı diye utandığını bile söyledi. Üzüntüden zayıfladı , arık koyun a benziyorsun dediler . Bana da iyi mi davrandılar hayır . Dedem kız olduğum için torun yerine koymazdı.yaz tatillerinde baba evine giderdi annem. Sığıntı gibiydik di tüm apartman dedemindi .erkek torunlarına çikolata vs getirir harçlık verir bana vermezdi . E annem yıkıldı mı hayır. Toparlandı tayin istedi memleketi ile taşındı . Bana sahip çıktı . En iyi okullara yazdırdı . Arkadaşım oldu , dostum oldu. Gerekince antidepresan kullandı ayıp değil. 3 tane mülk kazandı minicik bedeni ile. Maddi manevi herşeyi düzeltti benim için. Ben de evladım için çabalıyorum. Kusura bakma ama sen de mecbursun . Sıkışınca intihar edemeyiz etmemeliyiz . Böyle düşüncelerimiz varsa psikiyatrik destek almalıyız. Seni hala seviyorum ama o minik kız için uyarıyorum da. Çözümler mutlaka var . Bizler kötü laflar işitmedik mi bu hayatta ? Kötü söz sahibine aittir dedik geçtik. Mantıklı düşünme yetisi kazanmalısın. Bunu da psikiyatr psikolog sağlar anca.Hadi örnek vereyim. Annem kızıma öküz demiş. Niye dedin deyince vayy beni sana şikayet ediyor git bakıcı tut diye bağırmaya başladı. Babam da üstüme yürüdü.
Evet ben deliyim herkese saldırıp olay çıkarıyorum.
He bide herkes bulaşık makinesi yerine tezgaha bulaşık dizmiş. Kötürüm değilsen tezgah yerine doğrudan makineye koyabilirsin dimi. Bunun için kardeşim üstüme yürüdü nerdeyse dövecekti niye koymuyorsun sen diye. Nasıl güzel mi?
Hala sözümün arkasındayım. Bu dünyaya bu ülkeye çocuk getirilmez. Bunun benim deli olmamla ilgisi yok.Var çok fazla mesajları . Bu dünyaya çocuk getirilmez vs dolu. Ben hiç baba sevgisi görmedim maddi manevi . Hiç aynı evde yaşamadım fiziken de görmedim hala da görmüyorum erken de evlenmedim ama çocuğum olana dek de kimseye aman çocuk yapmayın bu dünyaya , hayat kötü vs de demedim. Terapi almalı , psikiyatra gitmeli ama bunu yazan herkese gitsem nolacak gene o evdeyim gene bozulur demiş. İlaç tedavisi ile gayet de faydası olur. Bana ayrı ev tutmazsanız intihar edeceğim demek ya da devamlı intihar düşüncesinde olmak normal mi , o çocuk hissetmiyor mu bunları ? Bazı arkadaşlar vardır . Seni hep pohpohlarlar . Amannnn canım tabii düzelir kuzummmm sen iyi bir annesin canımmmm bitanemmnn. Böyle mi yapmalıydım ? Benim anneme de ailesi zerre destek olmadı . WC Si banyosu olmayan tek oda öğretmenler odasında bile kaldık biz . Hepsi geldi geçti , iyi imkanlara da ulaştık zamanla. Dr u reddeden ne gerek var diyen bir anneye , o çocuğun yararı için ben ponçik yazamam . Yazan yazsın.
Nerde tersledim? Akşam etüt var dediler peki sabah ve yaz tatilinde ne yapabilirim dedim. Lafa bak sen kimsin bana yediriyorsun terbiyesiz hadsizVerilen kaç fikri beğendin de fikir istedim diyorsun. Keline sürecek merhemin yok bir de derdine çözüm arayanları tersliyorsun. Yanımda olsan yediririm tribini de neyse. Allah yardımcın olsun.
Ülkede hiçbirşey yok . Dünyada da. Yüzyıllardır savaşlarda oldu kıtlık da ağır salgınlar da adaletsi ülkeler de . Bu düşüncen bile sağlıklı değil. Sağlıklı insan şöyle diyor sitede: ben çocuk sahibi olmak istemiyorum, ona fedakarlık yapmak istemiyorum , çocuk sevgim de yok. Herkes böyle diyen üyeye saygı duyuyor .Hala sözümün arkasındayım. Bu dünyaya bu ülkeye çocuk getirilmez. Bunun benim deli olmamla ilgisi yok.
Çocuk hissetmese bile ailemin kavgası uğradığı hakaretler yetiyor çocuğa. Ponçik bir şey duymak isteyen yok kimseden
Ben çocuğumun hatırına ses çıkarmaz bulaşık makinesine dizerdim. Yeter ki ağızları açılmasın diye işi gücü yapardım. Sizin çocuğunuz var, erkek kardeşinizle aynı konumda değilsiniz. Onun arkasında düşüneceği sorumlu olduğu biri yok, kafası eser çıkar dışarıda takılır yer içer ama sizin geride çocuğunuz var. Çata çat tartışacak, hak arayacak, ben buyum işinize gelirse atarı yapacak durumda değilsiniz. Maalesef hayat bazen hiç adil değil, keşke anneniz yumuşak huylu olup siz yokken kızınuzla ilgilenseydi ama yapmıyor. Bu durumda en azından başımızı sokacak yerimiz var diyip herkese he diyeceksiniz.He bide herkes bulaşık makinesi yerine tezgaha bulaşık dizmiş. Kötürüm değilsen tezgah yerine doğrudan makineye koyabilirsin dimi. Bunun için kardeşim üstüme yürüdü nerdeyse dövecekti niye koymuyorsun sen diye. Nasıl güzel mi?
Üzgünüm hala seni seviyorum sen kızsan da bana sevmesen de hiç sorun değil. Aynı yollardan geçmiş yapayalnız ayakta durmuş bir annenin kızıyım. Akrabaları bile yüzüne, boşandığın için senden utanıyoruz bize fazla gelme dediler . Köyde fareler vardı . Beni koynuna alır kuş onlar korkma derdi . Köyün yolu kardan kapanır ilçeye gidemez, banyo yapamaz aç kalırdık. Hepsi geldi geçti . Lüks içinde de yaşattı aynı anne beni zamanla . Annem böyle babam şöyle diyorsun . Bazı kadınların da kötü ana babası . Mücadele gücünü kaybetmişsin ama pekala da geri kazanabilirsin . Yapacağına ben inanıyorum . Lütfen psikiyatra git ama.Seni severim. Sen beni artık sevmesen de. Çalıştım. Borç öde, kızına bak, ailene ver ve biriktir. Gerçekten mi heyt? Ya adam çocuğunu sevmezse nedir? O kadarını düşünmüyorum yani öyle mi? Te Allah'ım
Neyi yediriyosun? Niye yediriyosun? Her söylenene bi bahane buluyorsa yazmazsın daha. Normal değil bu tepkiVerilen kaç fikri beğendin de fikir istedim diyorsun. Keline sürecek merhemin yok bir de derdine çözüm arayanları tersliyorsun. Yanımda olsan yediririm tribini de neyse. Allah yardımcın olsun.
Yediririm yazmış. Kimsin ki kime neyi yediriyorsun ?Neyi yediriyosun? Niye yediriyosun? Her söylenene bi bahane buluyorsa yazmazsın daha. Normal değil bu tepki
İyi niyetim karşısında trip yiyince öfke ile yazdım. Yanlıştı. Karşılığında hakaret işittim. Belki haklıydı.Neyi yediriyosun? Niye yediriyosun? Her söylenene bi bahane buluyorsa yazmazsın daha. Normal değil bu tepki
Hakaret etmeden tehdit etmeden yazalım lütfen. Sinirlensek de kimseye öyle şeyler deme hakkımız yok değil mi?İyi niyetim karşısında trip yiyince öfke ile yazdım. Yanlıştı. Karşılığında hakaret işittim. Belki haklıydı.
Kendi muhasebemi yapabilecek yaşta ve deneyimdeyim. Teşekkürler.Hakaret etmeden tehdit etmeden yazalım lütfen. Sinirlensek de kimseye öyle şeyler deme hakkımız yok değil mi?
Tmmm.Kendi muhasebemi yapabilecek yaşta ve deneyimdeyim. Teşekkürler.
Konu sahibine bir sempatim vardı
Seni severim. Sen beni artık sevmesen de.
Üzgünüm hala seni seviyorum sen kızsan da bana sevmesen de
Seviyoruz tabi ki
Belli ki baba sorumluluk almak istemiyor. Çocuğu sana vericem diye blöf atın nafakayı arttırsın. Nafaka biraz daha artarsa rahatlarsınız en azından.Daha önce yardım istedim bu evden çıkmam lazım diye. İlgilenmedi. Başka şehre gidiyoruz deyince gelip vedalaşmadı. Aylarca aramadı sormadı. Salağın teki kısaca. Babası ayda bir belki alır o da bir saat. Aramaz. Çok nadir. Evlendi zaten. Bizden uzak Allah'a yakın olsun
Nafaka artırım davası açabilir evet. Gerçi 6 bin de az değil, yani az da, daha düşük duyduğum için genelde bu nafaka az değil diyorum, ne yazık ki daha az veriyorlar çoğu zaman. Eski eşin işi ve geliri iyiyse belki yükselir.Belli ki baba sorumluluk almak istemiyor. Çocuğu sana vericem diye blöf atın nafakayı arttırsın. Nafaka biraz daha artarsa rahatlarsınız en azından.
Kızıma dedim, kızım sabredecez evimize çıkacaz sana kedi de alacam vs telkin ediyorum.Ben çocuğumun hatırına ses çıkarmaz bulaşık makinesine dizerdim. Yeter ki ağızları açılmasın diye işi gücü yapardım. Sizin çocuğunuz var, erkek kardeşinizle aynı konumda değilsiniz. Onun arkasında düşüneceği sorumlu olduğu biri yok, kafası eser çıkar dışarıda takılır yer içer ama sizin geride çocuğunuz var. Çata çat tartışacak, hak arayacak, ben buyum işinize gelirse atarı yapacak durumda değilsiniz. Maalesef hayat bazen hiç adil değil, keşke anneniz yumuşak huylu olup siz yokken kızınuzla ilgilenseydi ama yapmıyor. Bu durumda en azından başımızı sokacak yerimiz var diyip herkese he diyeceksiniz.
Niye böyleler niye devamlı tartışma halindeler, niye ne yapsanız batıyor? Sivri dilliyseniz törpüleyin, ben onu yapmam bunu ellemem şunu kaldırmam demeden yapacaksınız. Bulaşıkları makineye dizseydiniz yine bu üste yürüme olacak mıydı? Kardeşiniz öküz aileniz kötü ama en azından evde kalmanıza izin vermişler. Çık git diyip eşyalarınızı kapıya koysalar ne yapacaksınız? Kızınızdan gerçekleri saklamayın, ne yaşanıyorsa bilsin. Kötü zamanlar yaşıyorum ama hep böyle olmayacak yavaş yavaş düzeleceğiz vs diyin. Kendi kafasında kurup korkup travma oluşacağına kötüyü de iyiyi de bilsin. İntihar ederim lafını asla ama asla onun önünde kullanmayın.
Yoo ülkede eğitim sağlık adalet güvenlik bitmişken hiç bir şey yok diyemeyizÜlkede hiçbirşey yok . Dünyada da. Yüzyıllardır savaşlarda oldu kıtlık da ağır salgınlar da adaletsi ülkeler de . Bu düşüncen bile sağlıklı değil. Sağlıklı insan şöyle diyor sitede: ben çocuk sahibi olmak istemiyorum, ona fedakarlık yapmak istemiyorum , çocuk sevgim de yok. Herkes böyle diyen üyeye saygı duyuyor .