- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Bebeğin hasta olması sizin suçunuz değil ki.. "Iyi bakamıyorum" hissini bırakın "elimden geleni yapıyorum" diyin kendinizeMerhaba hanimlar. 52 gunluk bi bebegim var. Bu zamana kadar 2 defa hastanede yattik 5er gun. Atesli grip gecirdi. Ilkinde bebegim 18 gunluktu. 40 gunlukken malesef yine ateslendik. Yine 5 gun antibiyotik tedavisi aldi bebegim. Ben neden bakamiyorum bebegime cok uzuluyorum. Su an hastalikli gibi elimde atesolcerle dolasiyorum. Surekli diken ustundeyim korku icindeyim bebegime bi sey olcak diye. Allah buyuk hastaliklarla sinamasin. Nasil atlaticam bu durumu
Grip ise neden antibiyotik tedavisi uygulandı acaba? Bize hep söylüyorlar ya gripte antibiyotik işe yaramaz diye. İlginç geldi bana. Mümkün olduğunca misafir kabul etmeyin, baba işten geldiğinde mutlaka kıyafet değiştirip duş alıp öyle alsın bebeği. Seni çok iyi anlıyorum tedirginsin. Benim bebeğim küvözden çıktığında doktor çok dikkat edin çıkan bebeklerin %20 si ilk aylarda enfeksiyon sebebiyle tekrar yoğun bakıma dönüyor demişti. 2 ay misafir almadık babası zaten pinpiriklidir dikkat etti hep işten eve gelince. Hala da mümkün olduğunca dışardan gelince mutlaka eller yıkanıp üst değişmeden alamıyoruz kucağa. Tabi herkes bizim gösterdiğimiz özeni göstermiyor, geçen eşimin babası çarşıdan geldi alışveriş yapmış elini yıkamadan çocuğun suratına elledi ve öptü. O elinle dışarıda paraya değdin kaç çeşit şeye dokundun bi elini yıka. Nasılsa başında o beklemeyecek hasta oluncaDoktor grip diyo. Belden sivi alindi bi sey cikmadi sukurler olsun. Ama boyle her an atesi cikti cikacak diye korkmak yorucu. Allah size de kolaylik versin. Insallah ciddi bi sey degildir
Tam olarak benim hislerimi yazmissiniz. Buyudugunu gorebilcekmiyim saglikli olcakmi her saniye bunlar var kafamda. Esim yardimci oluyo sagolsun annem de oyle. Disari ciksam bike kafamdakileri atamiyorumdaraltma içini seni o kadar iyi anliyorum ki cok agladim büyüdüğünü gorebilir miyim derdim hep icimden ahhh o hastaneler uykusuz geceler elimde ates dusurucu uyudugum perisan hallerim birde kimsem yok esim disinda ama büyücek emin ol buyuyor evet zor olucak yoruluyor insan cok ama buyucek sen yeter ki ayakta dur esi yardim ediyorsa muhakkak arada dışarı cik evde cok kasvet çöküyor 1 saat bir bankta otursan bile yetiyor insana
Antibiyotik tedbir amacli veriliyo. Sanirim cigerlere inmesin diye. Zaten dikkat ediyoduk ama artik daha dikkatliyizGrip ise neden antibiyotik tedavisi uygulandı acaba? Bize hep söylüyorlar ya gripte antibiyotik işe yaramaz diye. İlginç geldi bana. Mümkün olduğunca misafir kabul etmeyin, baba işten geldiğinde mutlaka kıyafet değiştirip duş alıp öyle alsın bebeği. Seni çok iyi anlıyorum tedirginsin. Benim bebeğim küvözden çıktığında doktor çok dikkat edin çıkan bebeklerin %20 si ilk aylarda enfeksiyon sebebiyle tekrar yoğun bakıma dönüyor demişti. 2 ay misafir almadık babası zaten pinpiriklidir dikkat etti hep işten eve gelince. Hala da mümkün olduğunca dışardan gelince mutlaka eller yıkanıp üst değişmeden alamıyoruz kucağa. Tabi herkes bizim gösterdiğimiz özeni göstermiyor, geçen eşimin babası çarşıdan geldi alışveriş yapmış elini yıkamadan çocuğun suratına elledi ve öptü. O elinle dışarıda paraya değdin kaç çeşit şeye dokundun bi elini yıka. Nasılsa başında o beklemeyecek hasta olunca
Cok tesekkur ederimişte o virüsün türü ile ilgili
yaşım 40 a yakın
hayatımda iki kere ateşlendim
birinde ilkokul 2ye gidiyordum biri de bu sene
ateşim çok yükselmiş eşim gelip kaldırdı vs farkında da değilim
oğlum da ben de grip olduk o süreçte önce oğlum oldu sonra da birdenbire ben
aynı evde eşime bulaşmadı mesela muhtemelen o bize gelen virüs ile daha önceden tanışmış
öncesindeki ve sonrasındaki hafta oğlumun 20 kişilik sınıfında nerede ise 15 çocuk hasta oldu
küçük bebeklerin ateşi kolay çıkmaz deniyor da bu çok ateş yapan bir virüstü
bununla geçmiş olsun siz kendinizi suçlamayın
kendinize iyi bakın iyi beslenin birlikte hava alın
Ben de başlığı okuyunca sizden kaynaklı bişey var sandım . Bu durum anneliği sorgulatacak bi durum değil grip bi virüsdür annenin çok iyi baktığı çocuklarda da olur annelikte alakası yokturMerhaba hanimlar. 52 gunluk bi bebegim var. Bu zamana kadar 2 defa hastanede yattik 5er gun. Atesli grip gecirdi. Ilkinde bebegim 18 gunluktu. 40 gunlukken malesef yine ateslendik. Yine 5 gun antibiyotik tedavisi aldi bebegim. Ben neden bakamiyorum bebegime cok uzuluyorum. Su an hastalikli gibi elimde atesolcerle dolasiyorum. Surekli diken ustundeyim korku icindeyim bebegime bi sey olcak diye. Allah buyuk hastaliklarla sinamasin. Nasil atlaticam bu durumu
Ben de bazen dediginizi dusunuyorum acaba biraz fazla pimpirikli oldugum icin mi oluyo bunlar. Ama elimde degil ilk basta bu kadar titiz davranmiyodum daha 18 gunlukken hastalandi bebegimSizin anneliginizle ne alakası var? Sokakta yatırmıyorsunuz,dövmüyorsunuz, aç bırakmiyorsunuz. Eminim elinizden geleni yapıyorsunuzdur ama eşiniz /siz yada evinize gelen biri hastaysa onun aracılığı ile gayet kolay hasta olabilir çocuğunuz.
Benim kızım 6 yaşında bebeklikten itibaren çok korudum,çok hasta oldu. Ben korudukça o hasta oldu,şu an bağışıklığı güçlendi bu kışı ufak tefek ayakta atlatılabilecek hastaliklarla geçirdik şükür. Ama oğlumu o kadar korumuyorum,sadece terlemesine müsade etmiyorum,ki abla okula gidip geliyor,bu kış 1 kez hastalandı.
İnanın ne kadar uzerine düşerseniz o kadar kolay hastalaniyorlar ki oglumu her gün dışarı çıkardım, yagmurda da ,karda da çıkardım (kızımı okula götürüp getirirken)uygun giydirmeye dikkat ettim sadece hepsi bu.
Önümüz yaz zaten,şurda maksimum 2 ay daha soğuk olur ki nisanda hava güzellesir 2 ay bile kalmadı. Sizde stres yapmayın,havaya uygun giydirin yeter. Emiyorsa bol bol emzirin,kolayca toparlanir.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi
Ben de anlamadim. Ben hastalanmadim ama bebegime bulasmisGrip mikrobu ortalama 2 saat havada asılı kalırmış. Kapmış bir şekilde.
Viral bir hastalıksa siz nasıl kapmadınız eşinizden anlamadım..
Oğlum yaz çocuğu olduğu için biraz daha rahattık. 1 aylıkken avm de geziyorduk. Ama kışın çok sakat..
Cok sagolun. Hastane disinda hic cikarmamistim eve de annem disinda pek kimse gelmedi ama olan oldu isteÇocuk hastalanacak gayet normal ama bebek daha 2 aylıkmış, bu kadar ateşlenmesi gerçekten üzücü. Etraf viral enfeksiyondan geçilmiyor. Bu dönemde çocuğu kalabalığa sokmayın. Misafirliğe gitmeyin, avm gezmeyin ve özellikle küçük çocukların yanında fazla bulunmayın. Evinizi soğuk demeden her gün havalandırın, bebeğinizi sıkı giydirip sık sık temiz hava almaya çıkartın.
Geçmiş olsun. Çok iyi bir anne olacaksın eminim, moralini bozma bu kadar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?