Kızlar 22 aylık ve 2,5 aylık kızım var bilenleriniz vardır. Bugüne kadar açtığım birçok konunun dışında yazacaklarım. Çünkü bakıyorum da aslında onlar çokta sorun dert değillermiş. Bunları yazarken ağlıyorum çünkü şu son 10 gündür kızımdan yana çok olumsuz şeyler yaşıyorum ve olmak istemediğim birisi oluyorum. Amacım sen mükemmelsin iyisin vs bunları duymak değil lütfen gerçekten yardımcı olabilecek olanlar yazsın buna ihtiyacım var. 22 aylık kızım çok ciddi değişti 10 gündür bambaşka bir çocuk. Koltuk tepelerine çıkıyor bize tokat vuruyor tükürük çıkarıp tükürüyor kardeşinin beşiğini devirecek kadar sallıyor oyuncak atıyor uyumuyor uyumamak için aşırı direniyor hemde aşırı ben bunları görmeye alışkın değilim. Diğer küçük bebeğimde olduğu için tahammülüm biraz düşmeye başladı derken iyice düştü sanki. 2 gündür kızıma davranışları yüzünden bağırıyorum çünkü onunla konuştuğumda beni asla dinlemiyor hemde asla. Gülüyor kıs kıs gibi. Ben ne yapacağım bilmiyprum mesela bu akşam kardeşinin yüzüne vurdu iki kez küçük kızım o kadar ağladı ki o anki stresle kızıma bağırdım napıyorsun sen o sana zarar vermedi neden vurdun ona dedim ama bağırdım kendimi kötü hissediyorum ve sanırım bu bağırma durumu artacak ama bu olması gereken değil biliyorum ama konuşarak üstesinden gelemiyorum. Allah aşkına ben onu kötü yetiştirmek istemiyorum şımarık çocukları hiç sevmem kızım neden böyle yapıyor. Ne yapacağız daha yolun başındayım ne olur bir şey deyin. Geçecek mi düzelecek mi
Sebebi kiskanclik ve iki yas sendromu. Cocuklar iki yasina girince bir cesit ergenlik diyelim, kendilerini kesfetme donemine girerler.Daha once hic yapmadiklari seyleri yaparlar. Sabirli davranin, ozellikle evde baska bir bebek varsa, annesinin ilgisini kaybettigini dusunebilir. Iki yasindaki cocugunuzla konusun, herseyi anlar bu yasta. Anne seni hala seviyor, sende karnimdan ciktin ama kardesinde karnimdan cikti, o senin kardesin kotu davranma vs gibi seyler ise yarayabilir (benim buyuk oglumda ise yaradi)
Bebeginizle ilgilendiginiz zaman bunu tek basiniza yapmayin, cocugunuza da izin verin, kardesinin bezini yada kiyafetini o alsin versin, size yardim etsin. Boyle yapinca kardesine karsi kiskancligi buyuk derecede azalacak.
2.5 aylik bebek sadece uyur, uyanik oldugu zamanda yataginda durabilir, vaktinizi tamamiyla buyuk kiziniza harcayin.
Cocugunuz boylece hala onu sevdiginizi, evde olan kucuk bebege ragmen annesinin onunla hala vakit gecirdigini anlar.
Bu tamamen bir donem gececek, gerekirse kucaginizda uyusun o sicakliginizi alsin.
O yasta bir cocuk icin hic kolay birsey degil yeni bebekle basa cikmak :)
Allta yazdigim seyleri ben uyguladim ve buyuk oglum hic kiskanclik yasamadi kardesini cok sevdi bebeklikte ve hala da cok seviyor ( suan 2 ve 4 yasindalar) :
* Bebek dogmadan once oyuncak bebekle antremanlar yapardik :) bez degistirme ust degistirme sut verme vs
*Ogle uykusunu ayni saate ayarlardim, buyuk oglumun yanina uzanir onunla koyun koyuna iki saat uyurduk
*Bebek uyanikken beraber sut verip altini degistirip onu yatagina koyardi ve oyunlar oynardik
*Esim eve gelince bebegi ona verip, cocugumla yataga yatip kitap okurduk masal anlatirdim vs
yani kisacasi bebek olduguna ragmen onceligi buyuk ogluma verdim
cunku bebek zaten anlamiyor, sadece aciktigi icin yada alti pis oldugu icin ihtiyaci vardi bana
öyle boyle iki yili devirdik ve hic kiskanclik olmadi sukur bizim evde
olay sizinle bitiyor, tamamen yaklasiminizdan kaynakli, ha ben hicmi bagirmadim? bagirdim elbette yaramazlik yaptigi zaman. Iki yas doneminde herseye hayir derdi, su bile dahi kendisi almak isterdi bende izin verdim, oyle boyle kndini taniya taniya kesfede kesfede buyudu. Tabiki herseye evet dememek lazim, sizi test ediyor suan, sinirlarinizi belirtin ama yukaridaki yazdiklarim isinize yarayabilir.