İyi bir anne olamıyorum.

Bazı bebekler ağlar, sebep gerekmiyor, biraz daha sabır, iletişim güçlendikçe geçer inşallah, seni sevmiyor değil hep seni istediği için agliyordur

Merhaba, evde iş güç yapmakla çok uğraşmıyorsunuzdur umarım.
Bebekteki streste en büyük etkenlerden biri bence ailedeki stres durumu.
Huzursuz anne = huzursuz bebek.
Temizlik işleri için yardım almaya çalışın desteğiniz varsa yemek vs. Bebekler ilgi ister . Allah kolaylık versin

Konu sahibi, çocuğunuzun fark edemediğiniz nörolojik gelişimsel sorunları yada metabolik sorunları olabilir mi? Tam olarak hangi saatlerde ağlıyor, mama verdikten sonra mı önce mi ağlıyor?

Bazı bebeklerin huyu öyle oluyor maalesef. Öncelikle eşinize karşı ricacı olmaktan vazgeçin. Siz anneyseniz o da baba, ilgilenmek zorunda. Eşiniz gelir gelmez çocuğu verin, siz de uyuyun, duş alın, yemek yapın/yiyin. Yemek yapmayı sevmeyen ben çocuğum doğduktan sonra eşim işden dönünce "çocukla ilgilenmek dışında bi şey yapmak istiyorum" diyerek mutfağa kaçıyordum. Haftada bir gün eşimi bebekle yatak odasında bırakıp ben salonda uyuyordum (hâla bazen yapıyorum). Eşimin izinli olduğu gün arkadaşımla buluşurum ayda bir falan. "Huysuz" çocuk büyütmek çoook zor, iyi bilirim. Benim de psikolojim bozuldu resmen.

Ben bebeklerin karakteri huyu olduğunu düşünüyorum bazı bebekler böyle sizle alakası yok

Bazı bebekler ağlar, sebep gerekmiyor, biraz daha sabır, iletişim güçlendikçe geçer inşallah, seni sevmiyor değil hep seni istediği için agliyordur
Çok doğru bende doktor doktor gezmistim yaş alınca geçti zamanla tam huysuzluk ve bu kapı zili modu sanırım 2 yaşında takriben neredeyse bitti .Huysuz değilde işte ben dünyaya uyum sağlayamadı zamanla alışacak diye düşündüm belkide öyledir bazı bebekler ne uyurdu ne susardi evde nispeten iyi dışarda çok daha feci .Tabiki evde de hobi olarak ağlıyordu konu komşu doktoru uzmanı o zamanki sitede evime gelip acaba sundanmi bundanmi yataktanmi giysidenmi neler neler yok çocuk ağlıyor sebebi yok emme sorunuda yok diş sorunu yok hasta değil stres de yapsam yapmasamda catlasam da patlasamda ağlıyordu ..Sonunda bir gün bıçak gibi kesildi sanki hiç o değilmiş gibi .O günler çok zordu içindeyken durumun .Geçiyor geçecek böyle gitmez .İyi anne değilim lafiniza çok üzüldüm çocuğunu seven ona elinden geldiği kadar bakan her anne iyidir

Biz de hep onunla büyümüşümüz annem öyle diyo. 2 saatten fazla koymuyorum genelde. Erkek çocuklarına zararlı kiz çocuklarına değil dediler.
İskelet sistemi ayakta durmaya hazır değilken ayakta tuttuğu için zararlı. Yürüteç yerine ittirmeli yürüteç alabilirsiniz. Onda çocuk kendi hazırken ittirerek güç alarak ilerliyor çünkü. İki saatte çok. Bizim o dönemki doktorumuz asla yarım saat bile önermem dedi

Durumunuzu anlamaya çalışıyorum fakat biraz sabırlı olmalısınız. O sizn evladınız, siz doğurdunuz..

Herkes kaçıyor siz kaçmayın az kaldı biraz daha toparlayacak, büyüyecek daha iyi olacak..

O da mutlaka duygularınızı hissediyor, size muhtaç.

Aslında birçok bebek gibi o da.. Büyük ihtimal kolik durumu devam ediyor.

Durumunuz müsaitse anne - bebek aktivitelerine katılın. Bebek yüzme aktivitelerii var onlara katılın.

Hatta maddi olanaklarınız biraz iyiyse işten ücretsiz izin alın hem kendiniz hem bebeğiniz için..

Ailelerin de kaçmasına takılmayın destek isteyin biraz sizi dinlendirsinler.

Öyle doğru ki benim o kadar şiddetli değildi ama komşumun kızı öyleydi yazık kadın sabahlara kadar ağlıyordu, komşular kaç kere polis çağırdı çocuğa birşey mi yapiyorlar diye, bir gün pat diye kesildi, o krizler kalmadı

Komşular önce bı kadinla konuşsaymıs Allah'tan benim oturduğum yerdekiler kendileri geldi hiç kızmadım duyarlı olmak iyi birşey nerden bilsinler hemen .Sonra ellerinden geleni yaptılar yaş ile geçiyor işte . Hayatta bazen herşeyin mantıklı yada mantıksız bir sebebi olmuyor bulunacak .Şimdide çok güler yüzlü ve kolay kolay ağlamaz.Hepsini bebeklikte tüketti

Kolik miydi doğduğunda? Benim oğlum da çok hassas sürekli ağlıyor ama ben onu anlamaya çalışıyorum ben de aynı sizin gibi hissediyorum 5 yaşında kızım var ilgilenemiyorm resmen çok üzülüyorum ona da zamanla geçeceğini bildiğim için kendimi sıkmıyorum

İnanın fiyatlar hakkında bilgim yok ama çevrenize soruşturabilirsiniz,vardır illaki tanıdıkları birileri,önerirler.
Bakıcı aldığınızda bebeğinizin odasında vakit geçirebilirler siz çalışırken. Sizi görmemesi uygun olur tabi ki işinizden maksimum verim alabilmeniz için, sizinde kafanız dinlenir,rahat çalışır,strese girmezsiniz. Besler bakıcı,bakımını yapar, uyku saati geldiyse uyutur yada uygunsa eviniz,sitede bahçeli,parkı olan bir yerde yaşıyorsanız çıkarıp gezdirebilir bebeğinizi,hem temiz hava alır yorulur,sosyalleşir. Sizde daha konforlu çalışırsınız. Bebek tam hareketli zamanlarında şu an,enerjisi tavandır,çok zor olur çalışmak onunla. Ki siz de halihazırda herşeye yetişememenin yorgunluğu ile bu hislerdesiniz. Bakıcı alamıyorsanız bile yarım gün bile olsa haftada 2-3 güne gelip evi derleyip toplayacak ne bileyim, 2 çeşit yemek yapacak birini alsanız o bile sizi kurtarır. Herşey üstünüze kalmış,yorulmanız bunalmanız çok normal.
Benimde 2 çocuğum var, tek büyüttüm desem yalan olmaz,ama tek avantajım çalışmıyor oluşumdu,büyüdüler artık evden çalışıyorum
Kücuklerken herşey daha zordu. Sizi ćok iyi anlıyorum.

Her çocuk farklıymış. Kızım biblo gibiydi hala öyle . 6 yaşa getirmiştim ne güzel birlikte tüm aktiviteleri yapardık. Sonra kolik annesi oldum. Bu ışıltılı hayatı ben istedim eşim destek olamıyor malesef 1 sınıf çocuk ve oğlanla tekim. Ev aldık kredi elden borçlar falan haftasonu bile çalışıyor yetebilmek için. ( ben ücretsiz izne ayrıldım bebekten ) Ama kızım büyüdükçe aile olarak daha aktiviteli olmuştuk sizin de öyle olacak. Güçlü olun onlar bize Allahın en güzel emanetleri. Onlara da zor yeni adapte olmaya hayatı anlamaya çalışıyorlar. İki taraf içinde geçicek

Mükemmel anne yoktur, mükemmele yakın anne de yoktur.
Bugünler geçecek. hepimiz böyle zamanlardan geçtik. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Hissettiklerin çok normal sen kötü bir anne değilsin sadece yorgunsun benim oğlumda 4 yaşında bende hala yetemiyorum eskiden çok sosyaldim şuan sadece ona ayıracak kadar vaktim var bu da sosyal hayatımı bitiriyor ister istemez sinirli ve gergin oluyorum kendime vakit ayıramadığım için zaman zaman depresyona giriyorum ona kızdığım zamanlarda oturup kendimde ağlıyorum bazen kendimizi yetersiz hissetsek bile bizler iyi anneleriz bu şekilde düşünüp kendini sorgulaman bile bence bunun kanıtı desteksiz anneler biraz yıpranıyor maalesef yakınlarından yardım alarak kendine zaman ayır ve biraz sakinleş mükemmel olmaya çalışma, kendine yüklenme emin ol her anne zaten çocuğu için mükemmeldir akışına bırak herşey yavaş yavaş düzelecek

Sen imkansizi oldurmaya calisiyorsun. Hem bebek bakip hem calismak mumkun degil. Su ana kadar nasil yaptin?

Arkadaş duyusal demek istemiş, duyusal hassasiyeti olabilir ama bu kadar yoğun ağlamayı açıklar mı bilmiyorum. Benim oğlumda da duyusal hassasiyet var hep vardı ama anlattığınız gibi ağlamadı aralıksız hiç

O kocana resti çek önce, haddini bilsin sen zaten bakamazsin falan seni manipüle ediyor, hayrette güzel bakarsın bebeğin ağlamasınin seninle ilgilisi yok bazı bebekler öyledir ve zamanla geçer...helal olsun sana bu zamana kadar hem iş hem çocuk iyi getirmissin ben yapamazdim yani yapabilsem bile yapmazdım...unutma sen bunları yaptın diye kocan helal olsun hem baktı hem çalıştı kredileri ödedik demeyecek, demiyorda zaten hala seni suçluyor..ona açık açık konuş ya iş bölümü yaparız çocuğu sırayla bakarız dinlenirim ya da işi bırakırım ne yaparsan yap de, sakın seni sindirmesine izin verme...biraz dışını göster daha kıymetini bilir emin ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…