İyi bir anne olamıyorum.

aralikpapatyasi

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2025
104
46
13
31
Merhaba
Cocuğum asla sakin değil 10 aylık dur durak bilmeden ağlıyor doktor doktor gezdik gözle görülür bir problemi yok. Asla memnun edemiyorum sanki sürekli ama sürekli ağlıyor. uyumuyor artık dayanacak gücüm kalmadı hayatım kalmadı. Kapana kıstırılmış gibiyim eski hayatımı çok özledim dayanamıyorum . Evladım beni sevmiyormus gibi geliyor en basından beri emmedi istemedi beni hiç bir anne evladını sakinleştirimez mi yapamıyorum yetemiyorum ona istemiyor beni dayanamıyorum bu tempoya koşturmaya .. bi yandan calısıyorum bir yandan bakıyorum eşim yapıyor ama yap dersem tabi ya bıktım terapi aldım bu almıs halim siz düşünün ne gecem belli ne gündüzüm

canım benim, ne desem bilemedim şimdi, ben bir anne değilim hiç olmayı da düşünmüyorum açıkçası (inşallah istemediğim zamanlarda olmam)
ama çevremde çok fazla yeni anne arkadaşım var, normal bir süreç diye düşünüyorum, kaç yaşındasın, eşin sana yeterince destek oluyor mu, yardım alabileceğin aile üyelerin var mı yanında

32 yasındayım anneler var ama onlarda bıkmış kacacak yer arıyorlar nerdeyse. Eşim desen yap dersen yapıyor her şeyi bana soruyor sıfır fikir sahibi, yani anlatacağıma yapmak daha kolay.. bıktım ama tam olarak

Canım Sende streslisin bebekte kucağına gelince stresi hissediyor olabilir mi. Mesela benim de eşim ya da annem sakinlestirebilirdi. Bir çok nedeni olabilir ağlamasının . Sıkma canini geçecek bu günler. Destek olabilecek aileden birileri var mı. Eşinden daha çok yardım almalisn

Çocuğun bir derdi var ki ağlıyor, tüm kontroller yapıldı mı? Besin alerjisi, reflü, kolik vs

bencede ebruya katılıyorum, yardım istemekten çekinme utanma, birşey istediğinde birşeyin yapılmasına gerek olduğunda çat pat söyle yoksa çok büyük sıkıntı çekersin, şu zamana kadar eşini tanımam etmem ama gerçekten kadınlar kdr ince fikirli hiçbir erkek görmedim hepsinin emir-komuta zinciri 2 aşamalı falan sonrası yok, emretmekten istemekten korkma yapmazsa o zaman düşünürsün sen şimdi kendini iyileştirmeye bebeğine bakmaya dikkat et

Bence bir anne mutlaka yardım almalı
Bakıcı olur annesi olur kayınvalide olur

Sen çocuğunla 24 saat birliktesin bitmek tükenmek bilmeyen bir mesai
Çok normal değil mi böyle hissetmen?

Önce bunu normalleştirmemiz gerekiyor
3 yaşına kadar destek, sonra mutlaka kreş

Kesinlikle bir şeyi üç kere söylemeden anlamıyor bunlar ama ailenin bıkmış gibi kaçıyor olması da saçma 10 aylık bebekten kaçıyorlar 3 yasinda 5 yaşında nasıl olacak. Acaba fıtık filan olabilir mi? Çocuk cerrahisine filan götürsen.

Eşim beni hep suçluyor biliyor musunuz gerginliğimden dolayı ya keyfimden değil bitiğim diyorum nefes alamıyorum nasıl her şey yolundaymıs gibi olabilir . Yap dersem rica minnet
Yapıyor ama sürkli kendisi suçlayıcı ve yetersiz hissediyorum

Aman onların her zamanki özelliği. Canım sen kaç saat calisyorsjn ,çocuğa kim bakıyor, yedikleri arasında gaz yapıcı şeyler var mi? Mercimek çorbasi gibi. Kaka düzenli mi ev ortamı sıcaklığı nasıl. Mesela günde bir defa dışarı çıkartıp gezdiriyor musnjz. Ekran var mı hayatında.

Herkes kacıyor. İstemiyorlar zor geliyor ben dün saat bası ayaktaydım 5 dk uyusun diye 1 saat salladım canım cıktı sabah kalktım işe geçtim yani gerginsin diyorlat allah askına ne yapayım dişlerimi sıkmaktan perişan oldum

Size hak veriyorum 40 günlük anneyim. Benim ufak bir tecrübem olduysa o da şu. Çocuktan biraz uzaklaşmak. Çünkü bu yeni düzene alışmak yıpratıcıymış. 24 saat mesai çok yorucu. Bir saat eşiniz ilgilensin evden çıkın. Ya da birebir görev dağılımı yapın. O zaman herşeyi sormayı azaltır

Rica etmeyeceksin ver çocuğu baksın. 3 saat bakamayacak adamlar kadınlara laf ediyor sakın ezilip büzülme anneligine kimse bir şey diyemez

Ben bi yandan çlısıyorum bir yandan yemeğini kahvaltısını yaptırıyorum babanesi oyun oynamaya geliyor saat 5 e kadar sonra yine full bende yani wc ye gitmek için izin istiyorum öyle söyliyim size gaz yapıcı şeyleri vermiyorum dikkat ediyoruk ama. Bu cocuk doğduğundan beri böyle zatn. Dısarı cıkıyor ama ondada pişman olup geri geliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…