iyi kayınvalide olmak

hunter7

şükür...:))
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
3.639
8.253
773
kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce oğlum nişanlandı.gelin hanımla aramızda mesafe var gibi.yani şöyle ki,sanırım ikimizde ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. aramız iyi olsun istiyor.mesela nişandan sonra 1 kez konuştuk.nişan sonrasında ben aradım.nasılsın,yorgunluğunu attın mı falan diye?kısa bir konuşma oldu.gayet ciddi bir konuşma oldu.daha sonrada birdaha konuşmadık.şimdi ben mi aramalıyım?arayıp sık boğaz yapmak istemiyorum ama ilgisiz de davranmak istiyorum.
kendi yaşadıklarınızdan da örnekler vererek,kayınvalidenizin neyi yapıp,neyi yapmamasını istiyorsunuz.kayınvalidesini sevenlerin kayınvalideleri neler yapıyorda,seviyorlar.?bana yardımcı olun.

bence akışına bırakın her şeyi siz büyüksünüz o sizi arasın bir de böyle durumlara alışmak kolay olmuyor,gelininiz biraz soguksa alışması zaman alır siz de sürekli arar sıcaklık göremezseniz bozulur üzülürsünüz :) zamanla her şey yoluna girer

potansiyel dusman gibi görmeyin, acıgını aramayın, hatası varsa illa söylenmeliyse utandırmadan evladınız gibi görerek konuşun, arkasından asla konuşmayın, yönetmeye çalışmayın, ön planda olmaya çalışmayın, hayatlarına saygı duyun, oğlumu kaybedecem korkusuyla delirmeyin :)
tabi gelininizin tutumu karakteri duruşu ne olur bilemem, inşaallah iyi niyetlerle yaklaşırsınız birbirinize

hayirli olsun ablacim.ama bu zamanla olacak bisey gelininizin karakteri nasil ona gore davranirsiniz.mesela samimiyetten hoslanmaz siz arayip sorarsaniz kotu olabilir yada ilgi bekleyen biriyse aramazsaniz sorun olabilir.siz evine her gittikce hediye alin maddi durumunuza gore mesela bi gun ceyizlik bi esya bi gun kiyafet gibi biz de adettir bu ornegin.ama adet olmasada hediyelesmek guzeldir gonlu hosnut olur.arama mevzusuda simdilik 10gune bi arayin o aramazsa belki resmi olmak isteyebilir dedigim gibi zamanla tanirsiniz

Başka bir konuda da kayınvalidenizi sevdiğinizi yazmışsınız hatta bir çok kişi yazmış ben de kendimden şüphelendim sorun ben de mi diye
Yo seviyorum çok da iyidir ama genel geçer görüşü yazdım şu an:)

öncelikle oğluşunuzu bi kenara bırakın.. bundan sonra oğlunuza giden yol gelininizden geçecek şaka bir yana da gelini el kızı diye sınıflandırmazsanız ve oğlumda oğlum diye gelini boğmazsanız gelininiz size tapar.
konuya gelirsek onun araması lazım ama iki tarafta bu konularda acemi olduğundan fazla beklentiye girmemeniz sizin için en iyisidir olurda aramazsa eğer takmayın da üzülmeyinde akışına bırakın ama gelinin sizden yaşca ve tecrübece çok küçük olduğunu unutmayın. benim kv bizi yaşıt sanıyoda ondan diyorum :)

Gelininizin fikirlerine size uymasa bile saygı gösterirseniz aranizda sorun çıkacağını zannetmiyorum onuda ilgilendiren birşeyi ondan habersiz yapmayın

yok açığını aramam .bizde gelin olduk,genç olduk.herşeyden önce insanız tabiki hatalar yapacağız.k,msenin arkasından konuşmam zaten.inşallah dediğiniz gibi olur.

belki çekinmiştir, yada hemen yapışmış gibi olmak istememiştir.. inşaallah bu yaklaşımınızla aranızda anne kız yakınlıgı olur, ne güzel

Bence bigun cagirin acik acik konusun, samimice, kizim bak kv gelin hep sorun oluyor ben seninle öyle olmak istemiyorum, bisey olunca birbirimizi hemen hedef almayalim, acikca söyleyelim, kirilmaca darilmaca olmasin, ben bisey yapar senin hosuna gitmezse söyle aramizda halledelim ayni sekilde bende sana, küsmeyelim darilmayalim, cözüm arayalim... Kimse dört dörtlük degildir, karakterler, zevkler, huylar farklidir ama ikimizinde bi ortak noktasi var oda senin sevdigin adam, benim biricik oglum... Karsilikli hosgörüyle gecinip gidelim... Oyyyy biran kendimi istedigim kv yerine koydum, ahhh ahhh...bence bastan samimice birbirinize düsüncelerinizi söylerseniz hos olur, tabii karsi tarafta ilimlisa... Bana kv böyle bi konusma yapsaydi basta ve uysaydi dediklerine, cogu sey cok daha kolay ve güzel olabilirdi...

evet bende bundan korkuyorum ararım niye aradı diye sıkılabilir,aramam niye aramadı diye düşünebilir.karar vermedim ne yapmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…